Emniyet Genel Müdürlüğü Mühendis alım ilanı (2 adet)

İlan Giriş : 11 Aralık 2005 00:59, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Emniyet Genel Müdürlüğü Mühendis alım ilanı (2 adet)

YAZILI VE SOZLU SINAV KOMİSYON KARARI
Karar tarihi:25.11.2005

Emniyet Genel Müdürlüğünün 17 Haziran 2005 tarih ve İ 08529 sayılı yazısında, 2005 mali yılı için, Maliye Başkanlığı tarafından Teşkilatımız için ihdas edilen, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B Sözleşmeli Personel kadrolarından 1 adet Elektrik Mühendisi, 1 adet Makine Mühendisliği kadrosu Müdürlüğümüz için tahsis edilmiştir.

30/09/2005 tarih ve B.05.1.EGM.4.34.00.80.01/3103 sayılı Valilik oluru ile teşekkül edilen Sınav Komisyonu 25/11/2005 tarihinde saat 08:00'da toplanarak Elektrik Mühendisliği'ne müracaat olmadığından ve Makina Mühendisliği'ne müracaatın da yeterli görülmediğinden aşağıda 11 madde halindeki kararları almıştır:

1-Adaylar aşağıda belirtilen belgeleri (aslı veya noter tasdikli suret olacak) temin ederek 12/12/2005 mesai bitimine kadar İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Caddesi Hizmet Binası A Blok Kat:6 Fatih/İSTANBUL 'da bulunan İnşaat Emlak Şube Müdürlüğü (İdari Büro Amirliğine) elden ve adayın bizzat kendisi tarafından teslim edeceklerdir. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Müracaat anında idari büro memuru adayların belgelerini inceleyip, yazılı sınava girmesinde sakınca olmadığına dair yazıyı adaya teslim edecektir.
a)Dilekçe
b)4 adet resim
c)İkametgâh İlmühaberi
d)Nüfus cüzdanı örneği
e)Özgeçmişi anlatan bir yazı
f)Adli sicil kaydı
g)Diploma veya çıkış belgesi
h) Askerlik terhis belgesi

2)50 adet Elektrik Mühendisliği, 50 adet Makine Mühendisliği sorusunu içeren yazılı sınav 13/12/2005 tarihinde saat 09:30'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Caddesi Hizmet Binası 3.katta bulunan Eğitim Şube Müdürlüğü Brifing Salonunda, mülakat ise yeterlilik alan adaylar için 14/12/2005 tarihinde saat 09:30'da aynı salonda yapılacaktır. Yapılacak başvuruların fazla olması sebebiyle sınav yerinin değiştirilmesi gündeme gelir ise bu durumda yeni sınav yeri adaylara 4. maddede belirtilen araçlarla duyurulacaktır.

3)Yazılı sınavda yanlışların toplamı 3'e bölünerek toplam doğru sayısından çıkarılacak, adayın net doğru sayısı belirlenecektir. Yazılı sınavı 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.

4)Mülakata, yazılı sınava katılanların başarı puanlarına göre belli bir oranı katılacak olup, bu oran, yazılı sınavdan sonra sınav kurulunun bilahare alacağı kararla belirlenecek, polis radyosu ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü (www.iem.gov.tr) ile EGM (www.egm.gov.tr) web sitelerinden duyurulacaktır.

5)Adaylardan aranan şartlar ve nitelikler.
a)Mühendislik Fakültelerinin ilgili bölümlerinden mezun olmak
b)Literatürü takip edebilecek düzeyde yabancı dil bilmek
c)T.C. Vatandaşı olmak
d)35 yaşını geçmemiş olmak
e)Askerlik hizmetini yapmış olmak
f)DMK?nun 53.madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak

6) Müracaatları kabul edilen adayların yazılı sınav ve mülakata gelirken yanlarında nüfus cüzdanlarının aslını getirmesi gerekmektedir.

7) Mülakat sınavına girmeye hak kazananlara genel kültür ve idaremizde yapacakları işe yönelik (4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu kapsamında yaptırılan tadilat ve inşaat işleri) sorular sorulacaktır. Mülakat da 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.

8) Adayların alınmasına ilişkin duyuru Muhabere Elektronik Daire Başkanlığı, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü, Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü vasıtası ile radyo ve internet sitesinden yapılacaktır. Bu maddeye ek olarak başvuru olmadığından ilimizde bulunan ilgili Kamu Kuruluşlarına, ilgili Meslek Odalarına, kendi teşkilatımıza tamimle duyurulacaktır, İstanbul Polis Hizmetleri Geliştirme ve Destekleme Derneğinin imkanlarının elvermesi halinde gazetede İlan edilecektir.

9) Adayın yazılı sınav ve mülakat notlan ortalaması adayın başarı puanı olarak belirlenecektir.

10)Yazılı sınav 75 dakika sürecektir.

11)Yazılı ve Sözlü Sınav sonunda her branştan 1 asil 2 yedek aday belirlenecektir.