Galatasaray Üniv. Sos. Bil. Ens. Tezsiz Y. Lisans Program İlanı

İlan Giriş : 20 Aralık 2012 11:57, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Galatasaray Üniv. Sos. Bil. Ens. Tezsiz Y. Lisans Program İlanı

T.C.

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA

İKİNCİ ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

I. BAŞVURU KOŞULLARI

1- Mezuniyet Koşulu

İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans giriş sınavına kabul edilmek için adayların, başvuracakları anabilim dallarının uygun gördüğü dört yıllık bir yükseköğretim kurumundan mezun olması gerekir.

2-Yeterli Yabancı Dil Bilgisi Koşulu

İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına başvuracak adayların programın gerektirdiği yabancı dilden Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS)'den veya Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS)?den veya Üniversitelerarası Kurul tarafından eşdeğerliği kabul edilen aşağıdaki tabloda belirten sınavlardan herhangi birinden aldıkları puanları belgeleyenler yabancı dil yeterlik koşulunu sağlamış kabul edilirler.

ÜDS/KPDS TOEFL-IBT TOEFL-CBT TOEFL-PBT IELTS DELF DALF
60 72 198 531 4 B1 C1
65 78 210 547 4,5 B1 C1
70 84 221 561 5 B1 C1

II. PROGRAMLAR VE KONTENJANLAR

İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programına kayıt hakkı kazanan öğrenci sayısının aşağıdaki tabloda belirtilen asgari sayıdan az olması halinde, o dönemde ilgili İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı açılmayabilir.

Programlar Kontenjan Asgari Öğrenci Sayısı Başvuru İçin Gerekli Yabancı Dil ÜDS/KPDS Asgari Puan
İşletme (1) 30 15 Fransızca / İngilizce 70
Uluslararası İlişkiler 20 10 Fransızca / İngilizce 60
Pazarlama İletişimi Yönetimi 25 15 Fransızca / İngilizce 65
Türkiye Üzerine Toplumsal İncelemeler 25 10 Fransızca / İngilizce 60
Siyaset Bilimi 20 10 Fransızca / İngilizce 60
Finansal Ekonomi 30 10 Fransızca / İngilizce 65
Ekonomi Hukuku (2) 30 10 Fransızca / İngilizce /Almanca 60

1)Lisans mezuniyet ortalaması 4 üzerinden düzenlenmiş transkriptte en az 2.4 olmalıdır. 100?lük sisteme göre notun 4?lük sisteme göre karşılığı belirlenirken YÖK tarafından hazırlanmış dönüştürme tablosu dikkate alınır.

(2)Bu programa başvuracak adaylarda Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, İletişim veya Mühendislik Fakültelerinden mezun olma koşulu aranır.

III- GEREKLİ BELGELER

A. Başvuru İçin Gerekli Belgeler

1- Lisans diplomasının ya da geçici mezuniyet belgesinin aslının ibraz edilmesi koşuluyla, üniversiteleri tarafından onaylanmış ya da noter tasdikli sureti. (Kesin kayıt aşamasına kadar diplomasını veya geçici mezuniyet belgesini getirecek adaylar da başvuruda bulunabileceklerdir.) Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olan adaylar için diploma ya da mezuniyet belgelerinin Yükseköğretim Kurulu?nca (YÖK) düzenlenen denklik belgesi ile birlikte ibraz edilmesi zorunludur.

2- Lisans not dökümü (transkript) belgelerinin aslının ibraz edilmesi koşuluyla, üniversiteleri tarafından onaylanmış ya da noter tasdikli sureti.

3- Yabancı dil sonuç belgelerinin aslı . (Tüm yabancı diller için dil belgesinin üzerinde bir geçerlik tarihi belirtilmediyse Eylül 2005 ve sonrası yabancı dil belgeleri geçerli sayılır.)

4- Nüfus cüzdanı aslı ve bir adet fotokopisi.

5- Önkayıt Başvuru Formundaki tüm bilgiler eksiksiz doldurularak; adayın yüzü açık kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde cepheden çekilmiş vesikalık fotoğrafını başvuru formuna elektronik olarak aktarması gerekmektedir. Adayların bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir.

6- Yukarıda istenilen belgelerden her hangi birinin eksik olması halinde kesinlikle başvuru alınmaz.

B. Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler

1- Erkek adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair belge veya askerliklerine karar aldırdıklarına dair ?Askerlik Durum Müsaade Belgesi? (2 adet). Bakaya durumunda olanların ya da askeri mahkemede yargılaması devam edenlerin kayıtları yapılmaz.

2- Önkayıt başvurusundaki koşullara göre çekilmiş vesikalık fotoğraf (6 adet)

3-2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar dönemi öğrenim ücretini yatırdığını gösterir banka dekontu.

IV- DEĞERLENDİRME

Mülakat ve/veya bilim sınavı % 100

V- BAŞVURU, SINAV VE KAYIT TARİHLERİ

Başvurular on-line yapılacaktır. Adayların başvuru yaparken kullanacakları link ve sisteme girebilmek için izleyecekleri yol aşağıda belirtilmiştir.

Galatasaray Üniversitesi web ana sayfası (http://www.gsu.edu.tr/tr/)'nda yer alan öğrenci otomasyonu linkinden GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU'na erişilip, sol menüde yer alan Yüksek Lisans/Doktora Programları Ön Başvuru Kayıt İşlemleri linkine tıklanarak KAYIT İŞLEMLERİ başlatılır. Devam butonuna tıklanarak ÖNKAYIT BAŞVURU FORMU'nda bulunan alanlar doldurulup kaydet butonuna tıklanır. Sisteme kayıt alındığında, ekrana bunu bildirir bir onay bilgi mesajı ve sisteme girebileceğiniz kullanıcı adı ve şifreniz gelecektir. Mutlaka kullanıcı adı ve şifrenizi not alınız zira daha sonra tercih ve diğer işlerinizi yapabilmek için bu kullanıcı adı ve şifreye ihtiyacınız olacaktır.

On-line başvuru girişi yapan adaylar sistemden çıkarmış oldukları form ile birlikte istenilen tüm evrakları başvuru tarihleri içerisinde Galatasaray Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü?ne şahsen ya da noterden düzenlenmiş vekaletle teslim etmek zorundadırlar. Başvurular, evrakların teslim edilip, başvuru koşullarına uygunluğunun Enstitüce kontrol edilmesinden sonra geçerlilik kazanacaktır. Posta ile başvuru kabul edilmez.

Başvuru Tarihleri : 02 - 08 Ocak 2013

Mülakat ve/veya Bilim Sınavı Tarihleri: 16-17-18 Ocak 2013

Sınav Sonuçlarının İlanı (Web): 28 Ocak 2013 Pazartesi Saat : 16:00

Kesin Kayıt Tarihleri : 04-05 Şubat 2013

Mazeret Kayıtları: 06 Şubat 2013

Yedek Kayıtları: 07-08 Şubat 2013

Öğrenimin Başlama Tarihi : 18 Şubat 2013

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

Çırağan Cad. No: 36 34357 Ortaköy / İstanbul

Tel : 0(212) 227 44 80 (15 hat) 266 / 267 / 265

Web : www.gsu.edu.tr