Kırşehir Köseli Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 14 Temmuz 2011 08:05, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Kırşehir Köseli Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

T. C. KIRŞEHİR İLİ ÇİÇEKDAĞI İLÇESİ KÖSELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI İTFAİYE ERİ ALIM İLANI

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinin (A) fıkrasındaki şartlar ile 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Belediye itfaiye yönetmeliğinin 15. maddesi yönetmelik hükümleri gereği ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazete Belediye itfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümleri gereği itfaiye Eri atanma şartlarını taşımak kaydıyla itfaiye Eri kadrolarına Aşağıda sınıf, derece ve unvanı Belirtilen kadrolara sözlü sınav ile Personel alımı yapılacaktır.

ELEMAN ALINACAK KADRO:

DERECESİ UNVANI ADET CİNSİYET TAHSİLİ

12 itfaiye Eri 4 K/E Lise ve dengi okul mezunu olmak

BAŞVURU ŞARTLARI:

İTFAİYE ERİ ADAYLARI GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR

İtfaiye Eri olarak atanmak için 657sayılı Kanunun 48'inci maddesinin (A) Fıkrasında belirtilen genel şartlarının yanı sıra;

1) Sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak

2) Öğrenim durumu itibariyle

a) Lise ve dengi okul Mezunu olmak.

3) Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydı ile erkek lerde en az 1,67 m boyunda kadınlarda en az 1,60 m boyunda olmak ve boyun 1 metre den den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak (Adayların Sağlık Kuruluşlarından onaylattıkları boy kilo tespit formu başvuru sırasın da istenecektir.)

4) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2010 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarına (KPSS) girmiş en az 52 puan ve üzeri almış olmak.

6) Sınavın yapıldığı tarih itibarı ile itfaiye eri için 30 yaşını, doldurmamış olmak.

7) Erkek Adaylar için, Askerliğini yapmış, Tecilli veya Muaf olmak, 8) Belediyemize başvuran adaylar KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak itfaiye Eri boş kadro sayısının 3 katı kadar aday sınava çağrılacak olup, sınava çağrılacak itfaiye Eri adaylarının listesi Başkanlığımız ilan tahtasına asılacaktır.

BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ

Başvuru süresi 18.07.2011 Pazartesi günü saat 09:00'da başlayıp, aynı gün saat 17.00'de mesai bitiminde sona erecektir. Başvurular; Köseli Belediye Başkanlığı Yazı işleri Müdürlüğü'ne şahsen yapılacaktır. Posta ve internet üzerinden yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. Süresi içinde yapılmayan müracaatlar geçersizdir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLECEK BELGELER

1- Başvuru formu ve Boy-Kilo Tespit Formu (Boş başvuru ve Boy-Kilo Tespit form örneği Belediyemiz Yazı işleri Müdürlüğünden temin edilecektir.)

2- Nüfus cüzdanı fotokopisi (T.C.Vatandaşlık Numarası olan)

3- Öğrenim durumlarını gösterir belge Aslı veya Sureti.

4-2010 KPSS sonuç belgesi.

5- Cumhuriyet Başsavcılığından sabıka kaydının olmadığına Dair beyan. 6- Son altı ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf (1 adedi başvuru formuna yapıştırılacak).

7- Erkek adaylar için Askerlikle ilişiği olmadığına dair beyan.

SINAV YERİ VE ZAMANI: Sınav; Köseli Belediye Başkanlığı Meclis Salonunda 28.07.2011 tarihinde saat: 10:00'da itfaiye Eri adayları Sözlü Sınava alınacaktır.

SINAV KONUSU (MÜLAKAT)

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası.

b) Atatürk ilke ve inkılap tarihi.

c) 657 sayılı devlet memurları kanunu

d) Mahalli idarelerle ilgili temel mevzuat

e) itfaiye Yönetmeliği

f) Dayanıklılık testi Not: Adaylar Dayanıklılık testi için Gelirken yanlarında Eşortman ve spor ayakkabılarını da getirmeleri gerekmektedir.

GİRİŞ BELGESİ FORMU

Sınava çağrılan adaylar sınav giriş belgelerini 27.07.2011 tarihinde Belediyemiz Yazı işleri Müdürlüğünden bizzat kendileri temin edeceklerdir.

DEĞERLENDİRME:

Başvuranlar arasından en yüksek adaydan başlamak üzere, ilan edilen kadro sayısının 3 katı kadar aday belirlenerek sözlü sınava çağrılır. Sözlü sınavda başarılı olabilmek için; 100 üzerinden en az 70 puan almış olmak gerekir. Yüksek puandan başlamak üzere kadro sayısı kadar ASİL, Kadro sayısının yarısı kadar YEDEK üye belirlenecektir.

SINAV KOMİSYONUN SINAVI İPTALİ

Sınav Komisyonu sınav sonunda Personel alımı için ilana çıktığı kadrolarda başarı puanlarını düşük bulduğu veya yeterli bulmadığı takdirde sınav duyurusunda ilan edilenlerin bir kısmını veya hiçbirini alıp, almama hakkına sahiptir. Sınav Komisyonu sınavı iptal edebilir ve bu durum adaylara bildirilir. Sınav sonuçları Belediyemiz ilan Tahtasına asılacak olup, Ayrıca kazanan adaylara yazılı olarak bildirilecektir. Atama yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılacaktır.

İLAN OLUNUR.