Vakıfbank Müfettiş yardımcılığı sınav ilanı

İlan Giriş : 04 Ekim 2004 11:58, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Vakıfbank Müfettiş yardımcılığı sınav ilanı

Giriş Sınavına Katılmak
İsteyenlerde Aranılan Şartlar:

Sınava katılmak isteyenlerin;

· T.C. vatandaşı olmaları,

· Kamu hizmetlerinden yasaklı bulunmamaları,

· En az 4 yıllık öğrenim süresi olan ve İktisadi ve İdari Bilimler, Hukuk, İktisat, İşletme, Siyasal Bilgiler, İstatistik, Matematik ile Endüstri, Bilgisayar, Elektrik, Elektronik, Matematik ve İTÜ İşletme Mühendisliği, konularında öğrenim veren fakülte veya yüksek okullardan veya yetkili makamlarca bunlara eşdeğerliği tespit edilmiş yabancı öğrenim kurumlarından mezun olmaları,

· T.C. Yüksek Öğrenim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 15 ? 16 Kasım 2003 veya 10 ? 11 Temmuz 2004 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavları kapsamında İstatistik, Matematik ve Mühendislik mezunu adayların ?KPSSP4? puan türünden diğer adayların ise ?KPSSP40? puan türünden en az 80 puan almış olmak kaydıyla, sınava başvuruda bulunacaklardan en yüksek puanlı ?KPSSP4? puan türünden (200), ?KPSSP40? puan türünden ise (800) aday arasında bulunmaları, (Herhangi bir puan türünden belirlenen kontenjanın altında başvuru olur ise aradaki fark, diğer puan türünün kontenjanına ilave edilecektir.) (Banka personelimizden sınava katılacaklarda KPSS şartı aranmayacaktır.)

· Erkek adayların fiili askerlik görevini yapmış olmaları. (Yazılı sınav tarihi itibariyle askerlik görevini tamamlayacakların ve geçici terhis belgesi olanların da başvuruları kabul edilecektir.)

· Yazılı sınav tarihi itibariyle erkek adayların 30 yaşını, bayan adayların 28 yaşını doldurmamış olmaları,

· Sağlık durumlarının yurdun her yöresinde görev ve yolculuk yapmaya elverişli olması,

· Daha önce Bankamız Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavına bir defadan fazla katılmamış olmaları,

gerekmektedir.

YAZILI SINAV KONULARI:

Yazılı Sınav Anadolu Üniversitesi tarafından çoktan seçmeli sorulardan test şeklinde yapılacaktır.

1- ZORUNLU SINAV KONULARI:

a) GENEL YETENEK (Tüm Adaylar İçin)

Türkçe ve Matematik ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan test.

b) HUKUK (İktisadi ve İdari Bilimler, Hukuk, iktisat, İşletme ve Siyasal Bilgiler Mezunu Adaylar ?KPSSP40 puan türü ile sınava katılacaklar? için)

Medeni, Borçlar, Ticaret, İcra ve İflas, Hukuk Usulü Muhakemeleri, Ceza, Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunlarının bankacılığı ilgilendiren hükümlerinden test.

c) MÜHENDİSLİK (İstatistik, Matematik ve Mühendislik Mezunu Adaylar ?KPSSP4 puan türü ile sınava katılacaklar? İçin)

Bilgisayar ve Genel Mühendislik konularından test.

d) YABANCI DİL (Tüm Adaylar İçin)

İngilizce, Fransızca, Almanca, dillerinin birinden test.

2- SEÇMELİ SINAV KONULARI (İktisadi İdari Bilimler, Hukuk, İktisat, İşletme ve Siyasal Bilgiler ile Endüstri ve İTÜ İşletme Mühendisliği Mezunu Adaylar İçin) (Yalnızca bir tanesi seçilecektir.)

a) EKONOMİ

Genel Ekonomi ve İşletme Ekonomisinden test.

b) MALİYE

Türk vergi sistemi, maliye teori ve politikası, finansman politikası ve yönetiminden test.

Sınavda Başarı Esasları:

Adayların sınavda başarılı sayılabilmeleri için sınava girdikleri herbir sınav konusundan, 100 üzerinden en az 50 puan veya daha fazla almaları ve ortalama puanlarının ise 65 veya daha fazla olması gerekir. Bir testten dahi 100 ham puan üzerinden 50'nin altında puan alan aday başarısız sayılacaktır.

Sınav İtiraz Süresi:

Adayların sınav sonuçları 28 Şubat 2005 tarihinde www.vakifbank.com.tr adresinde açıklanacak, başarılı olan adayların sınav sonuç belgeleri ayrıca kendilerine postalanacaktır. Adayların sınav sonucuna ilişkin itirazlarını, sınav sonuçlarının internet sitemizden yayınlandığı tarihten itibaren en geç 15 gün içerisinde Bankamız Teftiş Kurulu Başkanlığı?na yazılı olarak yapmaları gerekmektedir. Bu süreden sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

SINAVA BAŞVURU ŞEKLİ VE SINAVA KATILMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER:

Sınava ?Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Başvuru Formu? ile müracaat edilir.

Söz konusu forma nüfus cüzdanı, mezuniyet belgesi, KPSS sınav sonucu ile erkek adaylar için terhis belgesinin birer fotokopisi ve 1 adet 4,5 x 6 cm boyutlarında vesikalık fotoğraf (en fazla 6 ay önce çekilmiş olacak ve Başvuru Formuna yapıştırılacaktır) ilişik yapılacaktır.

Eksik belgelerle yapılacak başvurular kesinlikle dikkate alınmayacaktır.

Başvurular, Teftiş Kurulu Başkanlığı?na şahsen veya posta ile yapılır.

Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Formunu Form Sayfası'ndan, Ankara?da Teftiş Kurulu Başkanlığı?ndan, İstanbul, İzmir, Adana ?da Bölge Yönetmenliklerimizden, İstanbul, Kadıköy Finans Market/İstanbul, Kayseri, Eskişehir, Gaziantep, Denizli, Diyarbakır, Trabzon, Bursa, Samsun, Erzurum, Antalya, Malatya, Finans Market/İzmir, Karşıyaka/İzmir, Adana, Sivas, Mersin ve Edirne Şubelerimizden temin edilebilir. ?Sınav Başvuru Formu? temin edilebilecek yerlerin adresleri Form Sayfası 'nda belirtilmiştir.

Başvuru formu ve adres yerleri için tıklayın.

Parasal ve diğer haklar için tıklayın

Sorularınız İçin

Teftiş Kurulu Başkanlığı

Fax No : (0 312) 455 71 41

(0 312) 455 71 40

Elektronik Posta : [email protected]

Yazışma Adresi :T.Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğü

Teftiş Kurulu Başkanlığı

Atatürk Bulvarı No: 207

06683 Kavaklıdere/ANKARA