Afyon Kocatepe Ünv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 12 Ocak 2012 13:50, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Afyon Kocatepe Ünv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2011 ? 2012 EĞİTİM/ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÖĞRENCİ TALEBİ

ANABİLİM DALI DOKTORA YÜKSEK LİSANS ALES PUAN TÜRÜ ÖĞRENCİ KABUL ŞARTLARI
TEZLİ TEZSİZ
Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji A.D. (Tıp Fakültesi) - 2 - SAYISAL Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü, Eğitim Fakültesi Biyoloji Bölümü, Sağlık Yüksekokulu mezunları
Biyokimya A.D.(Tıp Fakültesi) - 1 - SAYISAL Biyokimya,Eczacılık,Kimya,Kimya Mühendisliği,Biyoloji lisans mezunu olmak, Yüksek Lisans eğitimine kabul edilecek öğrenciler (Biyokimya Bölümü Mezunları Hariç) 1 yıl hazırlık eğitimine tabi tutulacaktır.
Anatomi A.D. (Veteriner Fakültesi) 3 3 - SAYISAL Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı - Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Ortak Doktora Programı: Veteriner Fakültesi, Tıp Fakültesi, Fen ve Eğitim Fakülteleri Biyoloji Bölümleri, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ile Hemşirelik Yüksek Okulu mezunlarından,yüksek lisans yapmış olanlar. Yüksek Lisans: Veteriner Fakültesi, Tıp Fakültesi, Fen ve Eğitim Fakülteleri Biyoloji Bölümleri, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ile Hemşirelik Yüksek Okulu mezunları
Biyokimya A.D (Veteriner Fakültesi) - 4 - SAYISAL Veteriner, Tıp, Diş Hekimliği; Eczacılık Fakülteleri ile Fen Edebiyat Fakültelerinin Biyoloji ve Kimya Bölümü Mezunu olmak
Cerrahi A.D. (Veteriner Fakültesi) - 2 - SAYISAL Veteriner Hekim Diplomasına Sahip Olmaları
Doğum ve Jinekoloji A.D (Veteriner Fakültesi) - 3 - SAYISAL Veteriner Hekim ünvanı taşımaları gerekmektedir
Farmakoloji ve Toksikoloji A.D. (Veteriner Fakültesi) - 1 2 SAYISAL Yüksek Lisans Tezli/Tezsiz : Veteriner, Tıp,Eczacılık Fakülteleri ile Sağlık Yüksekokulu (Hemşirelik) mezunu
Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları A.D.(Veteriner Fakültesi) - 4 - SAYISAL Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi mezunu
İç Hastalıkları ABD.(Veteriner Fakültesi) - 2 - SAYISAL Veteriner Fakültesi mezunu olmak
Medikal Biyoloji ve Genetik A.D (Veteriner Fakültesi) - 4 - SAYISAL Veteriner Fakültesi, Biyoloji, Zootekni Bölümü veya Hemşirelik mezunu olmak Lisans genel not ortalamasının 100 puan üzerinden en az 75 olması. (4 üzerinden 2,5 olmalı)
Parazitoloji A.D.(Veteriner Fakültesi) - 4 4 SAYISAL Yüksek Lisans Tezli/Tezsiz: Veteriner Fakültesi mezunu, Su Ürünleri Fakültesi mezunu, Fen Edebiyat Fakültesinin Biyoloji Bölümü mezunu ve Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümü mezunu olmak.
Patoloji A.D.(Veteriner Fakültesi) - 4 - SAYISAL Veteriner Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunları, Sağlık Bilimleri Fakültesi veya Sağlık Yüksek Okulu/Hemşirelik ve Ebelik Bölümü mezunları
Zootekni A.D.(Veteriner Fakültesi) 2 2 - SAYISAL Doktora: Veteriner Fakültesi mezunları ile Ziraat Fakültesi mezunlarından Zootekni Dalında Yüksek Lisans yapmış olan adaylar arasından transkript ortalaması 100?lük sisteme göre en az 65, 4?lük sisteme göre en az 2,25 olanlar Yüksek Lisans: Veteriner Fakültesi ve Ziraat Fakültesi Lisans mezunu olmak
Başvuru Tarihi 09 Ocak 2012 Pazartesi - 20 Ocak 2012 Cuma
Tezli / Tezsiz Yüksek Lisans ? Doktora Mülakat Sınavları 30 Ocak 2012 Pazartesi
Tezli / Tezsiz Yüksek Lisans ? Doktora Kesin Sonuçların İlanı 01 Şubat 2012 Çarşamba
Tezli / Tezsiz Yüksek Lisans ? Doktora Kesin Kayıt Tarihi 02 Şubat 2012 Perşembe
Yedekler İçin Kayıt Tarihi 03 Şubat 2012 Cuma
İnternetten Ders Seçimleri 06 Şubat 2012 Pazartesi ? 10 Şubat 2012 Cuma
Başvuru Adresi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Ahmet Necdet SEZER Kampusu AFYONKARAHİSAR
Telefon Sağlık Bilimleri Enstitüsü 0 272 228 14 24

BAŞVURACAK ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER VE BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Başvurular internet ortamında yapılacaktır. Ön Kayıt Başvuru Belgesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsünün ilgili internet adresinde 09 Ocak 2012 tarihinde aktif hale gelecektir.

2. Lisans veya yüksek lisans notlarını gösterir not durum belgesinin fotokopisi. (Mezuniyet not ortalamalarının 4?lük sistemden 100?lük sisteme dönüştürülmesinde; Üniversitemiz Senatosunun 15.11.2011 tarih ve 2011/145 sayılı kararı ile kabul ettiği dönüşüm tablosu esas alınır. Dönüşüm Tablosu Enstitü web sayfamızdaki Formlar bölümünde görülebilir).

3. Yüksek Lisans programlarına başvuracak adayların başvurduğu programın puan türünden ALES?ten en az 55 puan aldığını gösterir sonuç belgesinin onaylı sureti.

4. Tezli Yüksek Lisans programlarına başvuracak adayların Yabancı Dil için ÜDS veya eşdeğerliği Üniversitelerarası Kurulca belirlenen sınavlara (KPDS, TOEFL, IELTS gibi) girmiş olmaları ve sonuç belgesinin onaylı sureti. ([1])

5. Doktora programlarına başvuracak adayların ALES?ten en az 60 puan aldığını gösterir sonuç belgesinin onaylı sureti.

6. Doktora programlarına başvuracak adayların ÜDS veya eşdeğerliği Üniversitelerarası Kurulca belirlenen sınavlardan (KPDS, TOEFL, IELTS gibi) en az 55 puan aldığını gösterir sonuç belgesinin onaylı sureti.

7. Lisans veya Yüksek Lisans Diplomasının Onaylı Sureti.

8. Nüfus Cüzdanı Onaylı Sureti.

9. Erkek Adaylar için Askerlik Durum Belgesi.

10. Yeni Çekilmiş 2 Adet Vesikalık Fotoğraf.

11. Özgeçmiş.

12. Sınav giderleri olarak VAKIFBANK Afyonkocatepe Şubesi TR28 0001 5001 5800 7298 8869 49 IBAN numaralı hesaba 75 TL yatırıldığını gösterir Banka Dekontu ya da sureti.

13. Ön kayıt sırasında istenen belgeler daha sonra sınavı kazanamayanlara iade edilmeyecektir.

İNTERNET ÜZERİNDEN ÖN KAYIT YAPILIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1. Ön Kayıt için gerekli işlemler başvuru koşulları dikkatli okunduktan sonra yapılacaktır. Başvuru koşulları için web sitemizdeki ?2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına Öğrenci Alımı? duyurusundan temin edebilirsiniz.

2. Öncelikle internet adresinde bulunan Lisansüstü Programlara Ön Kayıt Başvuru Formu eksiksiz ve hatasız doldurulacaktır. İlgili internet adresi 09 Ocak 2012 Pazartesi günü aktif hale gelecektir ve 20 Ocak 2012 Cuma günü saat 17:00?da kapatılacaktır.

3. İlgili forma gerekli bilgiler girildikten sonra mutlaka kayıt işlemi yapılmalıdır. Aksi halde form çıktısı almak mümkün olmayacaktır.

4. Ön Kayıt Başvuru Formu çıktısı alındıktan sonra imzalanacaktır.

5. Sol alt kısımdaki Enstitüye ait olan alana müdahale edilmeyecektir.

6. Çıktısı alınıp imzalanan Ön Kayıt Başvuru Formu ile birlikte aşağıda belirtilen evrakların birer fotokopilerinin 23 Ocak 2012 Pazartesi günü saat 17:00?a kadar Enstitümüze elden eksiksiz ve tam olarak teslim edilmesi gerekmektedir. Başvuru evrakları bir başkası tarafından Enstitümüze teslim edilebilir. Belirtilen tarihlerden sonra elden yapılan müracaatlar ile müracaat evraklarında eksiklik olması durumunda kayıt işlemi kabul edilmeyecektir.

7. Başvuru evrakları APS (Acele Posta Servisi) ve Kargo ile yollanabilecektir. APS veya Kargo ile gönderilen evrakların ulaşım süresi en geç 25 Ocak 2012 Çarşamba?dır. Belirtilen tarihlerden sonra gelen APS ve Kargo yoluyla gelen müracaatlar kabul edilmeyecektir. APS ve Kargo da gerçekleşen gecikme ve kaybolma gibi sorunlardan ilgili aday sorumludur.

8. Ön Kayıt Başvuru Formuna hatalı bilgi girişi yapan adayların Enstitüye bilgi vermeleri gerekmektedir. Enstitüye bilgi vermeleri durumunda gerekli düzeltmeler yapılacaktır. Aksi takdirde hatalı kayıt dikkate alınmayıp başvuru geçersiz sayılacaktır.

N O T :

1. İlgili formun titizlikle doldurulması gerekmektedir. Ön Kayıt Formunda eksik veya hatalı bilgi girişi bulunursa başvurular geçersiz sayılacaktır.

2. Adaylar, APS ve Kargo ile gönderilen Başvuru Evraklarını gönderim tarihinden 3 (üç) iş günü sonra, Başvuru Evraklarının Enstitüye ulaşıp ulaşmadığı yönünde telefonla teyit etmeleri gerekmektedir. Aksi durumunda sorumluluk ilgili Adaya aittir.

Afyon Kocatepe Üniversitesi

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

ADRES :

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

A.N.S. KAMPUSÜ Gazlıgöl Yolu ? AFYONKARAHİSAR

TELEFON :

0 272 228 14 24


Fen Bilimleri Enstitüsü başvuru şartları ve kontenjanlar için Tıklayınız