Antalya Belek Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 09 Haziran 2011 07:46, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Antalya Belek Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

ANTALYA İLİ BELEK BELEDİYE BAŞKANLIĞI İLK DEFA ATANACAK İTFAİYE ERİ ALIM İLANI

Belek Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere. 21.10.200E tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15,16 ve 17. maddeleri ile 11,04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde Başkanlığımızda münhal bulunan aşağıda sınıfı, unvanı, derecesi, âdeti, KPSS taban puanı ve türü belirtilen itfaiye Eri kadrolarına; Merkezi sınavdan (KPSS) komisyonca belirlenen aşağıdaki taban puanı alıp başkanlığımıza müracaat eden adaylar arasından, en yüksek puandan başlamak üzere İlan edilen kadro sayısının 3 katı aday belirlenerek sözlü sınava Çağırılacaktır.

Sınıfı Kadro Unvanı Derecesi Adedi Taban Puan KPSS Puan Türü Eğitim Durumu

GİH İtfaiye Eri 10 1 60 KPSSP94 Lise, Meslek Lisesi veya Dengi Okul Mezunu Olmak.

GİH İtfaiye Eri 12 1 60 KPSSP94 Lise, Meslek Lisesi veya Dengi Okul Mezunu Olmak.

GİH İtfaiye Eri 9 2 65 KPSSP93 Önlisans düzeyinde eğitim veren Meslek Yüksek Okullarında Mezun Olmak.

GİH İtfaiye Eri 9 2 45 KPSSP3 Lisans mezunu olmak

Toplam: 6 (altı Adet İtfaiye Eri )

ARANAN ŞARTLAR

1- Genel Şartlar

1- Türk Vatandaşı olmak,

2- Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

3- Türk Ceza Kanununun SB'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin İşleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas ihaleye fesat karıştırma, edimin İfasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini saklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,

4-Erkek/Kadın olmak,

5- Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair beyan.

6- Eğitim durumu itibariyle;

a) Lise, Meslek Lisesi veya dengi okul mezunu olmak,

b) Önlisans düzeyinde eğitim veren meslek yüksekokullarından mezun olmak, (öğrenimlerini yurtdışında tamamlayan adayların diplomalarının YÖK tarafından onaylanış olması gerekmektedir.)

c) Lisans düzeyinde eğitim veren fakültelerden mezun olmak. (Öğrenimlerini yurtdışında tamamlayan adayların diplomalarının YÖK tarafından onaylanmış olması gerekmektedir.)

7- SaÇlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla İtfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak,

8- Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 m, kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun 1 m. den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak,

9- 5ınavın yapılacağı 16.06.2011 tarihi İtibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak. 16.06.1981 tarih veya daha sonraki tarihlerde doğmuş olanlar başvurabilecektir.)

10-18 yaşını tamamlamış olmak,

11- Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2010 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş ve yukarıda belirtilen puan türleri itibariyle 100 tam puan üzerinden; lise mezunu adaylar için KP5SP94 puan türünde 60, Önlfsans mezunu adaylar için KPSSP93 puan türünde 65, lisans mezunu adaylar için KPSSP3 puan türünde en az 45 puan almış olmak.

12- Herhangi bir kamu kurum ve kurutuşunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur olarak çalışmış veya çalışıyor olmamak,

13- Görevini devamlı yapmasına engel olacak bir engeli bulunmamak,

SÖZLÜ MÜLAKAT KONULARI

-Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

-Atatürk İlkeleri ve inkılap Tarihi,

-657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu,

-Mahalli idareler ile ilgili temel mevzuat,

-Mesleki bilgi ve becerilerine yönelik sorular ve uygulamalar,

-Genel kültür.

SINAV ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME

1- İtfaiye Eri giriş sınavı, dayanıklılık testi ve sözlü mülakat olarak iki aşamada yapılacaktır.

2- Sözlü sınavda değerlendirme, 100 tam puan üzerinden yapılır. Değerlendirme sonucunda, belirtilen puanın altına düşmemek kaydıyla en yüksek puandan başlamak üzere atama yapılacak kadro sayısı kadar asil ve kadro sayısının yarısı kadar (yarımlar tama iblağ olunur) yedek aday sınavı kazanmış sayılır.

3- Kurum sınavı başan puanı, dayanıklılık testi ve sözlü sınav sonucu esas alınarak belirlenir.

4- Memuriyete girişe esas teşki! edecek sözlü sınav sonucunda başarılı olabilmek için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir.

5- Sınav sonuçları, başarı sırasına göre kurumun internet sitesinde İlan edilir ve kazananlara yazılı olarak bildirilir.

6- Ataması yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılır.

BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ

Başvurular 13.06.2011 günü saat 08.30 da başlayıp 14.06.2011 günü saat 16.30 da sona erecektir, Adaylar başvurularını, Belek Beldesi Çamlık Mah. Molla Fevzi Cad, No: 10 Serik/ANTALYA adresinde bulunan Belek Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğüne şahsen yapacak olup posta ve e-mail yolu ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. Başvurusunu yapan adaylar kendileri için düzenlenen Sınav Giriş Kartlarını sınavın yapılacağı gün saat 03 00 da aynı yerden teslim alacaklardır

Eksik bilgi ve belgelerle başvuru yapan, ya da nitelikleri uygun olmadığı sonradan tespit edilen başvurular idaremizce değerlendirilmeye alınmayacak sınavı kazansalar dahi memuriyetleri daha sonra iptal edilecek ve ilgililer hakkında Serik Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- T.C. Vatandaşlık Nolu Nüfus cüzdan fotokopisi,

2- Öğrenim durumunu gösterir belgenin noter onaylı Sureti.

3- Son üç ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf, (Bir adedi başvuru formuna yapıştırılacaktır.}

4- KPSS sınav sonuç belgesinin noter onaylı sureti

5- Erkek adaylar için askerlik ile ilişiğinin olmadığına dair belge. (Tecil ya daterhis-belgesi)

6- Cumhuriyet başsavcılığından alınacak adil sicil belgesi (Son bir ay içinde alınmış)

7- Resmi sağlık kurumlarından alınmış adayın boy ve kilosunun yazılı olduğu tam teşekküllü sağlık raporu.

Not; Başvuru esnasında adaylardan talep edilen yukarıdaki belgeler aday sınava çağrılsın ya da çağrılmasın, sınavt kazansın ya da kazanmasın arşivlenerek kurumumuzda saklanacaktır. Dolayısı ile adaylara hiçbir evrak geri verilmeyeceğinden adayların noter tasdikli evraklarla başvuru yapması yararlarına olacaktır,

SINAV YERİ VE SAATİ

Sözlü mülakat sınavı, 16.06.2011 günü Belek Belediye Başkanlığında saat 09:30 da başlayıp aynı gün saat 12:00 da sona erecektir. Dayanıklılık testi saat 13:30 da belediye hizmet binası önünde yapılacaktır. (Adayların sınava gelirken spor ayakkabısı, eşofman, sınav giriş kartı ve Nüfus Cüzdanını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.)