Ankara Ünv. Sos. Bil. Ens. Uzaktan Eğitim Tezsiz Y. Lisans Program İlanı

İlan Giriş : 11 Ocak 2012 12:27, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ankara Ünv. Sos. Bil. Ens. Uzaktan Eğitim Tezsiz Y. Lisans Program İlanı

Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalı İnsan İlişkileri Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programına, 2011-2012 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında öğrenci kabul edilecektir. Başvurular 9-13 Ocak 2012 tarihleri arasında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü?ne yapılacaktır. Program Kontenjanı 50 kişidir.

Programa Başvuru şartları;

ALES Sözel puan türünde en az 55

Lisans Not Ortalaması 4?lük sistemde en az 2

Yabancı Dil şartı bulunmamaktadır.

Programda dersler, internete dayalı uzaktan eğitim sistemiyle yürütülecektir. Bu nedenle öğrencilerin, internete erişimli bir kişisel bilgisayarı kullanma olanağına sahip olmaları gerekmektedir.

Programın eğitim süresi en az 3 yarıyıldır. Öğrenciler Tezsiz Yüksek Lisans eğitimi boyunca 30 kredilik ders ve 3 kredilik dönem projesi alırlar. Alan dışından mezun olan öğrenciler için 1 yarıyıl Bilimsel Hazırlık Programı uygulanır. Bilimsel Hazırlık Programı süresi normal öğretim süresine dahil değildir.

Bu programa alınan öğrenciler her öğretim yılında sadece eğitim hizmeti gideri ücreti olarak kredi başına 110 TL.ödeme yaparlar. Bir öğrencinin öğrenim süresi boyunca alması gereken kredi sayısı toplam 33?tür.

Programa başvurulara ilişkin ayrıntılı bilgiler, Sosyal Bilimler Enstitüsü?nün

http://sosbilens.ankara.edu.tr/ adresinde ilan edilmiştir.

Program ve dersler hakkında ayrıntılı bilgi için

http://uzem.ankara.edu.tr/insaniliskileri/index.php/anasayfa.html adresi ziyaret edilebilir.