Sağlık Bakanlığı Açıktan ve Naklen Kura ile Atama İlanı

Sağlık Bakanlığı ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçlarına göre, Uzman (T.U.T.G.), Uzman Tabip, Tabip, Diş Tabibi ve Eczacı kadrolarına ilk defa, yeniden, açıktan ve naklen kura ile atama yapılacaktır. Kura başvuruları; il Sağlık Müdürlüklerine yapılacak olup, 13/01/2005 Perşembe günü başlayıp. 28/01/2005 Cuma günü saat 17:00'da sona erecektir.

İlan Giriş : 08 Ocak 2005 11:32, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Sağlık Bakanlığı Açıktan ve Naklen Kura ile Atama İlanı

Sabah Gazetesi/07.01.2005

Resmi Gazete'nin 15/02/2004 tarih ve 25374 sayılı nüshasında yayınlanan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Esas ve Usullerine ilişkin Yönetmelik" ile 08/05/2004 tarih ve 25456 sayılı nüshasında yayınlanan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Esas ve Usullerine ilişkin Yönetmelikte Değişik lik Yapılmasına Dair Yönetmelik" hükümlerine istinaden Bakanlığımız ve diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarının ihtiyaçlarına göre, Uzman (T.U.T.G.), Uzman Tabip, Tabip, Diş Tabibi ve Eczacı kadrolarına ilk defa, yeniden, açıktan ve naklen kura ile atama yapılacaktır. 04/02/2005 tarihinde yapılacak olan kuraya:
? Bakanlığımız kadrosunda olup eğitimlerini tamamlamadan Pratisyen Tabip olarak atanmak isteyen asistanlar,
? Bakanlığımız kadrosunda olup Tıp Fakültesini bitirip Pratisyen Tabip olarak atanmak isteyenler,
? Yandal ihtisasını tamamlamış olan Uzman Tabipler,
? 28/01/2005 tarihi itibariyle hiçbir Kamu Kurum ve Kuruluşunda çalışmayan Uzman (T.U.T.G.), Uzman Tabip, Tabip, Diş Tabibi ve Eczacılar, girebilecektir. Kuralarda aşağıdaki esaslar uygulanacaktır.
1- Kura başvuruları; il Sağlık Müdürlüklerine yapılacak olup, 13/01/2005 Perşembe günü başlayıp. 28/01/2005 Cuma günü saat 17:00'da sona erecektir.
2- Bakanlığımız Eğitim ve Araştırma Hastanelerinden 18/11/2004 tarihinden önce uzmanlığını alanlar kuraya başvurabileceklerdir. Bu durumda olanlardan kuraya başvurmayanlar veya tercihlerine yerleştirilemeyenler Sağlık Bakanlığınca re'sen atanacaklardır.
3- Kuraya katılmak isteyen adayların son müracaat tarihi itibarıyla;
a- Uzman Tabip kurasına müracaat edecekler için, Tıpta Uzmanlık Tüzüğü hükümlerine göre, ilgili branşta uzmanlık sınavına girerek uzmanlık hakkını kazanmış olmaları ve başvuru esnasında bu hususu belgelendirmeleri (Tasdikli Uzmanlık belgesi veya makamdan alınmış Uzman Doktor olduğuna dâir belge),
b- Tabip, Diş Tabibi ve Eczacı kadrolarına müracaat edeceklerin meslekleri ile ilgili okullardan mezun olmaları ve başvuru esnasında bu hususu belgelendirmeleri (Tasdikli üniversite diploması veya geçici mezuniyet belgesi),
c- Sağlık Bakanlığı kadrosunda olup eğitimlerini tamamlamadan Pratisyen Tabip olarak atanmak isteyen asistanlar ile Bakanlığımız kadrosunda olup Tıp Fakültesini bitirip Pratisyen Tabip olarak atanmak isteyen ve 17/11/2004 tarihinden sonra ihtisasını veya yandal ihtisasını tamamlamış olan Uzman Tabipler başvuru esnasında bu hususu belgelendirmeleri (Pratisyen Tabip olarak atanmak isteyen personel tasdikli diploma veya geçici mezuniyet belgelerini ve ihtisasını veya yandal ihtisasını tamamlamış olan personel ise Uzmanlık Belgesini veya makamdan almış olduğu Uzman Doktor olduğuna dair belge),
4- ihtisasını Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri veya Sağlık Bakanlığı adına herhangi bir kurumdan 18/11/2004 tarihinden önce almış olan adaylardan herhangi bir belge istenmeyecektir.
5- Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kuruluşundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar bu kuralara müracaat edemeyeceklerdir.
6- Adayların kuraya müracaat edebilmeleri için, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları gerekmektedir.
7- Bakanlığımız kadrolarına açıktan ataması yapılan adaylar istenilen belgeleri bir dilekçe ile 15 gün içerisinde Bakanlığımıza getirmeleri gerekmektedir.
8- Kura ile ilgili diğer hususlar, Sağlık Bakanlığı dışındaki kurum ve kuruluşların özel şartları ve kurada tercih edilecek münhal kadrolar ile başvuru formu örnekleri Personel Genel Müdürlüğünün internet sayfasında (http://personel.saglik.gov.tr) ilan edilecekti
9- Kura Bakanlığımız Bilgi işlem Dairesi Başkanlığı tarafından bilgisayar ortamında Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda 04/02/2005 Cuma günü saat 14.00'da yapılacaktır.