Emniyet Genel Müdürlüğü, sözleşmeli Biyolog, Kimya Mühendisi ve Kimyager alacak

İlan Giriş : 12 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Emniyet Genel Müdürlüğü, sözleşmeli Biyolog, Kimya Mühendisi ve Kimyager alacak

D U Y U R U

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun değişik 4/B maddesine göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüklerinde sözleşmeli olarak çalıştırılmak üzere, sınavla 4 Biyolog, 4 Kimya Mühendisi ve 2 Kimyager personel alınacaktır.
Şartları taşıyıp müracaat etmek isteyenler, 16 Ağustos 2004 günü mesai bitimine kadar Kriminal Polis Laboratuvarları Dairesi Başkanlığı Anıttepe/ANKARA adresine bizzat istenilen belgelerle birlikte müracaatlarını yapacaklardır.

Alınacak sözleşmeli personelin istihdam edileceği yerler, yapılacak sınavların şekli ve şartları, bölümlerce aranılan şartlar, müracaatlarda istenilecek belgeler aşağıya çıkarılmıştır.

ALINACAK SÖZLEŞMELİ PERSONELİN ÇALIŞTIRILACAĞI BİRİMLER

- İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü için (3) Biyolog.
- Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı (Ankara) için (1) Biyolog.
-Adana Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü için (1) Kimya Mühendisi, (1) Kimyager.
-Diyarbakır Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü için (1) Kimya Mühendisi, (1) Kimyager.
-Bursa Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü için (1) Kimya Mühendisi.
-Samsun Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü için (1) Kimya Mühendisi.

YAPILACAK SINAVLAR VE YETERLİK DURUMLARI

Sözleşmeli olarak alınacak personele yönelik, Kriminal Polis Laboratuvarları Dairesi Başkanlığı tarafından yabancı dil (ingilizce) sınavı ve bilim sınavı olmak üzere (2) aşamalı yazılı test sınavı ve mülakaat yapılacaktır. Ancak, İngilizce dil sınavından 2001 yılı ve sonrasında sınava girip KPDS'den (60), ÜDS'den Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Alanında (60), TOFEL'dan (520) ve üzerinde puan almış olanlar yabancı dil sınavından muaf tutulacaklar ve doğrudan bilim sınavına alınacaklardır.

-İngilizce yabancı dil sınavı 24/08/2004 Salı günü saat: 10.00'da yapılacaktır. Sınava katılacaklar en geç saat 09.30'da Kriminal Polis Laboratuvarları Dairesi Başkanlığı Anıttepe/ANKARA adresinde hazır bulunacaklar ve buradan görevlilerce sınav salonuna götürüleceklerdir. Yabancı dil sınavından (60) ve üstünde puan alanlar başarılı sayılacaklar ve bilim sınavına girmeye hak kazanacaklardır.

-Yabancı dil sınavından başarılı olanlar 25/08/2004 Çarşamba günü saat: 14.00'de bilim sınavına katılacaklardır. Bilim sınavı bölümüne göre (Kimya, Biyoloji) sorularından oluşacak ve herkes kendi bölümünden sınava girecektir. Bu sınavdan (70) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaklar ve sınav sonucunda belirtilecek gün, saat ve yerde mülakata alınacaklardır.
Mülakatta; laboratuvar çalışmalarına yatkınlık ve istekli olma, idarenin belirttiği laboratuvarda çalışmayı kabul etme durumu, bölümüyle ilgili konularında değerlendirme yeteneği, davranış v.b. konular irdelenecek ve değerlendirilecektir.

SÖZLEŞMELİ OLARAK ALINACAKLARDA ARANAN ŞARTLAR AŞAĞIYA ÇIKARILMIŞTIR

1- Biyoloji bölümü için; İlgili Üniversitelerin 4 yıllık Fen Fakülteleri Biyoloji bölümünden "Biyolog"olarak mezun olmuş olmak.
2- Kimya bölümü için; Üniversitelerin ilgili fakültelerinin en az 4 yıl süreli, Kimya Mühendisliği veya Kimyagerlik bölümlerinden Kimya Mühendisi veya Kimyager ünvanı ile mezun olmak.
3- 30 yaşından gün almamış olmak.
4- İdarenin atama yapabileceği Merkez veya Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüklerinin birinde çalışmayı kabul etmek.
5- Yapılacak olan yazılı test ve sözlü sınavlarda başarılı olmak.
6- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak.
7- Biyologlar için tercihen, Moleküler Biyoloji konularında master veya doktora yapmış olmak.
8- Erkek adaylar için tercihen askerlik hizmetini yapmış olmak.

ADAYLARDAN İSTENİLEN BELGELER

1- Bitirdiği Okul Diplomasının noter tasdikli sureti.
2- Dilekçe (dilekçede; çalışmak istediği birim ile sözleşmeli olarak çalışmak istediği hususu mutlaka belirtilecek, Emniyet Genel Müdürlüğüne hitaben yazılacak.).
3- Özgeçmişi (elle yazılacak ve imzalanacak).
4- 4 Adet fotoğraf.
5- İkametgah senedi.
6- Nüfus Cüzdanı örneği.