Tarımsal Üretim ve Geliştirme Gn. Md. (TUGEM) 27 sözleşmeli personel alacak

Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre çalıştırmak üzere; 11 ziraat , 2 su ürünleri, 1 yazılım, 1 endüstri, 1 çevre, 1 bilgisayar mühendisi, 2 sosyolog, 2 çözümleyici, 3 programcı, 2 tercüman ve 1 teknisyen alacak

İlan Giriş : 04 Nisan 2011 12:37, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Tarımsal Üretim ve Geliştirme Gn. Md. (TUGEM) 27 sözleşmeli personel alacak

TARIMSAL ÜRETİM VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'nde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi uyarınca Sözleşmeli olarak istihdam edilmek ve tam zamanlı çalıştırılmak üzere 28.06.2007 tarih ve 26566 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esasların" Ek Madde 2/b ve 29.03.2009 tarih ve 27184 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esasların" Madde 4/c fıkrasına göre aşağıda belirtilen unvanlarda çalıştırılmak üzere 27 (yirmiyedi) adet sözleşmeli personel alınacaktır.

1. Adaylarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen genel şartlar aranacaktır.

2. Herhangi bir Kamu Kurum ve Kuruluşunda hali hazırda çalışıyor olmamak şartı aranacaktır.

3. Müracaat dilekçesine kadronun niteliğine ilişkin bilgi ve belgeler ile özgeçmiş eklenecektir. Müracaat ettiği kadronun niteliğini taşıdığına ilişkin bilgi ve belgeleri dilekçesine eklemeyenlerin müracaatı kabul edilmeyecektir.

4. Müracaatlar Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, (Eskişehir yolu 9. Km. Lodumlu) Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'nün C Bloktaki Genel Evrak Servisine şahsen 08.04.2011 tarihi saat 18:00'e kadar yapılacaktır.

5. Sınav 12.04.2011 tarihi saat 10:00'da, Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü C Blok Toplantı Salonunda yapılacaktır.

6. Müracaat için istenilen belgeler;

a) Dilekçe (Ekte örneği verilmiştir)

b) Nüfus Cüzdanı Sureti

c) Mezuniyet Belgesi Fotokopisi

d) İkametgah İlmuhaberi

e) İyi Hal Kağıdı

f) Sağlık Raporu

g) 6 Adet Fotoğraf (4.5 x 6 cm. ebadında vesikalık)

h) Kadro niteliğinin gerektirdiği belgeler

i) 2010 yılı KPSS Sonuç Belgesi Fotokopisi j) Özgeçmiş

GÖREV YERİ

ÜNVANI

Mühendis Sosyolog

ADEDİ

17 2 2 3 2 1

Çözümleyici

Programcı Tercüman Teknisyen

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü

TARIMSAL ÜRETİM VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE TAHSİSİ YAPILAN SÖZLEŞMELİ PERSONEL POZİSYONLARI

S.No: 1 Kadro Ünvanı: Adedi: Nitelikleri: Açıklama
A) ZİRAAT MÜHENDİSİ 3 1. Ziraat Fakültelerinin Ekonomi Bölümünden mezun olmak. 2. Coğrafi Bilgi Sistem leri (CBS) sertifikasına sahip olmak. 3. Konusunda en az 2 yıl deneyimli olmak. 4. Literatürü takip edebilecek düzeyde yabancı dil bildiğini belgelemek. 5. Optimizasyon ve Matemetiksel Modelleme konusunda sertifikası olmak. 6. KPSS'den en az 50 puan almış olmak. KPSS Puan sıralamasına göre yerleştirme yapılacaktır.
B) ZİRAAT MÜHENDİSİ 2 1 . Ziraat Fakültelerinin Hayvansal Ü retim , Zootekni, Süt Teknolojisi Bölümlerinden mezun olmak. 2. Ekonomi dalında Yüksek Lisans yapmış olmak. 3. Konusunda en az 2 yıl deneyimli olmak. 4. Coğrafi Bilgi Sistem leri (CBS) sertifikasına sahip olmak 5. KPSS'den en az 50 puan almış olmak. KPSS Puan sıralamasına göre yerleştirm e yapılacaktır.
C) ZİRAAT MÜHENDİSİ 5 1 . Ziraat Fakültesi mezunu olm ak. 2. Coğrafi Bilgi Sistem leri (CBS) sertifikasına sahip olmak. 3. Konusunda en az 2 yıl tecrübeli olm ak. 4. Literatürü takip edebilecek düzeyde yabancı dil bildiğini belgelemek. 5. Proje Döngüsü Eğitimi Sertifikası bulunmak. 6. KPSS'den en az 50 puan almış olmak. KPSS Puan sıralamasına göre yerleştirm e yapılacaktır.
D) ZİRAAT MÜHENDİSİ 1 1 . Ziraat Fakültesi Tarım sal Yapılar ve Su lam a veya Toprak Bölüm ü m ezunu olm ak. 2. Dalında Yüksek Lisans yapm ış olm ak. 3. Arazi Toplulaştırma konusunda en az 2 yıl tecrübeli olmak. 4. Coğrafi Bilgi Sistem leri (CBS) sertifikasına sahip olmak 5. KPSS'den en az 50 puan almış olmak. KPSS Puan sıralamasına göre yerleştirm e yapılacaktır.
2 3 A) SU ÜRÜNLERİ MÜHENDİSİ 1 1. Su Ürünleri Fakültesi mezunu olmak. 2. Dalında Yüksek Lisans yapm ış olm ak. 3. Konusunda en az 2 yıl deneyimli olmak. 4. Coğrafi Bilgi Sistem leri (CBS) sertifikası bulunmak. 5. KPSS'den en az 50 puan almış olmak. KPSS Puan sıralamasına göre yerleştirm e yapılacaktır.
B) SU ÜRÜNLERİ MÜHENDİSİ 1 1. Su Ürünleri Mühendisliği Lisans Programından mezun olmak. 2. Konusunda en az 2 yıl deneyimli olmak. 3. Coğrafi Bilgi Sistem leri (CBS) sertifikası bulunmak. 4. KPSS'den en az 50 puan almış olmak. KPSS Puan sıralamasına göre yerleştirm e yapılacaktır.
YAZILIM MÜHENDİSİ 1 1. Üniversitelerin Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümünden mezun olmak. 2. Veritabanı bağlantılı programlama bilgisine sahip olmak ve bu konuda 2 yıl deneyim li olmak. 3. KPSS'den en az 50 puan almış olmak. KPSS Puan sıralamasına göre yerleştirm e yapılacaktır.
4 ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ 1 1. Üniversitelerin Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun olmak. 2. Konusunda en az 2 yıl deneyimli olmak. 3.Literatürü takip edebilecek düzeyde yabancı dil bildiğini belgelemek 4. KPSS'den en az 50 puan almış olmak KPSS Puan sıralamasına göre yerleştirm e yapılacaktır.
5 ÇEVRE MÜHENDİSİ 1 1. Üniversitelerin Çevre Mühendisliği Bölümünden mezun olmak. 2. Konusunda en az 1 yıl deneyimli olmak. 3. Literatürü takip edebilecek düzeyde yabancı dil bildiğini belgelemek. 4. Çevre ve Kalite Kontrol Yönetimi konusunda sertifika sahibi olmak. 5. KPSS'den en az 50 puan alm ış olm ak. KPSS Puan sıralamasına göre yerleştirm e yapılacaktır.
6 BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ 1 1. Üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun olmak 2. Konusunda en az 2 yıl deneyimli olmak. 3. IIS,Exchange Se rve r, Proxy yazılım ları, Active Directory ve domain kurulum ları konusunda bilgi sahibi olmak. 4. MCSE ,CCNA ve RHCE vb. Bilişim se rtifikas ından birine sahip olmak. 5. Programlama dillerinden Q-Basic, Visual Basic, C + + , Matlab bilmek (en az 1 tanesini bildiğini belgelemek.) 6. KPSS'den en az 50 puan alm ış olm ak KPSS Puan sıralamasına göre yerleştirm e yapılacaktır.
7 SOSYOLOG 2 1. Üniversitelerin Sosyoloji Bölümünden mezun olmak. 2. Konusunda en az 1 yıl deneyimli olmak. 3. Literatürü takip edebilecek düzeyde yabancı dil bildiğini belgelemek. 4. KPSS'den en az 50 puan alm ış olm ak. KPSS Puan sıralamasına göre yerleştirm e yapılacaktır.
      1. En az lisans düzeyinde yükseköğrenimli olmak. 2.İstihdam edileceği BİM'deki programlama dili ile diğer programlama dillerinden en az iki tanesini bildiğini belgelemek, 3. Mesleki tecrübenin belirlenmesinde, Çözümleyici, Sistem Programcısı ve Programcı olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu ve ya aynı Kanunun 4/B maddesi ile 399 sayılı KHK'ye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile SGK'na tabi özel kesimde geçtiği belgelenen hizmet süreleri esas alınır. Ancak, Çözümleyici ve Sistem Programcısı olarak BİM'de çalıştırılacaklarda en az 1 yıl BİM'de Programcı olarak ça lış m ış o lm a ş a rtı a ra n ır. Yazılı ve Sözlü Sınav yapılacaktır.
8 ÇÖZÜM LEYİCİ 2 4. Kurumlar bu niteliklere ilave olarak işin gerektirdiğiözel niteliklere de sahip olması ş artını arayabilirler. 5. İlk de fa işe alınacaklarda Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Sevi ye Tespit Sınavından (KPDS) en az (D) düzeyinde İngilizce bilgisi aranır. Ancak, yurtiçi ve ya yurtdışında İngilizce dili ile öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olanlar, yurt içinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan ya b a n cı ü lke le rd e İn g ilizce d ilin d e m a s te r ve ya d o kto ra ya p a n la r, İn g ilizce d ilin d e "Test Of English as a Foreign Language" (TOEFL) sınavından en az 173 (veya geçerlilik süresi dolmamış eski dengi) ve ya "International English Language Testing System" (İELTS) sınavından en az 6 puan alanların İngilizce dil düzeyleri (D) düzeyi o la ra k kabul edilir. 6. Yabancı Dil Sınav Sonuçları (5) yıl Süreyle geçerlidir. Bu sürenin bitiminde yeniden sınava girmeyenlerin yabancı dil bilgi düzeyi (D) düzeyi olarak kabul edilir. 7. KPSS'den en az 50 puan almış olmak  
9 PROGRAMCI 3 1. En az ön lisans düzeyinde yükseköğrenimli olmak. (ilk defa işe alınacaklarda fakülte, yüksekokul veya bilgisayar programcılığı alanında meslek yüksekokulu mezunu olmak. Fakülte veya yüksekokulların Bilgisayar Programcılığı Bölümünden m e zu n o lm a k te rcih s e b e b id ir.) 2. Yükseköğrenimisırasında, bilgisayar alanında ders aldığına ilişkin belge veya Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Bilgisayar Kurslarını bitirdiğine ilişkin onaylı sertifika sahibi o lm a k. 3. Mesleki tecrübenin belirlenmesinde, Bilişim Personeli (Programcı) olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4/B maddesi ile 399 sayılı KHK'ye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile SGK'na tabi özel kesimde bilişim personeli s ü re le ri e s a s a lın ır. 4. İlk defa işe alınacaklarda en az (D) düzeyinde İngilizce bilgisi aranır. Ancak, yurtiçi ve ya yu rtd ış ın d a İn g ilizce d ili ile ö ğ re tim ya p a n fa kü lte , yü ks e ko ku l ve b ilg is a ya r pogramcılığı alanında meslek yüksekokulu mezunu olanlar, yurt içinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan yabancı ülkelerde İngilizce dilinde masterveya doktora yapanlar, İngilizce dilinde "Test Of English as a Foreign Language" (TOEFL) sınavından en az 173 (veya geçerlilik süresi dolmamış eski dengi) veya "International English Language Testing System" (İELTS) sınavından en 5. Yabancı Dil Sınav Sonuçları (5) yıl Süreyle geçerlidir. Bu sürenin bitiminde yeniden s ın a va g irm e ye n le rin ya b a n cı d il b ilg i d ü ze yi (D ) d ü ze yi o la ra k ka b u l e d ilir. 6. KPSS'den en az 50 puan almış olmak Ya zılı ve S ö zlü S ın a v ya pıla c a ktır.
1 0 TERCÜMAN 2 1. Lisans düzeyinde yüksek öğrenimli olmak. 2. ÖSYM Başkanlığınca yapılan yabancı dil seviye tespit sınavına (KPDS) katılarak en az (B) veya İngilizce dilinde "Test Of English as a Foreign Language" (TOEFL) sınavından en az 213 puan veya "International English Language Testing System" d ü ze yin d e ya b a n cı d il b ild iğ in i b e lg e le m e k. 3. Yabancı Dil Sınav Sonuçları (5) yıl Süreyle geçerlidir. Bu sürenin bitiminde yeniden sınava girerek en az (B) düzeyinde belge getirmeyenlerin sözleşmeleri fesh edilir. 4. Mesleki tecrübenin belirlenmesinde 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4/B maddesi ile 399 sayılı KHK'ye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile SGK'na tabi özel se ktö rde Mütercim-Tercüman ve Tercüman olarak geçirdiği b e lg e le n e n h izm e t s ü re le ri e s a s a lın ır. 5. KPSS'den en az 50 puan almış olmak Ya zılı ve S ö zlü S ın a v ya pıla c a ktır.
1 1 TEKNİSYEN 1 1 . Alanı ile ilgili lise dengi m esleki teknik öğrenim görm üş olm ak. 2 . H e r tü rlü h a rita ve u yd u g ö rü n tü le rin d e n s a yıs a lla ş tırm a ko n u s u n d a en az 3 (üç) yıl deneyimli olmak veya sertifikası bulunmak. 3. Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) konusunda ileri düzeyde sertifikası bulunması. 4. KPSS'den en az 50 puan almış olmak. KPSS Puan sıralam asına göre yerleştirme yapılacaktır.