Dışişleri Bakanlığı Sözleşmeli İnsan Hakları Uzmanı Hukukçu Alım İlanı

İlan Giriş : 14 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Dışişleri Bakanlığı Sözleşmeli İnsan Hakları Uzmanı Hukukçu Alım İlanı

Dışişleri Bakanlığı'na sınavla sözleşmeli İnsan Hakları Uzmanı Hukukçu alınacaktır.

Dışişleri Bakanlığı Merkez Teşkilatında, 06.06.1978 tarih ve 7/ 15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı hükümleri çerçevesinde

ve 657 sayılı Devlet memurları Kanunun 4/B maddesine göre sözleşme ile çalıştırılmak üzere sınavla "İnsan Hakları Uzmanı Hukukçu" alınacaktır. Sınava İngilizce ve/veya Fransızca'ya

-Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi nezdinde ülkemiz ile ilgili davaların hazırlık aşamasındaki çalışmaları yürütebilecek, dava seyrini takip edebilecek, yazılı ve sözlü savunma yapabilecek,

-İnsan Hakları'nın korunmasına yönelik faaliyetlerde bulunan diğer uluslararası kuruluşlar bünyesinde sürdürülen çalışmaları ve yurtdışında muhtelif ülkelerde bı alandaki girişim ve gelişmeleri izleyip, hukuki mütalaa hazırlayabilecek düzeyde vakıf, Hukuk Fakültesi Mezunları girebilirler.(Adayların sınava girmeye ehil olup olmadıkları konusunda Bakanlığın takdiri esastır.)

Uzmanlar, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde yapılan bireysel ve devlet başvurularını ve insan hakları alanındaki girişim ve gelişmeleri izlemek amacıyla Avrupa Konseyi Nezdindeki Daimi Temsilciliğimizde geçici ve ihtiyaç duyulması halinde dönemsel olarak görevlendirilebileceklerdir.

Adaylar yukarıda belirtilen nitelikler açısından yazılı ve sözlü sınava tabi tutulacaklardır.Göreve alınmaları uygun görülecek uzmanlar ile hizmet sözleşmesi akdedilecektir. Sözleşme kadro durumu elverdiği ölçüde her mali yıl başında yenilenecektir.

Adaylarda Aranan Nitelikler:

-657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesindeki genel koşullara sahip olmak,

-Yazılı sınavın yapılacağı tarih itibariyle 41 yaşından gün almamış (12.10.1964 tarihinden sonra doğmuş) olmak,

-Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak,

-Dışişleri Bakanlığı personeli olmaya engel bir durumu bulunmamak (Bu konuda Bakanlığın takdiri esastır.)

Sınav koşulları:

Yazılı sınav 12 Ekim 2004 Salı günü saat 10:00'da yapılacaktır.

Sabah:

-Türkçe'den yabancı dile çeviri

-Yabancı dilden Türkçe'ye çeviri

Öğleden Sonra:

-Türkçe Kompozisyon

-Yabancı Dilde Kompozisyon

Adayların göreve yatkınlıklarını saptamak üzere yapılacak olan sözlü sınava yazılı sınavda başarılı olanlar alınacaktır. Sözlü sınav tarihi adaylara bilahare duyurulacaktır.

Sözlü Sınav Aşağıdaki Konuları Kapsamaktadır:

-Uluslararası İnsan Hakları Hukuku

-Avrupa İnsan Hakları Hukuku (Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi hükümleri, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi karar ve içtihatları)

-Anayasa Hukuku

-Ceza Hukuku

-Ceza Muhakemesi Usul Hukuku

-İdare Hukuku ve İdari Yargılama Hukuku

-Devletler Genel Hukuku ve Devletler Özel Hukuku

-Hukuk Terminolojisi

-Genel Kültür

Başvuru

Yukarıda Belirtilen nitelikleri taşıyan adayların T.C. Dışişleri Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı İç Hizmetler Şubesinden (209 no.lu oda, Tel:292 12 87-88-89) veya Dışişleri Bakanlığı internet adresinden (www.mfa.gov.tr) temin edecekleri İş Talep Formu'nu Doldurarak mezuniyet belgesinin aslı veya tasdikli fotokopisi, tecrübe, formasyon, lisansüstü çalışma ve ihtisasa ilişkin belge veya belgelerin aslı veya tasdikli fotokopileri, nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi, 2 adet vesikalık fotoğraf ve kısa özgeçmişleri ile birlikte 06 Ekim 2004 çarşamba günü mesai bitimine kadar şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Posta ile başvurular kabul edilmeyecektir.

Sınavlar sonucunda başarı gösteren adaylardan ayrıca tamamlayıcı bilgi ve belgeler istenecektir.

Sınav Konuları ile ilgili olarak (0312) 284 19 07 / 172 veya 116 numaralı telefonlardan bilgi alınabilir.