Kastamonu Şenpazar Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 29 Ocak 2011 13:12, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Kastamonu Şenpazar Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

T.C. KASTAMONU İLİ ŞENPAZAR İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İLK DEFA ATANACAK İTFAİYE EKİ ALIM İLANI

Kastamonu İli Şenpazar İlçesi Şen pazar Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere, 21.10.2006 tarih ve 26V26 sayılı Rcsrııi Gazetede yayınlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15, 16 ve 17.maddeleri île 11.04.2007 tarih ve 264W sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliğimle Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde, 657 Sayılı Devlet Memulları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında yer alan şartlarını taşımak koşulu ile, belediyemi/de hoş bulunan aşağıda Unvaıı, Derece, Sınıfı ve Sayısı belirtilen İtfaiye Eri Kadrosuna personel alımı yapılacaktır.

ATAMA YAPILACAK KADRO

Sınıfı Unvanı Derecesi Adedi Cinsiyeti KPSS Puan Türü Taban Puan Eğitim Durumu

GİH İtfaiye Eri 11 1 E/K KPSS 94 60 Lise ve Dengi okul mezunu

BAŞVURU ŞARTLARI

İTFAİYE ERİ ADAYLARI GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR

1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

2) K PSS Sınavın yapıldığı tarih itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak.

3) KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) 2010 yılı sınavına girmiş ve en az 60 ve üzeri puan almış olmak.

4) Yukarıdaki tabloda belirtilen kadroya uygun olarak, lise ve dengi okul mezunu olmak

5) Erkek adaylar için askerliğini yapmış yada tecilli olmak.

6) Tartılına ve ölçülme aç karnına soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 m, kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun l m den fayla olan kısmı ile kilosu arasında (+. -) 10 kg. dan fazla olmamak.

7) Sağlık açısından kapalı mekan, dar alaıt ve yükseklik fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatı miti çalışma şanlarına uygun olmak. Resmi Belge ibraz edilecektir.

8) Kalıcı ve bulaşıcı hastalığı olmamak. İllaiye tri görevini dü/enli bir biçimde yapmaya engel olacak bedence veya akılca bir özrü bulunmamak.

9) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

10) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile: kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenlisine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, giiveni kötüye kullarıma, hileli illas. ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat kauşltrmu. suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak

11)Herhangi bir Kamu Kurum ve Kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur olarak vahşini? veya yalıtıyor olmamak. Belediyemize başvuran adaylar KPSS 94 humarı puanlarına göre sıralanacak ve en yüksek pvmııJı adaydan başlanarak alınacak boş kadro sayısının 3 kulı oranında aday dayanıklılık ve sözlü sıııava çağrılacaktır.

BAŞVURU ŞEKLİ VE SÜRESİ

- Başvuru süresi 02.02.2011 tarihinde saat 08.00' de başlayıp aynı gün saat 17.00 de sona erecektir,

- Başvurular Şcnpazar Belediye Başkanlığına şahsen yapılacak olup posta ya cl» internet onanımda yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

- Başvuru yapacak adayların eksik bilgi ve belgelerle müracaatları, ya da nitelikleri uysun olmadığı sonradan lespiı edilen başvurularidaremiz.ec değerlendirmeye alınmiiyacnktır.

BAŞVURU ESNASINDA ADAYLARDAN İSTENİLECEK BELGELER

- Adaylar tarafından doldurulacak olan Başvuru Formu Belediyemi/ Yazı İşleri Müdürlüğünden icmin edileccklir.

- 2010 KPSS Sonuç üclgesi (Aslı ibra/ edilecektir.) Sınav sonuç Belgesi olarak internet çıktısı getiren adayların belgelerini ÖSYM İl sınav yönetici bürosundan onaylatmaları gerekmektedir.

Nüfus cüzdanı fotokopisi

- Diploma (Aslı ibraz edilmelidir.)

- 2 adet vesikalık fotoğraf ( 1Adedi başvuru formuna yapıştırılacaktır,)

- Askerlikle ilişkisi bulunmadığı, muvazzaf uskerlik hizmetini yapmış olduğu veya ertelenmiş olduğuna dair belge ve beyanı.

- İlçemizde bulunan Toplum Sağlığı Merkezinden alınacak boy ve kilo tespit lutîinapı

Aşağıdaki belgeler sınavı kazansın adaylardan istenecektir.

- İkametgah belgesi.

- Sabıka kaydının olmadığına dair belge (Adli Sicil Kaydı).

- Tanı teşekküllü devlei hastanesinden alınacak sağlık kurulu raporu.

SINAV YKRİ VE ZAMANI

Sınav Şcnpazar Belediye Başkanlığı Meclis Toplantı Salonunda I4.02.2011 larilıinde saat 9.00" da başlayacak olup, sözlü mülakat ve dayanıklılık testi olarak yapılacaktır. Adaylar dayanıklılık testi için yanlarında eşofman ve spor ayakkabı getireceklerdir.

SINAV KONULARI

- Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

- Atatürk İlkeleri vc İnkılap Tarihi 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

- Mahalli İdarelerle İlgili Temel Mevzuat

- Genel Kültür

- Belediye itfaiye Yönetmeliğinin Ifc.nıaddesinin 5.bendi gereği dayanıklılık testi

SINAVŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME

1 - Sözlü sınav mülakat şeklinde yapılır. Adayların bu sınava alınmaları alfabetik soyadı sırasına göre olur.

2 - Sözlü sınavda değerlendirme, konıisyım balkanı ve üyelerinin 100 üzerinden ayrı ayrı takdir edecekleri notların toplamının ortalaması alınarak yapılır.

3 _ Sözlü sınav komisyonu, sınava giren adayları dayanıklılık leşti dahil olmak üzetr, İtfaiye Yönetmeliği ve ilanda belirlenen atanma için öngörülen genel ve özel şartları taşıyıp taşımadıkları açısından değerlendirir.

4 - Başarı notu sözlü sınavda alınan nottur. Sözlü sınav komisyonu, sınav sonuçlanın sözlü sınavda en yüksek not alandan başlayarak sıralandırmak sureliyle bir liste haline getirip imzalar. Sözlü sınavda başarılı olabilmek için 100 üzerinden en az. 70 puan almak gereklidir.

5 - Sınav İlanında belirtilen kadro sayısı kadar aday, komisyonca belirlenen sözlü sınav listesindeki başarı sıralamasına göre sınavın bitiş tarihini takip eden iki gün içinde, lisle haline Belediyemiz İlan panosunda ilan edilir. Sınav sonucu kazanan adaylara da ayrıca yazılı olarak tebliğ edilir. Bu tebligatta sözlü sınavı kazanmış olanların atanması için gerekli belgeler ve işlemler ile bunların Belediyeye teslimi için süre belirtilir.

6 - Sınav ilanında belirtilen kadro sayısı kadar yedek bayan lislesi ilan edilir. Sınavı kazanan adaylardan süresi içinde başvurmayanların yerine birinci yedekten başlayarak yedek bayan listesindeki sıraya göre aday çağrılır.

7 - Sınav komisyonu, sınav sonunda personel alımı için ilana çıktığı kadrolarda, başarı puanlarını diiyük bulduğu veya yeterli bulmadığı takdirde sınav duyurusunda ilan edilenleri alıp almanın hakkına sahiptir.

S - Başvuru veya işlemler sıracında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Bu gibi durumları lespit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.