Giresun Ünv. Fen Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 23 Ocak 2012 12:19, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Giresun Ünv. Fen Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2011?2012 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI

Giresun Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü?nün aşağıda adları belirtilen Anabilim Dallarına 2011?2012 Eğitim-Öğretim yılı (Bahar) yarıyılında yüksek lisans öğrencisi alacaktır.

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KONTENJANLARI

ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS ALES PUAN TÜRÜ Kimya 15 Sayısal Fizik 4 Sayısal

a) Kimya Anabilim Dalına;; Fakültelerin Kimya Bölümü, Kimya Öğretmenliği, Kimya Mühendisliği bölümlerinin her hangi birinden, Fizik Anabilim Dalına;; Fakültelerin Fizik,Fizik Öğretmenliği ve Fizik Mühendisliği Lisans Bölümlerinden mezun olanlar başvurabileceklerdir.

b) Lisans derecesini başvurdukları programdan farklı alanlardan almış olan adaylara, ?Giresun Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği?nin 17. maddesi hükmünce bilimsel hazırlık programı uygulanır.

c) Başka bir yükseköğretim kurumunda herhangi bir lisansüstü programa kayıtlı bulunanların başvuruları kabul edilmez. Tespiti halinde Enstitü ile ilişkileri kesilir.

BAŞVURU TARİHİ VE YERİ

Başvuru Tarihi: 30 Ocak 2012 ? 01 Şubat 2012

Başvuru Yeri: Aşağıda belirtilen başvuru evrakları ile birlikte, Fen Bilimleri Enstitü Müdürlüğüne şahsen başvurulacaktır. Posta ile yapılan başvuru evrakları işleme konulmayacaktır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1-Dilekçe ve Başvuru Formu: (http://fbe.giresun.edu.tr/index.php?id=275 Form?22 ),

2-Özgeçmiş,

3-Diploma: Lisans diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin fotokopisi,

4-Transkript (onaylı): not sistemleri yüzlük ortamdan farklı olan adayların, mezun oldukları üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten belge getirmeleri zorunludur. İbraz edemeyenlerin not dönüştürme işlemi Yüksek Öğretim Kurumu?nun belirlemiş olduğu eşdeğer tablolarına göre yapılacaktır.

5-Nüfus cüzdanı Fotokopisi,

6-Fotoğraf 4 adet,

DEĞERLENDİRME

Programlara başvuran adayların ALES puanının %50?si, lisans mezuniyet notunun (100?lük sisteme dönüştürüldükten sonra) %20?u ve Mülakat notunun %20?si,yabancı dil puanının %10?u dikkate alınarak, başarı notu hesaplanacaktır. Adayın başarılı sayılabilmesi için yukarıda belirtilen oranların toplamının en az 60 olması gerekir. En yüksek puandan en küçüğüne doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınacaktır.

KESİN KAYIT TARİHLERİ

Kesin Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2012 ? 09 Şubat 2012 Enstitü Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır.

Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler :

1. 6 (altı) Adet fotoğraf (son 6 ay içinde ve adayın kolaylıkla tanınmasına imkân verecek şekilde),

2. Erkek öğrenciler için Askerlik Durum belgesinin aslı (Askerlik Şubesi Başkanlığından son 1 ay içerisinde alınmış). Askerliğini yapmış olanlar terhis belgesinin aslı,

3. Öğrenci katkı payı dekontu,

4. Lisans Diploması veya Geçici Mezuniyet Belgesinin (aslı),

5. Transkript (aslı),

6. ALES Sonuç Belgesi

İLETİŞİM

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Giresun Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Eski Rektörlük Binası Sultan Selim Mah. Eşref Dizdar Sok. No:5 (Eski Valilik Binası)

Tel: +90 (0454) 3101086-87-88 Fax: +90 (0454) 3101015 e-posta: [email protected]