Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınav İlanı

İlan Giriş : 07 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınav İlanı

Sınava ilişkin görüş alış verişi için forum bölümü KPSS-A kategorisini kullanabilirsiniz.

ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR:

1) Türk Vatandaşı olmak,
2) Kamu haklarından yoksun bulunmamak,
3) Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak,
4) Askerliğini yapmış veya sınava girdiği tarihte erteletmiş bulunmak,
5) Diğer resmi kurum veya kuruluşlara mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak veya mecburi hizmet borcunu ödemeyi kabul etmiş olmak ya da yükümün Bankada yapılması, ilgili veya yetkili kurumca uygun karşılanmış olmak,
6) Sağlık durumu bakımından, yurdun her tarafına giderek görev yapmaya elverişli olmak; akıl hastalığı veya vücut sakatlığı bulunmamak,
7) Sınavın açıldığı yılın başında 30 yaşını doldurmamış bulunmak (02.01.1974 ve sonra doğmak),
8) Üniversitelerin Siyasal Bilgiler, Hukuk, İşletme ve İktisat Fakülteleri ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin 4 yıllık öğrenim veren Ekonomi, İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Uluslararası İlişkiler gibi bankacılık mesleği ile ilgili bölümlerinden veya 4 yıllık eğitim veren Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokullarından veya Teknik Üniversitelerin İşletme Mühendisliği Bölümü ile bunların yetkili makamlarca tanınmış Türkiye ve yabancı ülkelerdeki eşitlerinden birinden mezun olmak,
9) T.C. Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 15-16 Kasım 2003 veya 10-11 Temmuz 2004 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavları Kapsamındaki ?KPSSP40? puan türünden en az 80 puan almış olmak kaydıyla, T.C. Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavına başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı (450) kişi içerisinde bulunmak,
10) Daha önce T.C. Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavının sözlü bölümüne katılmamak.

BAŞVURU ŞEKLİ VE SÜRESİ:

Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Aday Başvuru Formunun önyüzü ve arkayüzü eksiksiz olarak doldurularak, forma eklenecek belgelerle birlikte 23/08/2004 tarihinden itibaren 10/09/2004 günü saat 18.00?e kadar T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:164 06570 Tandoğan/Ankara adresine elden veya posta ile ulaştırılacaktır. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU FORMUNA EKLENECEK BELGELER:

1) Nüfus Cüzdanının onaylı örneği,
2) Öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı veya noterden onaylı örneği (Üniversitelerin yukarıda belirtilen bölümlere denk dallarında eğitim görenlerin YÖK?ten temin edecekleri denklik yazısı)
3) Son 6 ay içerisinde çektirilmiş, adayın net ve açık olarak tanınmasını sağlayacak 4 adet vesikalık fotoğraf.
4) Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Sonuç Belgesi.
5) Sabıka durumu belgesi (Yazılı sınav kazanıldıktan sonra verilebilecektir.)

SINAV KONULARI:

1-İktisat-İşletme (Mikro İktisat, Makro İktisat, Para-Banka-Kredi, Türkiye Ekonomisi)
2-Hukuk (Ceza Hukuku, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, İcra ve İflas Hukuku, İş Hukuku)
3-Muhasebe (Genel Muhasebe, Mali Tablolar Analizi)

SINAVIN YERİ VE TARİHİ:

Yazılı sınav, 09-10 Ekim 2004 tarihleri arasında Ankara?da yapılacaktır. Sınava girecek adaylara Banka tarafından, hangi bina ve salonda sınava gireceğini gösterir bir fotoğraflı Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi gönderilecektir. Yazılı sınav sonuçları Banka web sitesinde ilan edilecek ve ayrıca adaylara posta ile bildirilecektir. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar daha sonra T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından mülakata çağrılacaktır.

YAZILI SINAVDA BAŞARININ TESPİTİ:

Yazılı sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. Değerlendirme sonucunda sınav konularından ortalama 60 ve daha yüksek puan alan adaylardan, en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere ilk 150 aday ve 150. aday ile aynı puanı alan diğer adaylar mülakata çağrılacaktır.

SINAVLA İLGİLİ DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR:

Adayların yanlarında fotoğraflı Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi, tükenmez veya dolma getirmeleri, yanlarında kesinlikle cep telefonu bulundurmamaları gerekmektedir. Fotoğraflı Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

MÜFETTİŞLERİN ÇALIŞMA VE ÖZLÜK HAKLARINA İLİŞKİN BİLGİLER:

Müfettiş yardımcıları 3 yıllık yetişme dönemi sonunda yeterlik sınavına tabi tutulurlar. Yeterlik sınavında başarılı olanlar müfettişliğe atanırlar.

Teftiş Kurulu üyeleri Bankanın yurtiçi ve yurtdışı tüm birim ve iştiraklerinde teftiş, inceleme ve soruşturma görevini yürütürler. Teftiş Kurulu üyelerinin talepleri dikkate alınarak Ankara, İstanbul, İzmir ve iş durumuna göre diğer büyük illerden birisi görev merkezi olarak tespit edilir.

Müfettişlere idarecilikte bilgi sahibi olmaları için şubelerde ve genel müdürlük birimlerinde altı aydan az olmamak üzere geçici idari görev verilebilir. Müfettişler, Bankanın ihtiyaçları ve Kurulun kadro durumu dikkate alınarak durumlarına uygun idari görevlere atanabilirler. Teftiş Kurulu, Banka üst yönetiminin en önemli insan kaynağıdır.

Teftiş Kurulu üyeleri; mesleki bilgi ve görgülerini arttırmak, yabancı dil bilgilerini geliştirmek, bankacılık alanındaki yeni gelişmeleri izlemek ve bu konularda araştırmalar yapmak üzere yurt dışına gönderilebilirler. Müfettişlerin, gönderildikleri ülkelerde imkan ölçüsünde yabancı bankalarda, iktisadi ve mali kuruluşlar nezdinde çalışmaları da sağlanır.

Mesleki konularda gelişmelerini sağlamak ve Bankaya ihtisas sahibi personel kazandırmak amacıyla İngilizce bilenler için TOEFL veya IELTS sınavını kazanan, Fransızca ve Almanca bilenler için ise ilgili sınav merkezlerinde düzenlenen testlerde iyi düzeyde lisan bildikleri tespit edilen müfettişler master yaptırmak üzere yurt dışına gönderilebilir.

Kurul üyelerinin maaş, ikramiye ve harcırahları, banka içindeki konumlarına göre Banka Yönetimince belirlenmektedir. Kurul üyelerine görev merkezleri dışında veya yurtdışı şube ve iştirak teftişlerinde bulunduklarında harcırah ödenmekte, otel ücreti ve ulaşım giderleri bankaca karşılanmaktadır.

Kurul üyelerine kıdemlerine göre aldıkları maaş yanında yılda 4 ikramiye ve yabancı dil tazminatı ödenmektedir.

Kurul üyelerinin kendileri, eş ve çocukları ile bakmakla yükümlü oldukları diğer aile fertlerinin sağlık giderleri Bankaca karşılanmaktadır. Tetkik ve tedaviler bankamız poliklinik ve hastanesiyle, anlaşmalı doktor ve sağlık kuruluşlarında yaptırılmaktadır. Kurul üyelerine imkanlar ölçüsünde lojman tahsis edilmektedir.

Ayrıntılı bilgi için: 0312 2317608, 0312 2323981, 0312 2317858
[email protected]