Gaziantep Ünv. Sos. Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 11 Temmuz 2011 13:31, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Gaziantep Ünv. Sos. Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

LİSANSÜSTÜ İLANI

Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Programlarına 2011-2012 Öğretim yılı birinci yarıyılında öğrenci alınacaktır.

BAŞVURU TARİHİ VE YERİ

Adayların en geç 19 Ağustos 2011 tarihine kadar http://sbe.gantep.edu.tr internet adresinden sisteme giriş yaparak dolduracakları Başvuru Formunu başvuru için gerekli belgelerle birlikte ilgili Enstitü Anabilim Dalı (EABD) Başkanlıklarına teslim etmeleri veya posta ile ya da e-posta ile göndermeleri gerekmektedir.

NOT: Posta ile yapılacak başvurulardaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

E-posta Adresleri:

Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı : [email protected]

İşletme Ana Bilim Dalı : [email protected]

İktisat Ana Bilim Dalı : [email protected]

Tarih Ana Bilim Dalı : [email protected]

Güvenlik Stratejileri ve Yönetimi Ana Bilim Dalı : [email protected]

Başvurunuz alındığında 1 iş günü içinde cevap verilecektir.

Posta Adresleri:

Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı :

Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanlığı

27310 Şehitkamil/GAZİANTEP

İşletme Ana Bilim Dalı :

Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bil. Fak. Dekanlığı İşletme Ana Bilim Dalı Başkanlığı

27310 Şehitkamil/GAZİANTEP

İktisat Ana Bilim Dalı :

Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bil. Fak. Dekanlığı İktisat Ana Bilim Dalı Başkanlığı

27310 Şehitkamil/GAZİANTEP

Tarih Ana Bilim Dalı :

Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı Tarih Ana Bilim Dalı Başkanlığı

27310 Şehitkamil/GAZİANTEP

Güvenlik Stratejileri ve Yön. Ana Bilim Dalı :

Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

27310 Şehitkamil/GAZİANTEP

Eksik belgeli başvurular dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

1) Başvuru Formu (2 adet).

2) Diploma veya çıkış belgesi (henüz mezun olmamış öğrencilerden başvurduğu yarıyıl sonunda mezun olabileceğini gösterir belge).

3) Mezun olduğu/olacağı yükseköğretim kurumundan alınmış olan tüm dersleri ve notları gösterir belgeler.

4) ALES sonuç belgesi.

5) Programlar için başvuru koşullarında belirtilen yabancı dil yeterlik belgesi.

6) Başvuru ücretinin yatırıldığını gösterir belge.

T.C. uyruklu olup Türkiye?de ikamet eden adayların 50 TL başvuru ücretini

HALK Bankası:

IBAN NO: TR49 0001 2001 2950 0010 1000 45

LİSANSÜSTÜ BAŞVURU ÜCRETİ açıklaması ile başvuru ücretini yatırınız.

Yabancı uyruklu ve yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşı olan adayların 50 USD başvuru ücretini Halk Bankası Uydu Şubesi TR81 0001 2001 2950 0058 1000 16 nolu İBAN hesabına yatırması gerekmektedir. (Swift Code: TRHBTR2A )

Mülakat 24 Ağustos 2011 tarihinde saat 09.00?da ilgili Enstitü Anabilim Dalı Başkanlıklarında yapılacaktır.

ADAYLARDA ARANAN GENEL KOŞULLAR

1) Yüksek lisans programlarına başvuran adayların bir lisans diplomasına sahip olanlar veya lisans eğitimini sürdüren ve kayıtlı oldukları dönem sonunda mezun olabilecek durumundaki öğrenciler başvurabilir.

2) Doktora programlarına bir yüksek lisans diplomasına sahip olanlar veya lisans mezuniyet genel not ortalaması 3.00/4.00 (8/10 veya 80/100) olan lisans diplomasına sahip olan adaylar başvurabilir.

3) ALES PUANLARI

Adayların ALES?den veya uluslararası düzeyde kabul gören eşdeğeri bir sınavdan Tablo 1?de belirtilen puanları almış olmaları gerekir.

Tablo 1. Başvuruda istenen en az ALES* ve GMAT Puanları

Ana Bilim Dalı Puan Türü Yüksek Lisans Yüksek Lisans Diploması İle DOKTORA Lisans Diploması İle DOKTORA
İktisat ALES: EA 55 55 70
GMAT 450 450 500
İşletme ALES: EA 55 65 70
GMAT 450 450 500
Tarih ALES: SÖZ 55    
GMAT 450    
Eğitim Bilimleri ALES: SÖZ 55 55 70
GMAT 450 450 500
Güvenlik Str. ve Yönetimi ALES: SÖZ 55    
GMAT 450    
*Yüksek Lisans Programından mezun olup Doktora Programına en fazla bir dönem ara vererek başvuran adaylar, Yüksek Lisans Programına başlarken vermiş oldukları ALES sınav sonuçlarını kullanabilirler.

NOT: ALES Sonuç Belgesinin, Sınavın yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerlilik süresi vardır.

ADAYLARIN SAĞLAMASI GEREKEN YABANCI DİL PUANLARI

Yüksek Lisans Programlarına başvuruda yabancı dil şartı aranmaz. Doktora programlarına başvuran adayların, Tablo 2?de belirtilen puanları almış olmaları gerekir.

Tablo 2. Doktora başvurularında istenen en az İngilizce ÜDS* puanları

ANA BİLİM DALI ÜDS PUANI
Eğitim Bilimleri, İktisat 55
İşletme 65
*Üniversitelerarası kurul tarafından kabul edilen ÜDS eşdeğeri sınavlardan alınan, eşdeğer puanlar kabul edilir.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Yüksek lisans programları için değerlendirmeler 100 tam not üzerinden ilgili programın puan türünde ALES sınav notunun %50?si, lisans notunun %40?ı ve yapılacak sözlü sınavın %10?u alınır ve elde edilen puanlar en yüksek puandan başlanarak sıralama yapılmak suretiyle öğrencilerin tercih sıraları ve kontenjanlar dahilinde yapılır.

a) Kabul edilebilir mazeretini dilekçeyle bildiren adaylar değerlendirmeye alınır, ancak sınav notu sıfır olarak işlem yapılır.( Dilekçelerin mülakattan önce verilmesi gerekir.)

b) Adayların yüksek lisans programına kabul edilebilmeleri için ortalama puanlarının en az 55 olması gerekir.

Doktora programları için değerlendirmeler 100 tam not üzerinden ilgili programın puan türünde ALES sınav notunun %50?si, yüksek lisans notunun %40?ı ve yapılacak sözlü sınavın %10?u alınarak elde edilen puanlar en yüksek puandan başlanarak sıralama yapılmak suretiyle öğrencilerin tercih sıraları ve kontenjanlar gözetilerek yapılır.

a) Lisans diplomasıyla doktora programına başvurularda yüksek lisans notu yerine lisans notu alınır.

b) Kabul edilebilir mazeretini dilekçeyle bildiren adaylar değerlendirmeye alınır, ancak sınav notu sıfır olarak işlem yapılır.

c) Adayların doktora programına kabul edilebilmeleri için ortalama puanlarının en az 60 olması gerekir.

Gaziantep-Zirve Üniversitesi ortak doktora programları için değerlendirmeler 100 tam not üzerinden ilgili programın puan türünde ALES sınav notunun %50?si, yüksek lisans notunun %20?si ve yapılacak yazılı sınavın %30?u alınır ve elde edilen puanlar en yüksek puandan başlanarak sıralama yapılmak suretiyle öğrencilerin tercih sıraları ve kontenjanlar dahilinde yapılır.

Uzaktan Eğitim yüksek lisans programları için yapılan değerlendirmelerde mülakat yapılmaz. Bu programlarda değerlendirme 100 tam not üzerinden ilgili programın puan türünde ALES sınav notunun %50?si ve lisans notunun %50?si alınır ve elde edilen puanlar en yüksek puandan başlanarak sıralamaya konulmak suretiyle öğrencilerin tercih sıraları ve kontenjanlar dahilinde yapılır.

KİMLER BAŞVURABİLİR

Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı

Doktora programlarına başvuracak adayların, Eğitim Bilimleri alanında yüksek lisans yapmış olmaları gerekir. Lisans diploması ile doktora programına başvuranların üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinden mezun olmaları gerekir.

Eğitim Yönetimi Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Ana Bilim Dalı ve Eğitim Programları ve Öğretimi Tezli Yüksek Lisans programlarına başvuracak adayların Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinden mezun olmaları gerekir.

Eğitim Yönetimi Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Ana Bilim Dalı II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programlarına başvuracak adayların Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinden mezun olmaları gerekir.

Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Yüksek Lisans programına başvuracak adayların Üniversitelerin 4 yıllık Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Eğitimde Psikolojik Hizmetler ve Psikoloji Programı mezunu olmaları gerekir.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programına başvuracak adayların Rehberlik ve Psikolojik Danışma/Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Psikoloji Bölümü, Eğitimde Psikolojik Hizmetler, Okul Öncesi Eğitimi, Çocuk Gelişimi, Özel Eğitim, Sosyal Hizmetler Mezunu olmaları veya Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurum ve kuruluşlarda rehber öğretmen olarak çalışıyor olmaları gerekir.

Eğitim Yönetimi Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Ana Bilim Dalı II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Uzaktan Eğitim programına başvuracak adayların Eğitim Fakültesi mezunu olmaları veya Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda yönetici veya öğretmen olarak çalışıyor olmaları gerekir.

İktisat Ana Bilim Dalı

Doktora programına başvuracak adayların lisans veya yüksek lisanslarından birini İktisat alanında yapmış olmaları gerekir.

Tezli Yüksek Lisans programına başvuracak adayların İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri veya Siyasal Bilgiler Fakültelerinden mezun olmaları gerekir.

II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programına başvuracak adayların Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinden mezun olmaları gerekir.

İşletme Ana Bilim Dalı

Doktora programına başvuracak adayların üniversitelerin lisans/yüksek lisans programlarından mezun olmaları gerekir.

Tezli Yüksek Lisans programına başvuracak adayların İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri, Siyasal Bilgiler Fakülteleri ve Hukuk Fakültelerinden mezun olmaları gerekir.

II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programına başvuracak adayların Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinden mezun olmaları gerekir.

Uzaktan Eğitim E-İşletme Yüksek Lisans programına başvuracak adayların İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olmaları gerekir.

Tarih Ana Bilim Dalı

Tezli Yüksek Lisans programına başvuracak adayların Üniversitelerin Tarih ve Tarih Öğretmenliği bölümü mezunu olmaları gerekir.

II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programına başvuracak adayların üniversitelerin 4 yıllık lisans programı mezunu, Polis Akademisi veya Harp Okulu mezunu olmaları gerekir.

Güvenlik Stratejileri ve Yönetimi Ana Bilim Dalı

Tezli Yüksek Lisans programına başvuracak adayların Polis Akademisi mezunu, Hukuk Fakültesi mezunu, güvenlik alanında eğitim almış lisans mezunu veya bu alanda üst yöneticilik yapıyor olmaları gerekir.

ÖZEL DURUMLAR

II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans ve Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans programlarının açılabilmesi için yeterli müracaat olmaması durumunda Enstitü, ilgili programın açılmamasına karar verebilir. Bu durumda boş kontenjan bulunması halinde, adayların talebi ve başvuru koşullarını sağlamaları koşuluyla talepte bulunan adaylara diğer programlara kayıt hakkı tanınabilir.

· Eğitim Yönetimi Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Ana Bilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans Uzaktan Eğitim ve İşletme Ana Bilim Dalı Uzaktan Eğitim E-İşletme programlarında kredi başına 168 TL ücret alınacaktır. (Her ders 3 kredi olup toplam 12 ders alınacaktır. Toplam ücret: 6.048 TL?dir).

Tezsiz II. Öğretim yüksek lisans programının öğrenci katkı payı tutarı kredi başına 168 TL?dir. Her ders 3 kredi olup toplam 10 ders alınacaktır. Dönem Projesi dahil toplam ücret 5.040 TL?dir. Ödeme takvimi kesin kayıt hakkı kazanan adaylara duyurulacaktır.

Gaziantep Üniversitesi-Zirve Üniversitesi İşletme ortak doktora programının öğrenim katkı ücreti

Ders Aşaması : 3 sömestr = 15.000 TL (her sömestr 5.000 TL)

Tez Aşaması : 5 sömestr = 6.000 TL (her sömestr 1.200 TL)

- Öğrenim katkı ücretleri Zirve Üniversitesine ödenecektir.

YABANCI UYRUKLU ADAYLARIN BAŞVURULARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

1) Yabancı uyruklu öğrencilerin başvurularının değerlendirmesi dosya üzerinden yapılarak, programa kabul için yeterli bulunan adaylara kabul yazısı gönderilir.

2) Yabancı uyruklu öğrenciler başvurularını enstitümüze yapacaklardır.

YABANCI UYRUKLU ADAYLARIN SAĞLAMASI GEREKEN DİL KOŞULLARI

1) Türkçe eğitim yapılan programlara başvuru yapan adayların en az aşağıdaki şartlardan birini sağlamaları gerekir;

a) TÖMER Türkçe dil sınavından en az 60 puan alması.

b) Türkçe bildiğini belgelemesi,

c) Anadilinin Türkçe olduğunu belgelemesi,

d) Gaziantep Üniversitesi tarafından 06 Eylül 2011 tarihinde yapılacak sınavda başarılı olmaları,

2) Bilimsel başarı düzeyleri programa kabul için yeterli olan, ancak Türkçe dil şartını sağlayamayan adaylar programa kabul edilir ve bir yıl, dil şartını sağlamak üzere izin verilir. Bu süre içinde dil şartını sağlayan adaylar takip eden dönemde programa kayıt yaptırarak öğrenimlerine devam ederler. Bir yıl içinde dil için gerekli şartları sağlayamayan adayların programla ilişiği kesilir.

ÖZEL ÖĞRENCİ ADAY KAYITLARI

Lisansüstü derslere özel öğrenci aday başvuruları, 16-20 Eylül 2011 tarihlerinde ilgili Enstitü Anabilim Dalı Başkanlıklarına yapılır.

Başvuruda İstenen Belgeler

1) Özel Öğrenci Başvuru Formu ve 2 adet resim.

2) Transkript (Not Belgesi).

3) Başvuru ücretinin yatırıldığını gösterir belge.

a) T.C. uyruklu olup Türkiye?de ikamet eden adayların 50.00 TL başvuru ücretini

HALK Bankası :

IBAN NO: TR920001200129500010100045

ÖZEL ÖĞRENCİ BAŞVURU ÜCRETİ adı altında başvuru ücretini yatırınız.

b) Yabancı uyruklu ve yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşı olan adayların 50 USD başvuru ücretini

Halk Bankası Uydu Şubesi TR81 0001 2001 2950 0058 1000 16 nolu İBAN hesabına yatırması gerekmektedir.

YATAY GEÇİŞ KABUL ESASLARI

1) Öğrencilerin yatay geçiş için başvurdukları programın asgari başvuru koşullarını sağlaması gerekir.

2) Başvuruların lisansüstü başvuru tarihleri içinde yapılması gerekmektedir.

3) Yatay geçiş başvurusu yapan öğrencilerin başvuru için gerekli olan belgelerin tamamını ilgili EABD?na teslim etmeleri gerekmektedir.

Sosyal Bilimler Enstitüsüne başvuran adayların ayrılacağı yükseköğretim kurumunda en az bir yarıyılını başarı ile tamamlamış olmaları ve ALES veya GMAT sınavından tablo 1 de belirtilen notların alınmış olması gerekir.

Tarih Anabilim Dalı yüksek lisans programına yatay geçişle başvuracak adayların, Tarih Anabilim Dalı tezli yüksek lisans programı ile ilgili bilim dalına kayıtlı olmaları ve ders döneminde olmaları gerekir.

YATAY GEÇİŞ SON BAŞVURU TARİHİ : 02 Eylül 2011

LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI

Eğitim Bilimleri ABD Yüksek Lisans II.Öğretim Y. Lisans Uzaktan Eğitim Y.Lisans Doktora Yabancı Uyruklu Öğrenci
Tezli Tezsiz Tezsiz Y.Lisans Tezli
Eğitim Yön. Tef. Plan ve Ekon. 5 30 50 5 1
Eğitim Programları ve Öğ. 8 30   6 1
Rehberlik ve Psikolojik Dan. 5 30   - 1
İşletme ABD Yüksek Lisans II.Öğretim Yüksek Lisans Uzaktan Eğitim Y. Lisans (e-işletme) Gaziantep-Zirve Üniv. Ortak Doktora Yabancı Uyruklu Öğrenci
Tezli Tezsiz Tezsiz Y.Lisans Tezli
İşletme 15 50 50 20 4
İktisat ABD Yüksek Lisans II.Öğretim Yüksek Lisans Doktora Yabancı Uyruklu Öğrenci
Tezli Tezsiz Y.Lisans Tezli
İktisat 5 50 2 4
Tarih ABD Yüksek Lisans II.Öğretim Yüksek Lisans Yabancı Uyruklu Öğrenci Yatay Geçiş
Tezli Tezsiz Y.Lisans Tezli Tezli
Yakınçağ Tarihi 8   3 3
Yeniçağ Tarihi 10   2 2
Genel Türk Tarihi 5   3 3
T.C. Tarihi 4   1 1
Ortaçağ Tarihi 3   1 1
Tarih ABD   30    
Güvenlik Stratejileri ve Yönetimi ABD Yüksek Lisans
Güvenlik Stratejileri ve Yönetimi 10