Ankara Ünv. Sosyal Bil. Ens. Uzaktam Eğitim Y. Lisans Programı

İlan Giriş : 18 Temmuz 2012 10:25, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ankara Ünv. Sosyal Bil. Ens. Uzaktam Eğitim Y. Lisans Programı

Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalı İnsan İlişkileri Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programı

Ankara Üniversitesi?nin 3 yarıyıldan bu yana yürütmekte olduğu ve 2011-2012 bahar yarıyılında ilk mezunlarını veren İnsan İlişkileri Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programına, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı için yeni başvurular 13-17 Ağustos 2012 tarihleri arasında alınacak.

İnsan İlişkileri programının temel hedefi, toplumda insan ilişkileri, öğrenme süreçleri, kişiler arası iletişim biçimlerine ek olarak bu süreçlerin gerçekleştiği toplumsal yapının ne olduğu ve nasıl araştırılacağı konularında bilgi ve beceri kazanılmasını sağlamayı hedefliyor. Program, bunun yanında kişilerde çoğulcu ve demokratik toplum içinde var olabilmek için gerekli olarak kabul edilen becerilerin geliştirilmesini amaçlıyor.

Program kapsamındaki öğrenme etkinlikleri, internet aracılığıyla uzaktan eğitim modeline göre tasarlandı. Öğrenciler, Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Moodle Öğrenme Yönetim Sistemi aracılığıyla e-Öğrenme ilkelerine göre hazırlanmış kitaplara ve makale gibi diğer kaynaklara internet üzerinden erişebilecek.

Platform üzerinde programın hocalarıyla ve diğer öğrencilerle forumlar, bloglar ve web konferans yazılımı aracılığıyla etkileşimde bulunabilecekler. İsteyen hocalar, öğrencilerle senkron çevrimiçi (online) derslerde video konferans yapabilecek. Programa bu dönem 50 öğrenci alınacak. Sözel puan türünde ALES puanının 55 ve 4?lük sistemde lisans mezuniyet not ortalamasının 2.0 olması gereken programda, yabancı dil koşulu aranmamaktadır.

Programla ilgili daha fazla bilgi http://sosbilens.ankara.edu.tr/ adresinden edinilebilir. Uzaktan eğitimle ilgili bilgiler için http://www.uzem.ankara.edu.tr adresindeki bilgileri inceleyebilirsiniz.