Gazipaşa Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 13 Temmuz 2011 16:31, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Gazipaşa Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı
GAZİPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

11 Nisan 2007 tarih ve 26490 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan "Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav Yönetmeliği", 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 nci maddesinin (A) fıkrasındaki şartları. Belediye itfaiye Yönetmeliğinin 15. maddesindeki şartları ile 16. ve 17. maddesindeki hükümler çerçevesinde aşağıda tabloda belirtilen ve boş bulunan 1 adet İtfaiye Eri kadrosuna sözlü sınav ile 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi çalıştırılmak Üzere personel alınacaktır.

SINIFI KADRO ÜNVANI DERECESİ ADEDl EĞİTİM DURUMU CİNSİYETİ KPSSP3 PUANI

GİH İTFAİYE ERİ 9 1 FAKÜLTE VEYA 4 YILLIK YÜKSEK OKUL MEZUNU OI.MAK E/K 65

BAŞVURU ŞARTLARI :

1-Türk Vatandaşı olmak.

2-Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

3-Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veyahut 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık; dolandırıcılık, sahtecilik inancı kötüye kullanma, dolanlı iflası gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kinci suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

4-Eıkek adaylar için Muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, tecilli veya muaf olmak.

5-Kalıcı bulaşıcı bir hastalığı olmamak, itfaiye görevini düzenli bir biçimde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir hastalığı bulunmamak.

6-Sağhk açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak.

7-Tartılma ve ölçülme aç kamına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 m. kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun I m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında ( +,-) 10 kg. dan fazla fark olmamak.

8-Sınavm yapılacağı 10.08.2011 tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak.

9-2010 yılı KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) sınavına girmiş olmak ve en az yukarıda tabloda gösterilen puan ve üzeri puan almış olmak. 10-657 Sayılı Devlet memurlun Kanununun 48. Maddesinin (A ) fıkrasında belirtilen şartlan taşımak

BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ:

Başvurular 08.08.2011 günü saat 8.00'dan, aynı gün sat 17.00'ye kadar Gazipaşa Belediye Başkanlığı Yazı işleri Müdürlüğüne şahsen yapılacak olup, posta ve e-mail yoluyla yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. Eksik bilgi ve belgelerle ya da nitelikleri uygun olmadığı sonradan tespit edilen başvurular idaremizce değerlendirmeye alınmayacaktır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

Yazı işleri Müdürlüğünden alınacak Başvuru Formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı bir şekilde tükenmez kalemle doldurulmak suretiyle aşağıdaki belgeler eklenecektir.

1- Aday tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacak olan başvuru formu (Boş Başvuru Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğünden veya www.tfazipasa.bel.tr adresinden temin edilecektir.)

2- 2010 KPSS sınav sonuç belgesi fotokopisi

3- T.C. Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

4- Diploma veya mezuniyet belgesi fotokopisi

5- 5 Adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf (1 adeti başvuru formuna yapıştırılacaktır.)

6- Boy - Kilo Tespit Formu (Boy-Kilo Tespit Formu örneği Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüsünden veya www.pfazipasa.bel.tr adresinden temin edilecek olup; resmi sağlık kuruluşundan onaylatılacaktır.)

SINAV YERİ VE SAATİ:

Sınav yeri Gazipaşa Belediye Başkanlığı Hizmet Binası Toplamı odası olup, 10.08.2011 günü saat 10.00'da sözlü sınav yapılacaktır.

SINAV KONULARI:

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,

c) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu,

d) Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuat,

e) İtfaiye Yönetmeliği,

f) Dayanıklılık Testi

SINAV GİRİŞ BELGESİ;

Başvuru şartlarını taşıyanlardan; KPSSP3 başarı puanına göre en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının üç katı kadar aday sınava çağırılacak olup sınava çağrılan adayların listesi Belediyemiz ilan panosuna asılarak yayınlanacaktır. Sınava çağrılan adaylar, kendileri için düzenlenen Sınav Giriş Belgelerini 09.08.2011 tarihinde Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğünden şahsen alçaklardır. Adaylar sınavda bu belge ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanını yanlarında bulunduracaklardır.
Başvuru şartlarını taşımayan veya sıralamaya giremediği için sınava katılamayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME ;

Sözlü sınav değerlendirmedi 100 lam puan üzerinden yapılacak olup; değerlendirme sonucunda 70 ve üzeri puan alamayan adaylar başarısız sayılacaktır. En yüksek başarı notunu alan birinci aday asil, ikinci aday yedek aday olarak belirlenecektir. Sınavı kazanan asıl ve yedek adayın isimleri Bakanlığımız ilan panosu ve www.gazipasa.bel.tr İnternet adresinden ilan edilecek olup, ayrıca adaylara yazılı olarak bildirilecektir. Belirlenen süre içerisinde başvurusunu yapmayan ya da ataması yapılan ancak göreve başlamayan adayın yerine yedek aday atanacaktır. Sınav komisyonu sınavı iptal edebilir ve durum sınava girecek adaylara bildirilir. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Bu gibi durumları tespit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir, Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

İLAN OLUNUR.

NOT: Dayanıklılık testi için adayların yanlarında spor ayakkabısı ve eşofman bulundurmaları gerekmektedir.