Deniz Harp Okulu 2011 Ön Kayıt Başvuru Kılavuzu

İlan Giriş : 11 Nisan 2011 08:07, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Deniz Harp Okulu 2011 Ön Kayıt Başvuru Kılavuzu

2011 DENİZ HARP OKULU BAŞVURU KILAVUZU

ÖN KAYIT TARİHLERİ

1 NİSAN-31 MAYIS 2011

  İLETİŞİM BİLGİLERİ
 
İNTERNET ADRESİ : www.dho.edu.tr
E-POSTA ADRESİ : dhokabul @ dho.edu.tr
TELEFON : (0216) 395 26 30 - Dahili : 25 00

ÖN KAYIT İŞLEMLERİ ve İKİNCİ SEÇİM AŞAMALARI SINAVINA ÇAĞRI ESASLARI

1. Deniz Harp Okuluna 2011 yılında erkek ve bayan öğrenciler alınacaktır. Deniz Harp Okuluna başvuru koşullarını taşıyan ve Deniz Kuvvetlerimizin seçkin Deniz Subayları arasında yerini almak isteyen öğrencilerin 01 NİSAN-31 MAYIS 2011 tarihleri arasında internet sitemizdeki (www.dho.edu.tr) ön kayıt programını kullanarak ön kayıt başvurusu yapmaları gerekmektedir.

2. İNTERNET ÜZERİNDEN ön kayıt başvurusu yapmayanlar ikinci seçim aşamaları sınavına (ön sağlık muayenesi, bedeni yeterlilik ve görüşme) çağrılmayacaklardır. Şahsen ve posta yolu ile başvurular kabul edilmeyecektir.

3. Başvuruda bulunan adaylar 2011 Yılı Yükseköğretime Geçiş Sınavından(YGS) YGS-1 ve YGS-2 puan türlerinde aldıkları puanlardan yüksek olanı esas alınarak sıralanacak, ihtiyaç duyulan aday sayısına bağlı olarak "İkinci Seçim Aşamaları Çağrı Taban Puanı" belirlenecektir.

4. Belirlenecek taban puandan daha yüksek puan alan adaylar internet sitemiz vasıtasıyla ikinci seçim aşamaları sınavına (ön sağlık muayenesi, bedeni yeterlilik ve görüşme) çağrılacak, ayrıca posta yolu ile bir çağrı yapılmayacak, belge gönderilmeyecektir. (Adaylar İhtiyaç duydukları bilgi ve belgeleri internet sitemizden temin edebileceklerdir)

5. Çağrı yapılan adaylardan başvuru koşullarına uymayanlar, belgeleri eksik veya hatalı olanlar ya da ön kayıtta hatalı, yanlış ve eksik bilgi verdikleri tespit edilenler ikinci seçim aşamaları sınavına alınmayacaklardır.

6. Deniz Harp Okulu Komutanlığında icra edilecek olan ikinci seçim aşamalarında başarılı olan adayların, bedeni yeterlilik testleri ve görüşme aşamasında aldıkları puanlar ile 2011 yılı Lisans Yerleştirme Sınavının (LYS) MF-1 ve MF-4 puan türlerinde alacakları puanın yüksek olanı dikkate alınarak "aday performans puanları" tespit edilecektir.

7. İkinci seçim aşamalarında başarılı olan adaylar "aday performans puanlarına" göre sıralanacak, kontenjana girerek sevk edilecekleri askeri hastaneden "Askeri Öğrenci Olur" raporu alan adayların kesin kayıt işlemleri yapılacaktır. İkinci seçim aşama sonuçları internet sitemizde ilan edilecek ayrıca posta yolu ile bir duyuru yapılmayacaktır.

8. Deniz Harp Okulu için ilan edilen "İkinci Seçim Aşamaları Çağrı Taban Puanının" %90'ı oranında puan alan şehit, malül gazi ve muharip gazi öz çocuklarına alınacak öğrenci sayısının %5'i oranında kontenjan verilecektir. Bu nitelikteki adaylar durumlarını belgelemek zorundadırlar.

Yukarıda belirtilen faaliyetlerle ilgili tüm duyuru ve açıklamalar zamanı geldikçe internet sitemizde (www.dho.edu.tr ) yayımlanacaktır. Lütfen internet sitemizden bu _________________ duyuru ve açıklamaları takip ediniz.__________

GENEL HUSUSLAR

2011 yılında Deniz Harp Okuluna alınacak erkek öğrenciler deniz, deniz piyade, deniz istihkam sınıflarında ve Sahil Güvenlik Komutanlığı adına; bayan öğrenciler ise deniz sınıfında yetiştirileceklerdir. Sınıflandırma, öğrencilerin tercihleri, İkinci Seçim Aşamaları sonucunda elde edecekleri performans puanları ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının ihtiyaçları dikkate alınarak intibak kampının son haftasında yapılacaktır.

Deniz Harp Okulundan mezun olan tüm subaylar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde görev yapacak yeterli askeri ve genel kültüre sahip, lisans düzeyinde öğrenim görmüş ve müteakip safhalardaki ihtisas eğitim ve öğretimini takip edebilecek niteliklere sahip olmaktadırlar.

Atama/görevlendirmeler ile ilgili nihai yetki ve karar Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ait olup, genel prensip olarak "Deniz" sınıfı subaylar yüzer birliklerde (gerektiğinde karargah ve kurumlarda), "Deniz Piyade" sınıfı subaylar ile birliklerin harekatını ve yaşam şartlarını kolaylaştıran teknik bir sınıf olan "Deniz İstihkam" sınıfı subaylar kıyı birliklerinde, denizlerimizde güvenliği ve can ve mal emniyetini sağlayan, her türlü yasadışı faaliyeti caydırmaya, önlemeye çalışan Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli subaylar yüzer ve kıyı birliklerinde görevlendirilirler.

_______________ BAŞVURU KOŞULLARI_________________

A- ÖĞRENİM İLE İLGİLİ KOŞULLAR

1. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak olan 2011 Yılı Yükseköğretime Geçiş (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) katılmış ve tespit edilecek taban puanı almış olmak.

2. Aşağıda belirtilen okul türlerinin birinin fen bilimleri alanı mezunu olmak.

a. 11033 Anadolu Lisesi (Yabancı Dille Öğretim Yapan Resmi Liseler)

b. 11058 Fen Lisesi

c. 11017 Lise (Resmi ve Gündüz Öğretim Yapan Liseler)

ç. 11106 Lise, Özel Lise (Yabancı Dil Ağırlıklı Program Uygulayan Liseler)

d. 11066 Özel Fen Lisesi

e. 11025 Özel Lise

f. 11041 Yabancı Dille Öğretim Yapan Özel Lise

g. 30028 Lise Programı

ğ. 30077 Lise Programı (Yabancı Dil Ağırlıklı)

h. 50027 Anadolu Öğretmen Lisesi ı. 50019 Öğretmen Lisesi

3. Öğreniminin herhangi bir safhasında meslek veya mesleğe yönelik okullarda okumamış olmak.

4. 2011 yılı ikinci seçim aşamaları sınavının başlangıç tarihine kadar mezun durumda olmak veya dönemine bakılmaksızın 2010 yılı mezunu olmak. (Daha önceki yıllarda mezun olanlar başvuramazlar)

5. Herhangi bir nedenle askeri okullardan çıkmamış/çıkarılmamış, sivil okullardan ise çıkarılmamış olmak.

B- ÖZEL KOŞULLAR

1. Yapılacak sınav, görüşme ve diğer seçim aşamalarında başarılı olmak ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca belirlenen kontenjanlar içersinde olmak.

2. İlgili mevzuat gereği yüklenme ve kefalet senetleri düzenlemek.

3. İntibak eğitiminde başarılı olmak.

4. Giriş koşullarını taşımadıkları halde yanlış bilgi vererek asılsız belge düzenleyen ve güvenlik soruşturması olumsuz çıkan öğrencilerin, okula kayıt yaptırmış olsalar bile bu durumları eğitim öğretim süresi içerisinde ne zaman tespit edilirse edilsin okul ile ilişikleri derhal kesilir ve haklarında yasal işlem yapılır.

C- SOSYAL DURUM, AHLAK VE KARAKTER İLE İLGİLİ KOŞULLAR

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

2. Tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı, irticai, bölücü, ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya bu gibi faaliyetlere karışmamış olmak,

3. Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş ve askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak fiil ve hareketlerde bulunmamış olmak,

4. Toplumca tasvip edilmeyen kazanç yollarında çalışmamış ve halen çalışmamakta olmak,

5. Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar ile basit ve nitelikli zimmet, irtikap, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, yalan yere tanıklık, yalan yere yemin, cürüm tasnii, ırza geçmek, sarkıntılık, kız, kadın veya erkek kaçırmak, fuhşiyata tahrik, gayri tabii mukarenet, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçlar ile istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç olmak üzere kaçakçılık, resmi ihale ve alım ve satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarının birinden mahkumiyeti bulunmamak,

6. Yapılacak arşiv araştırması ve resmi güvenlik soruşturması sonucunda şüpheli ya da sakıncalı halleri bulunmamak,

7. Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkartılmış olsa bile bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak,

8. Nişanlı, evli, dul, hamile, çocuklu olmamak veya herhangi bir kadınla veya erkekle nikahsız olarak birlikte yaşamamak,

9. Okula karşı uygun nitelikte sorumlu bir veli göstermek.

D- SAĞLIK İLE İLGİLİ KOŞULLAR

1. T.S.K. Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'nin askeri okullara girecek öğrenci adaylarına ilişkin sağlık niteliklerine uygun olmak ve bu durumunu ikinci seçim aşamalarında başarılı olduktan sonra sevk edilecekleri asker hastanelerinden alacakları "Askeri Öğrenci Olur" kararlı sağlık raporu ile belgelendirmek.

2. Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziksel görünüşü kusursuz olmak (göğüs kafesinde şekil bozukluğu bulunmamak, vücudunun herhangi bir yerinde dikkati çekecek ve göz estetiğini bozucu yara, yanık, leke, kellik, frengi ve cilt hastalığından izler bulunmamak, düztaban olmamak, konuşmasında ve duymasında en küçük bir kusuru bulunmamak, ne derece olursa olsun gözlük, lens kullanmamak, gözlerinde şaşılık, renk körlüğü vb. hastalık bulunmamak, lazer ameliyatlısı olmamak, kalp, böbrek, karaciğer rahatsızlıkları ve tüberküloz geçirmemiş olmak),

3. Türkçeyi kusursuz konuşmak (dilinde kekemelik, pelteklik, tutukluk, artikülasyon bozuklukları vb. olmamak).

E- YAŞ, BOY VE AĞIRLIK İLE İLGİLİ KOŞULLAR

1. En fazla 20 (1991 ve sonrası doğumlu) yaşında olmak. (Yaş düzeltmesi yaptıranların, düzeltmeden önceki yaşları dikkate alınır.)

2. T.S.K. Sağlık Yeteneği Yönetmeliği ve Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı Deniz Okullarına Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Yönergesi'de belirtilen boy ve ağırlık ölçüleri sınırları içersinde boy ve ağırlığa sahip olmak. Boy ve ağırlık ölçüleri 6 ve 7'nci sayfadaki tablolarda gösterilmiştir. Bu ölçülerde tolerans kabul edilmez. Boy ve ağırlık çıplak ayakla, şort/mayo giyilmiş olarak ölçülür.

İKİNCİ SEÇİM AŞAMALARINA AİT AÇIKLAMALAR

1. Başvurusu kabul edilen ve ikinci seçim aşamalarına girmeye hak kazanan adaylar istenen belgeler ile birlikte kendilerine bildirilen tarihte Deniz Harp Okulu Komutanlığı Tuzla/İSTANBUL adresinde hazır bulunacaklardır. Adayların ikinci seçim aşamalara gelirken yanlarında tükenmez/dolma kalem, ön sağlık aşaması için şort/mayo, bedeni yeterlilik aşaması için eşofman ve spor ayakkabısı getirmeleri gerekmektedir.

2. İkinci Seçim Aşamaları; KİŞİLİK TESTİ, ÖN SAĞLIK MUAYENESİ, BEDENİ YETERLİLİK ve GÖRÜŞME AŞAMALARI'ndan oluşmaktadır ve iki gün sürmektedir.

a. KİŞİLİK DEĞERLENDİRME TESTİ : Görüşme aşaması öncesi adayı daha iyi tanıyabilmek amacıyla uygulanmaktadır.

b. ÖN SAĞLIK MUAYENESİ : Ön sağlık kurulu, adayların gerekli sağlık koşullarını taşıyıp taşımadığını incelemek ve adayları sağlık yönünden değerlendirmekle görevlidir. Adayların muayeneleri şu sıra üzerinden yapılır; Ortopedik rahatsızlıklar, cilt ve deri hastalıkları, dış görünümü bozan rahatsızlıklar, boy-kilo uyumsuzluğu, görme ve işitme bozuklukları, ağız ve diş hastalıkları. Ön sağlık koşullarını taşımadığı tespit edilen adaylar için itiraz muayenesi niteliğinde ikinci bir muayene yapılmaktadır. Kurulca verilen bu son karar kesin olup, adayın bu karara itiraz hakkı bulunmamaktadır.

c. BEDENİ YETERLİLİK TESTİ : Adayların çabukluk, çeviklik ve kondisyonunu ortaya çıkaran testler uygulanmaktadır. Aşağıda verilen alt sınır değerleri bu testlerden başarılı olabilmek için belirlenmiş asgari değerlerdir ve alt sınır değerlerini yapan adaylar 100 üzerinden 10 puan alabileceklerdir. Adaylar alt sınırdan daha kısa sürede ve daha fazla yeterlilik gösterdikleri taktirde bu aşamadan alacakları puanlar artacaktır. Tüm testlerde üst sınır dereceye ulaşanlar ise 100 tam puan alacaklardır.

ERKEK ALT UST BAYAN ALT UST
  SINIR SINIR   SINIR SINIR
400m. Koşu 84 sn 60 sn 800m. Koşu 270 sn 180 sn
Barfikste Kol Çekme 1 tekrar 10 tekrar Barfikste Açık Tutuşta Bekleme 10 sn 55 sn
Durarak 165 cm 219 cm Durarak   170 cm
Uzun Atlama Uzun Atlama 125 cm
Basketbol     Basketbol    
Topu 7 m 16 m Topu 5 m 14 m
Fırlatma     Fırlatma    
Mekik (1 20 50 Mekik(1 10 35
dk.da) tekrar tekrar dk.da) tekrar tekrar

Herhangi dört testten alt sınır derecesi üstünde yeterlilik gösteren adaylar başarılı kabul edileceklerdir.

ç. GÖRÜŞME KURULU : Konularında uzman personelden teşkil edilen görüşme kurulu tarafından görüşme yoluyla adayın genel görünüşü, gelişime açıklığı, bireysel zenginlik ve kültürü, söylenenleri doğru anlama, konuşma ve ifade becerisi, düşünceleri arasındaki tutarlılık, ikna gücü, çok yönlü düşünme, kendine güveni, heyecan durumu, davranışlarındaki denge, mesleğe yönelik istekliliği, konuşma kusurları ve psikolojik yapısı tespit edilerek değerlendirilmektedir. Spor, bilim ve sanat alanlarında başarılarını belgeleyen adaylara görüşme kurulunda ilave puan verilecektir.

d. PERFORMANS DEĞERLENDİRME SİSTEMİ: İkinci Seçim Aşamalarında başarılı olan her aday için bir "Aday Performans Puanı" tespit edilir. "Aday Performans Puanı" aday öğrencilerin Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) puanı (MF-1 ve MF-4'ün yüksek olanı), bedeni yeterlilik puanı ve görüşme puanı dikkate alınarak tespit edilir. Asil ve yedek listedeki sıralamalar tespit edilen Aday Performans Puanları esas alınarak yapılmaktadır.

3. Tüm aşamalarda başarılı olan adaylar, "Askeri Öğrenci Olur" raporu almak üzere asker hastanelerine sevk edilmektedirler.

4. Asil ve yedek listede yer alan adaylaçile kesin kayıt için istenen belgeler www.dho.edu.tr internet adresinden ilan edilecektir.

DENİZ HARP OKULUNA ALINACAK ÖĞRENCİLERDE ARANILACAK

BOY- KİLO STANDARTLARI

________ 16 YAŞ GRUBUNDA ARANILACAK BOY- KİLO STANDARTLARI___________

BAYAN ÖĞRENCİL ER İÇİN   ERKEK ÖĞRENCİL ER İÇİN
BOY ALT SINIR (cm) KİLO ALT SINIR (kg) KİLO ÜST SINIR (kg)   BOY ALT SINIR (cm) KİLO ALT SINIR (kg) KİLO ÜST SINIR (kg)
158 47 65   162 50 68
159 48 66   163 50 69
160 49 67   164 51 70
161 49 67   165 52 71
162 50 68   166 52 72
163 50 69   167 53 73
164 51 70   168 54 73
165 52 71   169 54 74
166 52 72   170 55 75
167 53 73   171 56 76
168 54 73   172 56 77
170 55 75   173 57 78
171 56 76   174 58 79
    175 58 80
    176 59 81
    177 60 81
    178 60 82
    179 61 83
    180 62 84
    181 62 85
    182 63 86
    183 64 87
    184 64 88
    185 65 89
17 YAŞ GRUBUNDA ARANILACAK BOY- KİLO STANDARTLARI
BAYAN ÖĞRENCİL ER İÇİN   ERKEK ÖĞRENCİL ER İÇİN
BOY ALT SINIR (cm) KİLO ALT SINIR (kg) KİLO ÜST SINIR (kg)   BOY ALT SINIR (cm) KİLO ALT SINIR (kg) KİLO ÜST SINIR (kg)
162 50 68   166 52 72
163 50 69   167 53 73
164 51 70   168 54 73
165 52 71   169 54 74
166 52 72   170 55 75
167 53 73   171 56 76
168 54 73   172 56 77
169 54 74   173 57 78
170 55 75   174 58 79
171 56 76   175 58 80
172 56 77   176 59 81
    177 60 81
    178 60 82
    179 61 83
    180 62 84
    181 62 85
    182 63 86
    183 64 87
    184 64 88
    185 65 89
    186 66 90

17 YAŞ GRUBUNDA ARANILACAK BOY- KİLO STANDARTLARI

BAYAN ÖĞRENCİL ER İÇİN   ERKEK ÖĞRENCİL ER İÇİN
BOY ALT SINIR (cm) KİLO ALT SINIR (kg) KİLO ÜST SINIR (kg)   BOY ALT SINIR (cm) KİLO ALT SINIR (kg) KİLO ÜST SINIR (kg)
158 47 65   162 50 68
159 48 66   163 50 69
160 49 67   164 51 70
161 49 67   165 52 71
162 50 68   166 52 72
163 50 69   167 53 73
164 51 70   168 54 73
165 52 71   169 54 74
166 52 72   170 55 75
167 53 73   171 56 76
168 54 73   172 56 77
170 55 75   173 57 78
171 56 76   174 58 79
    175 58 80
    176 59 81
    177 60 81
    178 60 82
    179 61 83
    180 62 84
    181 62 85
    182 63 86
    183 64 87
    184 64 88
    185 65 89
17 YAŞ GRUBUNDA ARANILACAK BOY- KİLO STANDARTLARI
BAYAN ÖĞRENCİL ER İÇİN   ERKEK ÖĞRENCİL ER İÇİN
BOY ALT SINIR (cm) KİLO ALT SINIR (kg) KİLO ÜST SINIR (kg)   BOY ALT SINIR (cm) KİLO ALT SINIR (kg) KİLO ÜST SINIR (kg)
162 50 68   166 52 72
163 50 69   167 53 73
164 51 70   168 54 73
165 52 71   169 54 74
166 52 72   170 55 75
167 53 73   171 56 76
168 54 73   172 56 77
169 54 74   173 57 78
170 55 75   174 58 79
171 56 76   175 58 80
172 56 77   176 59 81
    177 60 81
    178 60 82
    179 61 83
    180 62 84
    181 62 85
    182 63 86
    183 64 87
    184 64 88
    185 65 89
    186 66 90

18 YAŞ GRUBUNDA ARANILACAK BOY- KİLO STANDARTLARI

BAYAN ÖĞRENCİLEF i İÇİN ERKEK ÖĞRENCİLER İÇİN
BOY ALT SINIR (cm) K İ LO ALT SINIR (kg) K İ LO ÜST SINIR (kg) BOY ALT SINIR (cm) K İ LO ALT SINIR (kg) K İ LO ÜST SINIR (kg)
163 50 69 167 53 73
164 51 70 68 54 73
165 52 71 169 54 74
166 52 72 170 55 75
167 53 73 171 56 76
168 54 73 172 56 77
169 54 74 173 57 78
170 55 75 174 58 79
171 56 76 175 58 80
172 56 77 176 59 81
173 57 78 177 60 81
174 58 79 178 60 82
  179 61 83
180 62 84
181 62 85
182 63 86
183 64 87
184 64 88
185 65 89
186 66 90
187 66 91

19 VE ÜZERİ YAŞ GRUBUNDA ARANILACAK BOY- KİLO STANDARTLARI

BAYAN ÖĞRENCİLER i İÇİN   ERKEK ÖĞRENCİLER İÇİN
BOY ALT SINIR (cm) K İ LO ALT SINIR (kg) K İ LO ÜST SINIR (kg)   BOY ALT SINIR (cm) K İ LO ALT SINIR (kg) K İ LO ÜST SINIR (kg)
164 51 72   168 54 73
165 52 72   169 54 74
166 52 72   170 55 75
167 53 73   171 56 76
168 54 73   172 56 77
169 54 74   173 57 78
170 55 75   174 58 79
171 56 76   175 58 80
172 56 77   176 59 81
173 57 78   177 60 81
174 58 79   178 60 82
175 58 80   179 61 83
176 59 81   180 62 84
177 60 81   181 62 85
178 60 82   182 63 86
179 61 83   183 64 87
180 62 84   184 64 88
181 62 85   185 65 89
182 63 86   186 66 90
183 64 87   187 66 91
184 64 88   188 67 92
185 65 89   189 68 93
186 66 90   190 69 94
187 66 91   191 70 95
188 67 92   192 70 96
189 68 93   193 71 97
190 69 94   194 72 98
191 70 95   195 72 99
192 70 96   196 73 100
193 71 97   197 74 101
194 72 98   198 75 102
195 72 99   199 75 103
196 73 100   200 76 104
197 74 101   201 77 105
198 75 102   202 78 106
199 75 103   203 78 107
200 76 104   204 79 108
201 77 105   205 80 109
202 78 106   206 81 110
203 78 107   207 81 111
204 79 108   208 82 112
205 80 109   209 83 114
206 81 110   210 84 115
207 81 111    
208 82 112    
209 83 114    
210 84 115