Namık Kemal Ünv. Sos. Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 29 Haziran 2012 10:55, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Namık Kemal Ünv. Sos. Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

T.C.

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI

T.C. NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

Sosyal Bilimler Enstitüsü Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsünün aşağıda belirtilen anabilim dallarının lisansüstü programlarına, 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılında öğrenci alınacaktır.

BAŞVURU TARİHİ VE YERİ: 06/08/2012- 17/08/2012 tarihleri arasında aşağıda belirtilen başvuru evraklarıyla birlikte Sosyal Bilimler Enstitüsüne şahsen başvurulması gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular işleme konulmayacaktır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER: (Enstitümüzce ?ASLI GİBİDİR? onayı yapılmaktadır).

Dilekçe

¬ (Yüksek Lisans Programı Başvuru Dilekçeleri Enstitüden temin edilebilir).

Özgeçmiş.

Diploma (onaylı).

¬ Yüksek Lisans programları için başvuracak adayların Lisans diploması veya yeni tarihli mezuniyet belgesinin onaylı örneği (yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alacakları denklik belgesi.)

Not belgesi (Transkript/onaylı).

¬ Not sistemleri yüzlük ortamdan farklı olan adayların, mezun oldukları üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belge getirmeleri zorunludur. Dönüşüm belgesi olmayan adaylar için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının tablosu kullanılacaktır.

ALES sonuç belgesi (onaylı).

¬Yüksek Lisans Programına başvuran adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)?ndan Eşit Ağırlık puan türünde en az 55 standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesi veya eşdeğer uluslararası sınav sonuç belgesi. (Eşdeğer sınavlarda Namık Kemal Üniversitesi Senatosunca belirlenen puanlar geçerlidir.)

6. Nüfus cüzdanı fotokopisi

7. Fotoğraf (kılık-kıyafet yönetmeliğine uygun) 2 adet

8. Başvuru ücreti dekontu (Sosyal Bilimleri Enstitüsünün T.C.Ziraat Bankası Tekirdağ Merkez Şubesindeki (Şube kodu:106) (TR43000 1000 106 5523 2809 5002 IBAN nolu) 55232809 5002 numaralı hesabına 50 TL (ellitürklirası) yatırılacaktır.

MÜLAKAT: Adaylar; 05/09/2012 tarihinde saat 10.00?da, Sosyal Bilimler Enstitüsünde mülakata alınacaklardır.

DEĞERLENDİRME: Adayların başvurularının değerlendirilmesinde, ALES puanının % 50'si, mülakat puanının % 40'ı, lisans/yüksek lisans ağırlıklı not ortalamasının % 10'u dikkate alınır. Adayın başarılı sayılabilmesi için yukarıda belirtilen oranların toplamının Yüksek Lisans programları için en az 65, olması gerekir ve en yüksek puandan en küçüğüne doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır.

KESİN KAYITLAR:

17/09/2012- 19/09/2012 tarihleri arasında Enstitüde yapılacaktır.

NOT: Lisans veya yüksek lisans derecelerini farklı alanda almış olan adaylar, en çok bir yıl sürecek olan ?Bilimsel Hazırlık Programı?na tabi tutulmak sureti ile öğrenciliğe kabul edilecektir.

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI

ANABİLİM DALI ALES PUAN TÜRÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS T.C. Yabancı Uyruklu Sağlık Yönetimi Eşit Ağırlık 20 -

Adaylarda aranan koşullar:

1 - Tıp Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Fakültelerinin Hemşirelik ve Sağlık Yönetimi Bölümü, Sağlık İdaresi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği ve Psikoloji Lisans mezunları başvurabilirler.

2 ? Yukarıda belirtilen Fakülte ve Yüksekokullardan mezun olmuş adayların, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)?ndan Eşit Ağırlık puan türünde en az 55 standart puana sahip olmaları gereklidir.