Ondokuz Mayıs Ünv. Sağlık Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 09 Ağustos 2012 16:44, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ondokuz Mayıs Ünv. Sağlık Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

T.C.

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılı Öğrenci Kontenjanları

  LİSANSÜSTÜ PROGRAM YABANCI UYRUKLU YABANCI DİLDE EĞİTİM (İNGİLİZCE)
  YÜKSEK LİSANS DOKTORA YÜKSEK LİSANS DOKTORA YÜKSEK LİSANS DOKTORA
Fizyoloji 3 (1) 4 (3) 3 (1) 3 (3) - -
Anatomi 4 (2) +1 (4) 5 (2) 3 (2) 3 (2) 3 (15) 3 (15)
Histoloji-Embriyoloji 3 (5) +2 ( 6) +1 (4 ) 5 (7) 5 ( 5) 5 ( 7) 3 (15) 3 (15)
Tıbbi Biyoloji 1 - 3 - 3 (15) -
Tıbbi Biyokimya 4 (8) 2 (2) 3 (8) 3 (2) 3 (15) 3 (15)
Tıbbi Mikrobiyoloji - 2 (9) 3 3 (9) - -
Halk Sağlığı - 4 (9) - 3 (9) - -
Biyoistatistik ve Tıp Bilişimi 2 (10) 2 (10) 3 (10) 3 (10) 3 (15) 3 (15)
Kulak Burun Boğaz (Odyoloji) - - - - - -
Radyolojik Bilimler (a) 2+2 (11 ) +1 (12) - 3 - - -
Sinir Bilimleri (b) 10 7 3 3 3 (15) 3 (15)
Allerji-İmmunoloji (c) 2 - 3 - - -
Kardiyopulmoner Fizyoterapi (d) 3 (2) - 3 (2) - - -
Sağlık Kurumları Yönetimi (e) 5+50 (13) - 3 - - -
Acil Tıp Hemşireliği ( f ) 5+50 (13) - 3 - - -
Ağız Diş Çene Cerrahisi - - - 3 - 3 (16)
Ortodonti - -   3 - 3 (16)
Endodonti - 6   3 - 3 (16)
Protetik Diş Tedavisi - - - 3 - -
Periodontoloji - - - 3 - -
Ağız Diş Ve Çene Radyolojisi - 2 - 3 - -
Viroloji (Vet.) 3 - 3   - -
Besin Hijyeni ve Teknolojisi (Vet.) ( g ) 4 5 3 3 - -
İç Hastalıkları (Vet) - 5 - 3 - -
Doğum ve Jinekoloji (Vet.) 2 - 3 - - -
Anatomi (Vet) 2 - 3 - - -
Dölerme Ve Suni Tohumlama (Vet.) 3 - 3 - - -
Biyokimya (Vet.) - 4 3 3 - -
Hayvan Besleme ve Beslen. Hast. (Vet.) 5 6 4 4 - -
Beden Eğitimi ve Spor 5 (2) +1 (2, 14) 10 3 (2) 3 - -

Yüksek Lisans Programına başvuran adayların Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü, Mühendislik Fakültesi Medikal Elektronik veya Elektrik-Elektronik Bölümü mezunu olmaları ve sınıflarının ilk 5. Dereceye girmeleri ve tam gün çalışma koşulunu kabul etme şartı

2. Tam gün çalışma koşulunu kabul etme şartı (Mesai günlerinde saat 08-17 arasında anabilim dalında çalışma). Beden Eğitimi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı için Üniversitemizde çalışan Öğretim Görevlisi veya Okutmanlarda bu şart aranmayacaktır.

3. Doktora programına başvuranların Tıp Fakültesi mezunu veya Nörofizyoloji alanında yüksek lisans yapmış ve tam gün çalışma koşulunu kabul etme şartı

4. Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi ve Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu olmak ve tam gün çalışma koşulunu kabul etme şartı

5. Biyoloji, Tıbbi Biyolojik Bilimler, Moleküler Biyoloji, Genetik Bölümü mezunu tam gün çalışma koşulunu kabul etme şartı.

6. Kimya Bölümü mezunu olma ve tam gün çalışma koşulunu kabul etme şartı

7. Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olma ve tam gün çalışma koşulunu kabul etme şartı

8. Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya, Biyoloji, Biyokimya Bölümü, Eczacılık Fakültesi, Genetik ve Biyomühendislik mezunu olma ve tam gün çalışma koşulunu kabul etme şartı

9. Tıp Fakültesi mezunu olmak

10. Biyoistatistik ve Tıp Bilişimi yüksek lisans ve doktora programı için öğrenci alımı Ortak protokol (Hacettepe Üniversitesi) gereği programa katılan üniversitelerin yönetmeliklerinde belirtilen asgari giriş koşullarından yüksek olanını sağlamaları gerekmektedir.

11. Bilgisayar Bölümü mezunu

12. Engelli

13. Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programı

14. Alan Dışı Müracaat Kontenjanı

15. Tıp, Veteriner, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri mezunu olan yabancı uyruklu öğrenciler başvuracaktır, tam gün çalışma koşulunu kabul etme şartı (Yabancı Dilde Eğitimde (İngilizce), Bilimsel Hazırlık Programı Uygulanmayacaktır).

16. Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olmak, yabancı uyruklu öğrenciler başvuracaktır (tam gün çalışma koşulunu kabul etme şartı).

a) Fen Fakültesi Fizik, Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Eczacılık Fakültesi Lisans mezunu olmak

b) Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Eczacılık Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Tıbbi Biyoloji, Fen Fakültesi Fizik, Biyoloji, Kimya, Psikoloji, Moleküler Biyoloji, Genetik mezunu olmak

c) Veteriner Fakültesi mezunları, Fen Fakültesi Biyoloji ve Kimya Bölümü, Tıp Fakültesi Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü mezunları, Hemşirelik Y.O. lisans mezunu olmak

d) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Y.O., ve Sağlık Y.O ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Hemşirelik Y.O. ve Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü lisans mezunu olmak

e) Sağlık Kurumları Yönetimi Yüksek Lisans Programı için; Sağlık Kurumları Yönetimi Anabilim Dalına Tıp Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler, Eczacılık, Veteriner, Diş Hekimliği, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Sağlık İdaresi, Sağlık Yönetimi, Sağlık Eğitimi, Ebelik, Hemşirelik, Diyetisyenlik, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sosyal Hizmetler, Biyoloji Lisans mezunu olmak (Sağlık Kurumları Yönetimi Tezli Yüksek Lisans ve Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans programı için ALES Eşit Ağırlık Puanı dikkate alınacaktır).

f) Hemşirelik Bölümü mezunu olmak

g) Veteriner Fakültesi mezunu olmak

BAŞVURU İLE İLGİLi BELGELER

1 Adayların, http://ens.omu.edu.tr adresinden ulaşacakları başvuru formuna kendilerine ait bilgileri girip alacakları çıktı ve diğer belgelerle birlikte tamamlanmış olarak ilgili Enstitü Müdürlüklerine şahsen ya da posta ile başvurmaları gerekmektedir. Başvurularda istenen belgelerin aslı veya ilgili Enstitü tarafından onaylı örneği kabul edilir (Postada meydana gelen gecikmeden dolayı başvuru tarihleri içerisinde Enstitülere ulaşmayan başvurular dikkate alınmayacaktır). Adaylar sadece bir kontenjana başvuru yapabilir.

2 Yüksek Lisans ve doktora programına başvuru yapacaklar için genel ağırlıklı akademik ortalamasının belirtildiği onaylı lisans transkripti.

3 Lisans/yüksek lisans diplomasının* veya mezuniyet belgesinin onaylı örneği.

*Yüksek lisans diploması; Bir Enstitüde tamamlanmış olan yüksek lisans eğitimi sonrasında elde edilmiş diplomayı tanımlamaktadır. Beş yıl ya da daha uzun süreli programlardan mezun olanlar bu kapsamda değerlendirilmeyecektir.

4 Son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 ebadında (2 adet) vesikalık fotoğraf

5 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuç belgesi (ALES belgesi sınava giriş tarihinden itibaren 3 yıl geçerlidir)

ALES Puan Türü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı için ?Sözel? ve ?Sayısal?; Sağlık Kurumları Yönetimi için Eşit Ağırlık; diğer anabilim dalları için ?Sayısal?; Sağlık Kurumları Yönetimi Anabilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans Programı (Uzaktan Eğitim) için ?Eşit Ağırlık? , diğer anabilim dalları için ?Sayısal? türde

ALES Puanı: Yüksek lisansa başvuranların en az 55,

Yüksek lisans diplomasıyla doktoraya başvuranların en az 55,

Lisans diplomasıyla doktoraya başvuranların en az 90 puana sahip olmaları gerekmektedir.

6 Yabancı Dil Sonuç Belgesi

a)Yüksek Lisans programlarına başvuran adayın varsa ÜDS belgesi veya Üniversitelerarası Kurulca eşdeğerliği kabul edilen bir yabancı dil sınavının sonuç belgesi.

b) Doktora programına lisans ya da yüksek lisans diploması ile başvuru yapacak adayların ÜDS?den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca eşdeğerliği kabul edilen bir yabancı dil sınavından bu puana eşdeğer bir puan almaları gerekmektedir.

c) Yabancı uyruklu adaylar, Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER)?nin açacağı Türkçe ve yabancı dil bilgisi seviye tespit sınavından 100 puan üzerinden en az 70 puan almak zorundadır. Bu puanı alamayan adaylar Türkçe öğrenmek için bir yıl izinli sayılır. Bu süre içinde belirtilen sınavlardan başarılı olamayan adaylar yüksek lisans ve doktora öğrenimine kayıt haklarını kaybeder. Yüksek lisans programlarına başvuranlardan lisans öğrenimlerini, doktora programlarına başvuranlardan lisans ve yüksek lisans öğrenimlerinden birini Türkçe öğretim yapan bir üniversitede tamamladığını belgeleyen yabancı uyruklu adaylar; söz konusu Türkçe sınavından muaf tutulur.

d)Yabancı Dilde (İngilizce) Lisansüstü programa devam edecek adaylarda Türkçe bilme koşulu aranmaz.

7 Kontenjan sıralamasına giremeyen adayların başvuru için alınan belgeleri Şubat 2013 ayı sonuna kadar iade edilecek olup, geri alınmayan belgeler imha edilecektir.

DEĞERLENDİRME :

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 12.Maddesine göre;

1 -Lisansüstü programlara öğrenci kabulünde yapılacak değerlendirmede adayın not ortalamaları 100?lük sisteme göre değerlendirilir. Mezuniyet not ortalamalarının dönüşüm hesabında adayın mezun olduğu yükseköğretim kurumundan alacağı onaylı transkript esas alınır. Transkriptinde 100?lük sisteme göre nota sahip olmayan adaylar için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının dönüşüm tablosu kullanılır.

2 -Tezli yüksek lisans programlarına öğrenci kabulündeki değerlendirmede, ALES puanının % 65?i, lisans not ortalamasının % 25?i ve yabancı dil puanının % 10?u alınarak toplanır. Bu toplamın en az 60 puan olması gerekir. ÜDS ya da Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan yabancı dil belgesi bulunmayan adayların, yabancı dil puanı sıfır (0) kabul edilerek hesaplama yapılır. Bu taban puanın üstündeki adaylar, en yüksek puandan itibaren sıralanarak ilan edilen kontenjanlara göre ilgili programlara yerleştirilir. Toplam puan eşitliği durumunda ALES puanı yüksek olan aday tercih edilir.

Tezsiz yüksek lisans programlarına öğrenci kabulündeki değerlendirmede, sadece ALES puanı dikkate alınır. En yüksek puandan başlanarak sıralama yapılır.

3 -Doktora programlarına öğrenci kabulündeki değerlendirmede; ALES puanının %60?ı, lisans not ortalamasının %25?i ve sözlü sınavın %15?i alınarak toplanır. Bu toplamın en az 60 puan olması gerekir. Bu taban puanın üstündeki adaylar, en yüksek puandan itibaren sıralanarak ilan edilen kontenjanlara göre ilgili programlara yerleştirilir. Toplam puan eşitliği durumunda ALES puanı yüksek olan aday tercih edilir. Doktora programına öğrenci kabulünde sözlü sınavına giriş mecburi olup bu sınava girmeyen adayın durumu başarısız olarak değerlendirilecektir.

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER İÇİN DEĞERLENDİRME

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 11/3 Maddesine göre;

Yabancı uyruklu öğrencilerin başvuruları, ilgili anabilim dalı başkanlığının görüşü alınarak Enstitü Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilir.

BAŞVURU YERİ VE TARİHİ: Adaylar başvurularını 13-29 Ağustos 2012 tarihleri arasında ilgili Enstitü Müdürlüklerine yapmak zorundadırlar.

DOKTORA SÖZLÜ SINAV TARİHİ VE YERİ: Doktora Sözlü Sınavı 04 Eylül 2012 Salı günü saat 10:00?da Enstitü Müdürlüklerinin ilgili anabilim dallarında yapılacaktır.

SONUÇLARIN DUYURULMASI VE KESİN KAYIT:

Sonuçlar; Yüksek Lisans ve Doktora programlarına kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin listesi 07 Eylül 2011 Cuma günü ilgili Enstitü Müdürlüğümüzce duyurulacaktır.

?ASIL? olarak kayıt hakkı kazanan adayların kesin kayıtları 10-14 Eylül 2012 tarihleri arasında,

?YEDEK? olarak kayıt hakkı kazanan adayların kesin kayıtları 17-19 Eylül 2012 tarihleri arasında Enstitü Müdürlüğümüzce yapılacaktır.

Kesin kayıt için istenen belgeler Enstitümüz web sayfasında daha sonra duyurulacaktır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Adres:

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit Kampüsü Sağlık Yüksekokulları Binası 1. Kat 55139

Kurupelit- SAMSUN

Telf./ Fax : 0 362 4576093

e-posta: [email protected]