British Council Fon Başvurusu

İlan Giriş : 09 Ocak 2012 16:29, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
British Council Fon Başvurusu

İngiltere - Türkiye Yüksek Öğrenim Bilgi Ortaklığı Programı

Başvuru Almaya Devam Ediyor

British Council, Türk ve İngiliz akademisyenler için yeni bir finansman olanağı duyuruyor: İngiltere - Türkiye Yüksek Öğrenim Bilgi Ortaklığı Programı. British Council, bu fon programı ile yüksek öğrenim kurumları arasındaki akademik araştırma işbirliklerini kuvvetlendirmeyi ve araştırma gruplarının ortak projelerini desteklemeyi amaçlıyor. Fon programının ilk yılında sağlanacak toplam fon miktarı 250.000£ olacak ve bu finansmanla yaklaşık 10 yükseköğrenim ortaklığı desteklenecek.

British Council, aşağıdaki hedefler çerçevesinde seçilen sektörlerde endüstri ile işbirliği içinde projeler geliştirmek üzere Türk ve İngiliz yükseköğretim kurumlarını ortak teklif vermeye davet ediyor:

Her iki ülke için de değer arz eden sektörlerde İngiltere ve Türkiye arasında kurulacak ortaklıklara akademisyenlerin ve endüstrinin katılımının sağlanması. İlk aşamada belirlenen alanlar şunlardır: Tarım, Enerji, Gıda Güvenliği, Sağlık, Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT)

Yüksek öğretim-endüstri işbirliği kapsamında en iyi uygulamaların paylaşılması ve kapasitenin arttırılması,

Yeni sektörlerde de uygulanabilecek bir işbirliği modelinin oluşturulması.

İlk yıl için için sağlanacak finansman tutarı maksimum 20.000 GBP olup, elde edilen başarılı çıktılar ve ilk yılın deneyimleri göz önüne alınarak, proje bütçeleri ikinci yılda ek finansman ile en yüksek 5.000 GBP'ye kadar artırılabilecektir. Fon programının bu yılki ilk aşamasının tamamlanmasının ardından, ikinci aşamada program daha fazla finansman kaynağı ve kurum ve endüstrilerden daha geniş bir katılımla önümüzdeki yıllarda da devam edecektir.

Daha fazla bilgi uygunluk kriterleri ve başvuru koşullarını görmek için lütfen buraya tıklayın.

Başvurular için son tarih 20 Ocak 2012, saat 17:30.

Hande Diker

British Council Türkiye Ofisi

[email protected]