Fırat Ünv. Sos. Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 06 Ekim 2011 16:43, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Fırat Ünv. Sos. Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

2011-2012 güz yarıyılında Enstitümüzün İşletme programına, Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine göre yapılacak sınavla yüksek lisans öğrencisi alınacaktır.

ANABİLİM DALI Y. LİSANS

İŞLETME 25

T O P L A M 25

BAŞVURU VE ÖZEL ŞARTLARI

· Program Fırat Üniversitesi ve İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ortak Programıdır.

· Derslerin en az 1/3?ü İnönü Üniversitesinden alınacaktır.

· İktisadi ve İdari Bilimler (İktisat, İşletme, Yönetim Bilimleri ve Siyasal Bilimler) Fakültelerden mezun Olanlar başvuru yapabilir.

· Başvuracak adayların mezun olduğu lisans programı, başvurulan anabilim dalından farklı ise, adaylar Bilimsel Hazırlık Programına tabi tutulacaktır.

· Enstitümüzün işletme anabilim dalı yüksek lisans için ?EA ALES? puanı esas alınacak olup, EA ALES puanı en az 55 olmalıdır.

· Dersler yoğunlaştırılmış olarak verilecektir.

YÜKSEK LİSANS :

· Tezli,Yüksek lisans programlarına müracaatlarda, başvurulan programın puan türünde standart ALES puanı 55 olacak, yabancı dil şartı ve mezuniyet not ortalaması aranmayacaktır.

BAŞVURU TARİHİ :

· Tezli yüksek lisans başvuruları, 12-14 Ekim 2011 tarihleri arasında yapılacaktır.

MÜLAKAT TARİHİ :

· Tezli yüksek lisans programına başvuracak adayların mülakatları 18 Ekim 2011 Salı Günü saat 10.00?da Enstitünün ilgili anabilim dalında yapılacaktır.

KESİN KAYIT TARİHİ:

· Tezli yüksek lisans programını kazanan adayların kesin kayıtları 24 Ekim 2011 tarihinde yapılacaktır.

DEĞERLENDİRME :

· Tezli yüksek lisans programına başvuran adayların değerlendirmelerinin yapılabilmesi için mülakat notunun en az 50/100 olma şartı aranır.

· Değerlendirmede adayların transkriptlerindeki dörtlük sistemdeki not ortalamaları Yüksek Öğretim Kurulu tarafından belirlenen tablo esas alınarak yüzlük sisteme dönüştürülür. Transkriptlerinde yüzlük notu bulunmayanların getirecekleri ek belgeler kabul edilmeyecektir.

· Tezli Yüksek Lisans programlarında değerlendirme: ALES puanının %55?i, mezuniyet notunun %30?u, mülakat notunun %10?u, varsa yabancı dil notunun %5?i ile çarpılarak elde edilen puanların toplanması ile sıralama yapılır. İlan edilen kontenjan kadar asıl ve yedek aday belirlenir. Eşitlik halinde lisans mezuniyet notu yüksek olan adaya öncelik verilir.

İSTENEN BELGELER :

1. Başvuru ve özgeçmiş formu, Enstitümüzün ?http://portal.firat.edu.tr/WebPortal/?BirimID=195? internet adresinin hazır formlar kısmından alınabilir,

2. Nüfus cüzdanı fotokopisi,

3. Lisans diplomasının fotokopisi,

4. Transkriptin fotokopisi (Lisans tamamlama ile mezun olanlar ön lisans transkriptini de getirmeleri zorunludur),

5. ALES belgesinin fotokopisi,

6. ÜDS veya eşdeğer sınav belgesinin fotokopisi,

7. Bir adet vesikalık fotoğraf (kesin kayıt sırasında üç adet),

8. Vakıflar Bankası Elazığ Şubesi nezdindeki TR55000150018007292447991 numaralı hesaba 40TL, başvuru ücreti yatırdıklarına dair dekont (Enstitüye teslim edilecektir),

9. Adaylar bu belgelerin asıllarıyla birlikte başvuracak, kontrol edilip fotokopileri alındıktan sonra asılları adaylara iade edilecektir. Kazanan adaylar; kesin kayıt sırasında transkript, diploma ve askerlik belgesinin (erkek adaylar) asıllarını vermek zorundadırlar.

a-) Mülakat sınavlarına girecek adaylar, müracaat sırasında Enstitü tarafından verilecek sınav kimlik belgelerini sınav sırasında mutlaka yanlarında bulunduracaklardır.

b-) Kazanamayan adayların müracaat sırasında verdiği evrakların fotokopileri iade edilmeyecek, imha edilecektir.

c-) Müracaat edip vazgeçen adaylara müracaat ücreti iade edilmez.

d-) Adayların şahsen veya noter vekaleti ile başvurusu zorunludur. Eksik evrakla başvuru kesinlikle kabul edilmeyecektir.

e-) Kesin kayıt yaptıran adayların kayıt sildirmeleri durumunda katkı payı iade edilmez.