Osmaniye Korkut Ata Üniv. Fen Bil. Ens. Y. Lisans Program İlanı

İlan Giriş : 13 Ocak 2013 14:58, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Osmaniye Korkut Ata Üniv. Fen Bil. Ens. Y. Lisans Program İlanı

T.C.

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ?BAHAR? YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsüne 2012-2013 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı için aşağıda belirtilen programlara öğrenci alınacaktır. Kontenjanlar, başvuru koşulları ve diğer konulara ilişkin açıklamalar aşağıda yer almaktadır.

Kontenjanlar:

Anabilim Dalı Programı Kontenjan ALES Puan Türü
Biyoloji Tezli Yüksek Lisans 2 Sayısal
Makine Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans 12 Sayısal

Başvuru Koşulları

1) Biyoloji Anabilim Dalı için; Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü, Eğitim Fakültesi Biyoloji Öğretmenliği, Ziraat Fakültesinin Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri, Bitki Koruma, Zooteknik, Toprak Bölümlerinden mezun olmak. Su Ürünleri Fakültesinden mezun olmak, Orman Fakültesinden mezun olmak, Gıda Mühendisliği bölümünden mezun olmak.

Makine Mühendisliği Anabilim Dalı için; Mühendislik Fakültelerinin Makine Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, Nükleer Enerji Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Otomotiv Mühendisliği Bölümlerinden mezun olmak.

2) Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı (ALES)?ten Sayısal puan türünden en az 55,00 puan almış olmak (ALES sonuçları sınava girildiği tarihten itibaren üç yıl geçerlidir).

3) Lisans mezuniyet not ortalamasının 100 tam puan üzerinden yüzlük sistemde en az 50.00 veya dörtlük sistemde en az 2.00 olması gerekmektedir.

Başvuru Tarihleri ve Şekli

1) Başvurular 07-18 Ocak 2013 tarihleri arasında yapılacaktır.

2) Başvurular Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Karacaoğlan Yerleşkesinde Fen Bilimleri Enstitüsüne şahsen yapılması gerekmektedir, posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru Esnasında İstenecek Belgeler

1) Hangi programa başvuru yapıldığına dair dilekçe (örnek dilekçe web sitemizden alınabilir)

2) Lisans diploması (Yurtdışından mezun olanlardan denklik belgesi istenecektir)

3) Lisans not belgesi (100?lük sistemde olmayan Lisans not belgesinin herhangi bir çevrimi kabul edilmeyecektir, gerekli çevrimler YÖK?ün belirlediği kriterlere göre Enstitü tarafından yapılacaktır)

4) T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan ?Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı? (ALES) sonuç belgesi

5) Varsa ?Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS)? İngilizce Fen Bilimleri Testi veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen diğer eşdeğer sınavlardan almış olduğu yabancı dil sınav sonuç belgesi

Değerlendirme

Yüksek Lisans Programları için adayların

· ALES standart puanının ya da aldığı eşdeğer taban puanının %50?si

· Lisans mezuniyet not ortalamasının %25?i

· ÜDS ya da eşdeğer taban puanının %10?u,

· Mülakat sınavı sonucunun %15?i

alınarak yüksek lisans giriş puanı hesaplanır.

Mülakat sınavına katılmak zorunlu olup, bu sınava katılmayan adaylar başarısız olarak değerlendirilecektir. Yabancı dil belgesi bulunmayan adayların yabancı dil puanı sıfır olarak kabul edilecektir. Mülakat sınavına katılan adayların yüksek lisans giriş sınavı başarı puanı 55 veya daha fazla olan adaylar puan sırasına göre sıralanır ve kontenjan dahilinde asıl liste ile birlikte yedek liste ilan edilir. Giriş sınavı başarı puanlarının eşit olması halinde; sırasıyla ALES, lisans mezuniyet ve yabancı dil puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır.

Takvim

Başvuru Tarihleri 07-18 Ocak 2013
Mülakat Sınav Tarihi ve Yeri 22 Ocak 2013, Saat:10.00 Fen Bilimleri Enstitüsü Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Karacaoğlan Yerleşkesi Fakülteler Binası D Blok, Kat:2 Fakıuşağı /Osmaniye
Kazananların İlanı 24 Ocak 2013
Kesin Kayıt Tarihi 28 Ocak-01 Şubat 2013
Yedek Kayıt Tarihi 04-06 Şubat 2013
Ders Kayıt ve Danışman Onay Tarihi 04-08 Şubat 2013
Bahar Yarıyılı Başlangıcı 04 Şubat 2013

Kesin Kayıt Esnasında İstenecek Belgeler

1) Nüfus cüzdan fotokopisi (T.C. Kimlik numarası olmalıdır)

2) 3 adet vesikalık fotoğraf

3) Lisans diploması aslı veya onaylı fotokopisi

4) Lisans not belgesi aslı veya onaylı fotokopisi

5) T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan ?Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı? (ALES) sonuç belgesi aslı veya onaylı fotokopisi

6) Varsa ?Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS)? İngilizce Fen Bilimleri Testi veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen diğer eşdeğer sınavlardan almış olduğu yabancı dil sınav sonuç belgesi aslı veya onaylı fotokopisi

7) Erkek adaylar için askerlik şubelerinden alınan ?Durum Belgesi?

Notlar:

· Kayıt esnasında istenen belgelerin asıllarının getirilmesi durumunda ?Aslı Gibidir? onayı Enstitümüzde yapılabilir.

· Değerlendirme sonuçlarına göre kazanan adaylar Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi web sayfalarında ilan edilecektir.

· Yapılan değerlendirme sonucuna göre başarılı olup asıl listede yer alan adayların kayıt yaptırmaması durumunda, yedek listede yer alan adaylara kayıt hakkı tanınacaktır. Belirtilen süreler içinde kayıt yaptırmayan adaylar haklarını kaybedeceklerdir.

· Adaylar ayrı ayrı işlem yapmak üzere birden fazla programa başvuru yapabilir.

· Güncel açıklamalar için http://fbe.osmaniye.edu.tr adresinin sık sık ziyaret edilmesi önerilir.

· Bilgi için, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü (0328.827 10 00)?dan ?3152? numaralı telefona (Melike DEMİRCİ) veya [email protected] e-posta adresine başvurulabilir.