Sanayi ve Tic. Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Genel Müdürlüğü Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı Sınav Duyurusu (2001)

İlan Giriş : 15 Nisan 2003 00:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Sanayi ve Tic. Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Genel Müdürlüğü Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı Sınav Duyurusu (2001)
SINAVIN KAPSAMI
1-)Bo bulunan 7. dereceden 2 adet, 8. dereceden 3 adet ve 9. dereceden 4 adet olmak zere toplam 9 adet Avrupa Birlii Uzman Yardmcs snavla alnacaktr.
2-)Snavlar yazl ve szl blmlerden oluur. Snavlar ngilizce Yabanc Dil (Yazl), Mesleki Bilgi Snav (yazl ve szl) olmak zre iki aamal olarak yaplacaktr.
3-)ngilizce dil snav baraj niteliinde olup, bu snavda baarl olan adaylar Mesleki Bilgi Snavna katlabileceklerdir.
4-)Yazl snavlar test eklinde yaplmayacaktr. ngilizce yabanc dil snav boluk doldurma, ngilizceden Trkeye ve Trkeden ngilizceye, eviri ve kompozisyon blmlerinden oluacaktr.
5-)Snava katlacak adaylar, Snav Giri Belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanlmak zere yanlarnda ayrca fotografl ve onayl bir nfus kimlik belgesi (nfus czdan veya src belgesi) bulunduracaklardr.
Gerekli artlar tamadklar sonradan anlalanlarn, baarl olsalar bile snavlar iptal edilecektir.
SINAVA KATILMA ARTLARI
a)657 sayl Devlet Memurlar Yasasnn 48 inci maddesinde yazl koullar tamak,
b)Hukuk, Siyasal Bilgiler, ktisadi ve idari bilimler, ktisat, letme ve Mhendislik fakltelerinin lisans programndan veya bunlara denklii kabul edilen yurt ii ve dndaki 4 yl sreli faklte veya yksekokullardan birini bitirmi olmak,
c)Giri snavnn yapld yln Ocak aynn birinci gnnde 30 yan doldurmam olmak,
d)zel Yarma Snavna Tabi tutulmak Suretiyle Girilen meslekler in Yaplacak Eleme Snav hakkndaki Ynetmelik'e gre yaplan Kurumlar in Merkezi Eleme Snav (KMS) sonucunda; KMSPN 64 puan trnden 70 ve zerinde KMS puan alm olmak,
e)Erkek adaylarn 30 Kasm 2001 tarihine kadar askelik grevini yapm veya bu tarihten itibaren en az bir yl erteletmi olmalar,
f)Grevini devaml yapamasna engel olabilecek vcut veya akl hastal ile zrl olmamalar, (yazl ve szl snav kazanan adaylardan tam teekkll devlet hastanelerinden alnacak salk kurulu raporu istenecektir.)
STENEN BELGELER
Sanayi ve Ticaret Bakanl Avrupa Birlii koordinasyon Genel Mdrlnden temin edilecek bavuru formu (dileke) ve Snav giri belgesi
Sanayi ve Ticeret Bakanl Tekilatn Glendirme Vakf hesabna 15.000.000 TL yatrdna dair makbuzun asl
Yksekretim kurumu diplomasnn veya mezuniyet belgesinin asl veya noter onayl suretli
KMS snav sonu belgesinin asl veya onayl sureti
Nfus hvviyet czdan veya onayl sureti
Kendi el yazs ile yazlm ksa zgemii
4 adet (6*9) ebatnda vesikalk fotograf
Erkek adaylar iin askerlik belgesinin asl veya onayl sureti
SINAV YER, TARH, BAVURU ADRES
a) Snav Yeri: Gaz iniversitesi, Mhendislik- Mimarlk fakltesi Celal bayar bulvar, Maltepe/Ankara
b) Yabanc Dil Yazl Snav( ngilizce):20 ekim 2001 tarihinde saat 13:002de yaplacaktr.
c) Mesleki Bilgi Yazl Snav: 11 Kasm 2001 tarihinde saat 13:00'de yaplacaktr.
d) Mesleki Bilgi Szl Snav: 30 Kasm 2001 tarihinde saat 9:30'da yaplacktr.
e) Bavurular 18 Ekim 2001 tarihinde mesaai saati bitimine kadar belgelerle birlikte Sanayi Ve Ticaret Bakanl Avrupa birlii Koordinasyon Genel Mdrl adresine bizzat yaplacktr.