Giresun Ünv. Fen Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 26 Ocak 2011 13:50, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Giresun Ünv. Fen Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2010?2011 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsüne aşağıda belirtilen tezli yüksek lisans anabilim dallarında lisansüstü programına 2010?2011 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında sınavla öğrenci alınacaktır.

FEN BİLİMLERI ENSTİTÜSÜ KONTENJANLARI

ANABİLİM DALI YÜKSEKLİSANS ALES PUAN TÜRÜ
Biyoloji 10 Sayısal
Fen Bilgisi Eğitimi 5 Sayısal
Kimya 12 sayısal

a) Biyoloji ABD?na Biyoloji programına; Fen-Edebiyat Fakültesinin Biyoloji Bölümleri, Eğitim Fakültelerinin Biyoloji Öğretmenliği Bölümleri, Su Ürünleri ve Deniz Bilimleri Fakülteleri mezunu olanlar., Fen Bilgisi Öğretmenliği programına; Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü; Fen Bilgisi Öğretmenliği, Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanlar Eğitimi Bölümü ; Fizik Öğretmenliği, Kimya Öğretmenliği, Biyoloji Öğretmenliği Kimya Programına; Fakültelerin Kimya Bölümü,Kimya Öğretmenliği, Kimya Mühendisliği bölümlerinin her hangi birinden mezun olanlar başvurabileceklerdir.

b) Lisans derecesini başvurdukları programdan farklı alanlardan almış olan adaylara, ?Giresun Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği? nin 17. maddesi hükmünce bilimsel hazırlık programı uygulanır.

c) Başka bir yükseköğretim kurumunda yüksek lisans programına kayıtlı bulunanların başvuruları kabul edilmez. Tespiti halinde Enstitü ile ilişkileri kesilir.

BAŞVURU TARİHİ VE YERİ

Başvuru Tarihi: 26?28 Ocak 2011

Başvuru Yeri: Aşağıda belirtilen başvuru evrakları ile birlikte, Fen Bilimleri Enstitü Müdürlüğüne şahsen başvurulacaktır. Posta ile yapılan başvuru evrakları işleme konulmayacaktır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1-Dilekçe ve Başvuru Formu: (Form-22 ),

2-Özgeçmiş,

3-Diploma : Lisans diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin onaylı fotokopisi,

4-Transkript (onaylı): not sistemleri yüzlük ortamdan farklı olan adayların, mezun oldukları üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten belge getirmeleri zorunludur. Temin edemeyenlerin yüzlük sisteme çevrilme işlemi 25 ile çarpılarak bulunur. Lisans mezuniyet başarı notunun 100 üzerinden en az 60, 4 üzerinden ise en az 2.40 olması gerekmektedir.

5-Nüfus cüzdanı sureti (onaylı),

6-Fotoğraf (vesikalık, kılık-kıyafet yönetmeliğine uygun) 2 adet,

7-ALES Sonuç Belgesi (onaylı): Yüksek lisans programına başvuracak adayların sınav tarihi 3 yılı aşmamış olmak kaydıyla, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)? den başvurduğu programın puan türünden en az 60 standart puana sahip olduklarına dair ALES Sonuç Belgesi,

8. Yabancı Dil Sonuç Belgesi: KPDS veya ÜDS den en az 40 puan (veya Senatomuzun 29.12.2009 tarihli kararı uyarınca Enstitü ile Yabancı Diller bölümü sorumluluğunda yapılacak dil sınavından en az 40 puan alınması) veya YÖK tarafından kabul edilen diğer yabancı dil belgelerinin 40 puan karşılığı olması,

9-Başvuru ücreti dekontu: Giresun Üniversitesi Strateji ve Geliştirme Daire Başkanlığı?nın mevcut hesabına (Ziraat Bankası Giresun Merkez Şubesindeki 46580579?5002 nolu hesap) 50.00 TL yatırıldığına dair banka dekontu.

SINAV TARiHLERİ VE YERi

a) Yabancı Dil Sınavı : 02 Şubat 2011 Çarşamba saat: 10.00

Fen bilimleri Enstitüsü, Osman Ağa Seminer Salonu, Giresun Üniversitesi, Güre Yerleşkesi

b) Mülakat Sıanvı : 03 Şubat 2011 Perşembe saat: 10.00

Biyoloji ABD Başkanlığı, Kimya ABD Başkanlığı, İlköğretim Bölümü ABD Başkanlığı

DEĞERLENDİRME

Programlara başvuran adayların ALES puanının %50?si, lisans mezuniyet notunun (100?lük sisteme dönüştürüldükten sonra) %10?u ve Mülakat notunun %40?ı dikkate alınarak başarı notu hesaplanacaktır. Adayın başarılı sayılabilmesi için yukarıda belirtilen oranların toplamının en az 65 olması gerekir. Yabancı Dil sınavı puanı sadece ?başarılı? veya ?başarısız? olarak değerlendirilecektir. En yüksek puandan en küçüğüne doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınacaktır.

KESiN KAYIT TARiHLERi

Kesin Kayıt Tarihi: 07?10 Şubat 2011

Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler

1. 6 Adet fotoğraf (son 6 ay içinde ve adayın kolaylıkla tanınmasına imkân verecek şekilde),

2. Erkek öğrenciler için Askerlik Durum belgesinin aslı (Askerlik Şubesi Başkanlığından son 1 ay içerisinde alınmış). Askerliğini yapmış olanlar terhis belgesinin aslı,

3. Öğrenci katkı payı dekontu,

4. Lisans diploması (aslı),

5. Transkript (aslı),

6. ALES Sonuç Belgesi (aslı),

7. Yabancı Dil Sonuç Belgesi (aslı).

Not: Fen Bilimleri Enstitüsüne başvuracak adaylardan Lisans ve yüksek lisans derecelerini farklı alanda almış olanlar ?Bilimsel Hazırlık Programı?na tabi tutulacaktır.

İLETİŞİM

FEN BİLİMLERI ENSTİTÜSÜ

Giresun Üniversitesi

Fen Bilimleri Enstitüsü

Güre Yerleşkesi

H Blok

28 200 Giresun

Tel: 0454 2155180

Fax: 0454 2155182

E-mail: feb(at)giresun.edu(dot)tr

Web: www.giresun.edu.tr