MEB Yurtdışı Kurs ve Burs Duyuruları

İlan Giriş : 15 Temmuz 2005 00:01, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
MEB Yurtdışı Kurs ve Burs Duyuruları

Singapur?da düzenlenen ?Bilgi Teknolojisi Yönetimi? Kursu

Bilgi için:[email protected]

Singapur Hükûmetince 23 Ağustos - 05 Eylül 2005 tarihleri arasında Singapur?da ?Bilgi Teknolojisi Yönetimi? konulu bir kurs programı düzenlenecektir. Söz konusu kurs için ülkemizden bir kişinin aday gösterilmesi istenmektedir. Adayın iyi derecede İngilizce bilmesi gerekmektedir. Singapur içerisindeki iaşe-ibate gideri ile ülke içi ulaşım gideri ilgili Hükûmet tarafından karşılanacak olup Türkiye-Singapur gidiş-dönüş uçak bileti katılımcıya ait olacaktır.

Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı personelinin başvurabileceği burslar, Bakanlığımızla birlikte 13 kuruma daha dağıtımlı olarak bildirilmiş olup ayrıntılı bilgiler ile başvuru formu ilişikte sunulmuştur.

Personelimizden istekli olanlar başvuru formu ve diğer belgeleri eksiksiz olarak hazırlayarak Bakanlığımız Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Bakanlıklar / ANKARA adresine elden veya posta ile ulaştıracaklardır. Son başvuru tarihi 20 Ağustos 2005? tir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Genel Müdürlüğümüze ulaşan başvuru formları Singapur Büyükelçiliğine iletilmek üzere Dışişleri Bakanlığına gönderilecektir. Kursiyerin seçimi için nihai kararı Singapur Hükûmeti verecektir.


EKLER : (Pdf dosyaları)

1- Singapur - Başvuru Formu
2- Singapur - Broşür

İslam Kalkınma Bankası ?Yüksek Teknoloji Burs Programı?

Bilgi için:[email protected]

İslam Kalkınma Bankası (İKB), aralarında Türkiye?nin de bulunduğu 55 ülkeye 2006-2007 döneminde ?Yüksek Teknoloji Burs Programı? kapsamında doktora ve doktora sonrası için toplam 35 adet burs verecektir.

Burslara ilişkin açıklamalar ve başvuru formları ilişikte sunulmuştur.

Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı personelinin başvurabileceği burslar, Bakanlığımızla birlikte 12 kuruma daha dağıtımlı olarak bildirilmiştir. 55 ülkenin çeşitli kurumlarından yapılacak başvurular, İslam Kalkınma Bankasınca bir havuzda toplanarak en uygun 35 aday seçilecektir.

Anılan dış burs, Bakanlığımızın gereksinim duyduğu bir eğitimi içermediğinden, Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı personelinden istekli olanlar, adaylıklarının kabulü halinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 78 ve 79 uncu maddeleri çerçevesinde burs süresince aylıksız izinli sayılacaktır. Bu şekilde aylıksız izin verilenlere Bakanlığımızca herhangi bir ödeme yapılmayacaktır.

Personelimizden istekli olanlar başvuru formu ve diğer evrakları eksiksiz olarak hazırlayarak Bakanlığımız Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Bakanlıklar / ANKARA adresine elden veya posta ile ulaştıracaklardır. Son başvuru tarihi 15 Ağustos 2005? tir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Genel Müdürlüğümüze ulaşan başvuru formları İslam Kalkınma Bankasına gönderilmek üzere Başbakanlık Hazine Müsteşarlığına gönderilecektir. Seçim için nihai kararı İslam Kalkınma Bankası verecektir.

EKLER : (Pdf Dosyaları)

1- İ.K.B. - Burs Açıklaması (Announcement)
2- İ.K.B. - Başvuru Formu (Doktora sonrası Araştırma)
3- İ.K.B. - Başvuru Formu (3 Yıllık Doktora Programı)

Malezya?dan sağlanan Master ve Doktora Bursları

Bilgi için:[email protected]

Malezya Hükûmetince, Malezya Teknik İşbirliği programı (MTCP) çerçevesinde 2006-2007 öğretim yılında tüm masrafları Malezya Hükûmetince karşılanmak üzere master veya doktora bursu verilecektir. Master burslarının süresi 12-24 ay arasında, doktora burslarının süresi ise 36-42 ay arasında değişmekte olup konuya ilişkin açıklamalar ile başvuru formları ve sağlık raporu ilişikte sunulmaktadır.

Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı personelinin başvurabileceği burslar, Bakanlığımızla birlikte 2 Üniversiteye de dağıtımlı olarak bildirilmiştir.

Anılan dış burs, Bakanlığımızın gereksinim duyduğu bir eğitimi içermediğinden, Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı personelinden istekli olanlar, adaylıklarının kabulü halinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 78 ve 79 uncu maddeleri çerçevesinde burs süresince aylıksız izinli sayılacaktır. Bu şekilde aylıksız izin verilenlere Bakanlığımızca herhangi bir ödeme yapılmayacaktır.

Personelimizden istekli olanlar başvuru formu ve diğer belgeleri eksiksiz olarak hazırlayarak Bakanlığımız Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Bakanlıklar / ANKARA adresine elden veya posta ile ulaştıracaklardır. Son başvuru tarihi 15 Ağustos 2005? tir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Genel Müdürlüğümüze ulaşan başvuru formları ve diğer belgeler Malezya Büyükelçiliğine iletilmek üzere Dışişleri Bakanlığına gönderilecektir. Seçim için nihai kararı Malezya Hükûmeti verecektir.

EKLER : (Pdf dosyaları)

1- Malezya - Başvuru Formu
2- Malezya - Burs Açıklaması
3- Malezya - Sağlık Raporu