Çanakkale Onsekiz Mart Ünv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 07 Ağustos 2012 14:06, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Çanakkale Onsekiz Mart Ünv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2012 ? 2013 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak programlar, kontenjanlar, adaylarda aranan koşullar ve istenen belgeler aşağıda belirtilmiştir.

Başvuru şartları ve kontenjanlar için Tıklayınız


SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI VE KABUL KOŞULLARI

Başvuru şartları ve kontenjanlar için Tıklayınız


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Sosyal Bilimler Enstitüsü

Enstitümüzün 2012-2013 Eğitim Öğretim yılı güz yarıyıl lisansüstü kontenjanları aşağıda belirtildiği gibidir. Başvurular 13-17 Ağustos 2012 tarihleri arasında Enstitümüz Öğrenci İşleri Bürolarına şahsen yapılacaktır. Başvuru linki için duyuruları takip etmeyi sürdürünüz.

DOKTORA PROGRAMLARI

ANABİLİM/ANASANAT DALI-BİLİM DALI T.C. UYRUKLU YABANCI UYRUKLU YATAY GEÇİŞ PUAN TÜRÜ
ALAN İÇİ ALAN DIŞI ALAN İÇİ ALAN DIŞI
Coğrafya 5 1 - - 3 SÖZ.
Türk Dili ve Edebiyatı 10 - - - 3 SÖZ.
Arkeoloji 5 - - - 3 SÖZ.
Uluslararası İlişkiler 7 1 2 2 3 E.A.
Temel İslam Bilimleri 12 5 10 3 3 SÖZ.
Felsefe ve Din Bilimleri 5 5 1 1 3 SÖZ.
Turizm İşletmeciliği 6 2 - - 3 Herhangi bir
İşletme 10 - - - 3 E.A.
Kamu Yönetimi 3 2 - - 3 E.A.
İktisat 10 - - - 3 E.A.
                 
                 

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

ANABİLİM/ANASANAT DALI-BİLİM DALI T.C. UYRUKLU YABANCI UYRUKLU YATAY GEÇİŞ PUAN TÜRÜ
ALAN İÇİ ALAN DIŞI ALAN İÇİ ALAN DIŞI
Resim (Tezli) 12 3 1 1 3 ------
Temel İslam Bilimleri(Tezli) 20 5 10 5 3 SÖZ.
Felsefe ve Din Bilimleri(Tezli) 10 10 2 2 3 SÖZ.
Felsefe ve Din Bilimleri/Dinler Tarihi 10 5 3 - 3 SÖZ.
Coğrafya (Tezli) 10 2 - - 3 SÖZ.
Sanat Tarihi(Tezli) 10 2 1 1 3 SÖZ.
Türk Dili ve Edebiyatı(Tezli) 18 - - - 3 SÖZ.
Turizm İşletmeciliği (tezli) 15 3 - - 3 Herhangi bir
Tarih 15 2 - - 3 SÖZ.
Arkeoloji 10 1 1 1 3 SÖZ.
Uluslararası İlişkiler(Tezli) 15 2 1 1 3 E.A.
Uluslararası İlişkiler/Ortadoğu Araştırmaları (Tezli) 15 3 4 - 3 Herhangi bir
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri(Tezli) 15 10 1 - 3 E.A.
İşletme (Tezli) 15 - - - 3 E.A.
Kamu Yönetimi (tezli) 15 2 2 2 3 E.A.
Maliye 10 5 - - 3 E.A.
İktisat 10 - 5 - 3 E.A.

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

ANABİLİM/ANASANAT DALI-BİLİM DALI T.C. UYRUKLU YABANCI UYRUKLU YATAY GEÇİŞ PUAN TÜRÜ
ALAN İÇİ ALAN DIŞI ALAN İÇİ ALAN DIŞI
Kamu Yönetimi (Tezsiz ?II. Öğretim ) 10 20 - - 3 E.A.
Kamu Yönetimi (Tezsiz ? I. Öğretim ) 5 5 - - 3 E.A.
Turizm İşletmeciliği (Tezsiz II. Öğretim) 20 - - - 3 Herhangi bir
Turizm İşletmeciliği (tezsiz I. öğretim) 7 - - - 3 Herhangi bir
İktisat (Tezsiz ? I. Öğretim ) 15 - - - 3 E.A.
İşletme (Tezsiz ?I. Öğretim ) 5 - - - 3 E.A.
İşletme (Tezsiz ?II. Öğretim ) 15 15 - - 3 E.A.

TEZLİ VE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI

YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURACAK OLAN ADAYLARDAN İSTENİLEN BELGELER

Yüksek Lisans Başvuru Formu: Yüksek Lisans programlarına başvuracak adayların öncelikle, bilgisayar ortamında başvuru belgesini doldurmaları ve sistem tarafından verilecek aday numarası ile şifrelerini almaları gerekmektedir. Aday numaranız ekranda göründükten sonra internet ortamında ön başvuru işleminiz tamamlanmış olacaktır. Lisansüstü Önkayıt Başvuru Formu ve başvuru evrakları ile birlikte eksiksiz olarak son başvuru tarihine kadar Enstitü Müdürlüğü Öğrenci İşleri bürosuna şahsen teslim ederek başvuru işlemini tamamlamanız gerekmektedir.

Başvuru formuna ( Web adresi başvuru tarihlerinden iki gün önce ilan edilecektir.) adresinden ulaşılabilir. Başvuru sırasında bilgiler ve belgeler kontrol edildikten sonra taraflarca imzalanacaktır. Başvuru formuna yeni çekilmiş, vesikalık fotoğrafın JPEG dosyası olarak eklenmesi zorunludur. Öğrenci Kimliği ve diğer belgelerde bu resim kullanılacaktır. Resmin uygun olmaması durumunda adaylardan yeni uygun bir resim yüklemesi talep edilecektir.

Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesi

Transkript: (Mezuniyet tarihinin bulunması zorunludur (Lisans tamamlama programından mezun olan adayların lisans transkripti ile beraber ön lisans transkriptini de getirmeleri gerekmektedir. )

2 Adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Sonuç Belgesi (Onaylı) (ALES Belgeleri 3 yıl geçerlidir)(Belirtilen puan türünden en az 55 puan almak) (Sonuç Belgesinin orijinali ya da onaylı örneği bulunmayan adaylar internet çıktısı ile başvuru yapabilirler. Ancak sonuçlarını ÖSYM'nin sonuç açıklama sayfasından ilgili personele göstermek durumundadırlar.)

Yabancı Dil Durumunu Belirtir Belge (Tezli Yüksek Lisans Programları İçin)

a. ÜDS veya KPDS?den (İngilizce, Fransızca veya Almanca) en az 40 puan almak, TOEFL ve benzeri uluslararası geçerliliği olan sınavlardan eşdeğer puanlar alanlar yabancı dilden muaf tutulurlar.

b. Yabancı Dil Durumunu belirtir belgesi olmayan adayların 27 AGUSTOS 2012 tarihinde Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulunun (YDYO) yapacağı sınavdan en az 40 puan almaları gerekir.

*Yukarıda belirtilen tüm belgelerin aslı beyan edildiği takdirde, onaylama işlemi Enstitümüz tarafından yapılacaktır.

NOTLAR:

Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans programlarına başvuran adayların başarı notunun hesaplanmasında; ALES puanının, Resim ve Seramik Anasanat Dalı yüksek lisans Programlarına başvuran adaylar için Uygulama Sınavının %50?si, lisans mezuniyet not ortalamasının %30?u ve 100 üzerinden değerlendirilen yazılı bilim sınavının % 20?si alınarak hesaplanan başarı puanının en az 60 olması gerekmektedir. Yüksek Lisans giriş puanı 60 veya daha fazla olan adaylar puan sırasına göre Yüksek Lisans Programına Kontenjan dahilinde kabul edilir.

Yüksek Lisans programına başvuranların mezuniyet not ortalamasının 100 tam not üzerinden en az 60 olması gerekir.

Tezli Yüksek Lisans programına başvuranlar arasında başarı değerlendirme notuna göre sıralama yapılır. Kontenjan sayısı kadar aday isimleri kesin kayıt yaptırmaları için Enstitü internet sayfasında ilan edilir. Asıl listeden kontenjan dolmadığı takdirde ilan edilen tarihte, yedek listeden başarı sıralamasına göre kayıt alınır.

Diplomalarında veya Transkriplerinde mezuniyet ortalaması yüzlük sisteme dönüştürülerek belirtilmemiş olanlar için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senatosunun 20.12.2005 tarih ve 2 sayılı kararı ile belirlenen not dönüşüm tablosuna göre işlem yapılacaktır. Üniversitelerinden getirmiş oldukları dönüşüm tabloları ile ilgili makama yazılmış, yüzlük not karşılığı belirtilen yazılar kabul edilmeyecektir. Lisans tamamlayan öğrencilerin ortalamaları hesaplanırken 8 yarıyılın ortalaması alınacaktır.

Başvuru ekranında; lisans mezuniyet ortalamaları transkriptte yüzlük sistemde olanlar yüzlük not ortalamasını , 4?lük sistemde olanlar 4? lük ortalamasını girecektir.(4?lük sistemde olanları sistem otomatik yüzlük sisteme çevirecektir.)

Öğrenimlerini Türkiye dışında tamamlamış olan Türk ve yabancı uyruklu adayların Türkiye Cumhuriyeti Üniversiteleri ile denk bir kurumdan mezun olduklarına dair Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı?ndan denklik belgesi almaları gerekmektedir.

Enstitü Kurulumuzun 16/12/2010 tarih ve 3/6 sayılı kararı gereğince bir öğrenci en fazla iki lisansüstü programa başvuru yapabilecektir.

Yüksek lisans giriş puanı 60 veya daha fazla olan adaylar puan sırasına göre yüksek lisans programlarına kontenjan dâhilinde kabul edilir. Adaylar, Enstitüye kesin kayıt yaptırıncaya kadar hiçbir öğrencilik hakkından yararlanamaz.

Alanıyla ilgili yapılacak bilim sınavı yazılı olarak yapılır. Bilim sınavına girmeyen adaylar başarısız ilan edilir. Yüksek Lisans giriş puanları 60 veya üzerinde olsa da başvuruları değerlendirmeye alınmaz.

Yüksek lisans giriş puanları eşit olan adaylardan, ALES puanı yüksek olan, ALES puanları eşit ise lisans mezuniyet not ortalaması yüksek olan öğrenciye öncelik verilir.

Başvuru için adaylardan istenen belgelerin aslı veya Enstitü tarafından onaylı örneği kabul edilir. Askerlik durumu ve adli sicil kaydına ilişkin olarak ise adayın yazılı beyanına dayanılarak işlem yapılır. Yanlış beyan durumunda sorumluluk öğrenciye aittir.

Enstitü Kurulumuzun 16/12/2010 tarih ve 3/2 sayılı kararı ile belirlenen Anabilim/Anasanat Dalı alan içi programlar enstitümüz http://sbe.comu.edu.tr/index.php?sosbil=duyuru/alanici_programlar.htm web adresinde ilan edilmiştir. Adayların başvurularını (alan içi-alan dışı) bu listeye göre yapmaları gerekmektedir. Hatalı yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

YÜKSEK LİSANS BAŞVURU TARİHİ VE YERİ

BAŞVURU TARİHİ 13-17 AGUSTOS 2012

BAŞVURU YERİÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Öğrenci İşleri Bürosu

YAZILI BİLİM SINAVI TARİHİ VE YERİ

SINAV TARİHİ VE SAATİ SINAV YERİ

28 AGUSTOS 2012/ 10:00İlgili Anabilim Dalları

RESİM-SERAMİK ANASANAT DALI UYGULAMA SINAVI TARİHİ VE YERİ

SINAV TARİHİ VE SAATİ SINAV YERİ

28 AGUSTOS 2012/ 10:00İlgili Anabilim Dalları

DOKTORA BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI

DOKTORA BAŞVURUSU İÇİN ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER

1) Doktora Başvuru Formu

Yüksek Lisans programlarına başvuracak adayların öncelikle, bilgisayar ortamında başvuru belgesini doldurmaları ve sistem tarafından verilecek aday numarası ile şifrelerini almaları gerekmektedir. Aday numaranız ekranda göründükten sonra internet ortamında ön başvuru işleminiz tamamlanmış olacaktır. Lisansüstü Önkayıt Başvuru Formu ve başvuru evrakları ile birlikte eksiksiz olarak son başvuru tarihine kadar Enstitü Müdürlüğü Öğrenci İşleri bürosuna şahsen teslim ederek başvuru işlemini tamamlamanız gerekmektedir.

Başvuru formuna ( Web adresi başvuru tarihlerinden iki gün önce ilan edilecektir.) adresinden ulaşılabilir. Başvuru sırasında bilgiler ve belgeler kontrol edildikten sonra taraflarca imzalanacaktır. Başvuru formuna yeni çekilmiş, vesikalık fotoğrafın JPEG dosyası olarak eklenmesi zorunludur. Öğrenci Kimliği ve diğer belgelerde bu resim kullanılacaktır. Resmin uygun olmaması durumunda adaylardan yeni uygun bir resim yüklemesi talep edilecektir.

2) Yüksek Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesi

(Mezuniyet Not Ortalamasının en az 75/100 olması gerekmektedir.)

3) Transkript (Mezuniyet Tarihinin bulunması zorunludur)

(Mezuniyet ortalamasının yüzlük sisteme dönüştürülerek belirtilmiş olması gerekmektedir)

4) 2 Adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf

5) Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Sonuç Belgesi (Onaylı) (ALES Belgeleri 3 yıl geçerlidir)(Belirtilen puan türünden en az 55 puan almış olmaları gerekmektedir.) (Sonuç Belgesinin orijinali ya da onaylı örneği bulunmayan adaylar internet çıktısı ile başvuru yapabilirler. Ancak sonuçlarını ÖSYM'nin sonuç açıklama sayfasından ilgili personele göstermek durumundadırlar.)

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) ilgili puan türünden en az 55 puan alarak lisansüstü eğitime başlayan adayların yüksek lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra en fazla bir yarıyıl ara vererek doktora programına başvurmaları halinde yeniden ALES Sınavına girmiş olmaları gerekmez.)

6) Yabancı Dil Durumunu Belirtir Belge

ÜDS veya KPDS?den (İngilizce, Fransızca veya Almanca) en az 55 puan almak, TOEFL ve benzeri uluslararası geçerliliği olan sınavlardan eşdeğer puan alanlar yabancı dilden muaf tutulurlar. İlahiyat Fakültesi Anabilim Dalları için Arap Dili ve Balagati Anabilim Dalı dışındaki programlarda KPDS Arapçadan alınan yeterli puanın doktora programı başvurularında geçerli olması Yürütme Kurulu'nun 12.05.2010 tarihli toplantısında alınan kararda uygun bulunmuştur.

*Yukarıda belirtilen tüm belgelerin aslı beyan edildiği takdirde, onaylama işlemi Enstitümüz tarafından yapılacaktır.

NOTLAR:

Doktora programına başvuran adayların başarı notunun hesaplanmasında; ALES puanının %50, yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının %20 ve bilim sınavının %30 katkısıyla hesaplanan başarı puanının en az 70 olması gerekir. Doktora giriş puanı 70 veya daha fazla olan adaylar puan sırasına göre doktora programlarına kontenjan dahilinde kabul edilir.

Öğrenimlerini Türkiye dışında tamamlamış olan Türk uyruklu adayların Türkiye Cumhuriyeti Üniversiteleri ile denk bir kurumdan mezun olduklarına dair Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı?ndan denklik belgesi almaları gerekmektedir.

Enstitü Kurulumuzun 16/12/2010 tarih ve 3/6 sayılı kararı gereğince bir öğrenci en fazla iki lisansüstü programa başvuru yapabilecektir.

Enstitü Kurulumuzun 16/12/2010 tarih ve 3/2 sayılı kararı ile belirlenen Anabilim/Anasanat Dalı alan içi programlar enstitümüz web sayfasında ilan edilmiştir. Adayların başvurularını (alan içi-alan dışı) bu listeye göre yapmaları gerekmektedir. Hatalı yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvuru için adaylardan istenen belgelerin aslı veya Enstitü tarafından onaylı örneği kabul edilir. Askerlik durumu ve adli sicil kaydına ilişkin olarak ise adayın yazılı beyanına dayanılarak işlem yapılır. Yanlış beyan durumunda sorumluluk öğrenciye aittir.

DOKTORA BAŞVURUSU VE BİLİM SINAVI TARİHİ VE YERİ

BAŞVURU TARİHİ 13-17 AGUSTOS 2012

BAŞVURU YERİÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Öğrenci İşleri Bürosu

BİLİM SINAVI:

SINAV TARİHİ VE SAATİSINAV YERİ

DOKTORA28 AGUSTOS 2012/ 14:00İlgili Anabilim Dalları

YATAY GEÇİŞ YOLUYLA BAŞVURU

YATAY GEÇİŞ YOLU İLE BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER :

1) Başvuru Dilekçesi

2) Son bir ay içerisinde alınmış Öğrenci Belgesi

3) Transkrıpt(onaylı)( Bilimsel Hazırlık okuyan öğrencilerin dersleri belirtilmelidir)

4) Ders planı , ders içerikleri ve kredileri (onaylı)

5) Yabancı dil durumunu belirtir belge. (İngilizce-Fransızca-Almanca?dan ÜDS , KPDS veya eşdeğer belge)

6) Disiplin cezası almadığına dair belge.

NOTLAR:

1) İlgili üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü içindeki başka bir enstitü anabilim dalında veya başka bir yükseköğretim kurumunun lisansüstü programında en az bir yarıyılı tamamlamış olmak. (Bilimsel hazırlık hariç)

2) Üniversitenin lisansüstü programlarına öğrenci kabul koşullarını sağlamış olmak,

3) Her yarıyıl için en az yedi kredilik ders almış olmak,

4) Kayıt yaptırmış olduğu dersleri başarmış olmak,

5) Başardığı derslerin not ortalaması 100 puan üzerinden yüksek lisans için en az 60 puan ve doktora için en az 75 puan veya eşdeğeri olmak

6) İngilizce yeterlik belgesine sahip olması ve İngilizce yeterlik sınavından başarılı olmak.

7) Disiplin cezası almamış olmak.

8) Yukarıda belirtilen belgeleri eksik olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

*Yatay geçişler eşdeğer eğitim veren lisansüstü programları arasında yapılır.

YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BAŞVURU TARİHİ06-10 AGUSTOS 2012

BAŞVURU YERİÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Öğrenci İşleri Bürosu

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER İÇİN İSTENEN BELGELER

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERDEN İSTENİLEN BELGELER:

Mezuniyet Belgesi

(Yabancı Ülkelerden alınanların noterden onaylı tercüme edilmiş örneği)

Mezuniyet Transkripti

(Yabancı Ülkelerden alınanların noterden onaylı tercümesi, 2 adet)

Yabancı Dil Belgesi

2 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf.

Kimlik Belgesi örneği

Pasaportun kimlik ve vize bilgilerini içeren sayfaların fotokopisi ve noterden onaylı tercümesi,

Özgeçmiş ve bilimsel çalışmalar.

Öğrenim gördüğü, mezun olduğu veya çalıştığı kurumdan en az iki referans mektubu.

NOT:

1-) Anabilim Dallarında açılacak yüksek lisans programlarına başvuracak yabancı uyruklu adaylar, bu programlara kabul edilebilmek için Türkiye ile kültür antlaşması bulunan ülkelerin üniversitelerinden bir lisans diplomasına sahip olmalıdır. Yüksek lisans programlarına öğrenci kabulünde, adayın lisans not ortalaması 100 üzerinden yapılan değerlendirmeye dönüştürülür ve her bir aday için;

a) Alan/Bilim Sınavının %50?si

b) Lisans mezuniyet not ortalamasının %50?si

alınarak yüksek lisans giriş puanı hesaplanır. Yüksek lisans giriş puanı 60 veya daha fazla olan adaylar puan sırasına göre yüksek lisans programlarına kontenjan dahilinde kabul edilir. Kesin kayıtlar Enstitü Müdürlüğü tarafından yapılır.

2-)Anabilim Dallarında açılacak doktora programlarına başvuracak yabancı uyruklu adaylar, bu programlara kabul edilebilmek için YÖK denklik listesinde yer alan üniversitelerden bir yüksek lisans diplomasına sahip olmalıdır. Doktora programlarına öğrenci kabulünde, adayın yüksek lisans not ortalaması 100 üzerinden yapılan değerlendirmeye dönüştürülür ve her bir aday için;

a) Alan/Bilim Sınavının %50?si

b) Yüksek Lisans mezuniyet not ortalamasının %50?si

alınarak doktora giriş puanı hesaplanır. Diğer ülkelerin ALES dengi ulusal ve uluslararası sınavlarından aldığı puanları belgeleyen yabancı uyruklu öğrencilerin bu puanları, yüzlük sisteme dönüştürülerek, Alan Sınavının yerine geçecek şekilde değerlendirilir. Doktora giriş puanı 70 veya daha fazla olan adaylar puan sırasına göre doktora programlarına kontenjan dahilinde kabul edilir. Kesin kayıtlar Enstitü Müdürlüğü tarafından yapılır.

3-) Yabancı uyruklu adaylar için yabancı dil Türkçe?dir

4-)Lisans veya yüksek lisans eğitimini Türkçe eğitim veren bir üniversitede yapan adaylar dışındaki yabancı uyruklu adaylar yüksek lisans veya doktora eğitimine başlayabilmek için, Türkçe Eğitim Merkezi tarafından yapılacak Türk Dili sınavından 100 tam puan üzerinden en az 75 puan almalıdır. Bu sınavda başarısız olanlara Türkçe öğrenmek için bir yıl süre tanınır.

5-) Yüksek lisans için Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) tarafından verilen Türkçe Kursu Diploma Sınavı Sonuç Belgesi veya son iki yılda TÖMER tarafından yapılan Türkçe Dil Sınavı Sonuç Belgesi olanlardan ve ortaöğrenimini, lisans veya yüksek lisans öğrenimini Türkçe eğitim-öğretim yapan bir kurumda tamamlamış olanlardan Türkçe Dil Sınav Belgesi istenmez).

6-) Doktora Programı için Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) tarafından verilen Türkçe Kursu Diploma Sınavı sonuç belgesi ve ayrıca ana dilleri dışında (İngilizce, Fransızca ve Almanca) son üç yıl içinde alınmış olmak şartıyla ÜDS veya KPDS?den en az 55 puan alındığını gösterir belge (Ayrıca TOEFL ve benzeri uluslararası geçerliliği olan bir yabancı dil sınavında alınmış puanlar, Üniversitelerarası Kurul Kararları çerçevesinde Enstitü Yönetim Kurulu?nca öğrenci tarafından verilecek bir dilekçe ile değerlendirmeye alınacaktır.)

7-)Enstitü Kurulumuzun 16/12/2010 tarih ve 3/6 sayılı kararı gereğince bir öğrenci en fazla iki lisansüstü programa başvuru yapabilecektir.

8-) Enstitü Kurulumuzun 16/12/2010 tarih ve 3/2 sayılı kararı ile belirlenen Anabilim/Anasanat Dalı alan içi programlar enstitümüz web sayfasında ilan edilmiştir. Adayların başvurularını (alan içi-alan dışı) bu listeye göre yapmaları gerekmektedir. Hatalı yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

BAŞVURU TARİHİ13-17 AGUSTOS 2012

BAŞVURU YERİÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Öğrenci İşleri Bürosu

YABANCI DİL SINAV BİLGİLERİ

Yüksek Lisans Programlarına başvuran ve yabancı dil belgesi olmayanlar için yapılacak olan Yabancı Dil Sınavına girecek olan adayların, yabancı dil muafiyet sınavına girebilmeleri için ÇOMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu?na başvurmaları gerekmektedir. Detaylı bilgi için tıklayınız...

YABANCI DİL SINAVI TARİHİ27 AGUSTOS 2012 / 14:00

YABANCI DİL SINAVI YERİÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Yabancı Diller Yüksekokulu

TÜRKÇE SINAVITürkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER)

DOKTORA PROGRAMINA KABUL EDİLENLERİN KESİN KAYIT TARİHLERİ

KESİN KAYIT TARİHİ03-05 EYLÜL 2012

KESİN KAYIT İÇİN BAŞVURU YERİÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Öğrenci İşleri Bürosu

TEZLİ VE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA KABUL EDİLENLERİN ASİL ADAYLARIN KESİN KAYITLARI

KESİN KAYIT TARİHİ03-05 EYLÜL 2012

KESİN KAYIT İÇİN BAŞVURU YERİÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Sosyal Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü Öğrenci İşleri Bürosu

BOŞ KALAN TEZLİ VE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARININ DUYURULMASI

05 EYLÜL 2012 Saat 20:00?den sonra http://sbe.comu.edu.tr/ Web Adresinden

YEDEK ADAYLARIN KESİN KAYITLAR

KESİN KAYIT TARİHİ06-07 EYLÜL 2012

KESİN KAYIT İÇİN BAŞVURU YERİÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Öğrenci İşleri Bürosu

ÖNEMLİ NOTLAR :

1) Adayların kesin kayıt için şahsen başvurmaları gerekmektedir. Posta yolu ile kayıt yapılamaz.

2) Belirtilen tarihler arasında kesin kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

3) İstenilen belgelerde yanlış beyanda bulunanlar ile tahrifat yapanların, sıralamada başarılı olsalar dahi kayıtları yapılmaz. Gerçek dışı bilgi ve belgelere göre aday kaydı veya kesin kaydı yapılmış öğrencilerin kaydı silinir.

ÖZEL ÖĞRENCİ BAŞVURULARI

BAŞVURU TARİHİ03-05 EYLÜL 2012

BAŞVURU YERİÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Öğrenci İşleri Bürosu

ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN İSTENİLEN BELGELER

1) Özel Öğrenci Dilekçesi

http://sbe.comu.edu.tr/yazismalar/ozelogrencikayitformu.doc. adresinden doldurulacaktır.

2) Mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi

3) Transkript aslı ve fotokopisi

4) 2 adet fotoğraf

Başvuru sonuçları ilan edildikten sonra Enstitümüzce belirlenen tarihlerde bankaya ücret yatırılıp dekont ve ders seçme föyü enstitümüze teslim edilecektir.

Üniversitemiz Senatosunun 08/12/2009 tarih ve 11/7 sayılı kararı gereği Enstitümüz Anabilim/Anasanat Dalları lisansüstü kontenjanlarının /50?sini geçmemek kaydıyla yukarıda belirlenen programlara özel öğrenci alınacaktır.

Adayların başvurularını bizzat yapmaları gerekmektedir. Eksik belge ile veya postayla başvuru kabul edilmez.

ÖNEMLİ NOTLAR:

1) Yüksek Lisans programlarına kabul edilen öğrencilerden yabancı dili yetersiz olanlara en çok bir yıla kadar yabancı dil öğrenmeleri için zaman tanınır.

2) Lisans derecesini / yüksek lisans derecesini başvurdukları yüksek lisans/doktora programı dışında tamamlamış olan adayların başvurdukları programa uyumlarını sağlamak amacıyla Bilimsel Hazırlık Programı uygulanır.

3) Öğrenimlerini Türkiye dışında tamamlamış olan Türk uyruklu adayların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından aldıkları denklik belgesi ile müracaat etmeleri zorunludur.

4) Başvurular şahsen veya noterden vekâletname verilen kişi aracığı ile Enstitü öğrenci işlerine yapılacaktır. Posta yolu ile başvurular kabul edilmeyecektir

5) Yukarıda belirtilen belgeleri eksik olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

6) Belgelerin onaylı örnekleri alınacak olup, sınavı kazanamayan adaylara isteseler dahi belgeleri geri verilmeyecektir.

7) Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına başvuracak adaylarda Yabancı Dil koşulu aranmaz.

8) Enstitümüz II.Öğretim Tezsiz yüksek lisans programları en az 8 öğrenci kayıt yaptırdığı taktirde açılacaktır. II.Öğretim Tezsiz yüksek lisans programının harç ücreti dönem başı 1800 TL olarak belirlenmiştir.

9)Yüksek Lisans programına başvuranların mezuniyet not ortalamasının 100 tam not üzerinden en az 60 olması gerekir.

10) Başvuru için adaylardan istenen belgelerin aslı veya Enstitü tarafından onaylı örneği kabul edilir. Askerlik durumu ve adli sicil kaydına ilişkin olarak ise adayın yazılı beyanına dayanılarak işlem yapılır. Yanlış beyan durumunda sorumluluk öğrenciye aittir.

Enstitümüz 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılı ilanında yer alan veriler bilgi amaçlı olup resmi belge olarak kullanılamaz. İtiraz halinde Enstitümüz resmi kayıtları geçerli olacaktır. Adayların başvuru süresinin bitimine kadar ilanı takip etmeleri gerekmektedir. Üniversitemizin yetkili organlarınca başvuru şartları ve kontenjanlarla ilgili alınabilecek kararlar duyuruya eklenecektir.

ÖNEMLİ UYARI :

Adayların öncelikle, bilgisayar ortamında başvuru belgesini doldurmaları ve sistem tarafından verilecek aday numarasını almaları gerekmektedir. Birden fazla programa başvuru yapıldığı takdirde farklı başvuru numarası alınması gerekmektedir. Başvuru formuna ( Web adresi başvuru tarihlerinden iki gün önce ilan edilecektir.) adresinden ulaşılabilir. Aday numaranız ekranda göründükten sonra internet ortamında ön başvuru işleminiz tamamlanmış olacaktır. Başvuru işleminin sonuçlanabilmesi için internet üzerinden doldurmuş olduğunuz başvuru formunu istenilen başvuru evrakları ile birlikte eksiksiz olarak son başvuru tarihine kadar Enstitü Müdürlüğü Öğrenci İşlerine şahsen teslim etmeniz gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular dikkate alınmaz.

İLETİŞİM: 0 286 218 00 18? den Dahili

Sabiye Fisun BAŞAK f[email protected] Dahili Telefon 2471

ÖĞRENCİ İŞLERİ

Tezli Lisansüstü ProgramlarıTezsiz Lisansüstü Programları

İşletme (Yüksek Lisans-Doktora) İşletme (I.Ö.) - (II.Ö.)

İktisat(Yüksek Lisans-Doktora) Kamu Yönetimi (I.Ö.) - (II.Ö.)

Maliye İktisat(I.Ö.) - (II.Ö.)

Kamu Yönetimi Turizm İşletmeciliği (I.Ö.) - (II.Ö.)

Uluslararası İlişkiler (Yüksek Lisans-Doktora)

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

Turizm İşletmeciliği(Yüksek Lisans-Doktora)

Gökhan ŞENGÖREN[email protected] Dahili Telefon 2470

ÖĞRENCİ İŞLERİ

Tezli Lisansüstü Programları

Türk Dili ve Edebiyatı (Yüksek Lisans-Doktora)

Tarih

Sanat Tarihi (Yüksek Lisans-Doktora)

Coğrafya (Yüksek Lisans-Doktora)

Arkeoloji

Temel İslam Bilimleri(Yüksek Lisans-Doktora)

Felsefe ve Din Bilimleri

Batı Dilleri ve Edebiyatları

-İngiliz Dili ve Edebiyatı

Web Adresi : http://sbe.comu.edu.tr/

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 28/01/2010 tarih ve 382-3317 sayılı yazısı gereğince 2010-2011 eğitim-öğretim yılından itibaren Orta Öğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Anabilim Dalı Tarih-Coğrafya-Türk Dili Edebiyatı Öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programlarına öğrenci alınmayacaktır. Formasyon eğitimi; okuyan öğrenciler ile mezun durumunda olan öğrencilere Eğitim Fakültesi tarafından verilmektedir.


ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

ANABİLİM DALI BİLİM DALI T.C. UYRUKLU YABANCI UYRUKLU ALES PUANI
ALAN İÇİ ALAN DIŞI ALAN İÇİ ALAN DIŞI
İlköğretim Sınıf Öğretmenliği 13 2 1 1 E.A
  Okulöncesi Eğitimi 7 3 1 1 E.A
Bilgisayar ve Öğr. Tekn. Eğt.   6 - 2 1 SAY
Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Coğrafya Eğitimi 7 3 1 1 SÖZ
Yabancı Diller Eğitimi İngiliz Dili Eğitimi 8 4 1 1 SÖZ
Eğitim Bilimleri Eğitim Yönetimi ve Denetimi 1 15 2 1 EA-SÖZ-SAY
  Eğitim Programları ve Öğretim - 10 1 1 EA-SÖZ-SAY
Türkçe Eğitimi Yabancı Dil Olarak Türkçenin Öğretimi 7 7 3 2 SÖZ
  Türkçe Eğitimi 6 6 4 1 SÖZ

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

ANABİLİM DALI BİLİM DALI T.C. UYRUKLU YABANCI UYRUKLU ALES PUANI
ALAN İÇİ ALAN DIŞI ALAN İÇİ ALAN DIŞI
Eğitim Bilimleri Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi (Tezsiz- II. Öğretim) 5 35 1 1 EA-SÖZ-SAY

TEZLİ VE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI

YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURACAK OLAN ADAYLARDAN İSTENİLEN BELGELER

1) Yüksek Lisans Başvuru Formu

http://ebe.comu.edu.tr adresinden 08/08/2012 tarihinde ulaşılabilir.

2) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesi (Onaylı)

3) Transkript (Onaylı)

(Not Ortalamasının 100 tam not üzerinden en az 60 olması gerekmektedir..

(Mezuniyet tarihinin bulunması zorunludur (Lisans tamamlama programından mezun olan adayların lisans transkripti ile beraber ön lisans transkriptini de getirmeleri gerekmektedir. )

4) 2 Adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf

5) Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Sonuç Belgesi

(ALES Belgeleri 3 yıl geçerlidir)(Belirtilen puan türünden en az 55 puan almak) (Sonuç Belgesinin orijinali ya da onaylı örneği bulunmayan adaylar internet çıktısı ile başvuru yapabilirler. Ancak sonuçlarını ÖSYM'nin sonuç açıklama sayfasından ilgili personele göstermek durumundadırlar.)

6) Yabancı Dil Durumunu Belirtir Belge (Tezli Yüksek Lisans Programları İçin)

a. ÜDS veya KPDS?den (İngilizce, Fransızca veya Almanca) en az 40 puan almak, TOEFL ve benzeri uluslararası geçerliliği olan sınavlardan eşdeğer puanlar alanlar yabancı dilden muaf tutulurlar.

b. Yabancı Dil Durumunu belirtir belgesi olmayan adayların Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulunun (YDYO) yapacağı sınavdan en az 40 puan almaları gerekir.

*Yukarıda belirtilen tüm belgelerin aslı beyan edildiği takdirde, onaylama işlemi Enstitümüz tarafından yapılacaktır.

NOTLAR:

1) Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans programlarına başvuran adayların başarı notunun hesaplanmasında; ALES puanının %50?si, lisans mezuniyet not ortalamasının %30?u Yazılı Bilim Sınavının %20?si alınarak hesaplanan başarı puanının en az 60 olması gerekmektedir. Yüksek Lisans giriş puanı 60 veya daha fazla olan adaylar puan sırasına göre Yüksek Lisans Programına Kontenjan dahilinde kabul edilir.

2) Tezli Yüksek Lisans programına başvuranlar arasında başarı değerlendirme notuna göre sıralama yapılır. Kontenjan dahilinde kalan aday isimleri kesin kayıt yaptırmaları için Enstitü internet sayfasında ilan edilir. Asıl listeden kontenjan dolmadığı takdirde ilan edilen tarihte, yedek listeden başarı sıralamasına göre kayıt alınır.

3) Diplomalarında veya transkriplerinde mezuniyet ortalaması yüzlük sisteme dönüştürülerek belirtilmemiş olanlar için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senatosunun 20.12.2005 tarih ve 2 sayılı kararı ile belirlenen not dönüşüm tablosuna göre işlem yapılacaktır. Üniversitelerinden getirmiş oldukları dönüşüm tabloları ile ilgili makama yazılmış, yüzlük not karşılığı belirtilen yazılar kabul edilmeyecektir. Lisans tamamlayan öğrencilerin ortalamaları hesaplanırken 8 yarıyılın ortalaması alınacaktır.

4) Başvuru ekranında; lisans mezuniyet ortalamaları transkriptte yüzlük sistemde olanlar yüzlük not ortalamasını , 4?lük sistemde olanlar 4? lük ortalamasını girecektir.(4?lük sistemde olanları sistem otomatik yüzlük sisteme çevirecektir.)

5) Öğrenimlerini Türkiye dışında tamamlamış olan Türk ve yabancı uyruklu adayların Türkiye Cumhuriyeti Üniversiteleri ile denk bir kurumdan mezun olduklarına dair Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı?ndan denklik belgesi almaları gerekmektedir.

6) Enstitü Kurulumuzun 27/07/2011 tarih ve 1/3 sayılı kararı gereğince adaylar bir lisansüstü programa başvuru yapabilecektir.

7) Anabilim dallarımızca alan içi kabul edilecek programlar enstitümüz web sayfasında ilan edilmiştir. Adayların başvurularını (alan içi-alan dışı) bu listeye göre yapmaları gerekmektedir. Hatalı yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

8) Adaylar, Enstitüye kesin kayıt yaptırıncaya kadar hiçbir öğrencilik hakkından yararlanamaz.

9) Alanıyla ilgili yapılacak bilim sınavı yazılı olarak yapılır. Bilim sınavına girmeyen adaylar başarısız ilan edilir.

10) Yüksek lisans giriş puanları eşit olan adaylardan, ALES puanı yüksek olan, ALES puanları eşit ise lisans mezuniyet not ortalaması yüksek olan öğrenciye öncelik verilir.?

YÜKSEK LİSANS BAŞVURU TARİHİ VE YERİ

BAŞVURU TARİHİ13-17 AĞUSTOS 2012

BAŞVURU YERİEğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

Öğrenci İşleri Bürosu

Anafartalar Kampüsü A Blok

YAZILI BİLİM SINAVI TARİHİ VE YERİ

SINAV TARİHİ VE SAATİSINAV YERİ

28 AĞUSTOS 2012 10:00İlgili Anabilim Dalı Başkanlıkları

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER İÇİN İSTENEN BELGELER

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERDEN İSTENİLEN BELGELER:

1. Mezuniyet Belgesi

(Yabancı Ülkelerden alınanların noterden onaylı tercüme edilmiş örneği)

2. Mezuniyet Transkripti

(Yabancı Ülkelerden alınanların noterden onaylı tercümesi, 2 adet)

3. Yabancı Dil Belgesi

4. 2 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf.

5. Kimlik Belgesi örneği

6. Pasaportun kimlik ve vize bilgilerini içeren sayfaların fotokopisi ve noterden onaylı tercümesi,

7. Özgeçmiş ve bilimsel çalışmalar.

8. Öğrenim gördüğü, mezun olduğu veya çalıştığı kurumdan en az iki referans mektubu.

NOT:

1-) Anabilim Dallarında açılacak yüksek lisans programlarına başvuracak yabancı uyruklu adaylar, bu programlara kabul edilebilmek için Türkiye ile kültür antlaşması bulunan ülkelerin üniversitelerinden bir lisans diplomasına sahip olmalıdır. Yüksek lisans programlarına öğrenci kabulünde, adayın lisans not ortalaması 100 üzerinden yapılan değerlendirmeye dönüştürülür ve her bir aday için;

a) Alan/Bilim Sınavının %50?si

b) Lisans mezuniyet not ortalamasının %50?si

alınarak yüksek lisans giriş puanı hesaplanır. Yüksek lisans giriş puanı 60 veya daha fazla olan adaylar puan sırasına göre yüksek lisans programlarına kontenjan dahilinde kabul edilir. Kesin kayıtlar Enstitü Müdürlüğü tarafından yapılır.

2-) Yabancı uyruklu adaylar için yabancı dil Türkçe?dir

3-)Lisans veya yüksek lisans eğitimini Türkçe eğitim veren bir üniversitede yapan adaylar dışındaki yabancı uyruklu adaylar yüksek lisans veya doktora eğitimine başlayabilmek için, Türkçe Eğitim Merkezi tarafından yapılacak Türk Dili sınavından 100 tam puan üzerinden en az 75 puan almalıdır. Bu sınavda başarısız olanlara Türkçe öğrenmek için bir yıl süre tanınır.

4-) Yüksek lisans için Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) tarafından verilen Türkçe Kursu Diploma Sınavı Sonuç Belgesi veya son iki yılda TÖMER tarafından yapılan Türkçe Dil Sınavı Sonuç Belgesi olanlardan ve ortaöğrenimini, lisans veya yüksek lisans öğrenimini Türkçe eğitim-öğretim yapan bir kurumda tamamlamış olanlardan Türkçe Dil Sınav Belgesi istenmez).

YABANCI DİL SINAV BİLGİLERİ

· Yüksek Lisans Programlarına başvuran ve yabancı dil belgesi olmayanlar için yapılacak olan Yabancı Dil Sınavına girecek olan adayların, yabancı dil muafiyet sınavına girebilmeleri için ÇOMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu?na başvurmaları gerekmektedir.

YABANCI DİL SINAVI TARİHİ27 AGUSTOS 2012

YABANCI DİL SINAVI YERİÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Yabancı Diller Yüksekokulu

Terzioğlu Yerleşkesi

TÜRKÇE SINAVI YERİ Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER)Anafartalar Yerleşkesi

TEZLİ VE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA KABUL EDİLENLERİN ASİL ADAYLARIN KESİN KAYITLARI

KESİN KAYIT TARİHİ03-05 EYLÜL 2012

KESİN KAYIT İÇİN BAŞVURU YERİEğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

Öğrenci İşleri Bürosu

Anafartalar Kampüsü A Blok

BOŞ KALAN TEZLİ VE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARININ DUYURULMASI

05 EYLÜL 2012 Saat 19:00?dan sonra http://ebe.comu.edu.tr/ Web Adresinden

YEDEK ADAYLARIN KESİN KAYITLAR

KESİN KAYIT TARİHİ06-07 EYLÜL 2012

KESİN KAYIT İÇİN BAŞVURU YERİEğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

Öğrenci İşleri Bürosu

Anafartalar Kampüsü A Blok

ÖNEMLİ NOTLAR :

1) Adayların kesin kayıt için şahsen başvurmaları gerekmektedir. Posta yolu ile kayıt yapılamaz.

2) Belirtilen tarihler arasında kesin kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

3) İstenilen belgelerde yanlış beyanda bulunanlar ile tahrifat yapanların, sıralamada başarılı olsalar dahi kayıtları yapılmaz. Gerçek dışı bilgi ve belgelere göre aday kaydı veya kesin kaydı yapılmış öğrencilerin kaydı silinir.

4) Kesin Kayıt için istenilen belgeler sonuçlarla birlikte ilan edilecektir.

ÖNEMLİ NOTLAR:

1) Yüksek Lisans programlarına kabul edilen öğrencilerden yabancı dili yetersiz olanlara en çok bir yıla kadar yabancı dil öğrenmeleri için zaman tanınır. Bu zaman içerisinde öğrenci ders almaz.

2) Lisans derecesini başvurdukları yüksek lisans programı dışında tamamlamış olan adayların başvurdukları programa uyumlarını sağlamak amacıyla Bilimsel Hazırlık Programı uygulanır.

3) Enstitümüz II.Öğretim Tezsiz yüksek lisans programları en az 8 öğrenci kayıt yaptırdığı taktirde açılacaktır. II.Öğretim Tezsiz yüksek lisans programının harç ücreti dönem başı 1500 TL olarak belirlenmiştir.

4) Öğrenimlerini Türkiye dışında tamamlamış olan Türk ve Yabancı Uyruklu adayların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından aldıkları denklik belgesi ile müracaat etmeleri zorunludur.

5) Başvurular şahsen veya noterden vekaletname verilen kişi aracığı ile Enstitü öğrenci işlerine yapılacaktır. Posta yolu ile başvurular kabul edilmeyecektir

6) Yukarıda belirtilen belgeleri eksik olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

7) Belgelerin onaylı örnekleri alınacak olup, sınavı kazanamayan adaylara isteseler dahi belgeleri geri verilmeyecektir.

8) Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına başvuracak adaylarda Yabancı Dil koşulu aranmaz.

Enstitümüz 2012-2013 Eğitim Öğretim yılı Güz yarıyılı ilanında yer alan veriler bilgi amaçlı olup resmi belge olarak kullanılamaz. İtiraz halinde Enstitümüz resmi kayıtları geçerli olacaktır. Adayların başvuru süresinin bitimine kadar ilanı takip etmeleri gerekmektedir. Üniversitemizin yetkili organlarınca başvuru şartları ve kontenjanla ilgili alınabilecek kararlar duyuruya eklenecektir.

İLETİŞİM BİLGİLERİ :

TELEFON : 0 286 2171303 / 2171993

Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Başvuruları için

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Anabilim Dalı Başvuruları için

Orta Öğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Anabilim Dalı Başvuruları için

Yabancı Diller Eğitimi Anabilim Dalı Başvuruları için

Ayşe AKÇA Dahili (3038)

Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Başvuruları için

İlköğretim Anabilim Dalı Başvuruları için

Emine MIHLIARDIÇ (3172)

FAKS : 0 286 2173529

E-MAİL : [email protected]

WEB : http://ebe.comu.edu.tr/

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

DOKTORA KONTENJANLARI

DOKTORA PROGRAMLARI

ANABİLİM DALI BİLİM DALI T.C. UYRUKLU YABANCI UYRUKLU ALES PUANI
ALAN İÇİ ALAN DIŞI ALAN İÇİ ALAN DIŞI
Eğitim Bilimleri   5 4 1 1 EA-SÖZ-SAY
Eğitim Bilimleri Eğitim Yönetimi ve Denetimi 7 4 2 1 EA-SÖZ-SAY
Yabancı Diller Eğitimi İngiliz Dili Eğitimi 5 2 1 1 SÖZ
Türkçe Eğitimi   5 5 3 2 SÖZ

DOKTORA BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI

DOKTORA BAŞVURUSU İÇİN ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER

1) Doktora Başvuru Formu

(http://ebe.comu.edu.tr adresinden 08/08/2012 tarihinde ulaşılabilir.)

2) Yüksek Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesi (Onaylı)

(Mezuniyet Not Ortalamasının en az 75/100 olması gerekmektedir.)

3) Transkript (Mezuniyet Tarihinin bulunması zorunludur) (Onaylı)

(Mezuniyet ortalamasının yüzlük sisteme dönüştürülerek belirtilmiş olması gerekmektedir)

4) 2 Adet yeni çekilmiş fotoğraf

5) Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Sonuç Belgesi

(ALES Belgeleri 3 yıl geçerlidir.Belirtilen puan türünden en az 55 puan almış olmaları gerekmektedir.Sonuç Belgesinin orijinali ya da onaylı örneği bulunmayan adaylar internet çıktısı ile başvuru yapabilirler. Ancak sonuçlarını ÖSYM'nin sonuç açıklama sayfasından ilgili personele göstermek durumundadırlar.)

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) ilgili puan türünden en az 55 puan alarak lisansüstü eğitime başlayan adayların yüksek lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra en fazla bir yarıyıl ara vererek doktora programına başvurmaları halinde yeniden ALES Sınavına girmiş olmaları gerekmez.)

6) Yabancı Dil Durumunu Belirtir Belge (Onaylı)

onuç Belgesinin orijinali ya da onaylı örneği bulunmayan adaylar internet çıktısı ile başvuru yapabilirler. Ancak sonuçlarını ÖSYM'nin sonuç açıklama sayfasından ilgili personele göstermek durumundadırlar.) ÜDS veya KPDS?den (İngilizce, Fransızca veya Almanca) en az 55 puan almak, TOEFL ve benzeri uluslararası geçerliliği olan sınavlardan eşdeğer puan alanlar yabancı dilden muaf tutulurlar.

Yabancı Diller Eğitimi Anabilim Dalı İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalında doktora programına başvuracak olan adayların yabancı dil puanı olarak kendi dillerinde KPDS-ÜDS?den 90 puan almak, (TOEFL ve benzeri uluslararası geçerliliği olan sınavlardan eşdeğer puan alanlar yabancı dilden muaf tutulurlar)

*Yukarıda belirtilen tüm belgelerin aslı beyan edildiği takdirde, onaylama işlemi Enstitümüz tarafından yapılacaktır

NOTLAR:

1. Doktora programına başvuran adayların başarı notunun hesaplanmasında; ALES puanının %50, yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının %20 ve bilim sınavının %30 katkısıyla hesaplanan başarı puanının en az 70 olması gerekir. Doktora giriş puanı 70 veya daha fazla olan adaylar puan sırasına göre doktora programlarına kontenjan dahilinde kabul edilir.

2. Öğrenimlerini Türkiye dışında tamamlamış olan Türk ve yabancı uyruklu adayların Türkiye Cumhuriyeti Üniversiteleri ile denk bir kurumdan mezun olduklarına dair Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı?ndan denklik belgesi almaları gerekmektedir.

3. Enstitü Kurulumuzun 27/07/2011 tarih ve 1/3 sayılı kararı gereğince adaylar bir lisansüstü programa başvuru yapabilecektir.

4. Anabilim dallarımızca alan içi kabul edilecek programlar enstitümüz web sayfasında ilan edilmiştir. Adayların başvurularını (alan içi-alan dışı) bu listeye göre yapmaları gerekmektedir. Hatalı yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

5.

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER İÇİN İSTENEN BELGELER

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERDEN İSTENİLEN BELGELER:

1. Mezuniyet Belgesi

(Yabancı Ülkelerden alınanların noterden onaylı tercüme edilmiş örneği)

2. Mezuniyet Transkripti

(Yabancı Ülkelerden alınanların noterden onaylı tercümesi, 2 adet)

3. Yabancı Dil Belgesi

4. 2 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf.

5. Kimlik Belgesi örneği

6. Pasaportun kimlik ve vize bilgilerini içeren sayfaların fotokopisi ve noterden onaylı tercümesi,

7. Özgeçmiş ve bilimsel çalışmalar.

8. Öğrenim gördüğü, mezun olduğu veya çalıştığı kurumdan en az iki referans mektubu.

NOT:

1-) Anabilim Dallarında açılacak doktora programlarına başvuracak yabancı uyruklu adaylar, bu programlara kabul edilebilmek için YÖK denklik listesinde yer alan üniversitelerden bir yüksek lisans diplomasına sahip olmalıdır. Doktora programlarına öğrenci kabulünde, adayın yüksek lisans not ortalaması 100 üzerinden yapılan değerlendirmeye dönüştürülür ve her bir aday için;

a) Alan/Bilim Sınavının %50?si

b) Yüksek Lisans mezuniyet not ortalamasının %50?si

alınarak doktora giriş puanı hesaplanır. Diğer ülkelerin ALES dengi ulusal ve uluslararası sınavlarından aldığı puanları belgeleyen yabancı uyruklu öğrencilerin bu puanları, yüzlük sisteme dönüştürülerek, Alan Sınavının yerine geçecek şekilde değerlendirilir. Doktora giriş puanı 70 veya daha fazla olan adaylar puan sırasına göre doktora programlarına kontenjan dahilinde kabul edilir. Kesin kayıtlar Enstitü Müdürlüğü tarafından yapılır.

3-) Yabancı uyruklu adaylar için yabancı dil Türkçe?dir

4-)Lisans veya Yüksek lisans eğitimini Türkçe eğitim veren bir üniversitede yapan adaylar dışındaki yabancı uyruklu adaylar yüksek lisans veya doktora eğitimine başlayabilmek için, Türkçe Eğitim Merkezi tarafından yapılacak Türk Dili sınavından 100 tam puan üzerinden en az 75 puan almalıdır. Bu sınavda başarısız olanlara Türkçe öğrenmek için bir yıl süre tanınır.

5-) Yüksek lisans için Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) tarafından verilen Türkçe Kursu Diploma Sınavı Sonuç Belgesi veya son iki yılda TÖMER tarafından yapılan Türkçe Dil Sınavı Sonuç Belgesi olanlardan ve ortaöğrenimini, lisans veya yüksek lisans öğrenimini Türkçe eğitim-öğretim yapan bir kurumda tamamlamış olanlardan Türkçe Dil Sınav Belgesi istenmez).

6-) Doktora Programı için Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) tarafından verilen Türkçe Kursu Diploma Sınavı sonuç belgesi ve ayrıca ana dilleri dışında (İngilizce, Fransızca ve Almanca) son üç yıl içinde alınmış olmak şartıyla ÜDS veya KPDS?den en az 55 puan alındığını gösterir belge

( TOEFL ve benzeri uluslararası geçerliliği olan bir yabancı dil sınavında alınmış puanlar, Üniversitelerarası Kurul Kararları çerçevesinde Enstitü Yönetim Kurulu?nca öğrenci tarafından verilecek bir dilekçe ile değerlendirmeye alınacaktır.)

DOKTORA BAŞVURUSU VE BİLİM SINAVI TARİHİ VE YERİ

BAŞVURU TARİHİ13-17 AĞUSTOS 2012

BAŞVURU YERİEğitim Bilimleri Enstitüsü

Öğrenci İşleri Bürosu

Anafartalar Kampüsü A Blok

BİLİM SINAVI:

SINAV TARİHİ VE SAATİSINAV YERİ

DOKTORA28 AĞUSTOS 2012 /14:00İlgili Anabilim Dalı Başkanlıkları

DOKTORA PROGRAMINA KABUL EDİLENLERİN KESİN KAYIT TARİHLERİ

KESİN KAYIT TARİHİ03-05 ELÜL 2012

KESİN KAYIT İÇİN BAŞVURU YERİEğitim Bilimleri Enstitüsü

Öğrenci İşleri Bürosu

Anafartalar Kampüsü A Blok

ÖNEMLİ NOTLAR:

2. Yüksek lisans derecesini başvurdukları doktora programı dışında tamamlamış olan adayların başvurdukları programa uyumlarını sağlamak amacıyla Bilimsel Hazırlık Programı uygulanır.

3. Belgelerin onaylı örnekleri alınacak olup, sınavı kazanamayan adaylara isteseler dahi belgeleri geri verilmeyecektir.

4. Öğrenimlerini Türkiye dışında tamamlamış olan Türk ve Yabancı Uyruklu adayların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından aldıkları denklik belgesi ile müracaat etmeleri zorunludur.

5. Başvurular şahsen veya noterden vekaletname verilen kişi aracığı ile Enstitü öğrenci işlerine yapılacaktır. Posta yolu ile başvurular kabul edilmeyecektir

6. Yukarıda belirtilen belgeleri eksik olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

7. Kesin Kayıt için istenilen belgeler sonuçlarla birlikte ilan edilecektir.

Enstitümüz 2012-2013 Eğitim Öğretim yılı Güz yarıyılı ilanında yer alan veriler bilgi amaçlı olup resmi belge olarak kullanılamaz. İtiraz halinde Enstitümüz resmi kayıtları geçerli olacaktır. Adayların başvuru süresinin bitimine kadar ilanı takip etmeleri gerekmektedir. Üniversitemizin yetkili organlarınca başvuru şartları ve kontenjanla ilgili alınabilecek kararlar duyuruya eklenecektir.

İLETİŞİM BİLGİLERİ :

TELEFON : 0 286 2171303 / 2171993

Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Başvuruları için

İlköğretim Anabilim Dalı Başvuruları için

Emine MIHLIARDIÇ (3172)

Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Başvuruları için

Yabancı Diller Eğitimi Anabilim Dalı Başvuruları için

Ayşe AKÇA Dahili (3038)

FAKS : 0 286 2173529

E-MAİL : [email protected]

WEB : http://ebe.comu.edu.tr/