Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 04 Ağustos 2012 09:39, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜMDEN

Üniversitemizin çeşitli birimlerine, 2547 Sayılı Kanun, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliğinin ilgili maddeleri ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvuru Koşulları ve Uygulama ilkeleri Hakkında Yönergesine göre aşağıda belirtilen bölüm ve anabılim dallarına öğretim üyesi alınacaktır.

Profesör kadroları için, başvurdukları anabılim dalını belirten dilekçelerine özgeçmiş ve yayın listesi Doçentlik Belgesi, Bilimsel Çalışma ve Yayınlarını kapsayan eserlerden 6 (altı) adet dosyayı ekleyerek Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına;

Doçent kadroları için, başvurdukları anabilım dalını belirten dilekçelerine özgeçmişleri, Doçentlik Belgesi örneği ve yayın listesi ile birlikte bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan eserlerden 4 (dört) adet dosyayı ekleyerek Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına;

Yardımcı Doçent kadrosuna başvuranların başvurdukları anabilim dalı ve yabancı dillerini belirten dilekçelerine, Özgeçmiş, Doktora, Uzmanlık veya Sanatta Yeterlilik Belgesi, 3 adet fotoğraf, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) nüsha dosyayı ilanın yayınlandığı tarihi takip eden 15 gün içerisinde ilgili birime başvuracaklardır.

GENEL AÇIKLAMALAR

-Müracaatlar ilanın yayınlandığı tarihi takip eden 15 gün içerisinde. Profesör ve Doçent kadrosuna yapılacak müracaatlar Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına, diğer kadrolara müracaatlar ise ilgili birimlere yapılacaktır.

-Yardımcı Doçent kadrosuna başvuran adaylar KPDS-60 puan veya eşdeğerlılıği kabul edilen sınavlardan bu puanın muadili bir puan aldığını gösterir belge,

-Herhangi bir kamu kurumunda çalışanların (daha önce çalışıp ayrılmış dahi olsalar) çalıştığı kurumundan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini'müracaat belgelerine ekleyerek ibraz edeceklerdir. Tabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

- Posta ile müracaat edecek adaylar için; postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

-Adaylar sadece durumuna uygun bir (1) birime müracaatta bulunabileceklerdir Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğretim Üyeliği Kadrolanna Başvuru Koşullan ve Uygulama ilkeleri Hakkında Yönergesi, Yayın dosyası tanzim listesi ve özgeçmiş formati, Üniversitemizin http://pdb.mehmetakif.edu.tr/ internet adresinden temin edilebilir.

BİRİMİ/BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI UNVANI DERECE ADED NİTELİĞİ
EĞİTİM FAKÜLTESİ          
Eğitim Bilimleri Eğt. Yont. Tef. Plan. Ve Ekonomisi Yrd.Doç 1 2 Eğitim Yönetim Teftişi Planlaması ve Ekonomisi Programında Doktora yapmış olmak.
Eğitim Bilimleri Rehberlik ve Psikolojik Dans. Yrd.Doç 1 1 Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında Doktora yapmış olmak.
Yabana Diller Eğitimi İngilizce Eğt. Öğrt. Yrd.Doç 4 1 Fakültelerin ingilizce öğretmenliği ABD mezunu olmak ve Yabancı Dil Öğretimi (İngilizce) alamnda Doktora yapmış olmak.
Bilgisayar öğretim Tek. Eğt. Bilgisayar Öğretim Tek. Eğt. Öğrtm. Yrd.Doç 4 1 Öğretim Teknolojileri alanında Doktora yapmış olmak ve bireysel performans teknolojileri alanında çalışmış olmak.
ilköğretim Fen Bilgisi Eğitimi öğrt. Yrd.Doç. 3 1 Fen Bilgisi Eğitimi Öğretmenliği mezunu olmak ve Fen Bilgisi Eğitimi Pedegojik Alan Bilgisi konusunda Doktora yapmış olmak
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Kimya Fizikokimya Doç.Dr. 1 1 Doktorasını iletken Polımer alanında yapmış ve Doçentliğini Polimer Bilimi ve Polımer Teknolojisi alanında almış olmak.
Antropoloji Paleoantropoloji Yrd.Doç. 4 1 Paleodemografi ve Morfometri alanrıda Doktora yapmış olmak.
Arkeoloji Klasik Arkeoloji Yrd.Doç. 4 1 Antik Cağ Aydınlatma Araçları alanında Doktora yapmış olmak.
Coğrafya Beşeri ve iktisadi Coğrafya Yrd.Doç 5 1 Beşeri Coğrafya alanında Doktora yapmış olmak ve şehir coğrafyası ve yasanabilirlık konulannda çalışma yapmış olmak.
İstatistik istatistik Yrd.Doç. . 3 1 İstatistik alanında Doktora yapmış olmak
Türk Dili ve Edebiyatı Eski Türk Edebiyatı Yrd.Doç. 3 1 Eski Türk Edebiyatı Anabilim Dalında Doktora yapmış olmak
Türk Düi ve Edebiyatı Eski Türk Dili Yrd.Doç 4 1 Eski Türk Dili AnaMım Dalında Doktora yapmış olmak
VETERİNER FAKÜLTESİ        
KSnik Öncesi Bilim. Farmakoloji ve Toksîkotoji Doçent 1 1 İlgili alanda Doçentliğini almış olmak ve rat ve kanatlılarda nöropatı alanında çalışma yapmış olmak.
Kinik öncesi Bilim. Mikrobiyoloji Doçent 1 1 Bakteriyel hastalıkların epidemiyotoısi ve moleküler biyoloji teşhis teknikleri alanında çalışma yapmış olmak.
Klinik Bilimler Doğum ve Jinekoloji Yrd.Doç 3 1 Gebelik sonlandırma ve rebroduktif immunuloji ile ilgili çalışma yapmış olmak.
Zootekni veHayvan Besleme Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Yrd.Doç 3 1 Kanatlılarda Probiyotik ve Fitobıyotık üzerine Doktora yapmış olmak
Klinik Öncesi Bilim. Patoloji Yrd.Doç 1 1 Veteriner Patoloji Anabilim Dalında Doktora yapmış olmak ve bakteriyel ve fungal hastalıkların patolojisinde çalışma yapmış olmak.
MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ        
inşaat Mühendisliği Yapı Yrd.Doç . 3 1 Çelik yapıların burulmalı davran® konusunda çalışma yapmış olmak.
inşaat Mühendisliği Ulaştırma Yrd.Doç . 1 1 Endüstriyel atık malzemelerin yol üst yapısında kullanımı ile ilgili çalışma yapmış olmak.
inşaat Mühendisliği Hidrolik Yrd.Doç . 5 1 Deniz kazalan ve risk belirleme konusunda çalışma yapmış olmak.
inşaat Mühendisliği Hidrolik Yrd.Doç . 3 1 Kıyı bölgesi yönetimi konusunda coğrafi bilgi sistemi tabanlı çalışma yapmış olmak.
Jeoloji Uygulamalı Jeoloji Yrd.Doç . 1 1 Yer altı suyu modellemesi konusunda çalışma yapmış olmak.
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
işletme Yönetim ve Org. Doçent 2 1 Girişimcilik, yenilik ve toplam kalite yönetimi konularında çalışma yapmış olmak.
Kamu Yönetimi Kentleşme ve Çev. Sor. Doçent 2 1 Çevre içi eğitim ve mekansal ayrımlaşma konusunda çalışma yapmış olmak.
iktisat iktisadı Gel. Ve Uluslar arası ikt . Doçent 1 1 Beşeri ve Sosyal Sermaye, iktisadı Gelişme, Dı $ Ticaret ve Uluslar arası iktisat alanında çalışma yapmış olmak
iktisat iktisat Politikası Yrd.Doç . 4 1 İşletme Kuluçkaları ve Firma Hayatta Kalma Teorisi konusunda doktora yapmış olmak
iktisat iktisadi Gel. Ve Uluslar arası İkt . Yrd.Doç . 3 1 Serbest piyasa ekonomisine geçiş sürecinde devletin çözmesi gereken sosyal problemler alanında çalışma yapmış olmak.
Kamu Yönetimi Yönetim Bilimleri Yrd.Doç . 4 1 Kırsal Alan Yönetimi ile ilgili doktora yapmış olmak ve kamu politikası süreci konusunda çalışma yapmış olmak.
Kamu Yönetimi Yönetim Bilimleri Yrd.Doç . 3 1 Yerel yönetişimde kent konseylerinin belediyelerin karar alma sürecine etkisi alanında Doktora yapmış olm &.
SAĞLIK YÜKSEKOKULU        
Acil Yard Ve Afet Yön.   Yrd.Doç . 3 1 Farmakoloji ve Tokstkoloji alanında Doktora yapmış olmak. Antibiyotikler ve Mıkotoksinler alanında çalışma yapmış olmak.
Beslenme Ve Diyetetik - Yrd.Doç 3 1 Besm (Gıda) Hijyeni ve Teknolojisi alanında Doktora yapmış olmak. Süt ve Et Ürünlerinde katkı maddeleri ile ilgili çalışma yapmış olmak
Beslenme Ve Diyetetik   Yrd.Doç . 3 1 Besin (Gıda) Hijyeni ve Teknolojisi alanında Doktora yapmış olmak. Kanadı Karkas Kontaminasyonu alanında çalışma yapmış olmak.
BUCAK ZELİHA TOLUNAY UYGULAMALI TEKNOLOJİ VE İŞLETMECİLİK YÜKSEKOKULU
Muhasebe ve Finansal Yönetim   Yrd.Doç . 4 1 Yaln Maliyet Yönetimi alanında Doktora yapmış olmak.
Uluslar arası Ticaret   Yrd.Doç . 1 1 Ulusal ve Uluslar arası işletmelerde Şikayet Yönetimi alanında Doktora yapmış olmak
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU
Spor Yöneticiliği Spor Yöneticiliği Yrd.Doç . 3 1 Yaslılarda spor ve düşmeler konusunda çalışma yapmış olmak.
Spor Yöneticiliği Spor Yöneticiliği Yrd.Doç . 1 1 Tutum ve çoklu zeka konusunda çalışma yapmış olmak.
MESLEK YÜKSEKOKULU
Otomotiv   Yrd.Doç 1 . 1 Makine Mühendisliği alanında Doktora yapmış olmak Aşınmış Firen Disklerinin yeniden kullanılması konusunda çalışma yapmış olmak.
BUCAK EMİN GÜLMEZ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU        
Elektronik ve Otomasyon   Yrd.Doç . 5 1 Fizk Mühendisliği alanında Doktora yapmış olmak ve ultrason ve polimer alanında çalışma yapmış olmak
GÖLHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU        
Ormancılık Ormancılık ve Orman Ürünleri Yrd.Doç . 4 1 Orman Mühendisliği Bölümü Toprak ilmi ve Ekolojisi alanında çalışma yapmış olmak.
GÖLHİSAR SAGUK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU
Eczacılık Eczacılık Hiz . Profesör 1 1  
Eczacılık Eczacılık Hiz . Yrd.Doç . 4 1 Antibiyotiklerin Elektro Kimyasal Tayini konusunda Doktora yapmış olmak.