Hacettepe Ünv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 07 Haziran 2012 11:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Hacettepe Ünv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

2012-2013 GÜZ YARIYILI LISANSÜSTÜ BASVURULARI

Basvuru tarihleri: 18-29 Haziran 2012

Mülakat tarihleri: 11-13 Temmuz 2012

Basvuru Kosullari

Lisansüstü programlara basvuru kosullari "Hacettepe Üniversitesi Lisansüstü Egitim-Ögretim Yönetmeligi" ile her anabilim/anasanat dalinin kendi yönergesi hükümlerince belirlenmektedir. Adaylar birden fazla lisansüstü programa basvurulabilirler.

Basvuruda Izlenecek Adimlar

Basvuru Internet ortaminda "online" olarak doldurulacak Basvuru Formu ile yapilmaktadir.

Basvuru için "http://enstitu.hacettepe.edu.tr/" adresindeki "Aday Ögrenci" girisinden sisteme üye olmaniz gerekmektedir. Islemler:

"http://enstitu.hacettepe.edu.tr" adresinden Aday Ögrenci Girisi'ni tiklayiniz.

Açilan enstitü listesinden Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün yanindaki seç butonunu tiklayiniz.

Basvurmayi istediginiz anabilim/anasanat dalinin ilgili programini, adi ve düzeyi ile seçerek belirtiniz.

Örnek: Egitim Bilimleri Anabilim Dali / Egitim Programlari ve Ögretim / Tezli Yüksek Lisans Programi

Bu asamada açilan pencerede istenen bilgileri doldurunuz. Istenen bilgileri girdikten sonra, ileri butonunu tiklayiniz ve açilan "Aday Kayit ve Mülakat Giris Formu"nun çiktisini alip, fotograf kutusuna vesikalik fotografinizi yapistiriniz.

Online basvuru islemi tamamladiktan sonra, doldurulmasi gerekli bir diger form da "Aday Kayit Belgesi" formudur. "Aday Kayit Belgesi" linkinden ulasacaginiz bu formu doldurup, çiktisini almaniz ve vesikalik fotografinizi yapistirmaniz gerekmektedir.

Bu iki belgeyi, asagida listelenen belgelerle birlikte, ilan edilen basvuru tarihleri arasinda Sosyal Bilimler Enstitüsü Ögrenci Isleri Birimi'ne teslim ediniz.

Gerekli Belgeler (1?er adet):

1- Diploma ya da Mezuniyet Belgesinin Fotokopisi

2- Mezuniyet Derecesini Gösterir Not Çizelgesi (Transkript): Yüksek Lisans basvurulari için Lisans; Doktora basvurulari için Lisans ve Yüksek Lisans derecesi için alinan derslerin notlarini ve mezuniyet derecesini gösteren belgenin (transkriptin) fotokopisi.

3- Nüfus Cüzdani Fotokopisi

4- Vesikalik Fotograf

5- ALES Sonuç Belgesi (bkz. Tablo.1)

6- Yabanci Dil Belgesi (bkz. Tablo.1)

Basvuruda sunulan belgelerin iadesi yapilmamaktadir. Eksik belge ile basvuru kabul edilmemektedir.

Özel Kosullar:

Yabanci dilde egitim yapan, dil ve edebiyat anabilim dallarinin programlari ile yabanci dil ögretmenligi programlarinda ve ayrica, Mütercim-Tercümanlik Anabilim Dalinin programlarinda; kendi yabanci dilinden girenler için 85 puan, ancak bu puani tutturamayan adaylardan 2. dilden en az 80 puan almis olmalari gerekmektedir.

Isletme anabilim dali Yönetim, Organizasyon ve Örgütsel Davranis yüksek lisans programina sadece Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi çikisli ögrencilerle, toplum ve davranis bilimleri bölümlerinden (Sosyoloji, Psikoloji vs) mezun olan ögrenciler kabul edilmektedir.

Isletme anabilim dali Üretim Yönetimi ve Sayisal Yöntemler, Muhasebe ve Finansman, Pazarlama yüksek lisans programlarina Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi çikisli ögrencilerle, tüm Mühendislik Fakültesi mezunlari basvurabilmektedirler.

Mülakat ve Sinav Sonuçlari

Mülakatlar, ilgili Anabilim/Anasanat dallarinda ilan edilen tarihte ve saatlerde yapilmaktadir.

Mülakat asamasinda basarili sayilmak için tam notun, yüksek lisans programlari için en az %50'sinin, doktora/sanatta yeterlik programlari için en az %60'inin alinmasi gerekmektedir.

Adaylarin Genel Basari Notu'nun hesaplanmasinda ALES' ten alinan puanin %50?si, akademik ortalamanin %20'si, mülakat notunun da %30'u dikkate alinmaktadir.

Genel Basari Notunun 100 üzerinden, yüksek lisans programlari için en az 60, doktora/sanatta yeterlik programlari için ise en az 70 olmasi gerekir.

Genel Basari Notu uygun bulunan adaylar ilgili programin kontenjani dikkate alinarak, 24 Temmuz 2012 tarihinde Enstitü web sitesinde ilan edilir.

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2012-2013 GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLARI

İçin Tıklayınız


HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

Kontenjanları için Tıklayınız


Güzel Sanatlar Fakültesi

Yüksek Lisans ve Doktora Program İlanı

Başvuru şartları ve kontenjanlar için Tıklayınız