Bartın Ünv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 09 Ocak 2012 11:24, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Bartın Ünv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİ ALIM İLANI

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsünün aşağıda yazılan bilim dallarına 2011- 2012 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında yüksek lisans öğrencisi alınacaktır. Adayların istenen evraklarla birlikte 16-18 Ocak 2012 tarihleri arasında, Bartın Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne şahsen ya da posta yoluyla müracaat etmeleri gerekmektedir. Postadaki gecikmelerden enstitümüz sorumlu değildir. İlgililere duyurulur.

ANABİLİM DALI KONTENJAN ALES TÜRÜ KOŞULLAR
İşletme 10 Eşit Ağırlık -----
İktisat 5 Eşit Ağırlık -----

BAŞVURU KOŞULLARI:

A ? Yüksek Lisans programına başvuru koşulları:

1- Lisans Diplomasına sahip olmak,

2- Yurt dışından alınmış lisans diplomalarının denkliklerinin, YÖK tarafından onaylanmış olması gerekir.

3- Lisans genel not ortalamasının en az 2,50/4.00 veya 65/100 olması gerekir.

4- ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılan ALES sınavında başvurduğu programın puan türünde en az 55 standart puan almış olmak gerekir veya ALES sonucu yerine bu sınava eşdeğerliği kabul edilen uluslararası düzeyde benzeri sınavlardan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ilan edilen eşdeğer puanlar düzeyinde sağlanan puanlar enstitü yönetim kurulunca kabul edilir.

5- İlanda yer alan mezuniyet şartlarını taşımak.

B- Değerlendirme ve Öğrenci Kabulü:

1- ÖSYM tarafından yapılan ALES sınavından, başvuru yapılan programın puan türünden en az 55 standart puanı ya da ALES sonucu yerine bu sınava eşdeğerliği kabul edilen uluslararası düzeyde benzeri sınavlardan YÖK tarafından ilan edilen eşdeğer puanlar düzeyinde olan ve enstitü yönetim kurulunca kabul edilen puanlar ile adayların başvurdukları bilim alanında yapılacak yazılı sınav sonucu değerlendirilerek öğrenci alınır.

2- Başvuran adaylar, değerlendirme öncesinde yabancı dil sınavına alınırlar. ÜDS'den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca eşdeğerliği kabul edilen benzer sınavlardan bu puana eşdeğer bir puan almış olduğuna enstitü yönetim kurulunca karar verilenler bu sınavdan muaf tutulur.

3- Adayların yabancı dil sınavı ve yazılı sınavının değerlendirilmesi, bilim dalı başkanlığının önerisi üzerine enstitü yönetim kurulu tarafından belirlenen ve üç kişiden oluşturulan jürilerce yapılır. Yazılı sınavı jürisinde, adayların başvuru formunda belirttiği bilim dalının başkanı da yer alır.

4- Yabancı dil sınavı; yabancı dilde yazılmış adayın bilim alanı ile ilgili 200 kelimelik bir metnin Türkçeye iki saat içinde, metnin anlamına sadık kalacak şekilde tercüme edilmesi suretiyle yapılır. Bu sınavda sözlük kullanılabilir. Yabancı dil sınavında başarı notu tam notun %60'ıdır. Yabancı dil sınavından muaf olmadığı halde sınava girmeyen veya sınava girerek başarısız bulunanlar yazılı sınavına alınmaz.

5- Yüksek lisans öğrenimine kabulde başarı notu; ALES standart puanının %50'si, lisans genel not ortalamasının %20?si ve yazılı sınavı puanının %30'u alınarak hesaplanır. Yazılı sınavı, 100 tam not üzerinden değerlendirilerek adaya notu verilir. Yazılı sınavı notu, 60'ın altında olan adaylar başarısız kabul edilir. Yapılan değerlendirmede, 100 puan üzerinden en az 60 puan alanlar, başarı puanlarına göre sıralanarak kontenjan dâhilinde yüksek lisans programlarına kabul edilir.

C- Başvuru için Gerekli Belgeler:

1- Lisans Mezuniyet Belgesi veya bu belgenin Enstitüce onaylı örneği. (Yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alınacak eşdeğerlik belgesi)

2- Lisans Not Durum Belgesi (Transkript) aslı veya Enstitüce onaylı örneği.

3- 2 adet vesikalık fotoğraf (yönetmeliğe uygun), 1 adet zarf ve iadeli taahhütlü posta pulu

4- (ALES) sonuç belgesi aslı veya Enstitüce onaylı örneği.

5- Erkek öğrenci adayların askerlik durum beyanı

6- Öğrenim amaçlı ikametgâh beyanı

* Posta yoluyla müracaat edecek adaylar elektronik ortamda bulunan başvuru formundan çıktı alarak doldurduktan sonra, istenilen belgelerle birlikte en geç 18 Ocak 2012 günü saat 17.30'a kadar Enstitümüze ulaşacak biçimde gönderilmesi gerekmektedir. Ayrıca, posta yoluyla müracaat eden adaylar sınavlarının yapılacağı gün Sınav Giriş Belgesini almak üzere Enstitü Öğrenci İşleri bürosuna başvurabilirler.

* Şahsen başvuru yapacak adaylar elektronik ortamda bulunan başvuru formundan çıktı alarak doldurduktan sonra istenilen belgeler ile birlikte 18 Ocak 2012 günü saat 17.30'a kadar Sınav Giriş Belgesini almak üzere Enstitü Öğrenci İşleri bürosuna başvurmaları gerekmektedir.

D- Yabancı Dil Sınavı ve Yazılı Sınavı:

Yabancı dil ve yazılı sınavı aşağıda belirtilen gün ve saatlerde; Sınav Giriş Belgelerinde belirtilecek yerlerde yapılacaktır.

Yabancı Dil Sınavı Saat Yazılı Sınavı Saat
23 Ocak 2012 10.00 25 Ocak 2012 10.00

NOT:

1- Başvuru belgelerinden bir tanesinin eksik olması halinde müracaatlar kabul edilmeyecektir.

2- Başvuru bilgilerinin yanlış beyan edilmesi halinde öğrenciler kesin kayıt hakkından yararlanamayacaklardır.

3- Kesin kayıt hakkını kazanan adaylardan, başvuru sırasında teslim ettiği belgeler tekrar istenmeyecektir.

4- Yabancı dil sınavı sonucu 24 Ocak 2012 tarihinde, yazılı sınavı sonucu 27 Ocak 2012 tarihinde ilan edilecektir.

5- Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin, 06-10 Şubat 2012 tarihleri arasında kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

6- Bartın Üniversitesi ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi arasında yapılan protokol gereği yüksek lisans programları iki Üniversite arasında ortak yürütülecektir.

7- Daha fazla bilgi edinmek için Enstitü Sekreterliğine başvurulabilir.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Tel: [(0 378) 223 54 33]


Fen Bilimleri Enstitüsü

ANABİLİM DALI TÜRÜ LİSANS KOŞULLAR DOKTORA KOŞULLAR
    (Kontenjan)   (Kontenjan)  
ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ          
Orman Ürünleri Kimyası ve Teknolojisi Sayısal 1 Orman End.Müh. Bölümü lisans mezunu olmak. .--  
Orman Endüstri Makinaları ve İşletme Sayısal .--   1 Orman Endüstri Mühendisliği yüksek lisans mezunu olmak.
Odun Mekaniği ve Teknolojisi Sayısal 2 Orman End.Müh. Bölümü lisans mezunu olmak. 2 Orman Endüstri Mühendisliği yüksek lisans mezunu olmak.
Orman Biyolojisi ve Odun Koruma Sayısal 2 Orman End.Müh. Bölümü lisans mezunu olmak. 1 Orman Endüstri Mühendisliği yüksek lisans mezunu olmak.
ORMAN MÜHENDİSLİĞİ          
Ormancılık Ekonomisi Sayısal 2 Orman Müh., Orman End.Müh. Bölümü lisans mezunu olmak. 1 Orman Yüksek Mühendisi olmak.
Orman Botaniği Sayısal 1 Orman Müh., Orman End.Müh., Peyzaj Mim., Biyoloji Bölümü lisans mezunu olmak 1 Orman Yüksek Müh.,Orman Endüstri Yüksek Müh., Yüksek Peyzaj Mimarı olmak.
Silvikültür Sayısal 2 Orman Müh.Bölümü lisans mezunu olmak. .-- .--
Orman Amenajmanı Sayısal 2 Orman Müh.Bölümü lisans mezunu olmak. .--  
Orman İnşaatı ve Transportu Sayısal 1 Orman Müh.Bölümü lisans mezunu olmak. .-- .--
Ölçme Bilgisi ve Kadastro Sayısal 1 Orman Müh.Bölümü lisans mezunu olmak. .-- .--
Orman Entomolojisi ve Koruma Sayısal 3 Orman Müh.Bölümü yada Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü .-- .--
      lisans mezunu olmak.    
Ormancılık Politikası Sayısal 1 Orman Fakültesi lisans mezunu olmak. .-- .--
Havza Amenajmanı Sayısal 2 Orman Müh.Bölümü lisans mezunu olmak. .-- .--
Toprak İlmi ve Ekoloji Sayısal .-- .-- 1 Yüksek Lisansını Toprak İlmi ve Ekoloji Anabilim Dalında yapmış olmak.
Peyzaj Mimarlığı Sayısal 5   4 Yüksek Lisansını tamamlamış olmak.
PEYZAJ MİMARLIĞI          
Peyzaj Planlama ve Tasarım Sayısal 5 Peyzaj Mim.,Şehir ve Bölge Planlama,Mimarlık ve İnşaat Müh.Bl.lisans mezunu olmak. .-- .--
Peyzaj Teknikleri Sayısal 5 Peyzaj Mimarlığı ve Mimarlık lisans mezunu olmak. .-- .--
Bitki Materyali ve Yetiştiriciliği Sayısal 5 Peyzaj Mimarlığı lisans mezunu olmak. .-- .--
MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ          
Makina Mühendisliği Sayısal 3 Makina Mühendisliği, Gemi İnşaat Mühendisliği veya Makina Eğitimi Bölümü lisans mezunu .-- .--

 

BAŞVURU KOŞULLARI

A- Yüksek Lisans Programlarına Başvuru Koşulları

a) Lisans Diplomasına sahip olmak,

b) Yurt dışından alınmış lisans diplomalarının denkliklerinin, YÖK tarafından onaylanmış olması gerekir.

c) Lisans genel not ortalamasının en az 2.50/4.00 veya 65/100 olması gerekir.

ç) ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılan ALES sınavında başvurulan programın puan türünde en az 55 standart puan alınmış olması gerekir. ALES sonucu yerine bu sınava eşdeğerliği kabul edilen uluslararası

düzeyde benzeri sınavlardan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ilan edilen eşdeğer puanlar düzeyinde sağlanan puanlar enstitü yönetim kurulunca kabul edilir.

d) İlanda yer alan mezuniyet şartlarını taşımak.

B- Doktora Programlarına Başvuru Koşulları

a) Lisans veya yüksek lisans diplomasına sahip olmak,

b) ÜDS'den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca eşdeğerliği kabul edilen benzer sınavlardan bu puana eşdeğer bir puan almış olmak. Yabancı uyruklu öğrenciler için anadilleri dışında İngilizce, Fransızca ve Almanca

dillerinin birinden ÜDS'den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca eşdeğerliği kabul edilen benzer sınavlardan bu puana eşdeğer bir puan almış olmak.

c) ALES?den başvurduğu programın puan türünde en az 60, lisans diplomasıyla başvuranlardan başvurduğu programın gerektirdiği puan türünde en az 70 standart puana sahip olmak gerekir. ALES sonucu yerine

bu sınava eşdeğerliği kabul edilen uluslararası düzeyde benzeri sınavlardan YÖK tarafından ilan edilen eşdeğer puanlar düzeyinde sağlanan puanlar enstitü yönetim kurulunca kabul edilebilir,

ç) İlanda yer alan mezuniyet şartlarını taşımak.

C- Değerlendirme ve Öğrenci Kabulü

a) Lisansüstü programlarına, ÖSYM tarafından yapılan ALES sınavından,başvuru yapılan programın puan türünden en az 55 standart puan ya da ALES sonucu yerine bu sınava eşdeğerliği kabul edilen uluslararası düzeyde benzeri sınavlardan YÖK

tarafından ilan edilen eşdeğer puanlar düzeyinde olan ve enstitü yönetim kurulunca kabul edilen puanlar ile adayların başvurdukları bilim alanında yapılacak yazılı sınav sonucu değerlendirilerek öğrenci alınır.

b) Yüksek lisans programına başvuran adaylar, değerlendirme öncesinde yabancı dil sınavına alınırlar. ÜDS'den en az 55 puan veya

Üniversitelerarası Kurulca eşdeğerliği kabul edilen benzer sınavlardan bu puana eşdeğer bir puan almış olduğuna enstitü yönetim kurulunca karar verilenler bu sınavdan muaf tutulur.

c) Adayların yabancı dil ve yazılı sınavlarının değerlendirilmesi, anabilim/anasanat dalı başkanlığının önerisi üzerine enstitü yönetim kurulu tarafından belirlenen ve üç kişiden oluşturulan jürilerce yapılır.

Yazılı sınav jürisinde, adayların başvuru formunda belirttiği bilim dalının başkanı da yer alır. ç) Yabancı dil sınavı; yabancı dilde yazılmış, adayın bilim alanı ile ilgili 200 kelimelik bir metnin Türkçe'ye 2 saat içinde, metnin anlamına sadık kalacak şekilde tercüme edilmesi suretiyle yapılır. Bu sınavda sözlük kullanılabilir.

ç) Yabancı dil sınavı; yabancı dilde yazılmış adayın bilim alanı ile ilgili 200 kelimelik bir metnin Türkçe'ye iki saat içinde, metnin anlamına sadık kalacak şekilde tercüme edilmesi suretiyle yapılır. Bu sınavda sözlük kullanılabilir.

Yabancı dil sınavında başarı notu tam notun %60'ıdır. Yabancı dil sınavından muaf olmadığı halde sınava girmeyen veya sınava girerek başarısız bulunanlar yazılı sınava alınmaz.

d) Yüksek lisans öğrenimine kabulde başarı notu; ALES standart puanının %50'si, lisans genel not ortalamasının %20'si ve yazılı sınav puanının %30'u alınarak hesaplanır. Yazılı sınav, 100 tam not üzerinden değerlendirilir ve

sınav notu 60?ın altında olan adaylar başarısız kabul edilir.Yapılan değerlendirmede, 100 puan üzerinden en az 60 puan alanlar, başarı puanlarına göre sıralanarak kontenjan dahilinde yüksek lisans programlarına kabul edilir.

e) Doktora öğrenimine kabulde başarı notu; ALES standart puanının %70'i ve yazılı sınav puanının %30'u alınarak hesaplanır. Yazılı sınav 100 tam not üzerinden değerlendirilir ve

sınav notu 70'in altında olan adaylar başarısız kabul edilir. Yapılan değerlendirmede 100 puan üzerinden en az 70, lisansa dayalı kabullerde en az 75 puan sağlayanlar başarı puanlarına göre

sıralanarak kontenjan dahilinde doktora programlarına kabul edilir.

Ç- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

a) Yüksek Lisans programına başvuranlar için Lisans, Doktora programına başvuranlar için Lisans ve Yüksek Lisans Mezuniyet Belgesi veya bu belgenin Enstitüce onaylı örneği.

(Yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alınacak eşdeğerlik belgesi)

b) Yüksek Lisans programına başvuranlar için Lisans, Doktora programına başvuranlar için Lisans ve Yüksek Lisans Not Durum Belgesi (Transkript) aslı veya Enstitüce onaylı örneği.

c) Nüfus cüzdanı fotokopisinin Enstitüce onaylı örneği

ç) 2 adet vesikalık fotoğraf (yönetmeliğe uygun), 1 adet zarf ve iadeli taahhütlü posta pulu

d) (ALES) sonuç belgesi aslı veya Enstitüce onaylı örneği.

e) (ÜDS) sonuç belgesi aslı veya Enstitüce onaylı örneği. (Doktora öğrencileri için)

f) Öğrenim amaçlı ikamet beyanı

g) Erkek öğrenci adayların askerlik durum beyanı

* Posta yoluyla müracaat edecek adaylar elektronik ortamda bulunan başvuru formunundan çıktı alarak doldurduktan sonra, istenilen belgelerle birlikte en geç 18 Ocak 2012 günü saat 17.30'a kadar

Enstitümüze gönderilmesi gerekmektedir. Ayrıca posta yoluyla müracaat eden adaylar sınavlarının yapılacağı gün Sınav Giriş Belgesini almak üzere Enstitü Öğrenci İşleri bürosuna başvurabilirler.

* Şahsen başvuru yapacak adaylar elektronik ortamda bulunan başvuru formundan çıktı alarak doldurduktan sonra istenilen belgeler ile birlikte 18 Ocak 2012 günü saat 17.30'a kadar

Enstitü Öğrenci İşleri bürosuna başvurmaları gerekmektedir.

D- YABANCI DİL SINAVI VE YAZILI SINAVLAR

Yabancı Dil ve Yazılı sınavlar aşağıda belirtilen gün ve saatlerde; Sınav Giriş Belgelerinde belirtilecek yerlerde yapılacaktır.

Yabancı Dil Sınavı SaatYazılı Sınav Saat

YÜKSEK LİSANS23/01/2012 10.0025.01.2012 10.00

DOKTORA 25.01.2012 14.00

NOT :

1- ) Yüksek lisans ve doktora adaylarından, lisans veya yüksek lisans derecelerini başvurdukları programdan farklı alanlardan almış olan adaylarla,

bu derecelerini Bartın Üniversitesi dışında yükseköğretim kurumlarından almış olan adaylara 1 yıl bilimsel hazırlık programı uygulanabilir.

2-) Başvuru belgelerinden bir tanesinin eksik olması halinde müracaatlar kabul edilmeyecektir.

3- ) Başvuru bilgilerinin yanlış beyan edilmesi halinde öğrenciler kesin kayıt hakkından yararlanamayacaklardır.

4- ) Kesin kayıt hakkını kazanan adaylardan, başvuru sırasında teslim ettiği belgeler tekrar istenmeyecektir.

5- ) Yüksek Lisans öğrencilerinin yabancı dil sınavı sonucu 24 Ocak 2012 tarihinde, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yazılı sınavı sonucu 27 Ocak 2012 tarihinde ilan edilecektir.

6-) Daha fazla bilgi edinmek isteyenler Enstitü Sekreterliğine başvurulabilir. Fen Bilimleri Enst. Tel: [ (0 378) 223 54 23]