Yüzüncü Yıl Üniversitesi Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 27 Ocak 2011 15:13, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

İSTENİLEN BELGELER 1. ALES Sınav Sonuç Belgesinin aslı veya fotokopisi. 2. Mezuniyet Belgesi ya da Diplomanın fotokopisi.( Aslı veya Onaylı ) 3. Transkript Belgesinin aslı veya noter tasdiklisi( Mezun olduğu üniversiteden alınmış 100'lük Sisteme çevrim belgesi. Eğer mezun olunan üniversite 100'lük sisteme çevirim belgesi veremiyorsa, ilgili üniversiteden alınmış 100'lük not sisteme göre çevirim yapılmadığına dair bir belge sunulacaktır. Bu belgeyi sunan öğrencilerin çevirimi Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nce hazırlanan bir cetvel uyarınca yapılır.) 4 2 adet fotoğraf. 5. Yabancı Dil Sınavı Belgesi ( Doktora İçin)
BAŞVURU KOŞULLARI
1- Tezli Yüksek Lisans programlarına başvurabilmek için adayların; Lisansüstü programların ön gördüğü bir lisans diplomasına ve ÖSYM tarafından yapılan ALES'ten, başvurdukları lisansüstü programın gerekli gördüğü puan türünden en az 55 standart puana sahip olmaları gerekir.
2- Lisansüstü Sınavını kazanan adayların başka bir lisansüstü programa kayıtlı oldukları tespit edildiğinde 15.07.2005 tarihli Yüksek Öğretim Kurulu Kararı gereğince kaydı silincektir.
3- Doktora Programına başvurabilmek için adayların bir lisans veya Yüksek lisans diplomasına, hazırlık sınıfları dışında en az on yarıyıl ( beş yıl) süreli lisans eğitimi yapılan, tıp, diş hekimliği, veteriner veya eğitim fakültesi diplomasına, eczacılık ve fen fakültesi lisans veya yüksek lisans derecesine veya Sağlık Bakanlığınca düzenlenen bir laboratuvar dalında kazanılan uzmanlık yetkisine sahip olmaları, lisans eğitiminden sonra yüksek lisans yapmış olanların tezli yüksek lisans diplomasına sahip olmaları ve ALES'ten başvurduğu programın puan türünden en az 55 standart puana sahip olmaları gerekir. Buna ilaveten doktora başvuran tüm adayların ÜDS?den en az 55 puana veya YÖK tarafından kabul edilen bir uluslar arası yabancı dil sınavından, YÖK tarafından belirlenen en az standart yabancı dil puanına sahip olması gerekir.
4- Lisansüstü Giriş Sınavlarına Yüzüncü Yıl Üniversitesi dışındaki Üniversitelerin Araştırma Görevlileri başvuramaz. Öğretim Görevlileri, Okutman ve Uzmanlar ise kazandıkları takdirde kendi Üniversitelerinden Lisansüstü programlara devam edebileceklerine dair belge getirmek zorundadırlar.
5-02/06/2007 tarihinden önce araştırma görevlisi kadrosuna atanmış, yüksek lisansa başlamış veya bir yüksek lisans diploması alarak doktroa eğitimine başlayacak olanların, ÜDS veya KPDS'den en az 50 puan veya YÖK tarafından kabul edilen uluslar arası yabancı dil sınavlarından birinden YÖK'ün öngördüğü bir puanı almaları yeterlidir.
NOT: SON BAŞVURU TARİHİ 07 ŞUBAT 2011
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN
Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsünün 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Lisansüstü Programlara Yüzüncü Yıl Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 6-7-8. maddelerine göre alınacak öğrenci kontejanları ve başvuru koşulları ve başvuruda istenilen belgeler: Üniversitemiz Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 6.maddesine göre aşağıda belirtilen sayıda Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi alınacaktır. Başvurular bu ilanın gazetede yayımı tarihinden itibaren 15 (onbeş) gün içerisinde ilgili Enstitüye yapılacaktır. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. İstenilen kontenjanlar, başvuru belgeleri ve koşulları aşağıda belirtilmiştir. YAZILI SINAV TARİHİ: 10 ŞUBAT 2011 SAAT:10:00'DA İLGİLİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIKLARINDA YAPILACAKTIR.
  Doktora Tezli Yüksek Lisans Tezsiz Yüksek Lisans Tezsiz Yüksek Lisans (4+1 ) Yatay Geçiş LES-ALES Puan Türü  
BİRİM  
 
Doktora Y.Lisans Tez.Y.L. (4+1 Tezs.Y.L. AÇIKLAMALAR
ANABİLİM/BİLİM DALI
 
   
   
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
Tarih  
 
Ortaçağ Tarihi - 2 - - - - - - SÖZEL  
Sanat Tarihi - 2 - - - - - - SÖZEL Yüksek Lisans için; Sanat Tarihi ve Mimarlık mezunu olmak. Doktora için; Sanat Tarihi Anabilim Dalından yüksek lisans mezunu olmak.
İngiliz Dili ve Edebiyatı - 4 - - - - - - SÖZEL
İktisat - 5 - - - - - - EŞİT AĞ.  
Kamu Yönetimi                 EŞİT AĞ.
Siyaset ve Sosyal Bilimler - 4 - - - - - -
Kentleşme ve Çevre Sorunları - 3 - - - - - -
Yönetim Bilimi - 3 - - - - - -
Sosyoloji - 4 - - - - - - EŞİT AĞ.  
 
Temel İslam Bilimleri
Tefsir 2 - - - - - - - SÖZEL
Kelam 2 2 - - - - - - SÖZEL
İslam Tarihi ve Sanatları                    
İslam Tarihi - 2 - - - - - - SÖZEL
Felsefe ve Din Bilimleri                    
Din Sosyolojisi   2             SÖZEL  
Güzel Sanatlar Eğitimi -   -              
Resim-İş Eğitimi - 3 - - - - - - SÖZEL  
Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı                    
Eğitim Yönetimi Teftiş, Planlama ve Ekonomisi - 10 - - - - - - SÖZEL  
Psikolojik Danışma ve Rehberlik - 7 - - - - - - SÖZEL  
Eğitim Programları ve Öğretimi - 5 - - - - - - SÖZEL