İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Sözleşmeli Personel Alım İlanı

İlan Giriş : 24 Şubat 2011 10:49, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Sözleşmeli Personel Alım İlanı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Aşağıda şartlan belirtilen kadrolara 657 Sayılı Kanunun 4/B maddesi uyarınca sözleşmeli statüde çalıştırılmak üzere 1 adet Çözümleyici ve 1 adet Sistem Programcısı alınacaktır.

Aranan Koşullar

a) En az lisans düzeyinde yükseköğrenimli olmak ve en az 1 yıl Bilgi İşlem Merkezi'nde programcı olarak çalışmış olmak. Aşağıda belirtilen programlama dili ile diğer programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek. (KPSSP3 puanı gerekmektedir.)

b) ilk defe işe alınacaklarda Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) en az (D) veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ODS) en az 60 puan düzeyinde İngilizce bilgisi aranır. Ancak yurtiçi veya yurtdışında ingilizce dili ile öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olanlar, yurt içinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan yabancı ülkelerde İngilizce dilinde master veya doktora yapanlar, İngilizce dilinde 'Test Of English as a Foreign Language" (TOEFL) sınavından en az 173 (veya geçerlilik sûresi dolmamış eski dengi) veya "International English Language Testing System" (IELTS) sınavından en az 6 puan alanların İngilizce dil düzeyleri (D) düzeyi olarak kabul edilir. Yabancı Dil Sınav Sonuçlan (5) yıl süreyle geçerlidir. Bu sûrenin bitiminde yeniden sınava girmeyenlerin yabancı dil bilgi düzeyi (D) düzeyi olarak kabul edilir.

c) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun değişik 48. maddesinde belirtilen şartlan taşımak.

d) Erkek adaylann askerlik durumu itibariyle askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

e) Görevini yerine getirmede sağlık yönünden engel olabilecek daimi hastalığı veya özrü bulunmamak.

f) Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

2= Başvuru için gereken belgeler.

a) KPSSP3 Sonuç Belgesinin aslı ve fotokopisi

b) Yabancı Dil Belgesinin aslı ve fotokopisi

c) Dilekçe

d) Başvuru formu (www.ivte.edu.tr adresinde yayınlanacaktır.)

e) 2 adet fotoğraf

f) Özgeçmiş

g) Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi

h) Diploma aslı veya noterden tasdikli sureti

ilanda belirtilen belgeleri eksiksiz ibraz eden veya hiç ibraz etmeyenler bu bel­geleri son başvuru tarihine kadar Kurumumuza ibraz ettikleri taktirde başvurulan kabul edilecek, son başvuru tarihinden sonra ibraz etmeleri halinde ise başvuru­ları kabul edilmeyecektir.

Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin yerleştirilmeleri geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

657 sayılı Kanunun 4/B maddesi uyarınca herhangi bir kamu kurumu tarafından daha önce istihdam edilenlerden, Hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu karan ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe Kurumumuz sözleşmeli personel pozisyonlanna istihdam edile­meyeceğinden, bu kişilerin başvurulan dikkate alınmayacaktır.

Sınav tarihi, yeri, saati ve sınava katılacak adaylann listesi ile sınav sonuçları Kurumumuz internet sitesinde (www iytp erli ı tr) ilan edilecektir. (Sınava katılacak adaylara aynca yazılı tebligat yapılmayacaktır.)

Başvuracak adayların ilanın yayın tarihinden itibaren 15 (onbeş) gûn içinde yukarıda istenilen belgelerle birlikte Personel Daire Başkanlığı'na (Gülbahçe Köyü Kampus Alanı, Urla-IZMIR) şahsen başvurmaları gerekmektedir.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SONUÇLARI:

29.03.2009 tarih ve 27184 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına ilişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslann 4. maddesi gereğince; KPSS puan sırasına konulmak kaydı ile her bir unvan için boş bulunan pozisyonun 10 katına kadar aday sınava tabi tutulacaktır. Başvurusu uygun olanlann listesi, sınav yeri ve zamanı www.iyte.edu.tr adresinden ilan edile­cektir. Her kadronun dört katı kadar yedek belirlenecektir. Asil kazananlardan atanmak üzere başvuran olmadığı takdirde ilan edilen yedek kazananlardan sırası ile çağrılacaktır. Bu İlan tebliğ mahiyetinde olacağından, aynca tebligat yapılmay­acaktır. Atanmaya hak kazanan adayların sonuçların ilan edilmesinden itibaren 7 iş günü içerisinde istenilen belgeleri izmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Personel Daire Başkanlığına şahsen teslim etmeleri gerekmektedir. Sıralamaya giremeyen adaylann başvuru evrakı, sonuçların açıklanmasından itibaren 1 (bir) ay içinde talep edilmesi halinde iade edilecek olup, bu tarihten sonraki talepler dikkate alınmayacaktır.

ATAMA EVRAKI:

a) Dilekçe

b) 8 adet vesikalık fotoğraf

c) Nüfus cüzdanı fotokopisi

d) Adli sicil kaydı

e) Sağlık Kurulu Raporu (Tam teşekküllü Devlet Hastanesinden)

f) Askerlik Belgesi (Aslı ya da noterden tasdikli sureti)

g) Mal Bildirim Beyannamesi. (Personel Daire Başkanlığından temin edilecektir.)

h) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi veya A/B maddesi ile 399 sayılı KHKye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile Sosyal Sigortalar Kanununa tabi özel kesimde geçen hizmetlerini belgelendireceklerdir.