Karamanoğlu Mehmetbey Ünv. Yatay Geçiş Program İlanı

İlan Giriş : 13 Ocak 2012 13:35, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Karamanoğlu Mehmetbey Ünv. Yatay Geçiş Program İlanı

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ

2011 ? 2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

BAHAR YARIYILI YATAY GEÇİŞ ŞARTLARI VE KONTENJANLARI

?Yükseköğretim kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana Dal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik? hükümleri, ?Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği? ve ?Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Düzeyinde Kurum İçi ve Kurumlar Arası Yatay Geçişler ile İlgili Uygulama Esasları?na uygun olarak 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı bahar yarıyılında yatay geçiş yolu ile kabul edilecek öğrencilerde aranılacak nitelikler, gerekli belgeler, başvuru tarihleri, ayrılan kontenjanlar ve diğer hususlar aşağıda belirlenmiştir.

Meslek Yüksekokulu / Program 2011 - 2012 Bahar Yarıyılı Yatay Geçiş Kontenjanı
Ermenek Meslek Yüksekokulu
Bilgisayar Programcılığı 2
Elektrik 2
İşletme Yönetimi 2
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları 2
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (İ.Ö) 2
Sağlık Kurumları İşletmeciliği 2
Sağlık Kurumları İşletmeciliği (İÖ) 2
Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 5
Yerel Yönetimler 5
Yerel Yönetimler (İÖ) 5
Meslek Yüksekokulu
Bilgisayar Programcılığı 5
Bilgisayar Programcılığı (İÖ) 5
Gıda Teknolojisi 2
Gıda Teknolojisi (İÖ) 2
Makine 3
Mimari Dekoratif Sanatlar 4
Mimari Dekoratif Sanatlar (İÖ) 4
Otomotiv Teknolojisi 2
Bankacılık ve Sigortacılık 6
Bankacılık ve Sigortacılık (İÖ) 6
Organik Tarım 5
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları 2
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları(İ.Ö) 2
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Çocuk Gelişimi 2
Çocuk Gelişimi(İ.Ö) 2
Yaşlı Bakımı 2
Yaşlı Bakımı(i.Ö) 2
T O P L A M 85

GENEL HÜKÜMLER

1. Yatay geçişler eşdeğer düzeyde diploma programları arasında yapılır.

2. Yatay geçiş yapmak için başvuran öğrencilerin başarı notlarının kıyaslanmasında dörtlü not sistemi kullanılır. Başvuru yapanlardan başarı notu yüzlük sistemde olanların dörtlü sisteme dönüştürülmesinde Üniversitemiz Senatosunun belirlediği ?Dönüştürme Tablosu? kullanılır.

3. Yatay geçiş yapacak öğrencinin bulunduğu yarıyıla kadar bütün derslerinin başarıyla vermiş ve genel not ortalamasının en az 4.00 üzerinden 2.00 olması gerekir

4. Hazırlık sınıflarına, ön lisans programlarının ilk ve son yarıyılına, lisans programlarının ilk ve son sınıfına yatay geçiş yapılamaz.

5. İkinci öğretim diploma programında bulundukları sınıfa kadar olan başarı notlarına göre %10? başarı dilimine giren öğrenciler, birinci öğretim diploma programlarına yatay geçiş başvurusu yapabilirler. Ancak geçiş yapan öğrenciler ikinci öğretim ücretini ödemeye devam ederler.

6. Açık ve uzaktan eğitim veren diploma programlarından örgün öğretim yapan diploma programlarına yatay geçiş yapmak isteyen öğrencinin genel not ortalamasının 4.00 üzerinden 3.00 olması veya merkezi yerleştirme puanının, geçeceği programın merkezi yerleştirme puanına eşit veya yüksek olması gerekir.

7. Kayıt donduran öğrenciler yatay geçiş yapabilirler.

8. Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği uyarınca disiplin cezası alan öğrenciler yatay geçiş başvurusunda bulunamazlar.

9. Değerlendirmeler, öğrencilerin genel başarı ortalamalarına göre yapılır. Yapılan sıralamada genel not ortalamalarının eşit olması halinde öğrencilerin kayıt oldukları yıldaki yerleştirmeye esas OSYM puanları dikkate alınır.

KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ

Aynı diploma programında birinci öğretimden, ikinci öğretime kontenjan ve başarı sınırlaması olmaksızın yatay geçiş yapılabilir. Ancak geçiş yapan öğrenciler ikinci öğretim harcı öderler.

KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ

Başvurularının değerlendirilmesi sonucu boş kalan kontenjanlara başarı durumuna bakılmaksızın kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçeceği programın ilgili yılki puanına eşit veya yüksek olanların başvurusu değerlendirilir.

İSTENEN BELGELER

1-Öğrencinin yatay geçiş yapacağı bölüm/programı belirtir dilekçe,

2-Yatay geçiş için başvuracak öğrencinin ayrılacağı kurumdan aldığı dersleri ve derslerden aldığı notları gösteren not döküm belgesinin (Transkript) aslı,

3-Öğrencinin kayıtlı olduğu Yükseköğretim Kurumundan disiplin cezası almadığını belirtir belge,

4-Ders içerikleri; Başvuran öğrencilerin ayrılacağı kurumdan aldığı transkriptteki derslerin içeriklerini gösterir resmi belge,

5-İkinci öğretim programlarından, örgün öğretim programlarına yatay geçiş başvurusunda bulunacak öğrencilerin hazırlık sınıfı hariç, bulundukları sınıfın tüm derslerini verdiğini ve ilk %10'a girdiklerini gösterir belge.

BAŞVURU TARİHİ VE YERİ

Başvurular Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına, Ermenek Meslek Yüksekokulu ile Kazımkarabekir Meslek Yüksekokulu için bu birimlerin öğrenci işleri bürosuna yapılacaktır.

Bütün müracaatların, belgeler tamamlanmış olarak aşağıda belirtilen tarihlerin mesai bitimlerine kadar şahsen ya da posta ile yapılması gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve eksik belge ile yapılan başvuru dikkate alınmayacaktır.

YATAY GEÇİŞ BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

Başvuru Tarihi 30 Ocak - 08 Şubat 2012
Değerlendirme Tarihi 09 - 10 Şubat 2012
Sonuç İlan Tarihi 10 Şubat 2012*
Kesin Kayıt Tarihi 13-14 Şubat 2012
Yedeklerden Kayıt Hakkı Kazananların İlanı 14 Şubat 2012 Mesai bitimi
Yedek Kayıt Tarihi 15-16 Şubat 2012