SGK Sözleşmeli Programcı Alım İlanı

İlan Giriş : 12 Ekim 2012 08:02, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
SGK Sözleşmeli Programcı Alım İlanı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN 657 SAYILI KANUNUN 4/B MADDESİNE GÖRE SÖZLEŞMELİ PROGRAMCI ALIM İLANI

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü birimlerinde 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi, 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan esaslar ile ek ve değişikliklerine göre istihdam edilmek üzere; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu KPSSP3 puan turu (60 puan ve üzerinde alanlardan) esas alınmak suretiyle, aşağıda pozisyon sayıları ve başvuru şartları belirtilen toplam 45 sözleşmeli Programcı alınacaktır.

UNVANI (Pozisyon) KİŞİ SAYISI ARANILAN NİTELİKLER İNGİLİZCE DÜZEYİ BRÜT ÜCRETLER (Ek ödeme dahil )
  30 Üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği bölümü ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak    
  5 - Üniversitelerin Endüstri Mühendisliği bölümü ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak    
  10 - Üniversitelerin Elektrik ve Elektronik Mühendisliği. Elektronik Mühendisliği ile Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümü ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.    
PROGRAMCI  

PL/1. Java, C. C# ve .NET programlama dillerinden en az birini bildiğini belgelemek. (Yükseköğrenimi sırasında bilgisayar programcılığı alanında ders aldığına ilişkin okuldan onaylı belge (Transkript ve ders açılım belgesi) veya Milli Eğitim Bakanlığı onaylı programcılık sertifikası).

NOT: 1 ) Adayların başvuru dilekçeleri ekinde ibraz ettikleri transkrıptten , PL/1. Java. C. C# ve NET programlama dillerinden en az birinin eğitimini aldığı açıkça belirlenenlerin ayrıca ders açılım belgesi ibraz etmelerine gerek yoktur. Söz konusu programlama dillerinden en az birinin eğitimini aldığı açıkça belli olmayanların ise okuldan onaylı ders açılım belgesi ibraz etmeleri gerekmektedir.

2) Adayların başvuru dilekçeleri ekinde ibraz ettikleri M.E.B onaylı kurs sertifikasından. PL/1, Java. C, C# ve NET programlama dillerinden en az birinin eğitimini aldığı açıkça anlaşılmayanların, kursta gördükleri programlama dillerine ilişkin M.E.B onaylı veya M.E.B. üst yazısı ekinde devam ettikleri kurslardan alınmış açılım belgesi ibraz etmeleri gerekmektedir.

A-B

C

D

2490.74 TL

2392.34 TL

2343.12 TL

 

BAŞVURU ŞARTLARI VE DİĞER AÇIKLAMALAR

1-657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara haiz bulunmak.

2-Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak

3-2012 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

4-Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) en az (D) düzeyinde İngilizce bilgisine sahip olmak. Geçerliliği devam eden "Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından" (ÜDS) en az 60, "Test Of English as a Foreign Language" (TOEFL) sınavından en az 173 veya "international English Language Testing System (IELTS) sınavından en az 6 puan alanların İngilizce dil düzeyleri (D) düzeyi olarak kabul edilecektir. (Yabancı Dil Sınav Sonuçlarından KPDS ve ÜDS 5 yıl, TOEFL ve IELTS 2 yıl sureyle geçerlidir.)

5-lsteklılerın: gazete ilan tarihinden itibaren 15 gun içerisinde www.sgk gov.tr adresinde yayımlanan ilan ekindeki dilekçe ve istenilen belgeleri, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Ziyabey Cad No:6 Balgat/ANKARA (İrtibat Tel: 0 312 207 84 28-29) adresine posta yoluyla veya bizzat müracaat etmek suretiyle teslim etmıs olmaları gerekmektedir Postadaki gecikmeler kabul edilmeyecektir.

6-llanda belirtilen belgeleri eksik ibraz eden veya hic ibraz etmeyenler bu belgeleri son müracaat tarihine kadar Kurumumuza ibraz ettikleri takdirde talepleri kabul edilecek, son müracaat tarihinden sonra ibraz etmeleri halinde ise talepleri kabul edilmeyecektir.

7-Belırtılen surenin bitimine kadar müracaat eden ve şartları uyan adaylardan 2012 yılı KPSSP3 (60 puan ve üzerinde olan adaylar) puan sırasına konulmak kaydıyla, ilan edilen pozisyon sayısının üç katı olan Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği mezunu 90 kişi, Endüstri Mühendisliği mezunu 15 kişi ve Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Elektronik Mühendisliği ile Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezunu 30 kişi Kurumumuz Sözleşmeli Personel Sınav, Değerlendirme ve Yerleştirme Komisyonunca sözlü sınava tabı tutulacaktır

8-Sozlu sınava katılacakların listesi, sınavın tarihi ve yeri Kurumumuz internet sitesinde (www.sgk.gov.tr) ilan edilecektir Sözlü sınav notu 70 puan ve üzerinde olanlar başarılı sayılacak ve sozlu sınav puanı en yüksekten başlamak üzere ilan edilen pozisyon kadar yerleştirme yapılacaktır. Puan eşitliği halinde sırasıyla alanında yüksek lisans mezunu olanlar. İngilizce dil puanı yüksek olanlar, lisans mezuniyet tarihi önce olanlar ve yaşı daha büyük olanlar öncelikle yerleştirilecek ve sözlü sınav sonuçları Kurumumuz ınternet sitesinde (www sgk gov tr) ilan edilecektir (Sözlü sınava katılacak adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.)

9-Yerleştirilmeye hak kazandığı halde verilecek sure içerisinde göreve başlamayanların yerine. Man edilen pozisyon sayısı ve aldıkları sözlü sınav puanına göre (70 puan ve üzerinde alanlardan) en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen pozisyon sayısı kadar yerleştirme yapılacaktır.

10-Goreve başlatılanlar, sosyal güvenlik yönüyle. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4/a maddesi hükümlerine tabi olacaklar ve istihdam edilecekleri birimlerde aynı sınıftaki diğer personelin tabı olduğu çalışma saat ve usulüne tabi olarak çalışacaklardır.

11-İlanda belirtilen ücret tutarına brüt 680,10 TL ek ödeme ücreti dahil olup, aylık brüt sözleşme ücreti tutarından sigorta ve sağlık primi ile gelir ve damga vergisi, ek ödeme brüt tutarından ise sigorta ve sağlık primi ile damga vergisi kesilmektedir.)

12-Bilgisayar Mühendislerinin brüt sözleşme ücretlerine (13 üncü maddeye göre ödeme yapılanlar hariç olmak üzere) brüt 481,81 TL ayrıca ilave yapılır. Ancak, bu miktarın 13 üncü maddeye göre hesaplanacak miktarın altında kalması halinde 13 üncü maddeye göre ödeme yapılacaktır. (Bu miktardan sigorta ve sağlık primi ile gelir ve damga vergisi kesilmektedir.)

13-Adayların. Kurumumuz bilgi işlem merkezinde güncel olarak kullanılan programlama dillerinden PL/1, Java, C, C# ve NET programlama dilini bildiğini gösteren belgelerine istinaden brüt sözleşme ücretleri %25 oranında artırılacaktır. (Bu maddeye göre ödeme yapılanlara ayrıca 12 nci maddeye göre ödeme yapılmaz.)

14-Kamu Kurum ve Kuruluşlarında. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalışmakta iken, son bir yıl içerisinde hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle herhangi bir Kurumca sözleşmeleri feshedilenler veya sözleşme donemi içerisinde 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmelerini tek taraflı feshedenlerin, fesih tarihinden itibaren bir yıl süreyle Kurumumuzun sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilmeleri mümkün değildir.