İzmir Y. Teknoloji Ens. Fen Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 09 Ocak 2012 11:33, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İzmir Y. Teknoloji Ens. Fen Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü

Değerli Aday Öğrencilerimiz,

İYTE Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü, 25 Yüksek Lisans ve 15 Doktora programında vermekte olduğu son derece nitelikli, araştırma yoğun eğitimle geleceğin öğretim üyeleri ve Araştırmacılarının yetiştirilmesine katkı sunmaktadır.

İYTE'nin "Bilim-Tasarım-Teknoloji" sacayağına dayalı ana yapılanması çerçevesinde verilen eğitim ve tezler mezunlara hem akademik dünyanın hem de endüstrinin ihtiyaç duyduğu nitelikleri kazandırmaktadır. Eğitim dili tümüyle İngilizcedir. Fizik, Kimya, Matematik ile Moleküler Biyoloji ve Genetik Anabilim Dallarının önceliği, "paradigmatik bilimsel yenilikler" ile yeni teknolojilerin önünü açacak bir lisansüstü eğitimdir. Endüstri Ürünleri Tasarımı, Mimari Restorasyon, Mimarlık ile Şehir ve Bölge Planlama Anabilim Dalları "kavramsal ve teknolojik tasarım" ağırlıklı bir lisansüstü eğitime odaklanmıştır. Öte yandan, Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, İnşaat, Gıda, Kimya ve Makina mühendislikleri Anabilim Dalları ?yenilikçi teknolojiler"e yönelik, endüstriyel ihtiyaçlara paralel, artı değeri yüksek ürünler geliştirmeyi amaçlayan bir lisansüstü eğitim vermektedir. Bu dalların yanında Çevre Mühendisliği, Enerji Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği ile Biyoteknoloji ve Biyomühendislik çok-disiplinli Anabilim Dallarıdır; farklı disiplinlerin kesişim alanlarında lisansüstü eğitim vermektedir. Mühendislik İşletmeciliği Anabilim Dalı, çok disiplinli ve tezsiz bir Yüksek Lisans programıdır; farklı kurumlarda çalışan mühendis ve mimarlar için oldukça yararlı bir lisansüstü eğitim imkanı sağlamaktadır.

2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için Lisansüstü Programlara başvurular 09 Aralık 2011 - 09 Ocak 2012 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru için ihtiyaç duyacağınız her türlü bilgiye yandaki sekmeleri izleyerek ulaşabilirsiniz.