Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Bağımsız Değerlendirici İlanı

İlan Giriş : 09 Haziran 2011 10:38, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Bağımsız Değerlendirici İlanı

T.C. DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI TR42 (KOCAELİ, SAKARYA, BOLU, DÜZCE ve YALOVA) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİ İLANI

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından, 2011 yılı için yürütülen;

? MARKA/11-03/KOBİ-KOBİ'lerin Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı- 2011,

? MARKA/11-04/AR-GE/KAG-Araştırma-Geliştirme ve Yenilikçilik Mali Destek Programı (Kar Amacı Güden Kuruluşlar için),

? MARKA/11-05/AR-GE/KAGM-Araştırma-Geliştirme ve Yenilikçilik Mali Destek Programları (Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlar için)

kapsamında teklif edilecek projelerin başvuru rehberlerinde belirtilecek esaslara göre teknik ve mali değerlendirmesini yapmak üzere bağımsız değerlendiriciler görevlendirilecektir.

Bağımsız değerlendirici olarak görevlendirilmek üzere başvuruda bulunacak adaylar arasından uygun nitelikleri taşıyanlar, bağımsız değerlendirici olarak seçilerek bir bağımsız değerlendirici havuzu oluşturulacaktır. Havuzda yer alan bağımsız değerlendiriciler, değerlendirme döneminde ilgili alandaki tecrübelerine göre görevlendirilecektir.

Bağımsız Değerlendiricilerde Aranacak Nitelikler:

Bağımsız Değerlendirici olarak görev yapmak isteyenlerin en az lisans mezunu olmaları ve yukarıda adı geçen mali destek programları ile ilgili alanların en az birinde en az beş yıllık deneyime sahip olmaları gerekmektedir.

2011 Yılı Mali Destek Programlarına Yönelik İstenen Deneyim Alanları

İmalat ve hizmet sektörlerinde;

? Ürün iyileştirme/geliştirme/çeşitlendirme (işlev, kullanım kolaylığı, tasarım, ambalajlama v.b.)

? Çevre dostu üretim (atık önleme, atık azaltma, geri dönüşüm, emisyon azaltımı, arıtma sistemleri, enerji verimliliği, temiz enerji vb)

? Kalite güvence ve sertifikasyon sistemleri

? Markalaşma

? Pazarlama ve tanıtım

? Finans yönetimi

? İnsan kaynaklarının geliştirilmesi

? Yönetim ve organizasyon (kurumsal kapasite oluşturma ve geliştirme vb.)

? Yönetim bilgi sistemleri

? Girişimcilik

? Yenilikçi teknoloji, ürün ve süreç geliştirme/iyileştirme/çeşitlendirme

? Patent, faydalı model, endüstriyel tasarım tescil belgeleri alınmış olan süreç, ürün, makine, ekipman ve tekniklerin ticarileştirilmesi

? Teknoloji transferi (know-how, patent vb.)

? Tarımsal Ar-Ge

? Gıda sanayi/bilimi/teknolojisi

ve benzeri alanlarda deneyim istenmektedir.

Bunun yanında adayların

¦ proje döngüsü yönetimi ve/veya idari, mali ve teknik konularda proje değerlendirmesi,

¦ Kalkınma Ajansları mali yardım ve uygulama usulü,

¦ hibe projesi uygulaması ve yönetimi,

¦ deneyim alanı ile ilgili mevzuat

alanlarında bilgi ve/veya tecrübe sahibi olmaları tercih sebebi olacaktır.

Bağımsız Değerlendiricilerle İlgili Diğer Hususlar:

Bağımsız Değerlendiriciler, teslim edilen projelerin hazırlık veya uygulama aşamasında görev almamış veya almayacak olan kişiler arasından seçilecektir. Bağımsız değerlendiriciler; kendileri, eşleri, ortakları, ikinci dereceye kadar (bu derece dâhil) kan ve kayın hısımları ile sahibi ya da ortağı oldukları ticari işletmelere ilişkin projeleri değerlendiremeyeceklerdir.

Bağımsız değerlendiricilerin kimliğine ve bunların değerlendirdikleri projelere ilişkin bilgiler gizli tutulacaktır. Bu kişilerin görevlendirmeleri ile ilgili yazışmalarda gizlilik kurallarına uyulacak ve buna uymayanlar hakkında gerekli hukuki, cezai ve disiplin işlemleri yapılacaktır.

Değerlendirme sürecinde görev alanlar, değerlendirme sırasında proje içeriği ile ilgili elde ettikleri ticari sır niteliğindeki bilgileri ifşa edemezler. Bu çerçevede görevlendirilecek bağımsız değerlendiriciler, değerlendirme öncesinde Ajans internet adresinde örneği bulunan ve Kalkınma Ajansları Destek Yönetimi Kılavuzunda verilen örneğe uygun olarak hazırlanmış "Tarafsızlık ve Gizlilik Beyanı"nı imzalayacaklardır.

Bağımsız değerlendiriciler ile Ajans arasında; işin tanımını, süresini, tarafsızlık ve gizlilik esaslarını, çalışma koşullarını ve kamu dışı personel ise kendilerine ödenecek ücret ve benzeri hususları içeren ve Ajans internet adresinde örneği bulunan bir sözleşme imzalanacaktır.

Bağımsız değerlendiriciler bir proje teklif çağrısı döneminde; bir günde en çok üç proje teklifi olmak üzere toplamda en çok yirmi proje teklifi değerlendirebileceklerdir.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, bağımsız değerlendiricileri, başvurusu kabul edildiği halde belirtilen mali destek programlarında görevlendirmeme hakkını saklı tutar.

Başvuru Şekli, Yeri ve Zamanı:

Bağımsız Değerlendirici olarak görevlendirilmek üzere başvuruda bulunmak isteyen adayların, Ajans internet sitesindeki "bağımsız değerlendirici özgeçmiş formatı"nı doldurarak internet üzerinden başvurularını yapmaları gerekmektedir. Son başvuru tarihi 8 Temmuz 2011 saat 24.00'dür.

Teklif çağrısı döneminde proje başvurularını değerlendirmek üzere başvurusu kabul edilerek "bağımsız değerlendirici havuzu"na alınan adaylara tebligat e-posta yoluyla yapılacaktır. Adaylarla ayrıca resmi yazışma yapılmayacaktır.

Bağımsız Değerlendiricilerin Seçimi:

Adayların uzmanlık ve tecrübeleri, sunacakları detaylı özgeçmiş incelenerek ve gerekli görüldüğü takdirde kendileriyle mülakat yapılarak, aralarında hiyerarşik ilişki bulunmayan Ajans uzmanlarından oluşan en az üç kişilik komisyon tarafından seçim yapılacaktır.

Özgeçmişte beyan edilen destekleyici belgeler, bağımsız değerlendirici sıfatıyla görevlendirme yapıldığında istenecektir.

Bağımsız Değerlendiricilerin Görevlendirileceği Yer ve Zaman:

Bağımsız değerlendirici olarak hizmet vermesi uygun görülenlerden, elektronik başvuru sisteminde ilan edilecek çalışma takvimi üzerinden, değerlendirme yapabilecekleri zaman aralığını seçmeleri istenecektir. Bu aşamadan sonra, bağımsız değerlendirici olarak görevlendirilmesine karar verilenlere, gerçekleştirecekleri değerlendirmelere ilişkin olarak düzenlenecek eğitim programı ile yer ve tarih bilgileri e-posta yolu ile bildirilecektir.

Çalışma saatleri 09:00-18:00 arasında olacaktır. Gerekli görüldüğü zaman çalışma saatleri mesai saatleri dışında ve hafta sonu da olabilecektir. Tüm bu çalışmalar Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından belirlenecek mekânda gerçekleştirilecektir.

Bağımsız Değerlendiricilere Yapılacak Ödemeler:

Kamu personeli dışındaki bağımsız değerlendiricilere değerlendirdikleri proje adedi üzerinden ücret ödenecektir. Kendilerine, proje başına aylık asgari ücret net tutarının yüzde yirmi beşini geçmemek üzere, Ajans tarafından belirlenecek ve akdedilecek sözleşmede belirlenecek miktarda ücret ödenecektir. Bağımsız değerlendiricilere ücret ve şehir dışından geliyorlarsa ulaşım giderleri dışında herhangi bir ödeme ve harcama yapılmayacaktır.

Kamu personeli statüsündekiler de dâhil olmak üzere değerlendirme ücreti almayan diğer bağımsız değerlendiricilerin görevleri ile ilgili her türlü gider ve harcamaları, görevlendirme süresince Ajans bütçesinden karşılanacaktır.

Bağımsız Değerlendiriciler için Ödemeler ve Uygun Maliyetler
  Ödenecek Ücret Tavanı Diğer ödemeler
Kamu personeli olmayan bağımsız değerlendiriciler Aylık asgari ücret net tutarının %25'i Şehir dışından geliyorlarsa ulaşım giderleri
Kamu personeli statüsünde olup kendilerine ödeme yapılamayacak bağımsız değerlendiriciler _ Görevleri ile ilgili her türlü gider ve harcamalar
Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunun 37. Maddesi çerçevesinde ilgili döner sermaye hesabına proje başına asgari ücret net tutarının % 25'i Şehir dışından geliyorlarsa ulaşım giderleri

Adaylardan İstenen Belgeler:

? Tam ve eksiksiz olarak doldurulmuş, Ajans internet sitesindeki "bağımsız değerlendirici özgeçmiş formatı",

? Görevlendirme yapıldığında ibraz edilmesi istenecek destekleyici belgeler (diploma, sertifika, dil belgesi...).

Daha fazla bilgi için:

Tel: 0 262 332 01 44 Dahili (135, 127, 111, 130) Faks: 0 262 332 01 45 E-Posta: [email protected] Web adresi: www.marka.org.tr

Kamuoyuna ilanen duyurulur.