Gaziantep Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 13 Ocak 2013 12:28, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Gaziantep Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

LİSANSÜSTÜ İLANI METNİ ve ABD GÖRE KONTENJAN DAĞILIMLARI

Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Programlarına 2012-2013 Öğretim yılı ikinci yarıyılında Türkiye Cumhuriyeti uyruklu öğrenciler alınacaktır.

Başvurular e-Posta ile yapılacaktır.

BAŞVURULAR SINAVALAR ve KAYIT-KABUL İÇİN ÖNEMLİ TARİHLER

20.01.2013-- Son başvuru tarihi (24:00?a kadar)

22.01.2013-- İngilizce muafiyet sınavı saat 09:00?da yabancı diller yüksek okulunda yapılacaktır.

(Fen Bilimleri Enstitüsü eğitim dili İngilizce olan master programına başvuranlar için )

23.01.2013-- İngilizce muafiyet sınav sonuçlarının ilanı.

24.01.2013-- Anabilim dallarında mülakat sınavı. (Saat 09.00?da ilgili Enstitü Anabilim Dalı Başkanlıklarında yapılacaktır. )

29.01.2013-- Sonuçların enstitülere gönderilmesi.

31.01.2013-- Sonuçların genel olarak ilan edilmesi.

04-08.02.2013-- Asil listeden kazananların kesin kayıtlarının yapılması.

11-12.02.2013-- Yedek listeden kazananların kesin kayıtlarının yapılması ( yedek liste ilan eden bölümler için geçerlidir), özel öğrenci kayıtları, cezalı kayıtlar ve ders ekleme çıkarma.

MULAKAT SINAVINDA İSTENEN BELGELER

1) On-line olarak yapmış olduğunuz başvurunun çıktısı.

2) Diploma veya çıkış belgesi (henüz mezun olmamış öğrencilerden başvurduğu yarıyıl sonunda mezun olabileceğini gösterir belge).

3) Mezun olduğu/olacağı yüksek öğretim kurumundan alınmış olan tüm dersleri ve notları gösterir belgeler. (Transkript)

4) ALES sonuç belgesi.

5) Programlar için başvuru koşullarında belirtilen yabancı dil yeterlik belgesi.

Özel Öğrenci Başvurularında İstenen Belgeler

1) Özel Öğrenci Başvuru Formu ve 2 adet resim.

2) Transkript (Not Belgesi).

3) Fen Bilimleri Enstitüsü Mühendislik Enstitü Anabilim Dallarına başvuran adayların en az Tablo 2 de verilen İngilizce dil puanlarını almış olmaları gerekir.

Ø Üniversitemizde görevli akademik ve idari personel özel öğrenci statüsünde lisans veya lisansüstü dersi alamazlar.

Ø Kayıtlı öğrencisi bulunmayan bir derse özel öğrenci kabul edilmez.

ADAYLARDA ARANAN GENEL KOŞULLAR

1) Yüksek lisans programlarına başvuran adayların bir lisans diplomasına sahip olanlar veya lisans eğitimini sürdüren ve kayıtlı oldukları dönem sonunda mezun olabilecek durumundaki öğrenciler başvurabilir.

2) Doktora programlarına bir yüksek lisans diplomasına sahip olanlar veya lisans mezuniyet genel not ortalaması 3.00/4.00 (8/10 veya 80/100) olan lisans diplomasına sahip olan adaylar başvurabilir.

ADAYLARIN SAĞLAMASI GEREKEN ALES PUANLARI

Adayların ALES?den veya uluslararası düzeyde kabul gören eşdeğeri bir sınavdan Tablo 1 de belirtilen puanları almış olmaları gerekir.

Tablo 1. Başvuruda istenen en az ALES* Puanları

(ALES Sonuç Belgesinin, Sınavın yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerlilik süresi vardır.)

Puan Türü/Enstitü Anabilim Dalı Yüksek Lisans Doktora Lisans Diplomasıyla doktora
Fen Bilimleri Enstitüsü programlarında istenen en az ALES puanları
ALES-SAY 55 55 70
*Yüksek Lisans Programından mezun olup Doktora Programına en fazla bir dönem ara vererek başvuran adaylar, Yüksek Lisans Programına başlarken vermiş oldukları ALES sınav sonuçlarını kullanabilirler.

ADAYLARIN SAĞLAMASI GEREKEN YABANCI DİL PUANLARI

1) Türkçe eğitim yapan Yüksek Lisans Programlarına başvuruda yabancı dil şartı aranmaz.

2) Öğretim dili İngilizce olan Mühendislik EABD Yüksek Lisans Programlarına başvuran adaylardan, lisans öğrenimlerini İngilizce dilinde yapan program mezunlarından veya anadili İngilizce olan adaylarda yabancı dil şartı aranmaz.

3) Yüksek lisans programlarına başvuran diğer adayların Tablo 2?de belirtilen İngilizce dil puanlarını almış olması gerekir.

4) Doktora Programlarına başvuran adayların en az Tablo 2?de belirtilen İngilizce dil puanlarını almış olmaları gerekir.

5) Yüksek lisans programına başvuran ve bilimsel düzeyleri programa kabul için yeterli görülen, ancak Tablo 2 de belirtilen dil şartlarını sağlayamayan adaylar Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Hazırlık sınıfına isterlerse kayıt yaptırabilirler veya 1 yıl süreyle izinli sayılabilirler;

a) Kayıtlı veya izinli oldukları süre içinde, geçerli sınavlara girerek en az İngilizce dil puanını sağlayanlar programa takip eden ilk dönemde kayıt yaptırarak yüksek lisans öğrenimine devam ederler.

b) Hazırlık sınıfını başarıyla tamamlayanlar yüksek lisans programlarına devam ederler.

c) Yaz okulu dahil bu şartları sağlayamayanların program ile ilişiği kesilir.

6) Öğretim dili İngilizce olan Doktora Programlarına başvuran ve bilimsel düzeyleri programa kabul için yeterli görülen, ancak MADDE 6 da belirtilen dil şartlarını sağlayamayan ancak ÜDS?den 55 puan almış olan adaylar Gaziantep Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu İngilizce Hazırlık Programı'na normal ya da ikinci öğretimde öğrenci olarak kayıt yaptırırlar.

a) Kayıtlı oldukları süre içinde, geçerli sınavlara girerek en az İngilizce dil puanını sağlayanlar programa takip eden ilk dönemde kayıt yaptırarak doktora öğrenimine devam ederler.

b) Hazırlık sınıfını en az 65 başarı notuyla tamamlayanlar doktora programlarına devam ederler.

c) Yaz okulu dahil bu şartları sağlayamayanların program ile ilişiği kesilir.

7) Gaziantep Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu'nda açılacak İngilizce Hazırlık Programı'na kayıtlar sadece Güz döneminde yapılır.

Tablo 2. Başvuruda istenen en az İngilizce ÜDS* puanları

  Yüksek Lisans Doktora Özel Öğrenci***
Öğretim Dili Türkçe olan EABD - 55 -
Öğretim Dili İngilizce olan EABD 60(ÜDS veya YYDS**) 65 50 (ÜDS veya YYDS**)
*Üniversitelerarası kurul tarafından kabul edilen ÜDS eşdeğeri sınavlardan alınan, eşdeğer puanlar kabul edilir. **Gaziantep Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından yapılan muafiyet sınavı. ***Eğitim dili İngilizce olan bölüm mezunlarında dil şartı aranmaz.

KİMLER BAŞVURABİLİR

Adayların daha önce aldıkları eğitimle ilgili bir programa başvurmaları beklenmektedir. Ancak, farklı programlara başvuran adaylar kabul edildiği takdirde, Gaziantep Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim yönetmeliğinin ilgili maddesi çerçevesinde bilimsel hazırlık programının uygulanabileceğini göz önüne almalıdır.

(1) Mühendislik Anabilim Dallarına (Endüstri Mühendisliği hariç) başvuracak adayların Mühendislik Fakültesi/Bölümü, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi/Bölümü, Mimarlık Fakültesi/Bölümü veya ilgili bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir.

(2) Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalına mühendislik fakültesi mezunları başvurabilir.

(3) Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programına dört yıllık fakülte mezunları başvurabilir.

(3) Fizik Mühendisliği Anabilim Dalına, Fizik, Matematik ve Fizik Eğitimi Bölümü mezunları da başvurabilir.

(4) Biyoloji ve Kimya Bölümlerine dört yıllık fakülte/bölüm mezunları başvurabilir.

(5) Matematik Anabilim Dalı yüksek lisans programına dört yıllık fakülte/bölüm mezunları, doktora programına ise Matematik Anabilim Dalı yüksek lisans mezunları başvurabilir.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

1) Yüksek lisans programları için değerlendirmeler 100 tam not üzerinden ilgili programın puan türünde ALES sınav notunun %50?si, lisans notunun %40?ı ve yapılacak sözlü sınavın %10?u alınarak elde edilen puanlar en yüksek puandan başlanarak sıralama yapılmak suretiyle öğrencilerin tercih sıraları ve kontenjanlar gözetilerek yapılır.

a) Kabul edilebilir mazeretini dilekçeyle bildiren adaylar değerlendirmeye alınır, ancak sınav notu sıfır olarak işlem yapılır.

b) Adayların yüksek lisans programına kabul edilebilmeleri için ortalama puanlarının en az 55 olması gerekir.

2) Doktora programları için değerlendirmeler 100 tam not üzerinden ilgili programın puan türünde ALES sınav notunun %50?si, yüksek lisans notunun %40?ı ve yapılacak sözlü sınavın %10?u alınarak elde edilen puanlar en yüksek puandan başlanarak sıralama yapılmak suretiyle öğrencilerin tercih sıraları ve kontenjanlar gözetilerek yapılır.

a) Lisans diplomasıyla doktora programına başvurularda yüksek lisans notu yerine lisans notu alınır.

b) Kabul edilebilir mazeretini dilekçeyle bildiren adaylar değerlendirmeye alınır, ancak sınav notu sıfır olarak işlem yapılır.

c) Adayların doktora programına kabul edilebilmeleri için ortalama puanlarının en az 60 olması gerekir.

3) Endüstri Mühendisliği Bölümü, Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi Tezsiz II.Öğretim Yüksek Lisans Programının başvurularda ALES şartı aranmaz. Başvurular 100 tam not üzerinden lisans notunun %80?ı ve yapılacak sözlü sınavın %20?u alınarak elde edilen puanlar en yüksek puandan başlanarak sıralama yapılmak suretiyle öğrencilerin tercih sıraları ve kontenjanlar gözetilerek yapılır. Adayların yüksek lisans programına kabul edilebilmeleri için ortalama puanlarının en az 55 olması gerekir.

YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

1) Üniversitedeki veya diğer bir yükseköğretim kurumundaki bir lisansüstü programda en az bir yarıyılı tamamlamış başarılı öğrenciler, Enstitülerimizdeki programlara yatay geçiş için başvurabilir.

2) Yüksek lisans öğrencilerinin doktora programına yatay geçiş yoluyla kabul edilmeleri için ikinci yarıyıl sonunda başvurmaları ve her program için enstitü anabilim dalınca belirlenmiş üstün başarı koşullarını sağlamış olmaları gerekir. Yatay geçiş için aşağıdaki asgari koşulları:

a) Doktora programına başvuru için gerekli olan dil koşulunun sağlanmış olması,

b) Öğrencinin, ikinci yarıyıl sonu itibari ile en az 6 ders ve 18 kredilik ders yükümlülüğünü tamamlaması ve yüksek lisans genel not ortalamasının en az 3.50 olması,

c) Öğrencinin lisans eğitimi genel not ortalamasının en az 3.00 olması,

d) Öğrencinin yüksek lisans ortalamasının en az 3.80 olduğu durumda lisans genel not ortalamasının en az 2.70 olmalıdır.

3) Doktora programına lisans derecesi ile kabul edilmiş ve en az yedi dersini başarı ile tamamlamış bir öğrenci yüksek lisans programına geçiş için başvurabilir.

4) Öğrenciler tezli ve tezsiz yüksek lisans programları arasında geçiş için başvurabilir.

5) Öğrencilerin yatay geçiş için başvurdukları programın asgari başvuru koşullarını sağlaması gerekir.

6) Başvuruların lisansüstü başvuru tarihleri içinde yapılması gerekmektedir.

7) Yatay geçiş başvurusu yapan öğrencilerin başvuru için gerekli olan belgelerin tamamını ilgili EABD?na teslim etmeleri gerekmektedir.

NOT: Kabul ve redde ilişkin aday listeleri Gaziantep Üniversitesi internet sayfasında ilan edilecektir.

ANABİLİM DALLARINA GÖRE KONTENJAN DAĞILIMLARI

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ T. C. Uyruklu talebi Yatay Geçiş
BİLİM DALLARI TSYL TYL Dok. YL Dok.
Konstrüksiyon ve İmalat ABD 8 10 7 - -
Enerji ABD 1 5 3 1 1
Makine Teorisi ve Dinamiği ABD 2 4 3 - -
Mekanik ABD 4 8 7 5 4
Termodinamik ABD 2 10 6 2 -
ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ T. C. Uyruklu talebi Yatay Geçiş
Bilim Dalları TSYL TYL Dok. YL Dok.
Devreler ve Sistemler - 4 2 - -
Elektronik - - - - -
Telekomünikasyon - - - - -
Kontrol Kumanda - 2 - - -
Elektrik Tesisleri - - - - -
Elektromanyetik Al.Mik.Dal.Tek. - - - - -
Elektrik Makineleri - 2 1 - -
Bilgisayar - 1 1 - -
GIDA MÜHENDİSLİĞİ T. C. Uyruklu talebi Yatay Geçiş
Bilim Dalları TSYL TYL Dok. YL Dok.
Gıda Bilimleri - 3 2 - -
Gıda Teknolojisi - 1 1 - -
FİZİK MÜHENDİLSİĞİ T. C. Uyruklu talebi Yatay Geçiş
Bilim Dalları TSYL TYL Dok. YL Dok.
Katıhal Fiziği ABD - 1 - - -
Nükleer Fizik ABD 1 3 1 - -
Atom ve Molekül Fizik ABD - 1 - - -
Genel Fizik ABD - 6 2 - -
Yüksek Enerji ve Plz.Fiz.ABD - 1 - - -
Matematiksel Fizik ABD - - - - -
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ T. C. Uyruklu talebi Yatay Geçiş
Bilim Dalları TSYL TYL Dok. YL Dok.
Mekanik Ana Bilim Dalı 2 5 4 - -
Hidrolik Ana Bilim Dalı 8 10 4 3 1
Geoteknik Ana Bilim Dalı 1 5 5 - -
Yapı Ana Bilim Dalı - 9 5 - -
Ulaştırma Ana Bilim Dalı - 4 1 - -
ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ T. C. Uyruklu talebi Yatay Geçiş
Bilim Dalları TSYL TYL Dok. YL Dok.
Endüstri Müh. Ana Bilim Dalı - 7 4 1 1
Yöneylem Araştırması Ana Bilim Dalı - 4 2 1 1
Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi Tezsiz 2. Öğretim Programı 25 - - - -
                     
TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ T. C. Uyruklu talebi Yatay Geçiş
Bilim Dalları TSYL TYL Dok. YL Dok.
Tekstil Teknolojileri 3 2 1
Tekstil Bilimleri 2 1 1  
BİYOLOJİ ENSTİTÜ ABD T. C. Uyruklu talebi Yatay Geçiş
Bilim Dalları TSYL TYL Dok. YL Dok.
Moleküler Biyoloji Ana Bilim Dalı - 7 3 - -
Botanik Ana Bilim Dalı - 1 - - -
Zooloji Ana Bilim Dalı - 2 - - -
Genel Biyoloji Ana Bilim Dalı - 2 1 1 -
KİMYA ENSTİTÜ ABD T. C. Uyruklu talebi Yatay Geçiş
Bilim Dalları TSYL TYL Dok. YL Dok.
Anorganik Kimya - 2 - - -
Organik Kimya - 5 - - -
Fizikokimya - 1 1 - -
Polimer Kimyası - - 1 - -
Analitik Kimya - - - - -
Biyokimya - - - - -
MATEMATİK ENSTİTÜ ABD T. C. Uyruklu talebi Yatay Geçiş
Bilim Dalları TSYL TYL Dok. YL Dok.
Geometri - - - - -
Uygulamalı Matematik - 2 - - 2
Cebir ve Sayılar - 1 1 - -
Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi - - - - -
Topoloji - 1 - - -

 


GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II. (İKİNCİ) YARIYILI LİSANSÜSTÜ İLAN METNİ

Mülakat Yoluyla

TC Uyruklu Yabancı Uyruklu

ANABİLİM DALI Kontenjan Kontenjan

-Anatomi AD. (Tezli Y.lisans prog.) - 2

-Beden Eğt. ve Spor.AD.(Tezli Y.L. prog.) 10 2

-Biyofizik AD. (Tezli Y.Lisans prog.) 1 -

-Biyokimya (Tezli Y.lisans prog.) - 2

-Farmakoloji AD. (Tezli Y.lisans prog.) 2 -

(Tezsiz Y.lisans prog.) 2 -

-Fizyoloji AD. (Doktora prog.) 3 4

-Hemşirelik AD.

İç Hast.Hemşireliği tezli y.lisans prog. 3 2

Halk Sağ.Hemşireliği tezli y.lisans prog. 3 2

Psikiyatri Hemşireliği tezli y.lisans prog. 1 2

Doğ. ve Kadın Hast.Hemş. y.lisans prog. 2 2

-Hist.Embr.AD. (Tezli Y.Lisans) 3 -

-Mikrobiyoloji AD. (Tezli Y.L. prog.) 4 2

-Tıbbi Biyoloji AD.

Biyobilişim ve Hes. Biy. (Tezli Y.L.prog.) 5 -

-Endodonti AD. (Doktora prog.) 5 3

-Pedodonti AD. (Doktora prog.) 4 4

-Periodontoloji ABD. (Doktora prog.) 2 1

-Protetik Diş Tedavisi AD.(Doktora prog.) 4 1

Yatay Geçiş Kontenjanları

-Endodonti AD. (Doktora prog) 2

-Hemşirelik AD. (Halk Sağ.Hemş. Y. lisans prog.) 1

LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ 2.YARIYIL BAŞVURULARI İÇİN ÖNEMLİ TARİHLER

20.01.2013 Son Başvuru Tarihi (24:00? a kadar)

24.01.2013 Anabilim Dallarında mülakat sınavı (saat 09.00?da ilgili Enstitü Anabilim Dalı Başkanlıklarında yapılacaktır.

29.01.2013 Sonuçların Enstitülere gönderilmesi.

31.01.2013 Sonuçların genel olarak ilan edilmesi.

04-08.02.2013 Asil Listeden kazananların kesin kayıt tarihleri

11-12.02.2013 Yedek listeden kazananların kesin kayıtlarının yapılması ( yedek liste ilan eden bölümler için geçerlidir), özel öğrenci kayıtları, cezalı kayıtlar ve ders ekleme çıkarma.

Adaylarda Aranacak Genel Koşullar

(1)Yurtdışında ikamet eden Türk vatandaşları, Türk vatandaşı statüsünde başvuru yapabilirler. Bu öğrencilerin tüm işlemleri Türk vatandaşı öğrencilere uygulanan usul ve esaslar çerçevesinde yapılır.

(2) Yüksek lisans programlarına bir lisans diploması olanlar ile lisans eğitimini başarıyla sürdüren ve kayıtlı oldukları dönem sonunda mezun olabilecek durumundaki öğrenciler başvurabilir.

(3) Doktora programına başvurabilmek için adayların lisans veya yüksek lisans diplomasına sahip olmaları gerekir. Doktora Programlarına Lisans Diplomasıyla başvuracakların lisans mezuniyet genel not ortalamasının en az 3.00/4.00( 8/10 veya 80/100) olması gerekir.

(4) Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim dallarına hazırlık sınıfları hariç en az 10 yarıyıl süreli (5 yıl) lisans eğitimi yapılan Diş Hekimliği, Eczacılık ve Veteriner Fakültesi mezunları ile, Sağlık Bakanlığınca düzenlenen esaslara göre bir laboratuar dalında başvurduğu EABD?da uzmanlık yetkisi kazanmış olanlar yüksek lisans yapmadan doktora programlarına başvurabilirler, bu adayların lisans not ortalamasının 100 (yüz) üzerinden en az 65 (altmış beş), Tıp Fakültesi mezunlarının (tıp doktoru) ise not ortalamalarının 100 (yüz) üzerinden en az 60 (altmış) olması gerekir.

YATAY GEÇİŞ KABUL ESASLARI

1) Öğrencilerin yatay geçiş için başvurdukları programın asgari başvuru koşullarını sağlaması gerekir.

2) Başvuruların lisansüstü başvuru tarihleri içinde yapılması gerekmektedir.

3) Yatay geçiş başvurusu yapan öğrencilerin başvuru için gerekli olan belgelerin tamamını ilgili EABD?na teslim etmeleri gerekmektedir.

4) Doktora programına başvuru için gerekli olan dil koşulunun sağlanmış olması, Öğrencinin, ikinci yarıyıl sonu itibari ile en az 6 ders ve 18 kredilik ders yükümlülüğünü tamamlaması ve yüksek lisans genel not ortalamasının en az 3.50 olması,

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

1) On-line olarak yapmış olduğunuz başvurunun çıktısı.

2) Diploma veya çıkış belgesi fotokopisi (henüz mezun olmamış öğrencilerden başvurduğu yarıyıl sonunda mezun olabileceğini gösterir belge)

3) Mezun olduğu/olacağı yükseköğretim kurumundan alınmış olan tüm dersleri ve notları gösterir belgeler

4) ALES sonuç belgesi

5) Programlar için başvuru koşullarında belirtilen Dil Yeterlik Belgesi (Doktora ve Eğitim dili İngilizce olan programları için)

BAŞVURU DETAYLARI

(1) Bir öğrenci aynı yarıyılda, aynı enstitü veya farklı enstitülerde, en fazla 2 (iki) programa tercih sırası belirterek başvurabilir, programa kayıt hakkı elde ettiği takdirde sadece bir programa kayıt yaptırabilir.

(2) Başvurular, ilan edilen tarihlerde, ilanda belirtildiği şekilde e-posta (elektronik ortamda) ilgili Enstitü Anabilim Dalı Başkanlığına yapılır. Başvuru dosyasında bulunacak belgeler ilanda belirtilir.

(3) Başvuru için gerekli belgeler mülakat sınavı?nda elden teslim edilir.

(1) Adayların başvurulan programın puan türünde olmak üzere ALES?den veya uluslar arası düzeyde kabul gören eşdeğeri bir sınavdan Tablo 1?de belirtilen puanları almış olmaları gerekir. ALES veya eşdeğeri sınav sonuçlarının geçerlilik süresi Yüksek Öğretim Kurulu kararları doğrultusunda ilanda belirtilir.

Tablo 1. Başvuruda istenen en az ALES Puanları

   
   
   
   
   
   
Sağlık Bilimleri Enstitüsü programlarında istenen en az ALES/TUS puanları*
ALES-SAY 55 55 70
ALES-SAY veya EA veya SÖZEL (Beden Eğt. Ve Spor ABD) 55 55 70
TUS (Temel Tıb Bil.) 50 50 50
*Uzmanlık diplomasıyla başvuru yapan adayların da ALES-SAY puanlarını sağlaması gerekir
             

Adayların Sağlaması Gereken Yabancı Dil Puanları

(1) Türkçe eğitim yapan Yüksek Lisans Programlarına başvuruda yabancı dil şartı aranmaz.

(2) Yüksek lisans ve doktora programlarına başvuran adayların Tablo 2?de belirtilen İngilizce dil puanlarını almış olması gerekir.

(1) Yüksek lisans programına başvuran(İngiliz Dili ve Eğitimi EABD hariç) ve bilimsel düzeyleri programa kabul için yeterli görülen, ancak Tablo 2?de belirtilen dil şartlarını sağlayamayan adaylar Gaziantep Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Hazırlık sınıfına isterlerse kayıt yaptırabilirler veya 1 yıl süreyle izinli sayılabilirler;

a. Kayıtlı veya izinli oldukları süre içinde, geçerli sınavlara girerek en az İngilizce dil puanını sağlayanlar programa takip eden ilk dönemde kayıt yaptırarak yüksek lisans öğretimine devam ederler.

b. Hazırlık sınıfını başarıyla tamamlayanlar yüksek lisans programlarına devam ederler.

c. Yaz okulu dahil bu şartları sağlayamayanlara 6111 Sayılı Kanunun 171. Ve 172. Maddeleri İle 2547 Sayılı Kanunun 44. ve 46. Maddelerinde Yapılan Değişikliklerin Ve 173. Madde ile 2547 Sayılı Kanuna Eklenen Geçici 58. Maddenin Lisansüstü Öğrenciler İçin Uygulanma Esasları nda yer alan hususlar uygulanır.

(2) Öğretim dili İngilizce olan Doktora Programlarına başvuran (İngiliz Dili ve Eğitimi EABD hariç) ve bilimsel düzeyleri programa kabul için yeterli görülen, Tablo 2?de belirtilen dil şartlarını sağlayamayan ancak ÜDS?den 55 puan almış olan adaylar Üniversite Yabancı Diller Yüksek Okulu İngilizce Hazırlık Programı'na normal ya da ikinci öğretimde öğrenci olarak kayıt yaptırırlar;

a. Kayıtlı oldukları süre içinde, geçerli sınavlara girerek en az İngilizce dil puanını sağlayanlar programa takip eden ilk dönemde kayıt yaptırarak doktora öğretimine devam ederler.

b. Hazırlık sınıfını en az 65 başarı notuyla tamamlayanlar doktora programlarına devam ederler.

c. Yaz okulu dahil bu şartları sağlayamayanlara 6111 Sayılı Kanunun 171. Ve 172. Maddeleri İle 2547 Sayılı Kanunun 44. ve 46. Maddelerinde Yapılan Değişikliklerin Ve 173. Madde ile 2547 Sayılı Kanuna Eklenen Geçici 58. Maddenin Lisansüstü Öğrenciler İçin Uygulanma Esasları nda yer alan hususlar uygulanır.

(3) Gaziantep Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu'nda açılacak İngilizce Hazırlık Programı'na kayıtlar sadece Güz döneminde yapılır.

Tablo 2. Başvuruda istenen en az İngilizce ÜDS puanları

  Yüksek Lisans Doktora
Öğretim Dili Türkçe olan EABD - 55
Öğretim Dili İngilizce olan EABD* 60(ÜDS** veya YYDS***) 65
     
*Lisans öğrenimlerini İngilizce dilinde yapan program mezunlarında veya anadili İngilizce olan adaylarda yüksek lisans başvurularında yabancı dil şartı aranmaz. **ÜDS veya ÜDS?ye eşdeğerliği üniversitelerarası kurul tarafından kabul edilen sınavlardan alınan puanlar kabul edilir. ***Gaziantep Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından yapılan sınav.

Yabancı Uyruklu Adaylarda Aranan Dil koşulları

(1) Ülkesinin resmi dili İngilizce olan, yüksek lisansa başvuran adaylardan öğretim dili İngilizce olan programlar için dil şartı aranmaz. Diğer adayların başvuru yaptıkları program için gerekli olan ve yukarıda belirtilen dil şartlarını sağlamaları gerekir.

(2) Lisansüstü programlarına başvuru yapan öğrencilerden bilimsel başarı düzeyleri lisansüstü programlara kabul için yeterli görülen, ancak başvurduğu program için zorunlu olan en az İngilizce puanı sağlamayan adaylar, kayıt yaptırarak bir yıl izinli sayılır. Bu öğrenciler isterlerse kendi imkanlarıyla üniversitemiz bünyesinde bulunan dil kurslarından birine katılabilirler. Kayıtlı oldukları süre içinde, geçerli sınavlara girerek en az İngilizce dil puanını sağlayanlar programa takip eden ilk dönemde lisansüstü öğrenimlerine başlarlar.

(3) Türkçe Dil şartını sağlayan ve lisans eğitimini İngilizce olarak tamamlayan adaylar kayıt yaptırdıkları takdirde doktora yeterlik sınavı öncesine kadar gerekli olan yabancı dil puanının sağlayarak eğitimlerine devam ederler. Bu şartı sağlayamayan öğrencilere 6111 Sayılı Kanunun 171. Ve 172. Maddeleri İle 2547 Sayılı Kanunun 44. ve 46. Maddelerinde Yapılan Değişikliklerin Ve 173. Madde ile 2547 Sayılı Kanuna Eklenen Geçici 58. Maddenin Lisansüstü Öğrenciler İçin Uygulanma Esasları nda yer alan hususlar uygulanır.

(4) Tablo 2 de belirtilen ÜDS puanlarına eşdeğerliği bulunmayan uluslar arası geçerliliği olan yabancı dil sınavlarının eşdeğerliği EK tarafından belirlenir.

(1) Türkçe eğitim yapılan programlara başvuru yapan adayların aşağıdaki şartlardan birini sağlamaları gerekir;

a. TÖMER Türkçe dil sınavından en az 60 puan alması.

b. Türkçe bildiğini belgelemesi.

c. Anadilinin Türkçe olduğunu belgelemesi.

d. Gaziantep Üniversitesi tarafından yapılacak sınavda başarılı olması.

(2) Bilimsel başarı düzeyleri programa kabul için yeterli olan, ancak Türkçe dil şartını sağlayamayan adaylar programa kabul edilir ve 1(bir) yıl, dil şartını sağlamak üzere izin verilir. Bu süre içinde dil şartını sağlayan adaylar takip eden dönemde programa kayıt yaptırarak öğrenimlerine devam ederler.

Başvuruların Değerlendirilmesi

(1) Yüksek lisans programları için değerlendirmeler 100 tam not üzerinden ilgili programın puan türünde ALES sınav notunun %50?si, lisans notunun %40?ı ve yapılacak sözlü sınavın %10?u alınarak elde edilen puanlar en yüksek puandan başlanarak sıralamaya konulmak suretiyle öğrencilerin tercih sıraları ve kontenjanlar gözetilerek yapılır.

(2) Yüksek lisans programlarına başvuruların değerlendirilmesinde.

(i) Adayın lisans notu, not belgesinde 100?lük sistemde yazılmışsa veya 4?lük not sisteminin 100?lük karşılığı gösterilmiş ise değerlendirme 100?lük sistemindeki notlarla yapılır.

(ii) Adayın lisans notu, not belgesinde 4?lük not sisteminin 100?lük sistemde karşılığı yoksa, sadece 4?lük notu varsa, YÖK?ün 100?lük sistemi uygulanır.

(3) Mülakat sınavına giremeyeceğini dilekçe ile bildiren ve mazeretleri ilgili EABD Başkanlığınca kabul edilen adaylar değerlendirmeye alınır, ancak sınav notu sıfır olarak işlem yapılır.

(4) Adayların yüksek lisans programına kabul edilebilmeleri için ortalama puanlarının en az 55 olması gerekir.

(1) Doktora programları için değerlendirmeler 100 tam not üzerinden ilgili programın puan türünde ALES sınav notunun %50?si, yüksek lisans notunun %40?ı ve yapılacak sözlü sınavın %10?u alınarak elde edilen puanlar en yüksek puandan başlanarak sıralamaya konulmak suretiyle öğrencilerin tercih sıraları ve kontenjanlar gözetilerek yapılır.

(2) Doktora programlarına başvuruların değerlendirilmesinde.

(i) Adayın yüksek lisans notu, not belgesinde 100?lük sistemde yazılmışsa veya 4?lük not sisteminin 100?lük karşılığı gösterilmiş ise değerlendirme 100?lük sistemindeki notlarla yapılır.

(ii) Adayın yüksek lisans notu , not belgesinde 4?lük not sisteminin 100?lük sistemde karşılığı yoksa, sadece 4?lük notu varsa, YÖK?ün 100?lük sistemi uygulanır.

(3) Lisans diplomasıyla doktora programına başvurularda yüksek lisans notu yerine lisans notu alınır.

(4) Mülakat sınavına giremeyeceğini dilekçe ile bildiren ve mazeretleri ilgili EABD Başkanlığınca kabul edilen adaylar değerlendirmeye alınır, ancak sınav notu sıfır olarak işlem yapılır.

(5) Adayların doktora programına kabul edilebilmeleri için ortalama puanlarının en az 60 olması gerekir.

(1) Temel Tıp Bilimleri programlarına başvuran Tıp Fakültesi mezunları için ALES veya TUS Temel Tıp puanı dikkate alınır. Doktora programı için değerlendirmede ALES veya TUS Temel Tıp puanının %50'si, lisans not ortalamasının %40?ı, yüksek lisansı olanların ise lisans not ortalamasının %20?si ile yüksek lisans not ortalamasının %20?si ve mülakat sonucunun %10'u dikkate alınarak, toplam en az 60 (altmış) puan alanlar arasında sıralama yapılır.

(2) Sıralanan puanların eşitliği halinde ALES puanı yüksek olan öğrenciye öncelik tanınır.

KESİN KAYITTA İSTENECEK BELGELER

1) Başvuruda istenen belgelerin asılları.

2) Online başvuru formunun çıktısı.

3) 4 adet fotoğraf.

4) Erkek öğrenciler için Askerlik Durum Belgesi.

5) Kimlik Fotokopisi

6) Özel öğrenciler için ders kayıt ücreti banka dekontu.

Özel Öğrenci Başvurularında İstenen Belgeler

1) Özel Öğrenci Başvuru Formu ve 2 adet resim.

2) Transkript (Not Belgesi).

3) Diploma veya Geçici Mezuniyet Fotokopisi

Ø Üniversitemizde görevli akademik ve idari personel özel öğrenci statüsünde lisans veya lisansüstü dersi alamazlar.

Ø Kayıtlı öğrencisi bulunmayan bir derse özel öğrenci kabul edilmez.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Programlarına Başvuru Koşulları

ANATOMİ ANABİLİM DALI

Yüksek lisans :

Sağlık Bİlimleri Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunları başvurabilirler.

Doktora :

Diş Hekimliği, Tıp, Diş Hekimliği ve Veteriner Fakültesi gibi 5 yıllık eğitim veren fakülte mezunları ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyton bölümü mezunları ve Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunu olup, Anatomi Anabilim Dalı'nda yüksek lisans yapanlar başvurabilirler.

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ANABİLİM DALI Yüksek lisans :

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Beden Eğitimi Bölümü mezunları başvurabilirler.

BİYOFİZİK ANABİLİM DALI

Yüksek lisans :

Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Veteriner Fakültesi, Tıp Fakültelerinin Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü ile Fizyoterapi ve Rahabilitasyon Yüksekokulu (4 yıllık), Fen-Edebiyat Fakülteleri ve Eğitim Fakültelerinin Biyoloji, Fizik ve Kimya Bölümleri, Mühendislik Fakültelerinin Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Fizik Mühendisliği ve Biyomedikal Mühendisliği Bölümleri mezunları başvurabilirler.

BİYOKİMYA ANABİLİM DALI

Yüksek lisans :

Dört yıllık eğitim veren Mühendislik Fakültesi Kimyagerlik ve Kimya Mühendisliği, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü, Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü, Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Veteriner Fakültesi mezunları, Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya ve Biyokimya Bölümleri, Eğitim Fakültelerinin Kimya ve Biyoloji Bölümleri mezunları başvurabilirler.

Doktora :

Tıp, Veteriner ve Diş Hekimliği Fakültesi mezunları ile Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalında yapılmış bir yüksek lisans derecesine veya Eczacılık ile Fen Fakültesi mezunlarının Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen esaslara göre bir labaratuvar dalında kazanılan uzmanlık yetkisine sahip olması gereklidir. Ayrıca Üniversitemiz Senatosu tarafından hazırlanan yönetmelikteki esaslar geçerlidir.

BİYOİSTATİSTİK VE TIP BİLİŞİMİ ANABİLİM DALI

Yüksek lisans :

Fen Fakültesi/Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik ve Matematik, Biyoloji ve Fizik Bölümleri, Tıp Fakültesi, Mühendis Fakültelerinin Bilgisayar Bölümü Mezunları.İstatistik Bölümü dışındaki mezunlardan programa kabul edilenler Gaziantep Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 21/a maddesi uyarınca belirtilen asgari şartlara ilavetan Anabilim Dalının uygun gördüğü ve program içerisinde (Ders Katalogunda) yer alan derslerden en az 4 adet ve en az 12 kredilik ders alır.

ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI ANABİLİM DALI

İmmünoloji yüksek lisans programı :

Yüksek lisans : Tıp Fakültesi mezunları.

FARMAKOLOJİ ANABİLİM DALI

Yüksek lisans :

Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Veteriner Fakülteleri, Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği, Fen Fakültesi Biyoloji ve Kimya Bölümü, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu (4 yıllık), Hemşirelik Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü, Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü mezunları, Anabilim Dalı Akademik Kurulunun uygun göreceği Fakülte ve Bölüm mezunları.

Doktora :

Eczacılık, Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği, Fen Fakültesi Biyoloji ve Kimya Bölümü, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu (4 yıllık), Hemşirelik Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü, Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü?nden mezun olup, yüksek lisans diploması olanlarla Tıp, Diş Hekimliği ve Veteriner Fakülteleri mezunları doktora programına başvurabilirler.

FİZYOLOJİ ANABİLİM DALI

Yüksek lisans :

Eczacılık, Veteriner, Diş Hekimliği, Tıp Fakülteleri, Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü, Tıbbi Biyolojik Bilimler, Eğitim Fakültesi Biyoloji Bölümü, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu (4 yıllık), Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji ve Psikolojik Danışmanlık, Deneysel Psikoloji Bölümleri, ve diğer sağlıkla ilgili Fakülte ve dört yıllık Yüksekokullardan mezun olanlar, Anabilim Dalı Akademik Kurulunun uygun göreceği Fakülte ve Bölüm mezunları başvurabilirler.

Doktora:

Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Fizyoloji Anabilim Dalı'nda yüksek lisans diploması olanlar. Sağlık Bilimleri Enstitüsüne bağlı Anabilim dallarından birinde yüksek lisans yapmış olanlar doktora programına başvurabilirler.

HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI

Yüksek lisans :

Bu programa Tıp Fakültesi mezunları ile sağlıkla ilgili Fakültelerin, Yüksekokulların Ebelik ve Hemşirelik, Sağlık Memurluğu, Beslenme ve Diyetetik Bölümünden mezun olanlar başvurabilir.

HEMŞİRELİK ANABİLİM DALI

İç Hastalıkları Hemşireliği Yüksek lisans programı :

Hemşirelik Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu, sağlıkla ilgili dört yıllık Yüksekokul veya Fakülte mezunları ve Anabilim Dalı Akademik Kurulu tarafından uygun görülen lisans düzeyinde eğitim almış olanlar başvurabilir.

Psikiyatri Hemşireliği Yüksek lisans programı :

Hemşirelik Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu, sağlıkla ilgili dört yıllık Yüksekokul veya Fakülte mezunları ve Anabilim Dalı Akademik Kurulu tarafından uygun görülen lisans düzeyinde eğitim almış olanlar başvurabilir.

Halk Sağlığı Yüksek lisans programı :

Hemşirelik Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu, sağlıkla ilgili dört yıllık Yüksekokul veya Fakülte mezunları ve Anabilim Dalı Akademik Kurulu tarafından uygun görülen lisans düzeyinde eğitim almış olanlar başvurabilir.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Yüksek lisans Programı :

Hemşirelik Yüksekokulu,Sağlık Yüksekokulu, sağlıkla ilgili dört yıllık Yüksekokul veya Fakülte mezunu olma ve Anabilim Dalı Akademik Kurulu tarafından uygun görülen lisans düzeyinde eğitim almış olma.

Kadın ve Doğum Hastalıkları Hemşireliği Yüksek Lisans Programı : Sağlık Bilimleri Fakültesi veya Hemşirelik Yüksekokulu veya Sağlık Yüksekokulu :HEmşirelik/Ebelik Bölümü mezunları başvurabilirler.

HİSTOLOJİ VE EMBRİYOLOJİ ANABİLİM DALI

Yüksek lisans :

Fen-Edebiyat ve Eğitim Fakültelerinin Biyoloji Bölümleri, Tıbbi Biyoloji Bilimler Bölümü, Tıp, Veteriner, Eczacılık Fakültesi mezunları, Sağlık Yüksekokulları (dört yıllık), Yüksek Hemşirelik ve Ebelik (dört yıllık) mezunları.

KULAK BURUN BOĞAZ ANABİLİM DALI

Odyoloji Yüksek lisans programı ve Ses, Konuşma ve Lisan Terapisi (Logopedi) Yüksek lisans programı :

Tıp Fakültesi, Psikoloji, İşitme Engelliler (4 yıllık) Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu (4 Yıllık), Eğitim ve Fen-Edebiyat Fakültelerinin ilgili Bölümleri ve ilgili dallarda yüksek lisans diplomasına sahip olanlar ile Anabilim Dalı Akademik Kurulu tarafından uygun görülen lisans düzeyinde eğitim almış olanlar başvurabilirler.

MİKROBİYOLOJİ ANABİLİM DALI

Yüksek lisans :

Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Veteriner Fakültesi mezunları, Fen Edebiyat Fakülteis biyoloji Bölümü mezunları ve Anabilim Dalı Akademik Kurulu tarafından uygun görülen lisans düzeyinde eğitim almış olanlar başvurabilirler.

Doktora :

Tıp Fakültesi mezunları ve Mikrobiyoloji dalında yüksek lisans derecesine sahip olanlar başvurabilir.

PSİKİYATRİ ANABİLİM DALI (Ruh Sağlığına Destek ve Koruma Yüksek lisans programı)

Yüksek lisans :

Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik, Ebelik (Lisans) Bölümü, Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü, Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü ve Diş Hekimliği Fakültesi mezunları başvurabilirler.

TEMEL SOLUNUM BİYOLOJİSİ Yüksek Lisans Programı :

Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık Fakültesi mezunları, Fen-Edebiyat ve Eğitim Fakültelerinin Biyoloji ve Genetik ,Bölümü mezunları, Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü mezunları başvurabilirler.

TIBBİ BİYOLOJİ ANABİLİM DALI

Yüksek lisans :

Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Fen-Edebiyat ve Eğitim Fakültelerinin Biyoloji, Kimya, Genetik, Matematik ve Fizik Bölümü mezunları, Mühendislik Fakültesi Gıda, Kimya, Su Ürünleri, Genetik Mühendisliği mezunları, Tıbbi Biyolojik Bilimler mezunları ve Anabilim Dalı Akademik Kurulunun uygun göreceği Fakülte ve Bölüm mezunları.

Biyobilişim ve Hesaplamalı Biyoloji Yüksek lisans Programı:

Fen Fakültesi/Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik ve Matematik, Biyoloji, Kimya ve Fizik Bölümleri, Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakültelerinin Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve Fizik Mühendisliği Bölümü mezunları başvurabilirler. İstatistik Bölümü dışındaki mezunlardan program kabul edilenler 12 kredilik Bilimsel Hazırlık Programına tabi tutulurlar.

Doktora programı :

Tıp, Veteriner, Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi mezunları, Fen-Edebiyat, Eğitim fakültelerinin Biyoloji, Kimya, Genetik, Genetik Mühendisliği, Tıbbi biyolojik Bilimler bölümü mezunları, Sağlık Bilimleri Enstitüsüne bağlı herhangi bir Anabilim Dalı'ndan yüksek lisans diploması almış olanlar ve Fen Bilimleri Enstitülerinin Biyoloji Dallarından birinde yüksek lisans diploması almış olanlar doktora programına başvurabilirler.

ORTAK DOKTORA PROGRAMLARI

AĞIZ, DİŞ ve ÇENE HASTALIKLARI CERRAHİSİ ANABİLİM DALI

Doktora programı:

Diş hekimliği Fakültesi mezunları başvurabilir.

ENDODONTİ ANABİLİM DALI

Doktora programı:

Diş hekimliği Fakültesi mezunları başvurabilir.

ORTODONTİ ANABİLİM DALI

Yüksek Lisans Programı (İngilizce):

Diş Hekimliği Fakültesi mezunları başvurabilir.

Doktora:

Diş Hekimliği Fakültesi mezunları başvurabilir.

PEDODONTİ ANABİLİM DALI

Doktora:

Diş hekimliği Fakültesi mezunları başvurabilir.

PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ ANABİLİM DALI

Doktora:

Diş Hekimliği Fakültesi mezunları başvurabilir.

PERİODONTOLOJİ ANABİLİM DALI

Doktora:

Diş Hekimliği Fakültesi mezunları başvurabilir.


GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

LİSANSÜSTÜ İLANI

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA 2012-2013 ÖĞRETİM YILI İKİNCİ YARIYILINDA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

Gaziantep Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği Uygulama Esaslarının 4.Maddesinin 2.Bendinin; ? Üniversitemiz WEB sitesinde yayınlanan Başvuru Formunu doldurur. Aday aşağıda belirtilen evrakları mülakat sınavında ve kesin kayıt sırasında ibraz etmekle yükümlüdür.

MÜLAKAT SINAVINDA İSTENEN BELGELER

1) On-line olarak yapmış olduğunuz başvurunun çıktısı.

2) Diploma veya çıkış belgesi (henüz mezun olmamış öğrencilerden başvurduğu yarıyıl sonunda mezun olabileceğini gösterir belge).

3) Mezun olduğu/olacağı yüksek öğretim kurumundan alınmış olan tüm dersleri ve notları gösterir belgeler. (Transkript)

4) ALES sonuç belgesi. (Tezli Yüksek Lisansa başvuru yapanlar getireceklerdir.)

5) Programlar için başvuru koşullarında belirtilen yabancı dil yeterlik belgesi.

BAŞVURULAR İÇİN ÖNEMLİ TARİHLER

20.01.2013 ? Son Başvuru Tarihi (24:00? a kadar)

24 Ocak 2013 Anabilim Dallarında mülakat sınavı (saat 09.00?da ilgili Enstitü Anabilim Dalı Başkanlıklarında yapılacaktır.

29.01.2013 Sonuçların Enstitülere gönderilmesi.

31.01.2013- Sonuçların genel olarak ilan edilmesi.

04-08.02.2013 Asil Listeden kazananların kesin kayıt tarihleri

11-12.02.2013- Yedek listeden kazananların kesin kayıtlarının yapılması, özel öğrenci kayıtları, cezalı kayıtlar ve ders ekleme çıkarma.

ADAYLARDA ARANAN GENEL KOŞULLAR

1) Yüksek lisans programlarına başvuran adayların bir lisans diplomasına sahip olanlar veya lisans eğitimini sürdüren ve kayıtlı oldukları dönem sonunda mezun olabilecek durumundaki öğrenciler başvurabilir.

2) Doktora programlarına bir yüksek lisans diplomasına sahip olanlar veya lisans mezuniyet genel not ortalaması 3.00/4.00 (8/10 veya 80/100) olan lisans diplomasına sahip olan adaylar başvurabilir.

3) ALES PUANLARI

Adayların ALES?den veya uluslararası düzeyde kabul gören eşdeğeri bir sınavdan Tablo 1?de belirtilen puanları almış olmaları gerekir.

Tablo 1. Başvuruda istenen en az ALES* ve GMAT Puanları

Ana Bilim Dalı Puan Türü Yüksek Lisans Yüksek Lisans Diploması İle DOKTORA Lisans Diploması İle DOKTORA
İktisat ALES: EA 55 55 70
GMAT 450 450 500
İşletme ALES: EA 55    
GMAT 450    
Bankacılık ve Sigortacılık ALES: EA 55    
GMAT 450    
Güvenlik Str. ve Yönetimi ALES: SÖZ 55    
GMAT 450    
İletişim ve Toplumsal Dönüşüm ALES: SÖZ 55    
GMAT 450    
Gastronomi ve Mutfak Sanatları ALES: SÖZ 55    
GMAT 450    
Temel İslam Bilimleri ALES: SÖZ 55    
GMAT 450    
*Yüksek Lisans Programından mezun olup Doktora Programına en fazla bir dönem ara vererek başvuran adaylar, Yüksek Lisans Programına başlarken vermiş oldukları ALES sınav sonuçlarını kullanabilirler.

NOT: ALES Sonuç Belgesinin, Sınavın yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerlilik süresi vardır.

ADAYLARIN SAĞLAMASI GEREKEN YABANCI DİL PUANLARI

Yüksek Lisans Programlarına başvuruda yabancı dil şartı aranmaz. Doktora programlarına başvuran adayların, Tablo 2?de belirtilen puanları almış olmaları gerekir.

Tablo 2. Doktora başvurularında istenen en az İngilizce ÜDS* puanları

ANA BİLİM DALI ÜDS PUANI
İktisat 55
*Üniversitelerarası kurul tarafından kabul edilen ÜDS eşdeğeri sınavlardan alınan, eşdeğer puanlar kabul edilir.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Tezli Yüksek lisans programları için değerlendirmeler 100 tam not üzerinden ilgili programın puan türünde ALES sınav notunun %50?si, lisans notunun %40?ı ve yapılacak sözlü sınavın %10?u alınarak elde edilen puanlar en yüksek puandan başlayarak sıralamaya konulmak suretiyle öğrencilerin tercih sıraları ve kontenjanlar gözetilerek yapılır.

Kabul edilebilir mazeretini dilekçeyle bildiren adaylar değerlendirmeye alınır, ancak mülakat sınav notu sıfır olarak işlem yapılır.( Dilekçelerin mülakattan önce verilmesi gerekir.)

Adayların yüksek lisans programına kabul edilebilmeleri için ortalama puanlarının en az 55 olması gerekir.

Tezsiz yüksek lisans müracaatlarında ALES puanının kaldırılarak, Lisans diploması not ortalamasının % 80?i ve Sözlü Sınavın %20 ?si alınarak elde edilen puanlar en yüksek puandan başlayarak sıralamaya konulmak suretiyle öğrencilerin tercih sıraları ve kontenjanlar gözetilerek yapılır.

Doktora programları için değerlendirmeler 100 tam not üzerinden ilgili programın puan türünde ALES sınav notunun %50?si, yüksek lisans notunun %40?ı ve yapılacak sözlü sınavın %10?u alınarak elde edilen puanlar en yüksek puandan başlanarak sıralama yapılmak suretiyle öğrencilerin tercih sıraları ve kontenjanlar gözetilerek yapılır.

Lisans diplomasıyla doktora programına başvurularda yüksek lisans notu yerine lisans notu alınır.

Kabul edilebilir mazeretini dilekçeyle bildiren adaylar değerlendirmeye alınır, ancak sınav notu sıfır olarak işlem yapılır.

Adayların doktora programına kabul edilebilmeleri için ortalama puanlarının en az 60 olması gerekir.

KİMLER BAŞVURABİLİR

İktisat Ana Bilim Dalı

Doktora programına başvuracak adayların lisans veya yüksek lisanslarından birini İktisat alanında yapmış olmaları gerekir.

Tezli Yüksek Lisans programına başvuracak adayların İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri veya Siyasal Bilgiler Fakültelerinden mezun olmaları gerekir.

II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programına başvuracak adayların Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinden mezun olmaları gerekir.

İşletme Ana Bilim Dalı

II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programına başvuracak adayların Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinden mezun olmaları gerekir.

Bankacılık ve Siğortacılık Ana Bilim Dalı

II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programına başvuracak adayların Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinden mezun olmaları gerekir.

Tarih Ana Bilim Dalı

II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programına başvuracak adayların üniversitelerin 4 yıllık lisans programı mezunu, Polis Akademisi veya Harp Okulu mezunu olmaları gerekir.

Güvenlik Stratejileri ve Yönetimi Ana Bilim Dalı

Tezli Yüksek Lisans programına başvuracak adayların Polis Akademisi mezunu, Hukuk Fakültesi mezunu, güvenlik alanında eğitim almış lisans mezunu veya bu alanda üst yöneticilik yapıyor olmaları gerekir.

Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı

Tezli Yüksek Lisans programına başvuracak adayların İlahiyat Fakültesi, Arap Dili Öğretmenliği veya Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümlerinden mezun olmaları gerekir.

İletişim ve Toplumsal Dönüşüm Ana Bilim Dalı

Tezli Yüksek Lisans programına başvuracak adayların Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinden mezun olmaları gerekir.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı

Tezli Yüksek Lisans programına başvuracak adayların Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinden mezun olmaları gerekir.

ÖZEL DURUMLAR

II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programlarının açılabilmesi için yeterli müracaat olmaması durumunda Enstitü, ilgili programın açılmamasına karar verebilir. Bu durumda boş kontenjan bulunması halinde, adayların talebi ve başvuru koşullarını sağlamaları koşuluyla talepte bulunan adaylara diğer programlara kayıt hakkı tanınabilir.

Tezsiz II. Öğretim yüksek lisans programının öğrenci katkı payı tutarı ders başına 504 TL?dir. Toplam 10 ders alınacaktır. Dönem Projesi dahil toplam ücret 5.040 TL?dir. Ödeme takvimi kesin kayıt hakkı kazanan adaylara duyurulacaktır.

Tarih Ana Bilim Dalı Tezsiz II. Öğretim yüksek lisans programının öğrenci katkı payı tutarı kredi başına 110 TL?dir. Toplam 30 kredilik ders alınacaktır. Dönem Projesi dahil toplam ücret 3.300 TL?dir. Ödeme takvimi kesin kayıt hakkı kazanan adaylara duyurulacaktır.

YABANCI UYRUKLU ADAYLARIN BAŞVURULARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

1) Yabancı uyruklu öğrencilerin başvurularının değerlendirmesi dosya üzerinden yapılarak, programa kabul için yeterli bulunan adaylara kabul yazısı gönderilir.

2) Yabancı uyruklu öğrenciler başvurularını enstitümüze yapacaklardır.

YABANCI UYRUKLU ADAYLARIN SAĞLAMASI GEREKEN DİL KOŞULLARI

1) Türkçe eğitim yapılan programlara başvuru yapan adayların en az aşağıdaki şartlardan birini sağlamaları gerekir;

a) TÖMER Türkçe dil sınavından en az 60 puan alması.

b) Türkçe bildiğini belgelemesi,

c) Anadilinin Türkçe olduğunu belgelemesi,

d) Gaziantep Üniversitesi tarafından (Şubat ayı içinde sınav tarihi ilan edilecektir.) yapılacak sınavda başarılı olmaları,

2) Bilimsel başarı düzeyleri programa kabul için yeterli olan, ancak Türkçe dil şartını sağlayamayan adaylar programa kabul edilir ve bir yıl, dil şartını sağlamak üzere izin verilir. Bu süre içinde dil şartını sağlayan adaylar takip eden dönemde programa kayıt yaptırarak öğrenimlerine devam ederler. Bir yıl içinde dil için gerekli şartları sağlayamayan adayların programla ilişiği kesilir.

ÖZEL ÖĞRENCİ ADAY KAYITLARI

Lisansüstü derslere özel öğrenci aday başvuruları, 28-30 Ocak 2013 tarihlerinde ilgili Enstitü Anabilim Dalı Başkanlıklarına yapılır.

Başvuruda İstenen Belgeler

1) Özel Öğrenci Başvuru Formu ve 2 adet resim.

2) Transkript (Not Belgesi).

Üniversitemizde görevli akademik ve idari personel özel öğrenci statüsünde lisans veya lisansüstü dersi alamazlar.

? Kayıtlı öğrencisi bulunmayan bir derse özel öğrenci kabul edilmez.

KESİN KAYITTA İSTENECEK BELGELER

1) Başvuruda istenen belgelerin asılları.

2) 4 adet fotoğraf.

3) Erkek öğrenciler için Askerlik Durum Belgesi.

4) Kimlik Fotokopisi

5) Öğrenim katkı payının birinci taksitinin yatırıldığını gösterir banka dekontu

6) Özel öğrenciler için ders kayıt ücreti banka dekontu.

NOT: Kabul ve redde ilişkin aday listeleri Enstitü internet sayfasında ilan edilecektir.

YATAY GEÇİŞ KABUL ESASLARI

1) Öğrencilerin yatay geçiş için başvurdukları programın asgari başvuru koşullarını sağlaması gerekir.

2) Başvuruların lisansüstü başvuru tarihleri içinde yapılması gerekmektedir.

3) Yatay geçiş başvurusu yapan öğrencilerin başvuru için gerekli olan belgelerin tamamını ilgili EABD?na teslim etmeleri gerekmektedir.

Sosyal Bilimler Enstitüsüne başvuran adayların ayrılacağı yükseköğretim kurumunda en az bir yarıyılını başarı ile tamamlamış olmaları ve ALES veya GMAT sınavından tablo 1 de belirtilen notların alınmış olması gerekir.

Tarih Anabilim Dalı yüksek lisans programına yatay geçişle başvuracak adayların, Tarih Anabilim Dalı tezli yüksek lisans programı ile ilgili bilim dalına kayıtlı olmaları ve ders döneminde olmaları gerekir.

LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI

İşletme ABD Yüksek Lisans II.Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Doktora Yabancı Uyruklu Öğrenci
Tezli Tezsiz   Tezli Y.Lisans
İşletme ABD   50   4
Bankacılık ve Sigortacılık ABD - 50    
İktisat ABD Yüksek Lisans II.Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Doktora Yabancı Uyruklu Öğrenci Yatay Geçiş Yatay Geçiş Yatay Geçiş
Tezli Tezsiz   Tezli Y. Lisans Tezli Tezsiz Doktora
İktisat ABD 14 50 10 4 1 1 1
Tarih ABD II.Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Yatay Geçiş Yabancı Uyruklu Öğrenci
Tezsiz Tezli Tezli Y.Lisans
Yakınçağ Tarihi - 1 10
Yeniçağ Tarihi - 1 10
Genel Türk Tarihi - 1 10
T.C Tarihi - 1 10
Ortaçağ Tarihi - 1 10
Tarih ABD 50    
Türk Dili ve Edebiyatı ABD Yabancı Uyruklu Öğrenci
Tezli Y.Lisans
Yeni Türk Dili 2
Eski Türk Edebiyatı 2
Türk Halk Edebiyatı 2
Türk Halk Bilimi 2
Yeni Türk Edebiyatı 2
Güvenlik Stratejileri ve Yönetimi ABD Yüksek Lisans
Tezli
Güvenlik Stratejileri ve Yönetimi 10
Temel İslam Bilimleri ABD Yüksek Lisans Yabancı Uyruklu Öğrenci Yatay Geçiş
Tezli Tezli Y.Lisans  
Tefsir - - 1
Kelam 5 2 1
Hadis - - 1
İslam Hukuku - - 1
İletişim ve Toplumsal Dönüşüm ABD Yüksek Lisans
Tezli
İletişim ve Toplumsal Dönüşüm 12
Gastronomi ve Mutfak Sanatları ABD Yüksek Lisans
Tezli
Gastronomi 12

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

LİSANSÜSTÜ İLANI

Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Programlarına 2012-2013 Öğretim Yılı İkinci Yarıyılında Öğrenci Alınacaktır.

BAŞVURU

Adayların en geç 20 Ocak 2013 tarihine kadar Gaziantep Üniversitesi (www.gantep.edu.tr) internet adresinde yer alan Yüksek Lisans on-line başvuru formunu doldurarak formunun çıktısını imzalı olarak ilgili Enstitü Anabilim Dalı (EABD) Başkanlıklarına teslim etmeleri veya posta ile ya da e-posta ile göndermeleri gerekmektedir. Adaylar başvuru formu dışında başka herhangi bir belge/doküman göndermeyeceklerdir. Fakat başvuru formunda verilen bilgilerin doğruluğunu ibraz etmek için, gerekli belgeler istendiğinde aday tarafından temin edilmelidir.

Not: Posta ile yapılacak başvurulardaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

E-posta Adresi (Eğitim Bilimleri A.B.Dalı Bşk.) : [email protected]

E-posta Adresi (İlköğretim A.B.Dalı Bşk.) : [email protected]

Posta Adresi: Gaziantep Üniversitesi, Eğitim Fakültesi,

Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü,

27310 Şehitkamil / GAZİANTEP

Not: Birden fazla programa başvurmak isteyen adayların online başvuru yaparken tercih sıralamalarını belirtmeleri gerekir. İki programa birden yerleşme hakkı kazanan aday bunlardan sadece birine kayıt yaptırma hakkı kazanır.

SÖZLÜ SINAVINDA İSTENEN BELGELER

Adayların, sözlü sınavına geldiklerinde aşağıda belirtilen belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

1) On-line Başvuru Formu Çıktısı

2) Diploma veya çıkış belgesi (aslı)

3) Mezun olduğu yükseköğretim kurumundan alınmış olan tüm dersleri ve notları gösterir belge (transkript belgesi) (aslı)

4) ALES sonuç belgesi (Tezli Yüksek Lisans ve Doktora başvurularında) (aslı)

5) Programlar için başvuru koşullarında belirtilen yabancı dil yeterlik belgesi (aslı)

LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ 2.YARIYIL BAŞVURULARI İÇİN ÖNEMLİ TARİHLER

20.01.2013 Son Başvuru Tarihi (24:00? a kadar)

24.01.2013 Anabilim Dallarında Tezli Yüksek Lisans ve Doktora sözlü sınavı

(saat 09.00?da ilgili Enstitü Anabilim Dalı Başkanlıklarında yapılacaktır.)

25.01.2013 Anabilim Dallarında Tezsiz Yüksek Lisans sözlü Sınavı

(saat 09.00?da ilgili Enstitü Anabilim Dalı Başkanlıklarında yapılacaktır.)

31.01.2013 Sonuçların (Asil ve Yedek Liste olarak) Enstitü web sayfasında (www.gantep.edu.tr/?ebe) ilan edilmesi.

04.02.2013-08.02.2013 Asil Listeden kazanan adaylar için kesin kayıt

11.02.2013-12.02.2013 Yedek listeden kazanan adaylar için kesin kayıt, Özel Öğrenci Kaydı

ADAYLARDA ARANAN GENEL KOŞULLAR

1) Yüksek lisans programlarına başvuran adayların bir lisans diplomasına sahip olan veya lisans eğitimini sürdüren ve kayıtlı oldukları dönem sonunda mezun olabilecek durumdaki adaylar başvurabilir.

2) Doktora programlarına bir yüksek lisans diplomasına sahip olan veya lisans mezuniyet genel not ortalaması en az 3.00/4.00 (8/10 veya 80/100) olan adaylar başvurabilir.

3) Doktora programlarına başvurabilmek için süre sınırı olmaksızın, ÜDS veya KPDS sınavlarından en az 55 almak gerekmektedir.

4) ALES Puanları: Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına başvuran adayların ALES?ten Tablo 1?de belirtilen puanları almış olmaları gerekir. Tezsiz yüksek lisans programlarına yapılacak başvurularda ALES puanı istenmemektedir.

Tablo 1. Eğitim Bilimleri Enstitüsü programlarında istenen en az ALES Puanları

Anabilim Dalı Puan Türü Yüksek Lisans Doktora Lisans Diplomasıyla doktora (bütünleşik doktora)
İlköğretim Sınıf Öğretmenliği ALES-EA 55 - -
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ALES-EA 55 - -
Eğitim Programları ve Öğretimi ALES-SÖZ 55 55 70
Eğitim Yönetimi Teft.,Planl.ve Ekon. ALES-SÖZ 55 55 70
İngiliz Dili ve Eğitimi ALES-SÖZ 55 - -
İlköğretim Matematik Öğretmenliği ALES-SAY 55 - -

Not: ALES Sonuç Belgesinin, sınavın yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerlilik süresi vardır.

KİMLER BAŞVURABİLİR

1) ?Eğitim Yönetimi Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi? ve ?Eğitim Programları ve Öğretimi? alanlarında Doktora Programlarına başvuracak adayların Eğitim Bilimleri Alanında lisans/yüksek lisans yapmış olmaları gerekir. Lisans diploması ile bütünleşik doktora programına başvuran adayların üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinden mezun olmaları gerekir.

2) ?Eğitim Yönetimi Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi? ve ?Eğitim Programları ve Öğretimi? alanlarında Tezli Yüksek Lisans programlarına başvuracak adayların Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinden mezun olmaları gerekir.

3) ?Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık? alanında Tezli Yüksek Lisans programına başvuracak adayların Üniversitelerin 4 yıllık Rehberlik ve Psikolojik Danışma / Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Eğitimde Psikolojik Hizmetler ve Psikoloji Programı mezunu olmaları gerekir.

4) ?Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık? alanında Tezsiz Yüksek Lisans programına başvuracak adayların, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık/Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Psikoloji Bölümü, Eğitimde Psikolojik Hizmetler, Okul Öncesi Eğitim, Çocuk Gelişimi, Özel Eğitim, Sosyal Hizmetler alanlarından mezun olmaları veya Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı kurum ve kuruluşlarda ?rehber öğretmen? olarak fiilen çalışıyor olmaları gerekir.

5) İlköğretim Sınıf Öğretmenliği Tezli Yüksek Lisans Programına başvuracak isteyen adayların Eğitim Fakültelerinin İlköğretim Bölümlerinin; Sınıf Öğretmenliği lisans derecelerini almış olmaları veya Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda lisans derecesine sahip olup sınıf öğretmeni olarak fiilen çalışıyor olmaları gerekir.

6) İlköğretim Matematik Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programına başvuracak adayların Eğitim Fakültelerinin İlköğretim Bölümü Matematik Öğretmenliği, Matematik Eğitimi, Ortaöğretim Bölümü Matematik Öğretmenliği veya Fen Edebiyat Fakültelerinin Matematik Bölümlerinden lisans derecesine sahip olmaları gerekir.

6)İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans programına başvuracak adayların, İngiliz Dili ve Eğitimi, Dilbilim, İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Amerikan Dili ve Edebiyatı Bölümlerinden mezun olmaları gerekir.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Yüksek Lisans Başvurularının Değerlendirilmesi:

· Tezli Yüksek lisans programları için değerlendirmeler; 100 tam not üzerinden ilgili programın puan türünde ALES puanının %50?si, lisans diploması not ortalamasının %40?ı ve yapılacak sözlü sınavın %10?u alınır ve elde edilen puanlar en yüksek puandan başlanarak sıralama yapılmak suretiyle adayların birden fazla programı tercih etmiş olmaları durumunda tercih sıraları ve kontenjanlar dikkate alınarak yapılır.

· Tezsiz Yüksek Lisans programına yapılan başvuruların değerlendirilmesinde, lisans diploması not ortalamasının %80?i ve sözlü sınavın %20?si alınarak elde edilen puanlar en yüksek puandan başlanarak sıralama yapılmak suretiyle adayların birden fazla programı tercih etmiş olmaları durumunda tercih sıraları ve kontenjanlar dikkate alınarak yapılır.

· Sözlü sınava giremeyecek olan adaylar kabul edilebilir mazeretlerini dilekçeyle ilgili Enstitü Anabilim Dalı?na bildirmeleri şartı ile değerlendirmeye alınır, ancak sözlü sınav notu sıfır olarak işlem yapılır (Dilekçelerin sözlü sınav tarihinden önce verilmesi gerekir).

· Adayların yüksek lisans programına kabul edilebilmeleri için toplam puanlarının en az 55 olması gerekir.

Doktora Başvurularının Değerlendirilmesi:

· Doktora programları için değerlendirmeler 100 tam not üzerinden ilgili programın puan türünde ALES sınav notunun %50?si, yüksek lisans diploma not ortalamasının %40?ı ve yapılacak sözlü sınavın %10?u alınarak elde edilen puanlar en yüksek puandan başlanarak sıralama yapılmak suretiyle adayların birden fazla programı tercih etmiş olmaları durumunda tercih sıraları ve kontenjanlar dikkate alınarak yapılır.

Lisans diplomasıyla bütünleşik doktora programına başvurularda yüksek lisans notu yerine lisans notu alınır.

· Sözlü sınava giremeyecek olan adaylar kabul edilebilir mazeretlerini dilekçeyle ilgili Enstitü Anabilim Dalı?na bildirmeleri şartı ile değerlendirmeye alınır, ancak sözlü sınav notu sıfır olarak işlem yapılır (Dilekçelerin sözlü sınav tarihinden önce verilmesi gerekir).

· Adayların doktora programına kabul edilebilmeleri için toplam puanlarının en az 60 olması gerekir.

KESİN KAYITTA İSTENECEK BELGELER

1) 4 adet fotoğraf.

2) Erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesi.

3) Nüfus cüzdanı fotokopisi

4) Öğrenim katkı payının birinci taksitinin yatırıldığını gösterir banka dekontu.

5) Özel öğrenciler için ders kayıt ücreti banka dekontu.

YATAY GEÇİŞ KABUL ESASLARI

1) Adayların yatay geçiş için başvurdukları programın asgari başvuru koşullarını sağlaması gerekir.

2) Başvuruların lisansüstü başvuru tarihleri içinde yapılması gerekmektedir.

3) Yatay Geçiş Başvurusunda bulunan adayların ayrılacağı yükseköğretim kurumunda en az 1 yarıyılını başarı ile tamamlamış olmaları ve ALES sınavından tablo 1 de belirtilen puanları almış olmaları gerekir.

4) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Yüksek Lisans programına başvuracak adayların üniversitelerin 4 yıllık Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık / Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Eğitimde Psikolojik Hizmetler ve Psikoloji Programı mezunu olmaları gerekir.

5) Yatay geçiş başvurusu yapan adaylar, başvurularını elden veya posta ile ilgili Anabilim Dalına yapmaları gerekir. Yatay geçiş başvuru için istenen belgeler şunlardır:

a) Başvuru dilekçesi

b) Halen kayıtlı oldukları Yüksek Öğretim Kurumundan alınan öğrenci belgesi

c) Halen kayıtlı oldukları Yüksek Öğretim kurumundan alınan transkript

d) ALES sonuç belgesi

e) Programın başvuru koşulunda belirtilen yabancı dil yeterlik belgesi

LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI

Tablo 2. Eğitim Bilimleri Enstitüsünce açılacak programların kontenjan sayıları

Anabilim Dalı Lisans Üstü Alanı Tezli Yüksek Lisans Tezsiz Yüksek Lisans Doktora Yatay Geçiş (Tezli Y. Lisans) Yatay Geçiş Doktora
Eğitim Bilimleri A.B.Dalı Eğitim Yön.Tef. Plan. ve Ek. 6 60 4 - -
Eğitim Progr. ve Öğretim 2 40 2   1
Rehberlik ve Psikolojik Dan. - 30 - 1 -
İlköğretim A.B.Dalı Matematik Eğitimi 6 - - - -
Sınıf Öğretmenliği 5 - - - -

ÖZEL DURUMLAR

Tezsiz yüksek lisans programlarının açılabilmesi için yeterli sayıda müracaat olmaması durumunda Enstitü, ilgili programın açılmamasına karar verebilir. Bu durumda boş kontenjan bulunması halinde, adayların talebi ve başvuru koşullarını sağlamaları koşuluyla talepte bulunan adaylara diğer programlara kayıt hakkı tanınabilir.

Ücret:?Eğitim Yönetimi Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi? , ?Eğitim Programları ve Öğretimi? ve ?Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık? alanlarında tezsiz yüksek lisans programlarına ait harç ücretleri Tablo 3?te verilmiştir:

Tablo 3. Eğitim Bilimleri Enstitüsünce açılan tezsiz yüksek lisans programlarına ait harçlar ve ödeme şekli

Tezsiz yüksek lisans programı Programda verilecek toplam ders sayısı Dönemlere göre ders sayıları Ders başına belirlenen ücret (TL) Her dönem yapılacak ödeme planı (TL)
Eğitim Yön.Teft.,Planl. ve Ekonomisi 10 4 3 3 504 2.016 1.512 1.512
Eğitim Programları ve Öğretimi 10 4 3 3 504 2.016 1.512 1.512
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 10 4 3 3 504 2.016 1.512 1.512