Posof SYDV Personel Alım İlanı

İlan Giriş : 07 Mayıs 2012 13:28, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Posof SYDV Personel Alım İlanı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 25.04.2012 ve 2012/14 sayılı genelgesi gereğince Genel Müdürlükçe hazırlanıp Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına 25.04.2012 tarih ve 2012/12 tarihli genelge doğrultusunda online başvuru sistemi üzerinden ilana çıkılması gerektiğinden personel alımı için yapılan 27/04/2012 tarihli ilanımız iptal edilmiştir.

Vakıf Mütevelli Heyetimiz 03.05.2012 tarihli toplantıda yeniden ilana çıkılması kararını almıştır.

Yeni ilan metni aşağıdadır.

POSOF KAYMAKAMLIĞI SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI (SYDV) 2 KİŞİ SOSYAL YARDIM VE İNCELEME GÖREVLİSİ İLE 1 KİŞİ YARDIMCI HİZMET GÖREVLİSİ ALIMI İLANI

A- ADAYLARDA ARANACAK GENEL ŞARTLAR

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

2. Medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olmak,

3. 18 yaşını bitirmiş olmak ve 35 yaşını doldurmamış olmak,

4. Askerlik görevini yapmış veya muaf olmak ya da askerlikle ilişkisi bulunmamak,

5. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

6. Türk Ceza Kanununun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

7. Görevin özelliğine göre eğitim, yaş, tecrübe gibi özel şartları taşımak.

8. Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlileri için, 4 yıllık yükseköğretim kurumlarından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Eğitim Fakültesi ile Sosyoloji, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Halkla İlişkiler, İletişim ve Sosyal Hizmetler bölümlerinden herhangi birinden mezun olmuş olmak ve ÖSYM tarafından yapılan 2010 veya 2011 yılına ait kamu personeli seçme sınavında KPSSP3 puan türünde en az 60 puan almış olmak.

9- Yardımcı Hizmet Görevlisi için en az lise mezunu olmak (KPSS şartı aranmaz)

B ?MÜLAKAT AŞAMASINDA İSTENİLECEK BELGELER

1. Vukuatlı nüfus kayıt örneği (Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerinden alınmış onaylı)

2. Son 6 ay içerisinde çektirilmiş 1 adet vesikalık fotoğraf.

3. Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi için KPSS sonuç belgesinin aslı veya noter tasdikli fotokopisi.

4. Adli sicil belgesi (Adli makamlardan alınacaktır)

5. 4 yıllık yükseköğretim kurumu mezuniyet belgesi/diploma fotokopisi (varsa yüksek lisans ve doktora mezuniyet belgesi)

6. Yardımcı Hizmet görevlisi için en az lise mezuniyet belgesi/diploma fotokopisi.

7. Erkek adaylardan askerlik durum belgesi/ terhis belgesi

C-MÜRACAAT VE SONUCA İLİŞKİN BİLGİLER

1. Başvurular 08 Mayıs 2012 - 15 Mayıs 2012 tarihleri arasında http://app.aile.gov.tr/vakıfilan/IlanListesi adresinden online olarak alınacaktır.

2. Başvurular 15.05.2012 tarihinde saat 17.00'de sona erecektir.

3. Başvuran adaylar arasından Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi için KPSSP3 puanına göre sıralanmasından sonra, puanı en yüksek olan adaylardan başlanarak alım yapılacak, kadro sayısının üç katı kadar aday 18.05.2012 tarihinde mülakata çağrılacak ve şartları taşıdıklarını gösteren belgelerin aslını göstererek bir fotokopisini Vakfımıza teslim edecektir.

4. Yardımcı Hizmet Görevlisi olarak çalıştırılacak personelin üç katı kadarı yine sistem üzerinden belirlenerek 18.05.2012 tarihinde mülakata çağrılacak ve mülakat komisyonunca çalışacak personel seçilecektir.

5. Aranan genel ve özel şartlara haiz ve belgelerini eksiksiz teslim eden adaylardan işe başlamaya hak kazanan adayların listesi 21.05.2012 tarihinde vakfımızca ilan edilecektir.

6. İşe başlamaya hak kazanan adaylardan tam teşekkülü hastaneden alınmış sağlık kurul raporu istenecektir.15 gün içinde sağlık kurulu raporunu ibraz edemeyen aday hakkını kaybetmiş kabul edilecektir.

7. İşe kabulü yapılan adayların Posof İlçesinde ikamet etmeleri zorunludur.

8. İşe kabulü yapılan adaylar 2(iki) ay deneme süreli olarak işe başlatılacaktır.

9. Vakfımız personel alıp almama hususunda serbesttir.

Tahir ŞAHİN

Posof Kaymakamı

SYDV Başkanı

Okunma : 100