Kilis 7 Aralık Ünv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 13 Ocak 2012 14:02, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Kilis 7 Aralık Ünv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ?NDEN

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerinin Lisansüstü programlarına 2011?2012 Eğitim-Öğretim yılı birinci (Bahar) yarıyılında öğrenci alınacaktır. Anabilim Dalları, kontenjanlar, şartlar aşağıdadır.

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ALES Puan Türü Kontenjan (Tezli) Başvuru Koşulları
T.C Uyruklu Yabancı Uyruklu  
Biyoloji Anabilim Dalı SAYISAL 5 2 Fen edebiyat Fak. Biyoloji Böl, Eğitim Fak. Biyoloji Öğretmenliği, Ziraat Fak.ve Eczacılık Fak. Mezunları başvurabilir.
Kimya Anabilim Dalı SAYISAL 3   Fen-Edeb. Fak. Kimya Böl.,Kimya Öğretmenliği ve Kimya Mühendisliği mezunları başvurabilir.
Fizik Anabilim Dalı SAYISAL 3   Fen-Edeb. Fak. Fizik Böl. mezunları başvurabilir.

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ALES Puan Türü Kontenjan (Tezli) Başvuru Koşulları
    T.C. Uyruklu Yabancı Uyruklu Yatay Geçiş  
Tarih Ana Bilim Dalı (Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Ana Bilim Dalı ile Ortak.) SÖZEL 2 - - Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunu olmak.
Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı SÖZEL - - 2  
İşletme Ana Bilim Dalı SÖZEL - - 2  

BAŞVURU TARİHLERİ

Adayların 09 - 20 Ocak 2012 tarihine kadar Kilis 7 Aralık Üniversitesi Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüleri bürolarına şahsen veya posta ile müracaat etmeleri gerekmektedir. Postadaki gecikmeler durumunda müracaat kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU TARİHİ : 09 ? 20 Ocak 2012

SONUÇLARIN İLANI : 24 Ocak 2012

KAYIT TARİHİ : 25-26-27 Ocak 2012

YEDEK KAYIT TARİHİ : 30-31 Ocak 2012

DERS KAYITLARININ YAPILMASI : 30 Ocak - 06 Şubat 2012

DERSLERİN BAŞLAMASI : 06 Şubat 2012

BAŞVURU ŞARTLARI, BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER VE AÇIKLAMALAR

· Başvuru Formu Enstitüden veya Enstitünün web sayfasından temin edilecektir.

· Programlara kimlerin başvurabileceği ilan tablosunda belirtilmiştir.

· Diploma veya geçici mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi.

· Mezun olduğu yükseköğretim kurumundan alınmış olan tüm dersleri ve notları gösterir transkript belgesinin aslı ve fotokopisi.

· ALES sonuç belgesi (Fen Bilimler Enstitüsü için sayısal puan türünden en az 55 Sosyal Bilimler Enstitüsü için Sözel ve Eşit ağırlık için en az 55 olması gerekir). (Yabancı uyruklu öğrenciler için varsa)

· Yabancı Dil Belgesi (Yabancı Dil Belgesi olmayan kişilerde başvurabilir.)

· Nüfus Cüzdan Fotokopisi(T.C. Kimlik Numarası yazılı olacak.)

· Adaylar yalnız bir anabilim dalına müracaat yapabilirler.

YABANCI UYRUKLU ADAYLARIN SAĞLAMASI GEREKEN DİL KOŞULLARI

1) Yukarıda kontenjan verilen herhangi bir yüksek lisans programına başvuruda bulunan yabancı uyruklu adayların aşağıdaki şartlardan en az birini sağlamaları gerekir;

a) Türkçe bildiğini belgelemesi.

b) Anadilinin Türkçe olduğunu belgelemesi.

c) Kilis 7 Aralık Üniversitesi tarafından yapılacak sınavda başarılı olması.

2) Bilimsel başarı düzeyleri programa kabul için yeterli olan, ancak Türkçe dil şartını sağlayamayan adaylar programa kabul edilir ve dil şartını sağlamak üzere 2 yarıyıl süre verilir. Bu süre içinde dil şartını sağlayan adaylar takip eden dönemde programa kayıt yaptırarak öğrenimlerine devam ederler. İki yarıyıl içinde dil için gerekli şartları sağlayamayan adayların programla ilişiği kesilir.

DEĞERLENDİRME

Değerlendirme, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmenliğinin 11/c maddesi gereği; ALES?in % 50?si, lisans ortalamasının % 40?ı ve yabancı dil sınavının % 10?undan oluşan başarı puanlarına göre yapılır. ÜDS ya da Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan yabancı dil belgesi bulunmayan adayların, yabancı dil puanı sıfır (0) kabul edilerek hesaplama yapılır. Tüm yüksek lisans programları için asgari başarı notu 60?tır. Enstitü tarafından giriş sınavı başarı notları belirlenen adaylardan kazananlar, başarı sırasına göre ilan edilir. Ayrıca kontenjan sayısı kadar yedek kazananlar ilan edilir. Giriş sınavı başarı notlarının eşit olması halinde; sırasıyla lisans mezuniyet notu, ALES notu ve yabancı dil puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır.

Yabancı uyruklu öğrencilerin değerlendirmesi, 100 tam not üzerinden, ilgili programın puan türünde ALES veya eşdeğeri sınav notunun % 50?si, lisans notunun % 40?ı ve mülakat sınavının %10?i alınarak elde edilen puanlar en yüksek puandan başlanarak sıralanma suretiyle yapılır. ALES ya da eşdeğeri belgesi olmayan adaylar usul, esas ve içeriği enstitü ana bilim dalı başkanlıklarının da görüşü alınarak enstitü kurulları tarafından belirlenecek yazılı sınava alınarak 100 tam not üzerinden almış olduğu puan ALES sınav notuna eşdeğer olarak değerlendirilir.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Kesin kayıt formu Enstitüden ve Enstitünün web sayfasından temin edilecektir.

2. FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNE Başvuru için gerekli tüm belgelerin yanısıra, Bakanlar Kurulunca 2011?2012 Eğitim-Öğretim yılında lisansüstü öğrenciler için belirlenen katkı payının birinci taksit tutarının (148 TL) Kilis 7 Aralık Üniversitesi adına açılmış olan HALK BANKASI KİLİS ŞUBESİ IBAN-TR760001200968000006000027/-06000027no?lu hesaba yatırıldığına dair Banka dekontu,

3.SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNE Başvuru için gerekli tüm belgelerin yanısıra, Bakanlar Kurulunca 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında lisansüstü öğrenciler için belirlenen katkı payının birinci taksit tutarının (148 TL) Kilis 7 Aralık Üniversitesi adına açılmış olan HALK BANKASI KİLİS ŞUBESİ İBAN-TR710001200968000006000020 / 060-00020 nolu hesaba yatırıldığına dair Banka dekontu,

4. Son 6 ay içerisinde çekilmiş 6 adet (4,5x6) cm. ebadında vesikalık fotoğraf,

5. Erkek adayların askerlik şubesinden alacakları ?Bir lisansüstü eğitimine kaydolmasında askerlikçe bir sakınca? olmadığına dair belgenin aslı.

Not: Kesin kayıtta diploma veya mezuniyet belgesi ile transkriptlerin asıllarını görmek şartıyla fotokopiler kabul edilecektir. Fotokopi öğrenci tarafından getirilecektir. Asıl kazananlardan kayıt yaptırmayanlar olunca yedek kazananlar yedek sırasına göre yukarıda belirtilen tarihte kayıt yaptırabilecektir.