Bingöl Ünv. Fen Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 24 Ocak 2011 11:55, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Bingöl Ünv. Fen Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

T.C

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS İLANI

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 2010-2011 Eğitim - Öğretim Bahar yarıyılında Tezli Yüksek Lisans Programları için öğrenci alınacaktır.

1-İSTENİLEN BELGELER

1- Dilekçe (Enstitü tarafından matbu olarak verilecektir).

2- 2 adet vesikalık fotoğraf

3- Özgeçmiş

4- Resmi Kurumun onaylı nüfus cüzdan sureti

5- Lisans Diplomasının aslı veya onaylı sureti

6- Not Transkriptinin aslı veya onaylı sureti (Mezuniyet not ortalamasının 50 (elli)?den az olmaması gerekmektir. Lisans başarı not ortalamasının 100?lük sisteme göre karşılığını gösterir belgenin mezun olunan üniversitenin, öğrenci işlerinden alınması, 100?lük sisteme göre karşılığını gösterir belgeyi mezun olunan üniversiteden alamayan aday öğrencilerin not ortalamaları, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı?nın 4?lük sistemdeki karşılıkları tablosu esas alınacaktır).

7- ALES sonuç belgesinin aslı veya onaylı sureti (ALES notu en az 55(sayısal) olması gerekmektedir).

8- ÜDS veya KPDS den 50 puan alanlar muaf tutulacak olup, diğerleri enstitü yönetim kurulunun belirleyeceği yabancı dil komisyonunca sınava alınıp bu sınavdan 60 almasına,

9- Askerlik durum belgesinin aslı (Erkek Adaylar için).

1. 2-MÜRACAAT TARİHİ VE YERİ:

- İlanımız Sabah Gazetesinde 20.01.2011 tarihinde yayınlanmış olup, son başvuru tarihi 03.02.2011 Perşembe günü mesai bitimine kadardır. İstenilen belgeler ile birlikte, Enstitü Müdürlüğüne şahsen yapacaklardır. Posta ile müracaat kabul edilmeyecektir.

- Kazanan adayların kesin kayıt tarihleri Enstitümüzde ve Üniversitemiz www.bingol.edu.tr web sayfasında ilan edilecektir. Ayrıca adaylara bir tebligat yapılmayacaktır.

3-DEĞERLENDİRME:

Değerlendirme; Bingöl Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğinin 7/1 a, b, c, maddesine ve bu maddeye dayanarak Bingöl Üniversitesi Senatosunun Kararı ile belirlenen Bingöl Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönergesine göre yapılacaktır.

Tezli Yüksek Lisans Kontenjanları

Ana Bilim Dalı Kontenjanlar: Puan Türü (ALES)
Biyoloji 4 Sayısal
Kimya 7 Sayısal
Zootekni * 6 Sayısal
Tarla Bitkileri ** 3 Sayısal

ÖZEL ŞARTLAR

(*) Zootekni Ana Bilim Dalına; Zootekni ve veterinerlik mezunu olan adaylar müracaat edebilir.

(**) Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalına; Ziraat Fakültesi; Tarla Bitkileri Bölümü, Bitki Koruma Bölümü, Toprak Bölümü, Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümlerinden mezun olan adaylar müracaat edebilir.