Mustafa Kemal Ünv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 12 Temmuz 2011 15:44, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Mustafa Kemal Ünv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

2011-2012 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

LİSANSÜSTÜ GİRİŞ SINAVI, ÖĞRENCİ SAYILARI,

VE BAŞVURU ŞARTLARI

Tezli yüksek lisans ve doktora programına 2011 ? 2012 öğretim yılı güz yarıyılında alınacak öğrenci sayıları ve aranan nitelikler aşağıdaki gibidir.

Anabilim Dalı Doktora Yüksek Lisans Nitelikleri
Bahçe Bitkileri 6 12 Tarım ve Doğa Bilimlerinde Lisans mezunu olmak (yüksek lisans için). Tarım ve Doğa Bilimlerinde Yüksek Lisans mezunu olmak (doktora için).
Bitki Koruma 10 10 Ziraat Fakültesi, Orman Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunu olmak (yüksek lisans ve doktora için).
Biyoloji 4 15 Fen ve Fen Edebiyat Fakültelerinin Biyoloji Bölümünden lisans mezunu olmak (yüksek lisans ve doktora için).
Enformatik 17 17 Mühendislik Fakültelerinin Bilgisayar, Yazılım, Elektrik, Elektrik-Elektronik, Kontrol, Haberleşme, Biyomedikal, Makine, Petrol ve Doğalgaz Mühendislikleri Bölümlerinden; Teknik Eğitim Fakültelerinin Elektrik, Elektronik, Bilgisayar Bölümlerinden; Eğitim Fakültelerinin Fizik veya Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümlerinden; Fen Edebiyat Fakültelerinin Fizik veya Matematik Bölümlerinden mezun olmak (yüksek lisans ve doktora için).
Fizik - 12 -----
Gıda Mühendisliği - 15 Gıda Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Süt Teknolojileri Bölümü, Fen ve Fen Edebiyat Fakültesi Kimya ve Biyoloji Bölümlerinden mezun olmak.
İnşaat Mühendisliği 7 25 İnşaat Mühendisi olmak (yüksek lisans için). Yüksek lisansını İnşaat Mühendisliğinde yapmış olmak (doktora için).
Kimya 10 15 Üniversitelerin Fen, Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü, Kimya Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Eğitim Fakültesi Kimya mezunu olmak (yüksek lisans ve doktora için).
Makina Mühendisliği - 14 ---------
Matematik - 5 En az 4 yıllık Fakülte mezunu olmak.
Peyzaj Mimarlığı - 10 ----------
Su Ürünleri 6 20 En az 4 yıllık lisans mezunu olmak (yüksek lisans için). Su Ürünleri alanında yüksek lisans yapmış olmak (doktora için).
Tarla Bitkileri 5 15 ----------
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme 3 8 ----------
Zootekni 5 10 4 yıllık fakülte mezunu olmak (yüksek lisans için). Yüksek lisansını Fen Bilimleri Enstitüsü Zootekni Anabilim Dalında tamamlamış olmak (doktora için).

Müracaat yapacak öğrencilerden istenen belgeler

1) Mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği,

2) Not belgesi (Transkript), Doktora programı için lisans ve yüksek lisans, yüksek lisans programı için lisans not belgelerinin aslı veya onaylı örnekleri,

3) ALES (sayısal alandan en az 55) sonuç belgesinin aslı veya onaylı örneği,

4) Doktora öğrencileri için ÜDS?den en az 55 veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan eşdeğer puan aldığını gösteren sonuç belgesinin aslı veya onaylı örneği,

5) Onaylı nüfus cüzdan fotokopisi,

6) Özgeçmiş,

7) 2 adet vesikalık fotoğraf.

(Belgelerin asılları ibraz edilmek şartıyla fotokopileri kabul edilebilecektir.)

Başvuru tarihleri

Adayların 08 ?15 Ağustos 2011 tarihleri arasında Enstitü Müdürlüğüne şahsen başvurarak aday kaydı yaptırmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular işleme konulmayacaktır.

Sınav tarihleri

Yabancı Dil Sınavı : 22 Ağustos 2011 Pazartesi günü, saat 10:00

Bilim (Mülakat) Sınavı : 24 Ağustos 2011 Çarşamba günü, saat 10:00

Sınav yeri

İlgili Anabilim Dalları

TLF:0 326 2455810

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

2011-2012 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

YATAY GEÇİŞ İLE ALINACAK ÖĞRENCİ SAYILARI

VE BAŞVURU ŞARTLARI

Tezli yüksek lisans ve doktora programına 2011 ? 2012 Öğretim yılı güz yarıyılında yatay geçiş yolu ile alınacak öğrenci sayıları ve aranan nitelikler aşağıdaki gibidir.

Anabilim DalıDoktoraYüksek Lisans Nitelikleri

Bahçe Bitkileri24-

Bitki Koruma22-

Enformatik11-

İnşaat Mühendisliği-2-

Kimya22-

Su Ürünleri23-

Tarla Bitkileri22-

Zootekni11-

Yatay geçiş yapacak öğrencilerden istenen belgeler

1) Bağlı bulunduğu programda en az 1 (bir) yarıyıl okuduğunu ve almış olduğu derslerin tamamını başardığını gösterir resmi belge (yüksek lisans programlarına geçiş için tüm derslerin başarı notunun en az 100 üzerinden 70, doktora programları için 100 üzerinden 75 veya eşdeğeri olması şarttır),

NOT: Yeni kayıt yaptırmış veya tez dönemindeki öğrencilerin başvuruları kabul edilemez.

Başvuru tarihi

Başvuruların yukarıda belirtilen belgelerle birlikte ilan tarihinden itibaren en geç yarıyıl başlangıcından 1 (bir) hafta öncesine kadar (26 Ağustos 2011 günü çalışma saati sonuna kadar) ilgili Enstitü Müdürlüğü? ne şahsen yapılması gerekmektedir.

Adres

MKÜ Fen Bilimleri Enstitüsü

Tayfur Sökmen Kampüsü

Antakya (HATAY)


T.C.

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

2011-2012 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yüksek Lisans Programı Giriş Sınavı Öğrenci Sayıları ve Başvuru Şartları için TIKLAYINIZ...