British Council Chevening burs program ilanı

İlan Giriş : 10 Ocak 2005 22:17, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
British Council Chevening burs program ilanı

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü

CHEVENING BURS PROGRAMI

Türkiye'nin Avrupa Birliğine katılım amacıyla yürüttüğü uyum çalışmalarında rol oynayan kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin İngiltere'de Avrupa Birliği ile ilgili konulardaki kısa süreli(3 ay) lisansüstü çalışmalarını desteklemek amacıyla British Council ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği tarafından ortaklaşa olarak yürütülmekte olan Chevening Burs programı başvurulara açılmış olup, başvuruların en geç 28 Ocak 2005 tarihine kadar Karum İş Merkezi, İran Caddesi 21 No 437 Kavaklıdere adresinde bulunan British Council Ankara Ofisine şahsen veya kurye ile teslim edilmesi gerekmektedir.

Başvuru formları British Council Ankara Ofisinden veya ? www.britishcouncil.org.tr ? adresinden temin edilebilir. Başvuru formuyla birlikte iki akademik, bir profesyonel olmak üzere üç adet referans mektubu, üniversite not dökümü ve diplomaların başvuru sırasında teslimi gerekmektedir.

Söz konusu burs programından faydalanacak ideal adayların, kamu kurum ve kuruluşlarında AB konularında 10 yıla kadar iş deneyimine sahip olmaları, mezuniyet notunun 3.00-4.00 veya 70-100 arasında olması ve mükemmel derecede İngilizce bilmeleri beklenmektedir. Başvuru formunda adayın çalışma yapacağı konu ve eğitimin süresi belirtilmelidir. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 10 başarılı adaya uygun kurslar belirlendikten sonra tam burs (eğitim ve yaşama giderleri) sağlanacaktır.

Chevening burs programı ile ilgili daha ayrıntılı bilgi ? www.britishcouncil.org.tr ? veya İngiltere Büyükelçiliği'nin ? www.britishembassy.org.tr ? adresinden temin edilebilir.

Söz konusu burs programına kabul edilen Bakanlığımız personelinin izin işlemleri Personel Genel Müdürlüğü ile yazışılarak yürütülecek, Genel Müdürlüğümüze ise bilgi verilecektir.

Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü
Tel: 0 - 312 - 413 17 00
Faks: 0 - 312 - 418 82 89
e-posta:[email protected]