Yükseköğrenimlerini KKTC'de sürdürmek isteyen öğrencilerin dikkatine...

İlan Giriş : 23 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Yükseköğrenimlerini KKTC'de sürdürmek isteyen öğrencilerin dikkatine...

2004 KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ (KKTC) ÜNİVERSİTELERİNE MERKEZİ ÖNKAYIT İLE YERLEŞTİRME BAŞVURU İŞLEMLERİ

2004 Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sonuçlarına göre 2004-2005 öğretim yılı için sadece KKTC Üniversitelerine bağlı yükseköğretim programlarına merkezi önkayıt ile yerleştirme işlemleri TC. Yükseköğretim Kurulu Yürütme Kurulunun 12 Ağustos 2004 tarihli toplantısında alınan karar ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince(ÖSYM) yürütülecektir.
2004 ÖSYS Merkezi yerleştirme işlemi sonucunda KKTC Üniversitelerine bağlı yükseköğretim programlarında kalan boş kontenjan sayısı kadar Merkezi Önkayıt ile yerleştirme yapılacaktır.

TEMEL İLKE VE KURALLARI;

1. Sadece Türkiye Cumhuriyeti uyruklu adaylar başvurabilirler,

2. 2004-ÖSS'ye girmek (Sınavsız geçiş hakkı olan mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan adaylar kendi alanlarındaki önlisans programlan için merkezi önkayıt ile yerleştirmeye başvurabileceklerdir.) ve ilgili puan türünde; önlisans programlan için en az 160.000 veya lisans programlan için en az 185.000 ve daha fazla puan almış olmak zorunludur.

3. 2004 Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu ve 2004-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda belirtilen ilke ve kurallar, aksi belirtilmediği takdirde uygulanabilecekleri bütün konularda Merkezi Önkayıt ile yerleştirme işlemleri için de geçerlidir.Bu nedenle adayların adı geçen kılavuzları yeniden gözden geçirmeleri yararlarına olacaktır.

4. Adaylar tercih yapma haklan bulunan tablolardan toplam 5'i geçmemek üzere istedikleri sayıda tercih yapabileceklerdir.

5. Merkezi Önkayıt ile yerleştirme başvurusu yapan adaylar ayrıca, 2004 ÖSYS Ek Yerleştirme işlemlerine de başvurabilirler.

6. Merkezi Önkayıt ile KKTC Üniversitelerine yerleştirilen adaylara 2005 ÖSYS'ye başvurdukları takdirde bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş aday işlemi yapılacaktır.

7. ÖSYM'nin gerek yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri gerekse yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri İle hiçbir ilgisi yoktur. Bu konudaki bütün başvuruların doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekmektedir.

BAŞVURMA İŞLEMLERİ:

1. Başvurular 19 Ağustos -8 Eylül 2004 tarihleri arasında alınacaktır.

2. Başvuru işlemleri yalnız ÖSYM'nin internet sayfasında(www.osym.gov.tr) elektronik ortamda yapılacaktır.

3. Tercih listelerinin oluşturulabilmesi için gerekli olan KKTC Üniversitelerine ait yükseköğretim programlarındaki boş kontenjan bilgilerine de bu internet sayfasından 2004 ÖSYS Merkezi yerleştirme sonuçlan açıklandığı andan itibaren ulaşılabilecektir.

4. Elektronik ortamda yapılacak olan başvuru sırasında istenen bilgilerin eksiksiz ve 2004 ÖSS başvurularında verilen bilgiler ile aynı olması gerekmektedir.

5. Posta yoluyla ve ÖSYM'ye şahsen yapılacak başvurular geçersiz sayılacaktır.