Erzincan Üniversitesi Sos. Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 10 Ağustos 2011 13:27, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Erzincan Üniversitesi Sos. Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

2011?2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDA BELİRTİLEN PROGRAMLARA YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİSİ ALINACAKTIR.

ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

ANABİLİM VE BİLİM DALLARI TEZLİ/TEZSİZ KONTENJAN ALES PUAN TÜRÜ BAŞVURU KOŞULLARI
İlköğretim/Sosyal Bilgiler Eğitimi Tezli 16 Sözel Müracaat edeceklerin Eğitim Fakültelerinin Tarih Öğretmenliği, Coğrafya Öğretmenliği veya Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunu olmaları
Türk Dili ve Edebiyatı Tezli 18 Sözel Müracaat edeceklerin Edebiyat veya Fen -Edebiyat Fakültelerinin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü veya Eğitim Fakültelerinin Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği mezunu olmaları
Kamu Hukuku Tezli 10 Eşit Ağırlık Müracaat edeceklerin lisans mezunu olmaları . Hukuk Fakültesi mezunu olmayanlara bilimsel hazırlık programı uygulanacaktır.
Özel Hukuk Tezli 10 Eşit Ağırlık
Kamu Hukuku Tezsiz (II. Öğretim) 35 Eşit Ağırlık Müracaat edeceklerin lisans mezunu olmaları .
Özel Hukuk Tezsiz (II. Öğretim) 45 Eşit Ağırlık
İşletme Tezli 10 Eşit Ağırlık Müracaat edeceklerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ile Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu mezunu olmaları. İşletme Bölümü ve İşletme Fakültesi mezunu olmayanlara bilimsel hazırlık programı uygulanacaktır.
Temel İslam Bilimleri Mezhepler Tarihi Tefsir Hadis İslam Hukuku Kelam Arap Dili Belagati Tezli 14 2 2 2 4 2 2 Sözel Müracaat edeceklerin İlahiyat Fakültesi mezunu olmaları.
ANABİLİM DALI KONTENJAN ALES PUAN TÜRÜ BAŞVURU KOŞULLARI
Kamu Hukuku 3 Eşit Ağırlık Müracaat edeceklerin Hukuk Fakültesi lisans ve Kamu Hukuku Yüksek Lisans mezunu, lisans diploması ile müracaat edecek adayların ise Hukuk Fakültesi lisans mezunu olmaları gerekir.

Başvuru Süresi : 08.08.2011 ? 18.08.2011

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

1. 1 adet yarım kapaklı dosya

2. Başvuru Formu (Enstitümüzün web sayfasından temin edilebilir)

http://sosyalbilimler.erzincan.edu.tr/userfiles/file/TUBA/basvuru.doc

3. 1 adet fotoğraf

4. Y. Lisans için Lisans, Doktora için Y. Lisans ve Lisans Mezuniyet Belgesi (Onaylı)

5. Y. Lisans için Lisans, Doktora için Y. Lisans ve Lisans not ortalamalarını gösteren Transkript Belgesi (Onaylı)

Mezuniyet not ortalamalarının 4?lük sistemden 100?lük sisteme dönüştürülmesinde Yükseköğretim Kurulu?nun kabul ettiği dönüşüm tablosu esas alınacaktır. Dönüşüm Tablosu Enstitü web sayfamızdaki Dilekçeler ve Formlar bölümünden görülebilir.

http://sosyalbilimler.erzincan.edu.tr/userfiles/file/TUBA/donusum.pdf

6. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Sonuç Belgesi. Başvurulan programın puan türünde en az 55 puanı olanlar müracaat edebilir. (ALES sınavının geçerlilik süresi 3 yıldır.)

Lisans mezunu olup doğrudan doktora programına müracaat edeceklerin, başvurdukları programın puan türünde ALES? ten en az 85 puana almış olmaları gerekmektedir.

7. Doktora programına müracaat edecek adayların, başvurdukları programın ilgili alan türünde ÜDS veya KPDS?den en az 55 puan veya eşdeğer kabul edilen diğer yabancı dil sınavlarından yukarıda belirtilen puanların karşılığı puanları almış olmaları gerekmektedir.

Başvuruların Değerlendirilmesi;

Yüksek Lisans

Türk Dili ve Edebiyatı, İlköğretim Sosyal Bilgiler Eğitimi, Temel İslam Bilimleri, Kamu Hukuku Tezsiz, Özel Hukuk Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına öğrenci kabulünde adayların ALES ilgili alan puanının % 60?ı ile lisans mezuniyet ortalamasının % 40?ı değerlendirmeye esas alınır.

Kamu Hukuku, Özel Hukuk ve İşletme Tezli Yüksek Lisans Programlarında mülakat sınavı uygulanacaktır. ALES ilgili alan puanının %50?si, lisans mezuniyet ortalamasının %30?u, mülakat sınavının %20?si değerlendirmeye esas alınır.

Doktora

Başvuruda bulunan adayların ALES puanının % 50?si, lisans ve yüksek lisans mezuniyet ortalamasının % 30?u, mülakat sınavının % 20?si değerlendirmeye esas alınır. Lisans diploması ile doğrudan doktora programına başvuruda bulunan adayların değerlendirme sonucundaki toplam puanının en az 85 olması gerekir.

Yüksek lisans ve doktora programlarında yapılan değerlendirme sonucu puan ortalamasına göre sıralama yapılır. Puanların eşit olması durumunda ALES puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır.

Kamu Hukuku doktora programı, Kamu Hukuku Tezli Yüksek Lisans, Özel Hukuk Tezli Yüksek Lisans, İşletme Tezli Yüksek Lisans Programları için;

Mülakat Tarihi: 19 Ağustos 2011 Saat:10:00

Mülakat Yeri: E.Ü. Hukuk Fakültesi

Tezsiz (II. Öğretim) Yüksek Lisans Programlarının açılabilmesi için yeterli müracaat olmaması durumunda Enstitü, ilgili programın açılmamasına karar verebilir. Bu durumda boş kontenjan bulunması, adayların talebi ve başvuru koşullarını taşımaları şartıyla talepte bulunan adaylara diğer programlara kayıt hakkı tanınabilir.

Tezsiz (II. Öğretim) Yüksek Lisans toplam harç bedeli 4.050,00 TL?dir. Ödeme takvimi kesin kayıt hakkı kazanan adaylara duyurulacaktır.

Kayıt hakkı kazanan adayların kesin kayıtları 05 Eylül 2011?10 Eylül 2011 tarihleri arasında yapılacaktır. Kesin kayıt yaptırmayanlar nedeniyle boş kalan kontenjanlara listedeki sıralamaya göre 12-14 Eylül 2011 tarihleri arasında kayıt yapılacaktır.

Sonuçlar 19.08.2011 mesai bitiminden sonra

http://sosyalbilimler.erzincan.edu.tr adresinden açıklanacaktır.

KESİN KAYITTA İSTENEN BELGELER

1. 2 adet fotoğraf

2. Onaylı Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

3. Erkek öğrenciler için ilgili askerlik şubesinden alınacak Askerlik Durum Belgesi (Askerlik görevini yapmayanlar için)

4. Banka Dekontu (Öğrenim Harcının I. Taksiti)

Adayların Dikkatine

1. Başvurular Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü (Eğitim Fakültesi Ek Bina Kat:2) ne yapılacaktır.

2. Müracaatlar şahsen yapılacaktır.