Dumlupınar Ünv. Fen Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 15 Haziran 2011 10:12, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Dumlupınar Ünv. Fen Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

T.C.

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

Fen Bilimleri Enstitüsüne 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılında aşağıda belirtilen anabilim dallarında doktora ve tezli yüksek lisans öğrencisi alınacaktır.

ANABİLİM DALI BİLİM DALI KONTENJAN TEZLİ YÜKSEK LİSANS KONTENJAN DOKTORA
Biyoloji Botanik 6 1
Zooloji 6 2
Genel Biyoloji 8 4
Moleküler Biyoloji 5 3
Fizik Katıhal Fiziği 5 ----
Nükleer Fizik 10 ----
Atom ve Molekül Fiziği 5 ----
Yüksek Enerji ve Plazma Fiziği 3 ----
Kimya   30 10
Matematik   10 ----
Elektrik-Elektronik Mühendisliği   20 ----
İnşaat Mühendisliği   12 2
Maden Mühendisliği Maden İşletme 10 *5
Cevher Hazırlama 10 *5
Makine Mühendisliği   15 2
Seramik Mühendisliği   15 10
Jeoloji Mühendisliği   10 ----

* Maden Mühendisliği Anabilim Dalı Doktora Programlarına Lisans ve Yüksek Lisans Mezunu adaylar başvurabilir.

Başvuru Koşulları ve sınav hakkında bilgiler Enstitümüzün http://fbe.dumlupinar.edu.tr/yonergedpu2011.doc web sayfasında mevcuttur.

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI İÇİN İSTENEN BELGELER VE ŞARTLAR

1- Müracaat formu ve Özgeçmiş formu (Enstitüden alınacaktır.)

2- Lisans diploması aslı veya resmi onaylı sureti olabilir.

3- Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuç belgesi aslı veya resmi onaylı sureti. ALES Sayısal puanı en az 55 olmalıdır.

4- Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS) sonuç belgesi aslı veya resmi onaylı sureti. veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavın sonuç belgesi aslı veya resmi onaylı sureti olabilir. Sonuç belgesini getirmeyen adaylara 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılına istinaden bir defaya mahsus olmak üzere Enstitümüzce yapılacak yabancı dil sınavına alınacaklardır.

5- Lisans Not Durum Belgesinin aslı veya resmi onaylı sureti (Mezun olduğu Üniversiteden genel not ortalamasının yüzlük sistem karşılığını getireceklerdir. Yüzlük sistem not ortalama karşılığını getiremeyen adaylara Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca düzenlenen yüzlük not sistemi dönüşüm tablosundaki değerler uygulanacaktır.)

6- T.C. Kimlik Nolu Kimlik cüzdanı arkalı önlü onaylı fotokopisi.

7- 3 adet vesikalık fotoğraf

DOKTORA PROGRAMI İÇİN İSTENEN BELGELER VE ŞARTLAR

1- Müracaat formu ve Özgeçmiş formu (Enstitüden alınacaktır.)

2- Lisans mezunu adaylar için lisans diploması, yüksek lisans mezunu adaylar için yüksek lisans diploması veya resmi onaylı sureti olabilir.

3- Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuç belgesi aslı veya resmi onaylı sureti Lisans Mezunu Adaylar için ALES Sayısal puanı en az 70, Yüksek Lisans Mezunu Adaylar için ALES Sayısal puanı en az 60 olmalıdır.

4- Doktora programına müracaat edenler için Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS) sonuç belgesi aslı veya resmi onaylı sureti. ÜDS puanı en az 55 veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puana eşdeğeri bir puan olmalıdır.

5- Lisans mezunu adaylar için Lisans Not Durum Belgesi, yüksek lisans mezunu adaylar için Yüksek Lisans Not Durum Belgesi aslı veya resmi onaylı sureti.(Mezun olduğu Üniversiteden genel not ortalamasının yüzlük sistem karşılıklarını getireceklerdir. Yüzlük sistem not ortalama karşılığını getiremeyen adaylara Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca düzenlenen yüzlük not sistemi dönüşüm tablosundaki değerler uygulanacaktır.)

6- T.C. Kimlik Nolu Kimlik cüzdanı arkalı önlü onaylı fotokopisi.

7- 3 adet vesikalık fotoğraf

MÜRACAAT TARİHİ VE YERİ

Adayların 15 Ağustos 2011 ? 26 Ağustos 2011 tarihleri arasında yukarda istenilen belgelerle Dumlupınar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Merkez Kampus, Mühendislik Fakültesi Ek Binası KÜTAHYA adresine şahsen başvuru yapmaları gereklidir.

Mektupla başvurular işleme konmayacaktır.

DOKTORA VE TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI SINAV TARİHLERİ

Yabancı Dil Sınavı 12 Eylül 2011 Pazartesi Saat 10.00 Sınav Yeri : DPÜ Merkez Kampusu Mühendislik Fakültesi Ek Binası KÜTAHYA
Bilim-Mülakat Sınavı 12 Eylül 2011 Pazartesi Saat 14.00 Mülakat Yeri: Anabilim Dalı Başkanlıklarında Yapılacaktır. KÜTAHYA

ADRES:

Dumlupınar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Merkez Kampus, Mühendislik Fakültesi Ek Binası KÜTAHYA

Tel: 0-274-2652031 / 4354-4361 Fax: 0-274-2652060