Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanı

İlan Giriş : 26 Ocak 2011 05:57, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanı

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörlüğünden :

1. Üniversitemiz Akademik Birimlerine, 2547 Sayılı Kanun?un ilgili maddeleri doğrultusunda öğretim üyesi (Yardımcı Doçent, Doçent, Profesör) alınacaktır.

2. Profesör kadroları daimi statüde olup, bu kadrolara başvuracak adaylar dilekçelerine başvurdukları birimi ve anabilim dalını belirterek, ekinde özgeçmiş, noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora, uzmanlık belgesi veya Sanatta Yeterlik belgesi, doçentlik belgesi, nüfus cüzdan fotokopisi, 3 adet fotoğraf ve yayın listesi ile birlikte Bilimsel Çalışma ve Yayınlarını kapsayan eserlerden 6 (altı) takım dosyayı ve özgeçmiş ve eserlerini içeren elektronik ortamdaki 6 adet CD ?yi ekleyerek Personel Dairesi Başkanlığına;

3. Doçent kadroları daimi statüde olup, bu kadrolara başvuracak adaylar, dilekçelerine başvurdukları birimi ve anabilim dalını belirterek ekinde özgeçmiş, noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora, Uzmanlık belgesi veya Sanatta Yeterlik Belgesi, doçentlik belgesi, nüfus cüzdan fotokopisi, 3 adet fotoğraf ve yayın listesi ile birlikte Bilimsel Çalışma ve Yayınlarını kapsayan eserlerden 4 (dört) takım dosyayı ve özgeçmiş ve eserlerini içeren elektronik ortamdaki 4 adet CD ?yi ekleyerek Personel Dairesi Başkanlığına;

4. Yardımcı Doçent kadrosu için adayların, yabancı dilini belirten (*) başvuru dilekçesine özgeçmişini, 3 fotoğrafını, Nüfus Cüzdanı fotokopisi, doktora belgesini, Uzmanlık belgesi veya Sanatta Yeterlik Belgesini, varsa Yabancı Dil Başarı Belgesini ve bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 takım dosyayı ve özgeçmiş ve eserlerini içeren elektronik ortamdaki 4 adet CD ?yi ekleyerek Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir. (*)Yardımcı Doçent adayları için 2547 sayılı Kanunun 23. maddesinin (b) fıkrasının 2. bendi gereğince ayrıca Üniversitemizde başvuru belgesinde belirtmiş olduğu yabancı dilden yabancı dil sınavı yapılacaktır.

5. İlanın resmi gazetede yayımlandığı tarihten itibaren 15 (onbeş) gün içerisinde üniversitemiz irtibat bürosuna şahsen başvurmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular geçerli kabul edilmeyecektir. Adayların başvuru dilekçelerinde yazışma adresleri ile telefon numaralarının bildirilmesi gerekmektedir. İlan şartlarına uygun olmadığı anlaşılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

6. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul?ca denkliğinin onaylanmış olması ve belgelendirilmesi şarttır.

7. Tıp Fakültesine ait kadrolara başvuracak Öğretim Üyesi adaylarının Tıp Fakültesi mezunu olması zorunludur. (Özel şartlar hariç *)

8. Profesör ünvanı olanlar, Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına, Doçent ünvanı olanlar da Yardımcı Doçent kadrolarına başvuru yapamazlar.

9. Herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini müracaat belgesine ekleyerek ibraz edeceklerdir.

10. Başvuru adresi:

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (İrtibat Bürosu)

Çankırı Cad. Çiçek Sok. No:3 Kat :2 Ulus/ANKARA

BİRİMİ BÖLÜM/ANABİLİM DALI ÜNVANI DERECE ADET AÇIKLAMALAR
Tıp Fakültesi Kardiyololoji Ana Bilim Dalı Profesör 1 1 İnvaziv kardiyoloji konusunda deneyimli olma ve ? Karotis anjiyoplasti ve stent uygulamaları? konusunda uluslararası sertifikasyon sahibi olma şartı aranacaktır.
Tıp Fakültesi Kardiyololoji Ana Bilim Dalı Doçent 1 1 İnvaziv kardiyoloji konusunda deneyimli olma, ? Periferik arter girişimi, karotis arter anjiyoplasti ve stent işlemlerini yapabilme, elektrofizyolojik çalışma (EPS) konusunda deneyimli olma ve uyku apnesi ? konularında çalışmaları ve deneyimli olma şartı aranacaktır.
Tıp Fakültesi Kardiyololoji Ana Bilim Dalı Doçent 1 1 İnvaziv kardiyoloji konusunda deneyimli olma, ? Periferik arter girişimi, karotis arter anjiyoplasti ve stent işlemlerini yapabilme, elektrofizyolojik çalışma (EPS) ile uyku apnesi ? konularında çalışmaları ve deneyimli olma şartı aranacaktır.
Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Profesör 1 1 Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı olma ve Tiroid hastalıklarında ? perkutan lazer ablasyon metodu? ve ? elastosonografi ? konularında deneyim sahibi ve çalışmaları olma şartı aranacaktır.
Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Profesör 1 1 Gastroenteroloji uzmanı olmak ve Doçent ünvanı aldıktan sonra bir üniversitede en az 5 yıl kadrolu olarak çalışmış olmak ve probleme dayalı öğretim (PDÖ) uygulamaları ile ilgili sertifikası olma şartı aranacaktır.
Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Doçent 1 1 Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı olma ve Tiroid hastalıklarında ? perkutan lazer ablasyon metodu? ve ? elastosonografi ? konularında deneyim sahibi ve çalışmaları olma şartı aranacaktır.
Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Doçent 1 1 Gastroenteroloji uzmanı olmak ve ?Kapsül endoskopi ve ince barsak hastalıklarında uygulaması? konusunda deneyimi ve çalışmaları olma şartı aranacaktır.
Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Yardımcı Doçent 3 1 Tıbbi onkoloji uzmanı olma ve ?Mide kanserlerinde neoadjuvan kemoterapi ? konusunda çalışma ve deneyim sahibi olma şartı aranacaktır.
Tıp 1. Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Yardımcı Doçent 3 1 ?En az 2 yıllık üst düzey sağlık idareciliği? yapmış olmak ve ?birinci basamak sağlık hizmetleri ile kırsal sağlık hizmetleri? konusunda saha araştırmaları bulunmak şartı aranacaktır.
Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıklar Anabilim Dalı Profesör 1 1 ?En az 10 yıllık Profesör olma, en az 5 yıllık sağlık idareciliği? yapmış olma ve ?Şarbon, menenjit, Kırım-Kongo kanamalı ateşi ve Pandemik grip konularında?çalışmaları ve deneyim sahibi olma şartı aranacaktır.
Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı Profesör 1 1 Pediatrik Hematoloji uzmanı olma, en az 8 yıllık Profesör olma ve en az 3 yıl üst düzey sağlık ve hastane idareciliği yapmış olma şartı aranacaktır
Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Profesör 1 1 ? Fibromiyalji ? konusunda çok yönlü çalışmaları olma ve en az 2 yıllık üst düzey hastane ve sağlık yöneticiliği yapmış olma şartı aranacaktır.
Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Profesör 1 1 ?En az 5 yıllık profesör olmak ve en az 3 yıl hastane yöneticiliği yapmış olmak? ve ? Elektrofizyolojik çalışma ile EMG sertifikasına sahip olma? ve bu konuda en az 10 yıllık deneyime sahip olma şartı aranacaktır.
Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Profesör 1 1 En az 10 yıl üniversite öğretim üyeliği deneyimi olma, ?İnsan metabolizması ve psikiyatri? ve ?kadın ve psikiyatri? konularında bilimsel çalışma yapmış olmak ilaveten, ?EEG ve Psikiyatri? konusunda eğitim almış olma şartı aranacaktır.
Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Yardımcı Doçent 3 1 ? Konstipasyon cerrahisi? ve ?deneysel diyabet ve endotel hasarı konusunda? deneyim sahibi ve çalışmaları bulunma şartı aranacaktır.
Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Profesör 1 1 Çocuk ortopedisi konusunda yeni teknikler geliştirmiş ve uygulamış olmak ayrıca en az 5 yıllık üst düzey sağlık idareciliği yapmış olma şartları aranacaktır.
Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Profesör 1 1 Eklem cerrahisi ve klinik anatomi konusunda çalışma ve deneyim sahibi olma ve 2 yıl hastane ve sağlık idareciliği yapmış olma şartı aranacaktır.
Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Yardımcı Doçent 3 1 Kıkırdak hastalıkları ve klinik anatomi konularında çalışma ve deneyim sahibi olma şartı aranacaktır.
Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Profesör 1 1 ? Perinatoloji alanında? tecrübe ve ?Robotik cerrahi sertifikasına sahip olma şartı aranacaktır.
Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Yardımcı Doçent 3 1 Alanında en az 10 yıl uzman olarak çalışmış olmak, refraktif cerrahide deneyim sahibi ve çalışmalarının bulunması ile, uluslararası ? excimer laser ? sertifikasyonuna sahip olma, kornea hastalıklarda yeni tedavi seçenekleri konusunda uluslararası düzeyde deneyim sahibi olma ve hastane kalite değerlendirmesinde sertifika sahibi olma şartı aranacaktır.
Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Yardımcı Doçent 3 1 Gözde ? Nanoteknoloji Uygulamaları? konusunda yayınları ve deneyim sahibi olma şartı aranacaktır.
Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Doçent 1 1 ?Kalp cerrahisi anestezisinde bilimsel çalışma ve deneyim sahibi olma, karaciğer transplantasyonu anestezisinde deneyim sahibi olma ve en az 2 yıl süreyle anabilim dalı veya eğitim ve araştırma hastanesinin anestezi kliniğinde yönetici olma şartı aranacaktır.
Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Doçent 1 1 ?Toksikoloji alanında doktora derecesine sahip olma?, yoğun bakım konusunda deneyim sahibi olma ve ?Çalışan anestezistlerin sağlığı? konularında çalışmalarının bulunması ve deneyim sahibi olma şartları aranacaktır.
Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Yardımcı Doçent 3 1 Ortopedik anestezi alanında çalışmaları olma, Sağlık yöneticiliği ve işletmeciliği konusunda eğitim almış olma ve en az 5 yıl aktif sağlık yöneticiliği yapmış olma şartları aranacaktır.
Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Profesör 1 1 ? Özofagus Cerrahisi? konusunda çalışmaları ve deneyim sahibi olma ve ?En az 4 yıl üst düzey sağlık idareciliği? yapmış olma şartı aranacaktır.
Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Profesör 1 1 ?Baş-boyun kanserleri cerrahisi konusunda en az 2 yıl uluslararası klinik deneyim ile bu konuda uluslararası eğitim sertifikası sahibi olma? ve endoskopik kafa kaidesi cerrahisine ait kurs sertifika belgesi olma şartları aranacaktır.
Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Yardımcı Doçent 3 1 Alanında en az 10 yıl uzman olarak çalışmış olmak, orta kulak cerrahisi, temporal kemik diseksiyonu ve reflü konularında çalışmaları ve deneyim sahibi olma ile ?İlaç Etik Kurul Sertifikası? sahibi olma şartları aranacaktır.
Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Doçent 1 1 ?Robotik Ürolojik Cerrahi? konusunda bilimsel çalışmaları ve deneyim sahibi olma şartı aranacaktır.
Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Profesör 1 1 ?Burun cerrahisi konusunda deneyim sahibi olma? ve ?klinik anatomi? çalışmaları olma?? şartları aranacaktır.
Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Profesör 1 1 ?Yanık ve tedavisi? ve ? maksillofasiyal cerrahi? konularında çalışmaları ve deneyim sahibi olma şartı aranacaktır.
Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Yardımcı Doçent 3 1 Deney hayvanları laboratuarı araştırma sertifikası ve eğitim becerileri sertifikası olma şartı ile ERASMUS programları konusunda deneyim sahibi olma şartları aranacaktır.
Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Profesör 1 1 Uluslararası alanda kullanılan ölçüm yöntemleri ve kitleri geliştirmiş olma şartı aranacaktır.
Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Doçent 1 1 ? Oksidatif stress ? konusunda bilimsel çalışmaları olmak ve idrar protein ölçümünde yeni bir teknik geliştirmiş olma şartı aranacaktır.
Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Profesör 1 1 Meme ve moleküler patoloji konularında bilimsel çalışma ve deneyim sahibi olmak.
Tıp Fakültesi Biyoistatistik Anabilim Dalı Doçent 1 1 Biyoistatistik alanında, Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri?nde yüksek lisans düzeyinde en az 5 yıllık üniversite öğretim elemanı olarak ders vermiş olmak ayrıca, ?beslenme ve sağlık alanında proje yürütücülüğü yapmış olma şartı aranacaktır (*).
Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Profesör 1 1 Ekonomik düşünce ve ekonominin metodolojisi ile Uzun-vadeli ekonomik büyüme ve gelişme Dünya ekonomisinin karşılaştırmalı analizleri, Osmanlının ekonomik tarihi konularında çalışmaları olmak.
Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Profesör 1 1 Türkiye politikası ve siyasal partiler, uluslararası örgütler ve Türkiye bağlamında değerlendirilmeleri konularında çalışmaları olmak.
İşletme Fakültesi İşletme Bölümü Profesör 1 1 Stratejik Yönetim alanında bilimsel araştırmalar yapmış ve deneyim kazanmış olmak
İşletme Fakültesi İşletme Bölümü Yrd. Doç. 3 1 Sanayi kümeleri, teknolojik yenilik konusunda doktora yapmış olmak.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Malzeme Mühendisliği Profesör 1 1 Yarı iletken kristal ve ince filmlerin büyütülmesi ve karakterizasyonu konularında çalışmış olmak.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Malzeme Mühendisliği Doçent 1 1 Metalürji mühendisliği ve süper iletken kaplamalar ve sol-gel kaplama alanlarında çalışmış olmak.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Malzeme Mühendisliği Doçent 1 1 Yarı iletken devre elemanlarının üretimi ve hidrostatik basınç altında elektriksel karakteristiklerinin incelenmesi konularında çalışmaları olmak
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Malzeme Mühendisliği Doçent 1 1 Manyetik nano -malzemeler ve biyomedikal uygulamalı nano -malzemeler konularında çalışmış olmak.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kimya Mühendisliği Yrd. Doç. 3 1 Süper-kritik akışkanlar teknolojisi ve Elektronik nano -teknoloji konularında çalışmış olmak.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makina Mühendisliği Doç. 1 1 Makine tasarımı konusunda çalışmış olmak.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makina Mühendisliği Yrd. Doç. 3 1 Yapay sinir ağları ve kavramsal tasarım konularında çalışmış olmak.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Doç. 1 1 Optik haberleşme alanında çalışmış olmak.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Yrd. Doç. 3 1 Yüksek lisans ve doktorasını kodlama teorisi alanında yapmış olmak.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Profesör 1 1 Bilgisayar grafiği alanında doktora yapmış olmak.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Yrd. Doç. 3 2 Uzaktan eğitim ve uygulamaları konularında deneyimli olmak.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Yrd. Doç. 3 1 Sanal gerçeklik uygulamaları konusunda çalışmış olmak.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Yrd. Doç. 3 1 Kodlama Teorisi, Kriptoloji, Cebirsel Topoloji konularında çalışmış olmak.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Yrd. Doç. 3 1 Kodlama Teorisi, Kriptoloji, Bilgi güvenliği konularında çalışmış olmak.
Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölümü / İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilin Dalı Profesör 1 1 Sakat İstihdamı konusunda çalışmaları olmak
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü / Fars Dili ve Edebiyatı Profesör 1 1 Doktora ve doçentliğini Fars Dili ve Edebiyatı alanında yapmış olmak ve klasik Fars dili edebiyatı alanında çalışmaları olma şartı aranacaktır.