Kocaeli Ünv. Sağlık ve Sosyal Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 28 Haziran 2012 17:59, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Kocaeli Ünv. Sağlık ve Sosyal Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI

ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA
  ANABİLİM / ANASANAT DALLARI VE PROGRAMLARI KONTENJAN KOŞUL NO
S.NO   TEZLİ TEZSİZ İ.Ö. DOKTORA TOPLAM  
1 İŞLETME          
1 Muhasebe ve Finansman (*) (**) 15   5 165 1, 2,22
2 Üretim Yönetimi ve Pazarlama (*) (**) 15   5
3 Yönetim ve Organizasyon (*) (**) 15    
4 İşletme İ.Ö.   60  
5 Otomotiv İşletme Yönetimi İ.Ö.   50  
6 E-İşletme (Uzaktan Eğitim Tezsiz YLS)       50 1
2 İKTİSAT          
7 İktisat Politikası (*) (**) 10     85 1, 3,22
8 İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat (*) (**) 10    
9 İktisat Teorisi ve Tarihi (*) (**) 10    
10 İktisat (*) (**)     5
11 Ekonomi İ.Ö.   50  
3 ÇALIŞMA EKONOMİSİ          
12 Çalışma Ekonomisi (*) (**) 15     20 1,6
13 Sosyal Politika     5
4 ULUSLARARASI İLİŞKİLER          
14 Siyasi Tarih (*) (**) 15     50 1, 8
15 Uluslararası İlişkiler (*) (**) 15   5
16 Avrupa Birliği Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler (*) (**) 15    
5 SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ          
17 Siyaset ve Sosyal Bilimler (*) (**) 8     16 1, 9
18 Yönetim Bilimleri 8    
6 ÖZEL HUKUK          
19 Özel Hukuk (*) (**) 15   7 22 1, 4
7 KAMU HUKUKU          
20 Kamu Hukuku (*) (**) 15   7 22 1, 4
8 İLETİŞİM          
21 İletişim Bilimleri (*) (**) 10   6 16 1, 12
9 GAZETECİLİK          
22 Gazetecilik 10     10 1, 12
10 HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM          
23 Halkla İlişkiler ve Tanıtım 10   5 15 1, 12
11 RADYO TELEVİZYON VE SİNEMA          
24 Radyo Televizyon ve Sinema (*) (**) 7     7 1, 12
12 İLETİŞİM TASARIMI VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ          
25 İletişim Tasarımı ve Bilişim Teknolojileri   40   40 1,12,22
13 EĞİTİM BİLİMLERİ          
26 Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi (*) 10 60 10 85 1, 7, 22
27 Eğitim Programları ve Öğretimi 5    
14 İLKÖĞRETİM          
28 Sınıf Öğretmenliği (*) 5     5 1.18
15 TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI          
29 Türk Dili ve Edebiyatı (*) (**) 15   5 20 1, 5
16 TARİH          
30 Tarih (*) (**) 10     10 1,11
17 FELSEFE          
31 Felsefe (*) (**) 10   5 15 1, 13
18 ARKEOLOJİ          
32 Arkeoloji (*) (**) 10     10 1,16
19 BATI DİLLERİ VE EDEBİYATI          
33 İngiliz Dili ve Edebiyatı (*) (**) 12     10 1, 14
20 SOSYAL HİZMET ANABİLİM DALI          
34 Sosyal Hizmet (**) 10     10 1, 19
21 İÇ MİMARLIK ANASANAT DALI          
35 İç Mimarlık 5     5 1, 10
22 MÜZİK ANASANAT DALI          
36 Müzikoloji 5     5 1,15
23 HEYKEL ANASANAT DALI          
37 Heykel 5     5 1,20
24 RESİM ANASANAT DALI          
38 Resim 5     5 1,15
25 PLASTİK SANATLAR ANASANAT DALI          
39 Sanatta Yeterlik Programı     5 5 1,17

(*) Yatay Geçiş Kontenjanı:1

(**)Uluslararası Öğrenci Kontenjanı:1

BAŞVURULARDA ARANACAK KOŞULLAR

1. Son üç yılda yapılmış olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavına (ALES) girmiş olmak ve bu sınavdan başvurulan programın lisans puan türünde (Sözel ve Eşit Ağırlık) en az 55 puan almış olmak gereklidir.

Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde açılan Lisansüstü programlarında ALES koşulu aranmaz.

Adaylar, ulusal merkezi yabancı dil sınavlarından yüksek lisans için 50, doktora için 55 veya uluslararası sınavlardan eşdeğer puana sahip olmalıdır. II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programlarında yabancı dil şartı aranmamaktadır.

E-İşletme (Uzaktan Eğitim) Tezsiz Yüksek Lisans Programı, sadece ALES (%50) ve Lisans not ortalamasını (%50) kullanarak öğrenci alır.

2. Muhasebe Finansman Yüksek Lisans Programına İİBF, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisat ve Turizm Fakültelerinin İşletme, Turizm İşletmeciliği, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü veya programları ile Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültelerinin Muhasebe Eğitimi bölümü veya programlarından mezun olanlar başvurabilirler.

Üretim Yönetimi ve Pazarlama ve Yönetim ve Organizasyon Yüksek Lisans Programlarına İ.İ.B.F., Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisat, Mühendislik, Turizm ve İletişim Fakültelerinin ilgili bölümlerinden mezun olanlar başvurabilirler.

İşletme İ.Ö. ve Otomotiv İşletme Yönetimi İ.Ö. Yüksek Lisans Programlarına herhangi bir 4 yıllık yükseköğretim kurumundan mezun olanlar başvurabilirler.

Muhasebe Finansman ve Üretim Yönetimi ve Pazarlama Doktora Programlarına İşletme ilintili tezli yüksek lisans programı mezunları başvurabilirler.

3. İktisat Politikası, İktisat Teorisi ve Tarihi, İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat Yüksek Lisans Programlarına herhangi bir 4 yıllık lisans mezunu olanlar başvurabilirler. Alan dışından programa girmeye hak kazanan öğrenciler bilimsel hazırlık programına tabi tutulacaktır.

Ekonomi İ.Ö Yüksek Lisans Programına ise herhangi bir 4 yıllık yükseköğretim kurumundan mezun olanlar başvurabilirler.

İktisat Doktora Programına herhangi bir alanda tezli yüksek lisans yapmış olanlar başvurabilirler. Alan dışından programa girmeye hak kazanan öğrenciler bilimsel hazırlık programına tabi tutulacaktır.

4. Kamu Hukuku ve Özel Hukuk Yüksek Lisans Programlarına sadece Hukuk Fakültesi mezunları başvurabilirler.

Kamu Hukuku ve Özel Hukuk Doktora Programlarına Hukuk alanında yüksek lisansını tamamlamış olanlar başvurabilirler.

5. Türk Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına Üniversitelerin Fen Edebiyat Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı mezunları başvurabilirler.

6. Çalışma Ekonomisi Yüksek Lisans Programına İ.İ.B.F., İktisat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İşletme Fakültesi ve Mühendislik Fakültelerinin İşletme ve Endüstri Mühendisliği bölümü mezunları ile Felsefe, Sosyoloji Tarih, ve Psikoloji bölümlerinden mezun olanlar başvurabilirler. Alan dışından programa girmeye hak kazanan öğrenciler bilimsel hazırlık programına tabi tutulacaktır.

Sosyal Politika Doktora Programına Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Sosyal Politika, Endüstri İlişkileri ve İnsan Kaynakları Yönetimi, İktisat, İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Felsefe, Sosyoloji, Psikoloji, Tarih, Sosyal Hizmetler, Sağlık Yönetimi, Özel Hukuk ve Kamu Hukuku yüksek lisans programlarından mezun olanlar başvurabilirler.

7. Eğitim Bilimleri (EYTPE) Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvurabilmek için Eğitim Fakültesi mezunu olmak ve/veya eğitim kurumlarında öğretmen, yönetici (öğretmenlik formasyonuna sahip olmak), müfettiş veya uzman olarak görev yapanlar doğrudan, bunun dışında farklı alanlardan gelenler bilimsel hazırlık programlarına kabul edilirler. ALES sonuç belgesine sahip olmak gerekmektedir. Bu programa mülakat, lisans başarı derecesi ve ALES sonuçları değerlendirilerek öğrenci kabul edilir. Lisansüstü giriş puanının hesaplanmasında KOÜ Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği?nin ilgili maddelerinde öngörülen ALES puan miktarı dikkate alınır. Yabancı dil bilgisi koşulu aranmaz.

Eğitim Programları ve Öğretimi Tezli Yüksek Lisans Programına dört yıllık lisans mezunu olmak. Alan dışından programa girmeye hak kazanan öğrenciler bilimsel hazırlık programına tabi tutulacaktır.

Eğitim Bilimleri (EYTPE) Tezli Yüksek Lisans Programına dört yıllık lisans mezunu olmak. Alan dışından programa girmeye hak kazanan öğrenciler bilimsel hazırlık programına tabi tutulacaktır.

Eğitim Bilimleri (EYTPE) Doktora Programına ise Sosyal Bilimler alanında tezli yüksek lisans derecesine sahip olanlar başvurabilirler. Alan dışından programa girmeye hak kazanan öğrenciler bilimsel hazırlık programına tabi tutulacaktır.

8. Uluslararası İlişkiler, Siyasi Tarih ve Avrupa Birliği Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programlarına, Fen ve Edebiyat Fakültelerinin Tarih (Yakınçağ ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi) ve Coğrafya bölümleri ile Siyasal Bilgiler Fakültesi (Tüm Bölümler). İİBF (Tüm Bölümler), Harp Okulları, Hukuk Fakültesi mezunları başvurabilirler.

Uluslararası İlişkiler Doktora Programına ise 1-Lisans Eğitimini, İ.İ.B.F.?nin Tüm bölümleri, Siyasal Bilimler Fakültesinin tüm bölümleri, ilgili fakültelerin tarih ve coğrafya bölümleri, Harp Okullarından mezun olmaları 2- Yüksek Lisans Eğitimini, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Hukuk, Siyasi Tarih, Avrupa Birliği Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ve Harp Akademileri Yüksek Lisans programlarının birinden mezun olanlar başvurabilirler.

9. Yönetim Bilimleri ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programlarına herhangi bir 4 yıllık lisans mezunu olanlar başvurabilirler. Alan dışından programa girmeye hak kazanan öğrenciler bilimsel hazırlık programına tabi tutulacaktır.

10. İç Mimarlık Yüksek Lisans Programına, Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültelerinin İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Mimarlık ve Endüstri Ürünleri Tasarımı lisans mezunları başvurabilirler.

11. Tarih Yüksek Lisans Programına herhangi bir lisans mezunu olanlar başvurabilirler.

12. Radyo Televizyon ve Sinema Yüksek Lisans Programlarına Tüm sosyal bilimler ve beşeri bilimlerden mezun olanlar başvurabilirler. Ancak, İletişim Fakültesi mezunu olmayanların bilimsel hazırlık derslerini almaları zorunludur.

Gazetecilik Yüksek Lisans Programına İletişim Fakültesi mezunları ile tüm sosyal bilimler ve beşeri bilimlerle ilgili olan lisans programlarının herhangi birinden mezun olanlar başvurabilirler. Ancak İletişim Fakültesi mezunu olmayanların bilimsel hazırlık derslerini almaları zorunludur.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Yüksek Lisans Programlarına Tüm sosyal bilimler ve beşeri bilimlerle ilgili olan lisans programlarının herhangi birinden mezun olanlar başvurabilirler

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Doktora Programına Lisansını İletişim ya da Sosyal Bilimler / Beşeri Bilimler alanında, Yüksek lisansını iletişim alanında tamamlamış olanlar başvurabilirler. Tezsiz yüksek lisans programından mezun olan öğrenciler doktora programına başvuramazlar.

İletişim Bilimleri Yüksek Lisans Programlarına Tüm sosyal bilimler ve beşeri bilimlerle ilgili olan lisans programlarının herhangi birinden mezun olanlar başvurabilirler. Alan dışından programa girmeye hak kazanan öğrenciler bilimsel hazırlık programına tabi tutulacaktır.

İletişim Bilimleri Doktora Programına sosyal bilimler ve beşeri bilimlerle ilgili olan yüksek lisans programlarının herhangi birinden mezun olanlar başvurabilirler. Alan dışından programa girmeye hak kazanan öğrenciler bilimsel hazırlık programına tabi tutulacaktır.

İletişim Tasarımı ve Bilişim Teknolojileri II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programına tüm sosyal ve beşeri bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve eğitim bilimlerinden mezun olanlar başvurabilirler.

13. Felsefe Yüksek Lisans Programına herhangi bir 4 yıllık lisans mezunu olanlar başvurabilirler.

Felsefe Doktora Programına ise felsefe tezli yüksek lisans programından mezun olanlar başvurabilirler.

14. İngiliz Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programına İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Edebiyatı veya İngilizce Öğretmenliği lisans diplomalarına sahip olanlar başvurabilirler. Adayların bilim dalı yabancı dil notu en az 85 olmalıdır. Bu programa başvuran adaylar bilim dallarının dışındaki başka bir yabancı dilden de sınava girerek başvuru koşulu olarak belirtilen yabancı dil belgelerinden birini getirmek zorundadırlar. Yatay Geçiş Koşulu : İngiliz veya Amerikan Dili, Edebiyatı ve Kültürü ile ilgili bölümlerden birinde. Uluslararası Öğrenci Kabul Koşulu : İngiliz veya Amerikan Dili, Edebiyatı ve Kültürü ile ilgili bölümlerden birinden mezun olmak ve jüri tarafından yapılacak yazılı sınavdan başarılı olmak.

15. Müzikoloji ve Resim Yüksek Lisans Programlarına herhangi bir 4 yıllık lisans mezunu olanlar başvurabilirler.

16. Arkeoloji Yüksek Lisans Programına, herhangi bir 4 yıllık lisans mezunu olanlar başvurabilirler.

17. Plastik Sanatlar Sanatta Yeterlik Programına, Resim, Heykel, Seramik-Cam, Grafik Tasarımı, Görsel İletişim Tasarımı, Fotoğraf, Sahne, Dekor ve Kostüm Tasarımı ile Resim-İş Eğitimi alanlarında yüksek lisans yapmış olanlar başvurabilirler.

18. Sınıf Öğretmenliği Yüksek Lisans Programına, İlköğretim Bölümü mezunları ile Milli Eğitim Bakanlığı?na bağlı resmi okullarda sınıf öğretmenliği dışındaki alanlardan mezun ve sınıf öğretmenliği yaptığını belgeleyenler başvurabilirler.

19. Sosyal Hizmet Yüksek Lisans Programına, herhangi bir 4 yıllık lisans mezunu olanlar başvurabilirler. Alan dışından programa girmeye hak kazanan öğrenciler bilimsel hazırlık programına tabi tutulacaktır.

20. Heykel Yüksek Lisans Programına, Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümlerinden mezun olanlar başvurabilirler.

21. Türkiye ile aralarında kültür anlaşması bulunan ülkelerden veya Türk Devlet ve Akraba Topluluklarından gelen yabancı uyruklu yüksek lisans ve doktora adaylarının lisans ve yüksek lisans kademelerinde okudukları dersler ve başarı notları ile referans mektupları, varsa diğer kişisel bilgi ve belgeleri, ilgili anabilim dalı başkanlığınca incelenerek bilimsel düzeyi yeterli görülenler başvurdukları lisansüstü programa kabul edilebilirler. Bu adaylardan ALES belgesi istenmez.

Yabancı uyruklu adaylar için, yabancı dil Türkçe?dir. Yabancı uyruklu adaylardan, Enstitü Yönetim Kurulu?nun seçeceği üç kişilik jüri tarafından yapılacak Türk Dili yeterlik sınavında en az yetmiş puanı alanlar yüksek lisans ve doktora programına devam etme hakkı kazanırlar. Bu sınavda başarısız olanlar Türkçe öğrenmek için bir yıl izinli sayılırlar. Bir yıl içinde aynı usulle yapılacak Türk Dili sınavında başarılı olamayan yabancı uyruklu adaylar yüksek lisans ve doktora programlarına kayıt haklarını kaybederler.

Doktora Programlarına başvuran yabancı uyruklu adaylardan, ana dilleri dışında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı?nın onayladığı dillerin birinden ÜDS?den en az ?55? puan almış olmak yada Üniversitelerarası Kurul tarafından kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak şartı aranır.

Yabancı dilde öğretim yapan anabilim dallarına başvuran yabancı uyruklu adaylar Türkçe sınavına ek olarak o öğretim dilinde de mülakat sınavına alınırlar. Bu sınavda başarısız olanlara ilgili dili geliştirmeleri için bir yıl süre tanınır. Bu süre içinde dil sınavında başarılı olamayan yabancı uyruklu aday başvurduğu öğretim programına kayıt hakkını kaybeder.

Kayıtları alınan adayların, ilgili Anabilim Dalı/Anasanat Dalı Başkanlığınca lisansüstü programı yürütebilecekleri düzeyde bilimsel yeterliğe sahip olup olmadıkları değerlendirilir. Yetersiz bulunan adaylar ?Bilimsel Hazırlık Programı?na alınırlar.

Yabancı uyruklu adayların vize ilintili işlem ve yükümlülükleri kendilerine aittir.

22. İkinci Öğretim (Tezsiz) Yüksek Lisans Programları en az 25 kayıtlı öğrenci ile açılır. Bu programlara kesin kayıt yaptıran öğrencilerin ilk dönemde en az üç derse yazılmaları gerekir.

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURACAK ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER

1. Başvuru Dilekçesi (Enstitü Müdürlüğü?nden / Enstitü web sayfasından temin edilecektir).

2. Mezuniyet Belgesinin onaylı sureti (Kesin kayıtta belgenin aslı istenecektir).

3. Yüksek lisans programlarına başvuranlar için lisans; Doktora programlarına başvuranlar için yüksek lisans öğrenimleri sırasında aldığı dersleri ve bu derslerden alınan notları gösterir onaylı belge (Transkript).

4. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), GMAT (ALES eşdeğer taban puanı 450) veya GRE (ALES eşdeğer taban puanı 610) Sınav Sonuç Belgesi (Onaylı Suret).

5. Yüksek lisans programlarına başvuru için KPDS veya ÜDS?den en az 50 ya da YÖK tarafından kabul edilen sınavlardan bu puanlara eşdeğer bir puan alındığını gösteren belgelerden birinin onaylı sureti.

Doktora programlarına başvuru için KPDS veya ÜDS?den en az 55 ya da YÖK tarafından kabul edilen sınavlardan bu puanlara eşdeğer bir puan alındığını gösteren belgelerden birinin onaylı sureti.

6. Nüfus cüzdanı fotokopisi.

7. Üç adet fotoğraf.

8. Araştırma görevlileri için, durumlarını gösterir belge,

9. 1 adet poşet dosya ile telli plastik dosya (evraklar için)

10. 20 TL?lik posta pulu

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN İSTENECEK BELGELER

1. Diploma veya mezuniyet belgesi (Tercüme edilmiş)

2. Not Döküm belgesi (Tercüme edilmiş)

3. Yabanci dil belgesi sureti (Yüksek lisans öğrencileri hariç)

4. Pasaport (Başvuruda) Öğrenim meşruhatlı giriş vizeli pasaport örneği (kesin kayıtta)

5. Doktora öğrencileri için yabancı dil belgesi

6. Türkçe yeterlik belgesi

* Noter onaylı sureti istenen belgelerin aslı ve birer fotokopisi getirildiğinde; fotokopiler, enstitümüzce -aslını görmek kaydıyla- onaylanmakta ve bu haliyle ön başvurularda ?onaylı suret? olarak kabul edilmektedir.

* Birden fazla programa başvuru mümkün olup, her bir program için ayrı ayrı belge hazırlanması gerekmektedir.

ÖN BAŞVURU TARİH VE YERLERİ

Ø Tüm ön başvurular 22-28 Ağustos 2012 tarihleri arasında Sosyal Bilimler Enstitüsü?ne şahsen yapılacaktır.

Ø Eksik belge ile başvuru kabul edilmeyecektir.

SINAV TARİHLERİ

Bilim (Mülakat) Sınavı: 03 -07 Eylül 2012 Saat 10.00 (Bu tarihler arasında her bir Anabilim Dalı?nın sınav günü, Enstitü web sayfasında daha sonra yayınlanacaktır.)

Sınav Sonuçlarının ilanı: 11 Eylül 2012

Kayıt Tarihler: 11-14 Eylül 2012

İletişim:

Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Umuttepe/Kocaeli

Tel: 0262 3031767-3031768

Web: www.sbe/kocaeli.edu.tr


T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI

ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru şartları ve kontenjnalar için tıklayınız