Ankara Ünv. Uzaktan Eğitim Y. Lisans Program İlanı

İlan Giriş : 13 Temmuz 2012 08:13, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ankara Ünv. Uzaktan Eğitim Y. Lisans Program İlanı

Ankara Üniversitesi?nin 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında açılan yeni uzaktan tezsiz yüksek lisans programı, ?Sosyal Hizmet? için başvurular 13-17 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapılacak.

Sosyal Hizmet Tezsiz Yüksek Lisans Uzaktan Eğitim Programı?nın temel hedefi, sosyal hizmetin ana ilke, kuram, yaklaşım ve yöntemleri yanında insan refahını belirleyen süreçlere ilişkin nitelikli insan kaynağını geliştirmek olarak belirlendi.

Program kapsamında aşağıdaki bilgi ve becerileri kazandırmaya yönelik dersler bulunuyor:

Çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar, engelliler, yoksullar, suçlular gibi toplumun dezavantajlı bireyleri ve gruplarıyla çalışma

Aileler ve toplumla çalışma

Toplumdaki bireyleri ve grupları etkileyen sosyal, psiko-sosyal ve sosyo-ekonomik olgu ve olayların nedenlerini anlama

Bilimsel bilginin kullanılması yoluyla birey, aile, grup, topluluk ve toplum düzeylerinde arzu edilen değişimleri sağlamak için ilgili uygulama ve müdahale yöntemlerine dönük bilgi ve beceriler

Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Hizmet Anabilim Dalı altında açılan ?Sosyal Hizmet Tezsiz Yüksek Lisans Uzaktan Eğitim Programı? kapsamındaki öğrenme etkinlikleri, internet aracılığıyla uzaktan eğitim modeline göre tasarlandı. Öğrenciler, Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Moodle Öğrenme Yönetim Sistemi aracılığıyla e-Öğrenme ilkelerine göre hazırlanmış kitaplara ve makale gibi diğer kaynaklara internet üzerinden erişebilecek.

Platform üzerinde programın hocalarıyla ve diğer öğrencilerle forumlar, bloglar ve web konferans yazılımı aracılığıyla etkileşimde bulunabilecekler. İsteyen hocalar, öğrencilerle senkron çevrimiçi (online) derslerde video konferans yapabilecek. 2012-2013 Eğitim Öğretim Güz Yarıyılı?nda açılacak olan Program?a 50 öğrenci alınacak. Eşit Ağırlık türünde ALES puanının 60 olduğu programda yabancı dil koşulu aranmamaktadır.

Programla ilgili daha fazla bilgi http://sagbilens.ankara.edu.tr adresinden edinilebilir. Uzaktan eğitimle ilgili bilgiler için http://www.uzem.ankara.edu.tr adresindeki bilgileri inceleyebilirsiniz.


2012-2013 Eğitim Öğretim yılında Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Kurumları Yönetimi ABD altında yeni açılan uzaktan tezsiz yüksek lisans programı, "Sağlık Kurumları Yönetimi" için başvurular 13-17.Ağustos.2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Sağlık Kurumları Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Uzaktan Eğitim Programı, Türkiye'nin sağlık alt yapısının tanımlanması, geliştirilmesi ve sağlık sisteminin amaçlarının gerçekleştirilmesine yönelik planlama, örgütleme, yürütme, koordinasyon ve denetim fonksiyonlarına ilişkin kavram, ilke, model ve tekniklerin bilinçli bir şekilde uygulanması bilgi ve becerisine sahip nitelikli ve profesyonel sağlık yöneticileri yetiştirmeyi hedeflemekte.

Program kapsamındaki öğrenme etkinlikleri, internet aracılığıyla uzaktan eğitim modeline göre tasarlandı. Öğrenciler, Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Moodle Öğrenme Sistemi Platformu aracılığıyla e-Öğrenim ilkelerine göre hazırlanmış kitaplara ve makale gibi diğer kaynaklara internet üzerinden erişebilecek. Platform üzerinde programın hocalarıyla ve diğer öğrencilerle forumlar, bloglar ve web konferans yazılımı aracılığıyla etkileşimde bulunabilecekler. İsteyen hocalar, öğrencilerle senkron çevrimiçi (online) derslerde video konferans yapabilecek. 2012-2013 Eğitim Öğretim Güz Yarıyılı'nda açılacak olan Program'a 40 öğrenci alınacak. Eşit Ağırlık türünde ALES puanının 60 olduğu programda yabancı dil koşulu aranmamakta.

Yaşam boyu öğrenme ve eğitimde fırsat eşitliği sağlama amacı güden Program, kamusal sorumluluk bilinciyle minimum maliyetler esas alınarak ücretlendirildi. Gerekli tüm bilgiler http://sagbilens.ankara.edu.tr adresindeki Sağlık Bilimleri Enstitüsü web sayfasında ilan edilmiştir. Uzaktan eğitimle ilgili bilgiler için http://www.uzem.ankara.edu.tr adresine bakılabilir.