Hacettepe Ünv. Bilişim Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 13 Ocak 2012 13:09, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Hacettepe Ünv. Bilişim Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğünden

Bilişim Enstitüsü

Başvuru Tarihi

02 - 16 Ocak 2012

Mülakat Tarihi

:

26/01/2012 Perşembe

Saat

:

09:30

Yer

:

Bilişim Enstitüsü

Dikkat : Bilgisayar Animasyonu ve Oyun Teknolojileri Tezsiz Yüksek Lisans Programı'na başvuran adaylar için mülakat tarihi aşağıda belirtilen gün ve saatte yapılacaktır.

Tarih

:

26/01/2012 Perşembe

Saat

:

14:00

Yer

:

Bilişim Enstitüsü

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

1. Yüksek lisans programlarına başvuracak adayların Lisans derecesi belgelerinin (diploma veya çıkış belgesi) noterden veya mezun olunan okuldan onaylatılmış fotokopileri. Bu belgelerin aslı Kesin Kayıt sırasında istenecektir.

2. Yüksek lisans programlarına başvuracak adaylar için onaylı Lisans Not Çizelgesi (transkript).

3. Yüksek lisans programlarına başvuracak adaylardan, başvuru tarihi itibariyle son 3 (üç) yıl içerisinden yapılmış ALES sınavından sayısal puan türünde en az 60 (altmış) puan alındığında dair belge.

4. GRE sınavından alınan en az 635 (altı yüz otuz beş) puan (kantiatif) veya GMAT sınavından alınan 467 (dört yüz altmış yedi) ALES yerine sayılır.

5. Yüksek lisans programları için aşağıdaki sınavlardan birinden en az puana sahip olanların yabancı dil koşulunu yerine getirmiş olduklarına dair bir belge.

KPDS

Süresiz

60

ÜDS

Süresiz

60

TOEFL (Computer Based)

2 (iki) yıl

173

TOEFL (Internet Based)

2 (iki) yıl

61

IELTS

2 (iki) yıl

6,0

CPE

2 (iki) yıl

C

6.2011 - 2012 Güz yarıyılında lisansüstü programlara öğrenci kabul edilecektir. Enstitümüz Aanabilim Dallarına başvuru yapacak adayların, yukarıdaki belgeleri eksiksiz olarak tamamlamaları koşuldur. Adaylar bu belgelere ekleyecekleri :

-http://enstitu.hacettepe.edu.tr/ adresinden Aday Öğrenci seçeneğini seçip Enstitü Otomasyon Sistemi üzerinden "Üye Ol" linkini tıklayarak kişisel bilgilerini girip oluşturdukları formun çıktısını alarak,

-Son bir yılda çekilmiş bir adet fotoğraf (Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Kıyafet Yönetmeliği'ne uygun)

-TC Kimlik numarası,

-Bir adet nüfus cüzdanı fotokopisi (nüfus cüzdanının aslı, başvuru sırasında mutlaka adayların yanında olmalıdır) ile birlikte;

Hacettepe Üniversitesi Bilişim Enstitüsü Beytepe Ankara adresine bizzat başvurarak aday kayıtlarını ilan edilen tarihlerde yaptırmaları ve onaylı mülakat giriş belgelerini almaları gereklidir.