Abant İzzet Baysal Ünv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 25 Ocak 2011 16:23, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Abant İzzet Baysal Ünv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

T.C.

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

2010?2011 BAHAR DÖNEMİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

Ve MÜRACAAT ŞARTLARI

Başvuru Tarihi ve Yeri : 27 Ocak-04 Şubat 2011 tarihler arası

Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğrenci İşleri

12 Nolu Oda (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Zemin Kat)

Yabancı Dil Sınav Tarihi ve Yeri : 07 Şubat 2011 Saat 10,00

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Bilim Sınav Tarihi ve Yeri : 08 Şubat 2011 Saat 10,00

İlgili Anabilim Dalı Başkanlıklarında yapılacaktır.

Kesin Kayıt Tarihleri : 09-11 Şubat 2011 tarihleri arası

Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğrenci İşleri

12 Nolu Oda (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Zemin Kat)

PROGRAMLAR ALES PUANI YÜKSEK LİSANS DOKTORA MEZUNİYET ŞARTLARI
Tezli Tezsiz
I.Öğretim II. Öğretim
İktisat EA 55 15     5 Yüksek Lisans: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi veya İktisat Fakültesi mezunu olmak. Tüm öğrenciler intibak komisyonunun değerlendirmesinden geçecektir. Komisyon gerekli gördüğünde öğrencilere lisans tamamlama şartı koyacaktır. Doktora: İktisat dalında lisans ve yüksek lisans yapmış olmak.
Beden Eğitimi Öğretmenliği EA 55 5       Lisans mezunu olmak. Alan dışından gelen adaylara bilimsel hazırlık programı uygulanacaktır.
Spor Yöneticiliği EA 55 5     5 Yüksek Lisans: Lisans mezunu olmak. Alan dışından gelen adaylara bilimsel hazırlık programı uygulanacaktır. Doktora: Yüksek Lisans mezunu olmak, alan dışından gelen adaylara bilimsel hazırlık programı uygulanacaktır. Spor Bilimleri, Sosyal Beşeri ve İdari Bilimler, Eğitim Bilimleri ve Hukuk Temel alanlarından öğrenci kabul edilecektir.
Zihinsel Engellilerin Eğitimi SÖZ EA 55 10     3 Yüksek Lisans: Eğitim Fakültesi mezunu olmak. Doktora: Zihinsel Engelliler Eğitiminde yüksek lisans yapmış olmak.
İşletme EA 55     30   Lisans mezunu olmak. Alan dışından gelen öğrencilere bilimsel hazırlık programı uygulanacaktır.
Türkçe Eğitimi SÖZ 55 6       Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü ve Türk Dili ve Edebiyatı, Dilbilim Bölümleri mezunu olmak.
Kamu Yönetimi EA 55 15       İkt . ve İd . Bil. Fakültesi, Siyasal Bil. Fak. Hukuk Fakültesi, Harp Okulu, Polis Akademisi mezunu olmak.

YABANCI DİL SINAV DEĞERLENDİRMESİ

1- Kamu Yönetimi Anabilim Dalı yüksek lisans programına başvuran adayların ÜDS, KPDS veya Üniversitemiz tarafından yapılacak olan Yabancı Dil Yeterlik Sınavından (YDYS) 50 ve üstünde not alan adaylar bilim sınavına girme hakkı kazanır.

2- Kamu Yönetimi Anabilim dalı yüksek lisans programı dışında kalan diğer bilim dallarına başvuracak adaylar için yabancı dil puanı bir ön koşul değildir.

3- Doktora programına başvuracak adayların ÜDS?den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan alınmış olması gerekir.

BİLİM SINAV DEĞERLENDİRMESİ

1- Lisans veya Yüksek Lisans mezuniyet notuna %10, ALES puanına %50, Yabancı dil puanına %10, Bilim sınav sonucuna mülakat yapılırsa %20, mülakat yapılmazsa %30 ağırlık verilir.

2- Yüksek lisans sınavlarında başarı puanı tam puanın %60?ın üstünde olan adaylar başarılı, %60?ın altında olan adaylar başarısız sayılır.

3- Doktora sınavlarında başarı puanı tam puanın %70?in üstünde olan adaylar başarılı, %70?in altında olan adaylar başarısız sayılır.

4- Kontenjanlar, toplam başarı puanı en yüksek öğrencilerden başlamak suretiyle doldurulur. Başarı puanlarının eşit olması halinde; sırasıyla ALES, lisans veya yüksek lisans mezuniyet notu, bilim notu ve mülakat notu yüksek olan adaya öncelik tanınır.

İSTENİLEN EVRAKLAR

1- Yüksek lisans için lisans, Doktora için, lisans ve yüksek lisans mezuniyet durumlarını gösteren mezuniyet belgesinin veya diplomasının fotokopisi,

2- Yüksek lisans için lisans, Doktora için, lisans ve yüksek lisans not çizelgesi fotokopisi,

3- Kılık Kıyafet Yönetmeliğine uygun çekilmiş 2 adet fotoğraf,

4- Nüfus Cüzdan fotokopisi,

5- ALES sonuç belgesi fotokopisi,

6- Varsa yabancı dil belgesinin fotokopisi,

7- Müracaatların şahsen yapılması gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Zamanında yapılmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

Not: Ön müracaatta fotokopisi alınan evrakların aslı kesin kayıt esnasında istenecektir.

*Bilgi için Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğünün 0 374 253 49 65 ? 0 374 254 10 00 / 1484?1496 numaralı telefonlarına başvurulabilir.

T.C.

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

Sağlık Bilimleri Enstitüsü

2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Öğrenci Kontenjanları ve Müracaat Şartları;

A- Öğrenci Kontenjanları;

Anabilim Dalı Programı Y. Lisans Doktora
Anatomi Anatomi 3  
Antrenörlük Eğitimi Antrenörlük Eğitimi 2  
Antrenörlük Eğitimi Spor Bilimleri ve Ant. Eğitimi   2
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon 3 2
Fizyoloji Fizyoloji 3  
Histoloji ve Embriyoloji Histoloji ve Embriyoloji 2  
Mikrobiyoloji Mikrobiyoloji 4  
Tıbbi Biyoloji ve Genetik Tıbbi Biyoloji ve Genetik 2  

B- Adaylarda Aranan Şartlar;

1. Mezuniyet Koşulu

Yüksek Lisans programlarına başvuracak adayların Lisans derecesine ve en az 100 üzerinden 60, 4.00 üzerinden 2.00 not ortalamasına sahip olmaları gerekmektedir. Doktora programına başvuracak adayların yüksek lisans derecesine ve en az 100 üzerinden 75, 4.00 üzerinden 3.00 not ortalamasına sahip olmaları gerekmektedir.

1- Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı için; yüksek lisans programına başvuracak adayların Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon lisans programından fizyoterapist olarak mezun olmuş olması, Doktora programına başvuracak adayların Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon?da yüksek lisans yapmış fizyoterapist olması gerekmektedir.

2- Fizyoloji Anabilim Dalı için; adayların en az dört (4) yıllık lisans eğitimi görmüş (Tıp, Veterinerlik, Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakülteleri, Fen-Edebiyat Fakültelerinin Biyoloji Bölümü, Tıbbi Biyolog yetiştiren Yüksekokullar, Sağlık Yüksekokulları, Fizik Tedavi Rehabilitasyon Yüksekokulları, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları ile Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Mezunları) olması gerekmektedir.

3- Mikrobiyoloji Anabilim Dalı için; adayların Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü, Tıp Fakültesi Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü, Eczacılık Fakültesi ve Sağlık Bilimleri ile ilgili dalların lisans mezunu olması gerekmektedir.

4- Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı için; adayların Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Veterinerlik Fakülteleri, ilgili Fakültelerin Biyoloji Bölümü ve Sağlık Bilimleri ile ilgili 4 yıllık Yüksekokul / Fakülte mezunu olması gerekmektedir.

2. ALES Koşulu

Yüksek Lisans programlarına ve Antrenörlük Eğitimi Anabilim Dalı Spor Bilimleri ve Antrenörlük Eğitimi Doktora programına başvuracak adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) elde edecekleri Eşit Ağırlıklı veya Sayısal puanın en az 55 olması gerekmektedir.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Doktora programına başvuracak adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) elde edecekleri Eşit Ağırlıklı puanın en az 55 olması gerekmektedir

3. Yabancı Dil Koşulu

Yüksek Lisans programlarına başvuracak adayların Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) 50 puan, Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) 50 puan veya Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yabancı Dil Yeterlik Sınavından 50 puan almış olmaları gerekmektedir.

Antrenörlük Eğitimi Anabilim Dalı, Spor Bilimleri ve Antrenörlük Eğitimi Doktora programına başvuracak adayların Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmaları gerekmektedir.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Doktora programına başvuracak adayların Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) 60 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmaları gerekmektedir.

C- Başvuru ve Sınav Bilgileri;

1. Başvuru Tarihleri : 27 Ocak ? 04 Şubat 2011

2. Başvuru İçin Gerekli Belgeler

1- Adayların mezuniyet durumlarını gösteren yüksek lisans başvuruları için lisans diploması veya çıkış belgesinin, doktora başvuruları için lisans ve yüksek lisans diploması veya çıkış belgelerinin aslı ve onaylı fotokopisi,

2- Adayların yüksek lisans için lisans, doktora için lisans ve yüksek lisans ders not çizelgelerinin (transkript) aslı ve onaylı fotokopisi, (Not ortalaması 4?lük sisteme göre olan adaylar not ortalamalarını mezun oldukları üniversiteden 100?lük sisteme dönüştürmelidir.)

3- ALES sonuç belgesi aslı ve onaylı fotokopisi,

4- Varsa yabancı dil sınavı sonuç belgesi aslı ve onaylı fotokopisi,

5- İki adet referans mektubu (kapalı zarf içinde)

6- 2 adet renkli fotoğraf (4,5x6) (Yükseköğretim Kurumları Kılık-Kıyafet Yönetmeliğine uygun),

7- Nüfus cüzdanı fotokopisi,

8- Erkek adayların ilgili porgramlara başvurmasında askerlik açısından sakınca bulunmadığını gösteren bir yazı, (askerlik görevini tamamlamış olan adayların durumlarını gösterir belge)

3. Sınav Tarihi , Saati ve Yeri

Tarih Saat Sınav Yeri

Yabancı Dil Sınavı : 07 Şubat 2011 10:00 AİBÜ DİLMER

Bilim Sınavı : 08 Şubat 2011 10:00 Ilgili Anabilim Dalı Başkanlığı

4. Başvuru ve Bilgi için;

Adayların başvurularını şahsen AİBÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsüne yapmaları ve ek bilgileri almaları gerekmektedir. Posta ile başvuru kabul edilmeyecektir. Süresi içinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Adres : AİBÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü,

(KD Fizik Tedavi ve Reh. Yüksekokulu Binası) 14280 Gölköy/Bolu

Tel : 0 374 253 53 63

0 374 254 10 00 / 4132 - 4131

e-mail : [email protected]


Fen Bilimleri Enstitüsü

Başvuru Koşulları ve Kontenjanlar İçin Tıklayınız